O le togalaau

Le lelei o moega mafanafana mo kukama

Kukama e fiafia i le vevela, o mafanafana mafanafana mo kukama e sili ona fetaui lelei mo latou totoina. A o leʻi amataina la latou masini, e sili ona lelei le tusia o se fuafuaga o le togalaau ma fuafua i luga o le mea o le a maua ai kukama. I luga o se fasi fanua, e tatau ona faʻatutu ia moega mai le itu i saute ma matu. Afai o loʻo i ai se taula, e tatau ona e fausiaina ni tafaoga ma e faʻapipiʻi moega i pusa.

Eseese o moega mafanafana

O mafanafana o le kukumba e mafai ona avea ma ituaiga e tolu:

  1. ma le tusitusi loloto;
  2. luga o le eleele;
  3. luga aʻe o le fogaeleele.

Ina ia faia se moega ma se faailoga tusi, e tatau ona e eliina se faaputuga ni suo se lua i lalo, faataatia i luga o lala ma ufiufi i le sawdust. Lafoaʻi se vaega o vaovao, otaota vao, lālā o le autumn, paluga e leʻi maeʻa poʻo ni nusipepa (cardboard) mai le 5 i le 7 cm le mafiafia i luga o lala ma le vao. Na sasaa uma nei mea i le vai mafanafana, ona faʻafefiloi ai lea o le fanua togalaau ma le faapalaga.

O lea moega mo kukama e mafai ona oʻo atu i le 5 tausaga pe sili atu. I le tausaga lona lua, e leai se manaʻoga e faʻaopopo i le pito i luga o le faapalaga - e gaosia e le moega lava ia.

Faʻapitoa o palu kukama ma se faailoga tusi:

  • faigofie i vai;
  • vai e le faʻafefe;
  • e le manaʻomia le eliina i le tautotogo (naʻo le tatalaina);
  • E mafai ona totō kukama muamua nai lo se togalaau faigofie.

E faʻapefea ona faia ni moega mafanafana mo kukama i luga o le eleele?

E sili atu le faigofie nai lo le matauina. E manaʻomia lou eliina o se moega, aʻo e aveeseina vao, tuʻuina se faʻafefiloi o meaʻai, pala ma le togalaau aina, sasaa vai mafanafana ma ufiufi i se ata (sili ona paʻu). O le ata tifaga e mafai ona faʻamau i maʻa poʻo piliki. O se mamanu talitutusa e talafeagai mo le totoina o totoma.

O le a le auala sili e faia ai ni mafanafana mafana mo kukama i luga aʻe o le eleele (fagu fualaau)?
O nei mamanu e sili atu ona faigata, talu ai latou te manaʻomia le fausiaina o se atigipusa o laupapa, maʻa ma piliki. I le pito i lalo o se pusa lapisi ua sasaa ai le oneone, ona pala ai lea o laupapa, lea e ufiufi i se palapala o otaota (otaota, paʻu o fualaau faisua ma fualaʻau, fuamoa). O le isi vaega o le vaovao. E tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete taʻitasi ia laupepa ma sasaa i le suavai. O nei mea uma ua ufiufi i se paluga o eleele ma togalaau.

Mea faʻapitoa ma faʻamafanafanaga o kuluga mafanafana moega i luga o le eleele:

  • E mafai ona e faia ni moega e tutusa;
  • o lenei mamanu e faigofie mo le fausiaina ma le veleina;
  • aveina sina avanoa;
  • leai se palapala po o se palapala;
  • gaosi e toetoe a faʻaluaina.

O kukama e tatau ona toto i autafa o le pusa i laina e lua, lea e mafai ai ona faateleina le susulu o laau.

Afai e te totoina kukama i luga o moega mafanafana i le amataga o le tautotogo, e mafai ona e ufiufiina i latou i se kiona e faia mai i polisi ma polyethylene. O lenei mea e faʻapupulaina ai le aafiaga o moegama o totoma manaia ma mafai ai e oe ona vave maua fua o lenei fua, ae le faalagolago ile tau.

O le a le auala sili e faia ai moega mafanafana mo kukama i se vaega e matua laitiiti lava?

Afai e itiiti lava se fanua, e mafai ona fai ni moega faʻaputu. O le filifiliga sili ona faigofie o se paʻu tuai. Muamua e te manaʻo e eli se pu o se laʻau talafeagai, laʻau tuʻu, vaomago, otaota eletise, faʻapipiʻi se paʻu ma faʻatumu i se paluga o palapala ma humus. Lavea avanoa e mafai ai e le kulini, e le faatagaina kukama e ola i le lautele.

O se paʻu mai soʻo se isi lava meafaitino e mafai ona suia ai se paʻu - o le tekinolosi faʻatupulaia e le suia mai lenei mea.

O le isi filifiliga o se paʻu uʻamea poʻo le palasitika ma se volita 150-200 lita. I le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, e faatumulia e oʻo i le afa ma lala laau, vao, vao mutia.
A o leʻi totoina, sasaa se faʻafefiloi o laufanua faʻatoʻaga ma fuga vao poo le faapalaga, sasaa le vai vevela ma le ufiufi i se ata uliuli (ina ia faʻamafanafana le palapala). Ina ia mafai ona ola ae kukama, o le afa afa e tusa ma le tasi le mita le maualuga e tuu i le eleele i autafa o le paʻu. I le ogatotonu o le koneteina e manaʻomia ona e uu ai se pine laau o le a saisai i ai. Kukamoti fualaau ua totōina i ni pu ua oti i totonu o le ata.
Afai e leai se paʻu, e mafai ona faia i ni paʻu e ala i le tuʻuina o le tasi i luga o le isi.

Faʻatauga ma faʻamalosi o kuluga mafanafana moega i totonu o le falala:

  • avanoa avanoa;
  • organics i le taimi o le vevela e faʻamafanafana ai aʻa, lea e mafai ai ona e maua fua muamua;
  • ona o le nofoaga o loʻo i luga aʻe o le palapala, e le fefefe le vao i le malulu;
  • o le moega e le manaʻomia ona eli;
  • fafagaina e le manaomia;
  • faigofie e tausi ma piki kukama;
  • o kukama e mama.

O mea le lelei e aofia ai le manaʻoga e faʻatau paʻu (vaavaai mo pusa) ma iai le tele o otaota faʻasaina.

O le mataupu faavae lava lea e tasi e faʻaogaina ai moega totoma manaia pe a faʻatupuina lenei aganuu i ato poʻo taga e faia i le polyethylene (pe tusa ma le 100-120 lita). I le faaopoopo atu i le taga (s), o le a e manaʻomia se fasi laau (pe tusa ma le 2 mita le umi), tolu faʻamaʻi ma se pito o le 30 mm, se maea (30 m), 20 paʻu.

I le tasi tulimanu o le laau e te manaʻomia e faʻatau ai ni nai fao - o le a faʻapipiʻi se maea. Faʻailoa pupu i luga o masini i le umi atoa. Ona mafai lea ona e faʻatumu le ato (ato) i le auala e tasi e pei o le fala. O se laau laau e tuleia i le ogatotonu, o loʻo siomia ai o ni tui e fatuina ai se faʻagavai. O fatu (totō) e totoina i le pito i luga (pei lava i totonu o le fala). Ina ia totoina nisi fualaau faisua, fai ni pu ile itu. O le lelei o lenei metotia e tutusa ma le faʻaaogaina o le paʻu.

E sili atu ona faigata le vaeluaina o moega i le ata i lalo:

O a latou masini e manaʻomia ai tomai faapitoa, ae latou te faasaoina foi avanoa. E mafai ona e vave maua le seleselega pe a fai e faʻapipiʻi pusa taʻitasi i se paʻu paʻu mafiafia ma e fai sina moega mafanafana.

O moega faʻataʻatia e mafai foi ona faʻavasegaina e pei o le faʻaogaina, e pei foi ona i ai ni atigipusa, ae e masani lava latou te le manaʻomia se avanoa - o loʻo faʻatutu i luga o le puipui. E le pei o se mafana mafanafana mo kukama i pusa, e tatau ona suia le eleele i tausaga uma.

E faʻapefea ona faia ni moega mafanafana mo kukama i totonu o se fale kati

E toetoe lava tutusa le mataupu faavae e pei o le faapipiiina o se moega ma se faavae loloto: eliina se faaputuga 40-50 cm loloto, faataatia laau vao, vaovao, vao i le pito i lalo. E sasaa taʻitasi taʻitasi i le faʻafefiloi oneone ma le peʻa ma sasaa i le vai mafanafana. O le pito i luga o le eleele o le eleele ma le manure po o le humus. O lea moega e ufiufi i le polyethylene poʻo le lutrapsil. E mafai ona e totoina kukama i nai aso. O le vaega maualalo o le moega mafanafana mo kukama e tele ni tausaga, o tautotogo taitasi na o le paluga o le palapala ma le humus poʻo le fuga o manu.

E le faʻaaogaina e nisi o fai togalaau le fafie, ma o le vaega atoa o loʻo faia i vaovao, mutia ma lau. Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le pala, e mafai ona faʻaaoga fesoasoani fesoasoani.

I totonu o le greenhouse, e mafai ona e faia moega e tasi i luga o le eleele (aua nei eliina ni otaota), ae o le a e manaʻomia se fausaga o laupapa. I lenei tulaga, o mea uma o le faavaa e suia i tausaga uma.

Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga o moega mafanafana, e faʻatulagaina se faʻavelaina i totonu o laufanua lanu meamata, lea e mafai ai ona totoina kukama i le faaiuga o le taumalulu. O le faʻavelaina o le tino e aofia ai pipili polypropylene tuʻu i le va o le pito i lalo ma le pito i luga. O le vai vevela e pasia i latou, puipuia le palapala mai le maalili. I meafaigaluega o moega mafanafana i greenhouses lata mai nei sa faʻaaogaina e pei o oloa fou o loʻo tamomoe i le eletise.