O le togalaau

Beetroot Faʻatoaga tekinolosi

  • Vaega 1. Beets - aoga aoga, ituaiga, ituaiga
  • Vaega 2. Tekinolosi tau faatoʻaga mo le tuputupu aʻe o beets

E tele ma sili atu le aufaʻaufaʻaufaʻatasi o loʻo faitioina e le o suamalie le beets, o le aano o le tino ma latou te le maua mafuaaga mo sea ituaiga suiga. O mafuaʻaga e mafua mai i fatuga le lelei, o le faʻatau o ituaiga meaʻai e ese mai i veteens, solia o le faʻaaogaina o mea tau faʻatoaga ma tulaga faʻalauteleina. O le mea lea, ao le i agai atu i le tekinolosi taufaatoaga o laulaau laulau, ia tatou faamasani i ona manaoga mo tulaga tuputupu ae.

Laʻau manaomia mo le tuputupu ae o tulaga

Tulaga o le vevela

O le Beetroot e aʻafia i le vaega ole taumafa vevela, ae e matua malulu lava. O le totoina i totonu o eleele tatala e amata i le faʻavaeina o se vevela o le eleele tumau i totonu o le 10-15 cm le papaʻu e le maualalo ifo nai lo le 8.8 + 10 ° C. I le vave totoina ma le toe foi mai o le tau malulu, o le beets pe a uma le germination e mafai ona alu i totonu o le aū ae le o se mea e sili ona lelei. O aʻa o le a faʻapitoa ma se laʻau manogi, e leai se toʻasaga pe o se meaʻai suamalie. Mo le totoina o fualaau, o le vevela o fua o le + 4 ... + 6 ° C ua lava. Toto amata e mafai ona faʻataʻitaʻi le tumau i le -2 ° C, ae o aʻa o le a itiiti. Aua e te faanatinati e lulu beets pe lūlū i le tele o fuaitau ma se vaitaimi ile 7-10-15 aso. O le tasi o mea totō o le a pa'ū i tulaga lelei ma fatuina le fua o le maualuga o loʻo faʻamoemoeina e te manaʻomia.

Beetroot. © woodleywonderworks

Auala malamalama mo le pipiʻi

Ina ia maualuga le maualuga o fua o fualaau aina (e le gata o beets), e tatau ona e iloa lona biology, e aofia ai lona sootaga i le pulega malamalama. O beets o se laau masani o se aso umi. O fualaau suamalie i le maualuga o le mafaufau e faʻavaeina ai lenei uiga olaola, ma o le maualuga o le gaosiga e maua pe a faʻaleleia ma le umi o le 13-16 itula. O se suiga i le umi o le ao mo le 2-3 itula e masani lava ona mafua ai le faateleina o le vaega o le vanimonimo, ma o le atinaʻeina o aʻa o le aʻa e vave lemu.

Manatua! O le puupuu o le matua o le seleselega, o le itiiti ifo o beets e tali atu i suiga i itula o le ao.

O vailaʻau tuai ma le mausali e sili atu le malolosi nai lo talavou e faʻapipiʻiina i le faigamalama mama ma tali le lelei i suiga i le umi o le malamalama. Mo le mauaina o meaʻai maualuga, e sili atu ona aoga le faʻatau o fatu o pene i aso nei e sili ona fetuunai i le umi o le malamalama o le itulagi ma e itiiti ni tali i le umi o le malamalama. I le faʻaopoopoga, o faifaʻatasi o lo o taofiofi nei ituaiga eseese ma faʻataʻitaʻiina e toetoe lava a le tali atu i le malamalama i luga o le longitude. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻatau o ituaiga o mea faʻaonapo nei ma hybrids (F-1) o laulaʻau laʻau.

Le fua o beets i le susu

Beets e lava le mafai ona tuʻuina atu i latou lava i le susu. Ae a le lava timuga, e manaʻomia ona fafaga. Ole fua ole vaʻaia e tatau ona faʻaleleia, talu ai ona o le soona taumafa i taimi o le tele o laau totō e tupu tele aʻa, e masani lava i vaʻa.

O se moega e iai pusi. © Olli Wilkman

Manaomia eleele mo beets

O le Beetroot o se eleele e le mautonu. I luga o eleele elemene, o le fualaʻau ua faia ma le le taua ma le maualalo o uiga o le aʻa. O le aganuu e fiafia i eleele lapoʻa, moli malamalama, chernozems. E le gafatia le mamafa o le palapala, papa, suauʻu suamalie ma vai maualuga.

Le manaʻoga o beets i muamua

O i latou e sili ona lelei e muamua atu i le seleselega, e aofia ai kukama, zucini, kapisi vave, vave pateta, ituaiga muamua o le eggplant ma pepa suamalie, vave toto. E taua tele le taimi o le seleselega o le muamua i le vaitau o le taumalulu i le laulau. O le eleele e tatau ona saunia atoatoa mo le lulu.

Faiga o mea e gaosi ai meaʻai

Filifiliga o fatu laau mo le luluina

I le avea ai o se laau toto, o beets o se auala manaia e fausia ai fua. O fualaau 'aina o le fualaʻau tasi-fatu. A fua le fatu, e ola faʻatasi faʻatasi ma le perenisi ma fai ai se fua o fualaau suamalie, lea e iai foi le igoa lona lua "fatu o le pusi." O glomerulus uma e aofia ai le 2 i le 6 fua ma se fatu. O le mea lea, pe a tupu, e aliaʻe mai ni tupu tutoatasi. Pe a lūlūina totō, e manaʻomia ona faʻaogaina le tipi. O le faletalimalo e masani lava ona faia ma le lima, lea e ogatasi ma tau maualuga o le taimi galue ma, e tusa ai, o le maualuga o le gaosiga o le gaosiga pe a totoina i totonu o faatoaga faapitoa.

Faʻatoʻa faʻamavae tagata tasi-fatuina (fualaau e tasi) ituaiga eseese o vao. E tusa ai ma o latou uiga tau tamaoaiga, latou te le ese mai ituaiga e fausia ai fualaau semina. O la latou eseesega autu o le fatuina lea o le 1 fua, lea e faʻamaeʻaina ai pe a alu. Faʻatoʻa fua le fafaga i le fale ao le i luluina, olopala i le oneone. Pe a laʻau, e vaevaeina le fualaʻau i fatu eseese.

O le ituaiga e tasi-sprout (tasi-seeded) ituaiga o beets, sili ona lauiloa ma faʻaaogaina mo togafitiga i le fale o le G-1, Porde, tasi-fatu, Virovsky, tasi-fatu fatu, Rusia tasi, fatuina Timiryazevsky. O ituaiga o meaʻai o loʻo i luga o le vaeluagalemu o le vaitau, maualuga le gaosia. O le paʻu o fualaʻau aʻa e vaivai, malie. E iloga i latou e ala ile tausia o le lelei, umi le teuina. Faʻaaogaina fou ma mo le seleselega o le taumalulu.

Pipi mai fatu. © joolie

E sili atu ona faigofie le faʻatau o fatu o pusi mo le totoina i faleoloa faapitoa o kamupanī e totoina fatu. I lenei tulaga, e leai se mea e manaomia e saunia ai fatu mo le luluina (faʻaofuofu, paluga, pani, ma isi). A e faʻatau mai pusi, ia mautinoa e faitau fautuaga i luga o le afifi. O nisi taimi e togafitia fatu e le manaʻomia ona fai muamua. E tuusaʻo tuusao i le palapala susu. I isi tulaga, o fatu e fufulu i totonu o solo susu, lea e faʻaleleia ai le toto.

Faʻaleleia eleele

A maeʻa le seleselega, e mautinoa e faʻaosoosoina muamua le vao o vao vao ma faʻafefe ai ma le faʻaumatia mulimuli ane. Afai o le 'upega tafaʻilagi ua faʻapuʻupuʻu i mea o meaola, ona oʻo loa lea i le sikuea po o le faapalaga o le 2-5 kg ​​i le sikuea mita. m. vaega o le saite. O le faʻaleagaina o le eleele faʻamalolo e faʻafefe ai le lime fluff 0.5-1.0 kg i le 1 sikuea. m ma le mineral fertilizers - nitroammofosku 50-60 g i le sikuea 1. m. Nai lo le nitroammofoski, e mafai ona e saunia se paluga o masini mineral. Ammonium sulfate, superphosphate ma le potassium chloride, taʻitasi, 30, 40 ma le 15 g / sq. m. fefiloi, salalau faataamilo i le 'upega tafaʻilagi ma eli tusa pe tusa ma le 15-20 cm. I le tautotogo, o le eleele e tatalaina i le 7-15 cm, e faʻamalo le luga ma faʻamaʻalo lemu. E manaʻomia le faʻapipiʻi mo le toniga o le totoina loloto.

Totoina o le taimi mo le kesi

E lūlūina beets i le tautotogo pe a vevela le palapala i le 10-15 cm layer i le + 10 ° C. Faʻatoʻa totoina i vaega mafanafana ma le Caucasus i Matu, na faia i le aso 15 o Aperila. I totonu o le Volga, isi non-chernozemic ma totonugalemu tutotonu, i Kazakhstan - beets ua totoina i nofoaga tatala i le afa muamua o Me. I le Sasae Mamao - i le sefulu tausaga talu ai o Me-sefulu tausaga muamua o Iuni. O aso o le lūlūina o loʻo i luga ua sili atu ona talafeagai mo ituaiga ituaiga o meaola eseese. O le vaeluaga ma le tuai o ituaiga o pusi e totoina i nofoaga vevela i le faaiuga o Me. O se vaega o lenei faʻatoʻaga ua tuʻuina mo le teuina o le taumalulu.

I totonu o le Urals ma i le itu i Matu, e masani ona lūlūina i luga o laufanua lauusiusi meaʻai. I totonu o le ogatotonu o Rusia, ona o le taugofie, e mafai ona totoina ituaiga eseese o anufe - mai i le amataga ma aʻafia ai fatu laau i le ogatotonu o Iulai i ituaiga aupito lata mai ma le seleseleina ia Setema ma le afa muamua o Oketopa. I totonu o nei itulagi o Rusia, e aofia ai le non-chernozem, o le totoina o laau toto e masani ona faʻaaogaina (i le faaiuga o Oketopa-o le amataga o Novema, Novema-Tesema) faʻatasi ai ma ni mea malulu e puipuia mai aʻa. Faatasi ai ma le totoina o le taumalulu, beets e ave vave le seleselega o aʻa i le faaiuga o Iuni.

Beetroot tipu. © Andrew Quickcrop

Tekinolosi mo le totoina o le toto o fatu laau

O le totoina o fatu o fatu pi i le tautotogo e mafai ona faia i le vevela ma sili atu ona aoga fatu. E lūlūina fatu i afu i luga o se laufanua laugatasi o le fanua. Germinated fatu e totoina i le palapala malulu. E toetoe o totogo uma e mate ile eleele matutu.

E seleseleina le mamafa i le 15-30 cm. O le tui i luga o le mamafa o eleele e ave i le loloto o le 2 cm, i luga o le eleele malamalama i le tuufaatasiga - 4 cm. E le mafai ona faʻalolotoina laau toto. O le mamao i le laina o le 2-3 cm, lea, i le taimi o le vevela, ua faateleina i le 7-10 cm, lea e mautinoa ai le gaosia o fua (standard 10 cm) aʻa. I luga o fatuga taʻitoʻatasi o fatu o beets, faʻatasi ai ma le seleseleina o le vaomatua, ma pe a lūlūina ma fualaau aina, e lua mea e fai.

Tekinolosi mo le totoina o fatu laau

Beetroot seedlings e masani lava ona tupu i vaitau pati, faʻatasi ai le amataga o le atinaʻe i greenhouses ma greenhouses ma isi atinaʻe i le lauʻeleʻele avanoa. E mafai ona faʻaleleia beets i 'olo mafanafana, e aofia ai le 1-2 laulau o le spandbond mai le tau malulu. E lūlūina fatu i greenhouses poʻo se lauʻeleʻele i le eleele faʻamamaina 10-12-15 aso aʻo lei oʻo i le taimi o le totoina i le lauʻeleʻele. Fafagaina masani. Mo le tele o fualaau aina, o le luluina o loʻo faia i le glomeruli. O le mamao i le laina o le 12-20 cm, e fuafua i le ituaiga, ma le va o laina 30-40 cm. I le vaega o 4-5 laʻau (pe tusa ma le 8 cm le maualuga), e faia ai se togi, ma tuua ai le 1-2 laau i totonu o le faamoega. E totoina laau totō ile eleele poʻo ni peat-humus ma isi koneteina mo le tuputupu ae, pe a fai e leʻi faʻatuina le tau. Pe a suia le beets, e tatau ona togafitia le va ogatotonu i se mea e sili ona lelei. O lona faaleagaina o le a faatuai ai le tuputupu ae o le laau totoina. A tumau le mafanafana o le tau i totonu, e totoina laʻau talavou i fanua matala. E totō faʻatoʻa fatu i le eleele ma laau. Afai e toe faʻaaogaina ipu, o loʻo faʻaaogaina le gaosiga e ala i le auala e faʻafefe ai. Faatasi ai ma lenei auala, ua na o se vaega itiiti o aʻa e le o ni aʻa (root). Pe a faʻatulagaina, ia maitauina tulafono nei:

  • totoina fatu laau tipi i se taimi e le sili atu i le 8 cm le maualuga. O le matua o fualaau aina, o le tele o aʻa e leai ni aʻa e totoina i fualaau,
  • ina ia puipuia ai le fanaina o fana, e le mafai ona faʻalauteleina fuamoa o pepe pe a faʻatulagaina,
  • tuu se mamao i le laina o le 12-15 cm, ma i le va o laina e faʻaitiitia ai le paolo, e oo atu i le 25-30-40 cm.
Laʻau talavou laiti. © Karen Jackson

Tekinolosi o le luluina o vao

Mo le totoina o le taumalulu, o le auala pito i tua o le totoina e sili ona talafeagai. E maua ai le sili ona lelei o le faʻaleleia o le eleele i le tautotogo, ma, o le mea lea, o le mauaina o se togalaau e sili atu ona lelei o aʻa ma fua o le gaosiga. O le totoina o le vaomatua o loʻo faʻatinoina ia Oketopa-Novema, poʻo le, pe a faʻamautuina le mafanafana, e aunoa ma le toe faʻafoʻi aso mafanafana. I luga o tumutumu, o fatu e lūlūina i le loloto i le loloto o le 4-6 cm, e faʻasao ai mai sina faʻafuaseʻi. Fatu i totonu o togalaau ua sausau i le 1-2 cm ma le eleele humus, fai sina siaki ma luga luga faaopoopo mulched e 2-3 cm mo le faʻamalosi.

Faʻatau faʻatau vao

Afai e laʻititi le togalaau, ae e te manaʻo e fai se lisi tele o fualaʻau fualaʻau, ona mafai lea ona tupu laʻau i luga o moega faʻatusatusa, o lona uiga, tuʻufaʻatasia ni meaʻai i luga o le moega e tasi. O lenei metotia e sili ona lelei i le itu i saute, lea i se vaitau mafanafana mafanafana e mafai ona e faʻaaogaina le 2-3 fua o fualaau 'eseʻese vave mai le tasi moega faʻatusatusa. E mafai ona faʻapipiʻi fualaʻau pusi i luga o le moega lava e tasi ma kāloti, aniani, greens, radishes, radishes, spinach, salads, including cabbage, leaf, watercress. A e selesele vave pipi i le sefulu tausaga muamua o Iulai, e mafai ona e nofo i le nofoaga na avanoa e ala i le lūlūina o aniani i luga o laʻau, radishes, lettu, dill. A maeʻa le seleseleina o lau, e mafai ona e totoina pamu poʻo isi mea totō e pei o le mutia lanumeamata.

Beetroot. © rachael gander

Beet Care

Tausia o le meaʻai e:

  • i le faatumauina o le saite mama o weeds, aemaise lava i le amataga o le taimi o le toe aulia (seia oʻo mai le lua muamua paipa o lau). I le taimi nei, o le a amata lemu malie ai beets ma e le mafai ona faapalepaleina;
  • i le faʻaleleia o laina vavalalata e leai se palapala mai le palapala, ia faʻamautinoa le fesuiaʻiina o le kesi;
  • fafagaina taimi;
  • tausisia le lelei o le suavai.

O le a amata ona tupu i le vevela o le eleele + 8 ... + 10 ° C ma + 5 ... + 7 ° C i le siosiomaga. Ae ui i lea, o pamu i lenei vevela e foliga mai e tuai ma e matua le talafeagai lava. O le maualuga o le vevela o le ea ua avea ma + 19 ... + 22 ° С. E ono tulaʻi mai i luga o le 5-8th aso ma le 10-12 aso e ulu ai le aganuu i le vaega o le vavae. I le isi 10 aso o loʻo i ai le malosi o le atinaʻeina o le eletise o le aganuu (mea laʻau), ona amata ai lea o le atinaʻeina o fualaʻau.

Lafoaʻi eleele

Ole lafoaʻi muamua e faia ile 4-5 aso pe a uma le germination. Faʻaaogāina le faʻaogaina lelei ma le faʻaeteete, faʻalautele le faʻaleleia o le laʻau faʻafefeteina mai le 2-4 i le 6-8 cm. Faʻamama le palapala i totonu o le vavae, i luga o le pito i luga o le tua, o itu o le tumutumu pe a uma ona fafaga ma timu. O le faʻaumatiaga vave o vao vao e sili atu ona afaina ai laau o le peti ma maua ai le fua ma ni tulaga lelei mo le alualu i luma ma le atinae. E taofia le taofiga pe a uma ona tapunia laulaau.

O se moega e iai pusi. © aaron_01m

Faʻaigisi o le thinning

E faʻaaogaina le thinning pe a lūlū le laulau faʻatasi ma le fausiaina (glomeruli). Mai fatu e atiina ae 3-5 fualaau. O ituaiga taʻitasi e totoina, e pei o se tulafono, e le manaʻomia le faʻalanuga, sei vagana ua seleseleina i totonu o le apa. E fai le Thinning i le ao timuga pe a uma le faʻataina. E sili atu ona faigofie le tosoina o le laau mai le palapala susu e aunoa ma le faaleagaina o le tuaoi. E lua faalua ona faia faʻasolosolo.

O le taimi muamua e faʻataunuʻuina ai le faʻalavelave faʻatasi ma le atinaʻeina o le 1-2 laulaʻau, ma faʻaaogaina ai laau sili ona vaivai ma lalo ifo. O le va o le 3-4 cm o loʻo totoe i le va o laau totō. Pe a faʻaitiitia le totoina o fualaau fatu, e 1-2 laʻau o loʻo totoe. I lenei tulaga, o le vevesi o loʻo faia i se vaega o le 2-3 laulaau. O laau ua faʻaaogaina e faʻaaogaina e pei o ni totō, totō o laau i autafa o le pito poʻo luga o le pito i luga.

O le faʻataʻitaʻiga lona lua e faia, ma le atinaʻe o 4-5 laʻau. I lenei laasaga, ua uma ona faia ni beets 3-5 cm aʻa laau. I le miti lona lua, o le umi pito i maualuga, ua totoina laau ua aveesea. Latou te oʻo atu i le fusi vine ma faʻaaogaina e fai ma meaai. I le taimi lava lea e tasi, e mataʻituina le tulaga o le laau ma faʻatasi i le taimi lava e tasi ma faʻamaʻaveina laau toto. O le mamao i le laina mo le atinaʻe masani o le aʻa o le aʻa e 6-8-10 cm.

Pulu pito i luga

I le vaitau o le tuputupu ae, e le itiiti ifo i le lua ni laʻei pito i luga o ituaiga o vaeluaga ma le tuai. O popo muamua, faatasi ai ma le lelei o le tautotogo i le tautotogo ma le faʻasusu, e masani lava e le fafagaina. E faigata tele i le au faifaatoaga, ae maise lava le amataina, e fuafua le aofaʻi sao o le faʻamaʻi. O le aganuu e masani ona lofituina, ma o loʻo i ai le gafatia e faʻaputu ai mea e sili atu, lea e fuafua ai le gasegase o le aganuʻu ma le palapala.

O le uluai laei pito i luga e faia pe a maeʻa le vevela poʻo le totōina o fatu. E mafai ona e fafaga le nitroammophos - 30 g sikuea. m poʻo se faʻafefiloi o masini mineral i le fua faatatau o le 5-7 g / sq. m o le sodium nitrate, superphosphate ma le potassium chloride.

I luga o eleele palapala, e sili atu ona lelei le faia o le ofu pito i luga muamua ma se vaifofo o mullein poʻo le manulele o manulele i le ratio o le 1 vaega mullein i le 10 vaega, ma o le manulele e paʻu i le 12 vaega o le vai. 5 g o le urea e mafai ona faaopoopo i le fofo. Faia se fofo i se mamao o le 6-10 cm mai se laina o beets i totonu o le 3-4 cm fulu. Faaaoga se pakete o fofo i le 10 mita. O le taʻavale e faia mai le faʻamamaina e mafai ona tapunia i le palapala, ina ia le mu ai laulaʻau. A maeʻa le fofo, ona ufiufi lea i se palapala o palapala, faʻafeinu ma mulimulu.Fafagaina o meaola toto e na o le uluaʻi taimi o le atinaʻeina o beets. Mulimuli ane, o le leai o se taimi e sui ai le foliga o le minerale e avea ma foliga o le tino, e totoina ai laau toto i aʻa. O le faailoga muamua o le faaputuputuina o kulimi ma meaʻai i le aʻafia o aʻafiaga i le taimi o le vevela i le nitrogen, o le faʻaalia lea o vaʻavaʻai i fua o aʻa.

O le laei pito i luga o le pito i luga o le pito i luga e faia i le 15-20 aso poʻo le maeʻa foʻi lona lua. Mo le fafagaina, superphosphate ma le kalimagnesia poʻo le chloride chloride e faʻaaoga i se fua o le 8-10 g / sq. m (1 sipuni ma luga). E mafai ona suia le gaʻo meli i le fafie, e faʻaalu 200 g i sikuea. m eria, sosoo ai ma le faapipiiina i le 5-8 cm le eleele palapala.

Beetroot. © Leonie

Foliar top dressing

O le faʻamalosi o le Micronutrient boron, copper ma le molybdenum e sili ona lelei ona faʻaogaina i luga o laupepa i luga o le suavai e ala i le suʻeina. Luga o luga. E mafai ona e faʻatauina se paluga sauni-i-faʻaaoga o fuluʻi micronutrient pe faʻafesoʻotaʻi i le fusi o le efuefu.

I le laasaga o le 4-5 laulaʻau, e lelei le suluina o beets ma se vaifofo o le apocide. Vili le 2 g o le apoic acid i le vai vevela ma faʻaitiitia i le 10 l o le vai. O lenei metotia o le a puipuia ai aʻa o le pitonuu mai le fatu fatu. O le maeʻa maeʻa sauniuniga mo micronutrient ua faʻaitiitia e tusa ai ma le fautuaga ma ua togafitia laau.

Afai e leai ni fomaʻi micronutrient, o le a faʻamalieina i latou e le fusi o fafie. O le faʻafefeteina o le efuefu e mafai ona faia ai le 2 laei pito i luga: i le laasaga o 4-5 laʻau ma i le vaega o le tuputupu ae malosi o aʻa aʻa (Aokuso). O le fausiaina o le 200 g mo le 10 l o le vai ao lei totoina e tatau ona faamamaina.

Pe a ma le 25-30 aso aʻo leʻi seleseleina, ia fautuaina e fufuluina laau i se vaifofo o fugalaʻau, lea o le a faateleina ai lo latou tausia lelei.

E te manaʻo e suamalie beets? Aua nei galo le masima i le masima masani laulau. Fufulu 40 g (2 punetini e aunoa ma le pito i luga) o le masima iodiiti i le 10 lita o le vai ma sasaa le beets, faʻaalu se pakete o vaifofo i sikuea mita. m o fanua fanua. Ina ia faʻaitiitia le numera o laʻei pito i luga, faʻafefiloi le vai masima ma se vaifofo o elemene, ma sulu ia Iuni ma amataga o Aukuso.

Faʻasalaina beets

O aʻafiaga o aʻa ma fualaʻau faʻapitoa e maua mai i le fafagaina masani, aemaise lava i nofoaga lalata. O le suāsusu muamua e faia faʻatasi ma le tele o vine. Vai le aganuu 3-4 taimi i le masina. A o faagasolo le vaitau o le tuputupu aʻe o aʻafiaga o aʻa, e masani ona faʻafefe. O le faailoga muamua o le tuai i le fafagaina o le faʻamaina o laulaʻau. E fiafia tele Beets i le laʻau. E le faatagaina e le aganuu le faateleina o le vevela o le eleele. Mai le vevela, o le mulilua faifai pea e tatau ai seia oʻo ina maeʻa laʻau. E taofi le faʻasaina 3-4 vaiaso aʻo leʻi seleseleina.

Beetroot. © williambillhall2000

Puipuiga o beets mai faamaʻi ma meaola faalafua

O faʻamaʻi sili ona lamatia o beets o ni mea e afaina ai ma aʻafia ai le aʻa ma aʻafiaga aʻa. O le faʻamaʻi e masani lava ona aʻafia i le vaivai o laau totõ ma faʻaleagaina aʻa ma aʻa. O le taua faasaga i le pala (fusarium, brown, dry) e faigata i le mea moni e faapea, o totoga uma o laau toto e faʻaaogaina e avea ma meaʻai - fualaʻau aʻa, petioles, lau. O le faʻaogaina o masini e puipui ai vailaʻau faʻasaina e le aofia ai. O le taua o loʻo faʻatinoina e ala i metotia faʻataunuʻu ma le gaosiga o meaola o meaola.

  • O le fufuluina e na o le soifua maloloina e togafitia i le bio-etchants. E sili atu le lelei le faʻatau o le sauniuni ma le saunia mo le lūlūina o mea totō.
  • O faʻatoʻaga uma o vao ma vao o loʻo aveesea mai le fanua, lea o meaʻai, siama ma isi punavai o faʻamaʻi taumalulu.
  • Lely lemon acid soil, maua ai tulaga masani mo le atinaʻeina o aganuu.
  • Latou te siakiina pea le tulaga o aganuu ma aveese laau mamaʻi mai le fanua.
  • Latou te tuʻuina atu le aganuʻu e le gata i le macro-ae faʻapea foi ma microelements e puipuia lelei ai laau mai faʻamaʻi.

O fua o meaola o loʻo faʻaaoga e faʻafefe ai le pala, planriz e faʻaaogaina e galueaina ai le eleele, ma le phytosporin, betaprotectin, phyto-fomai, ma le agrophil e faʻaogaina ai faʻamaʻi o vaega eleni o laau.

O meaola faalafua e sili ona taatele o le afuina o laʻau ma aʻa o le aphids, paluga ma laʻau moa, talipupuni o le uʻamea, fusi uʻamea, ma isi. O meaola o meaola mai meaola faalafua, bitoxicillin, dendrobacillin, entobacterin, lepidocide, ma isi.

Luluina o meaola o meaola, doses ma taimi o le faʻaaogaina o loʻo faʻaalia i luga o le pusa poʻo fautuaga faʻatasi. E mafai ona faʻaaogaina meaola o meaola i masini vai, pe a uma le suʻega muamua mo le fetaui lelei. E ui i lo latou malupuipuia pe a faʻaaogaina togavao ma meaola o meaola, e tatau ona mataituina fuafuaga puipui a le tagata lava ia. Ia faaeteete! O meaola faʻapitoa e mafai ona tupu ai le faʻafefe o le tino (o le pefu o pepa e tele lava pefu).

Beetroot. © Phil Bartle

Faʻafeleselega

E tatau ona selesele seleselega aʻo lei amataina le kiona (i le faaiuga o Setema - afa muamua o Oketopa). Amu le seleselega amata pe a samasama lau. O aʻa o le aʻa mago e le lelei ona teuina ma o aʻafiaga e afaina i le fungal rot ma isi faʻamaʻi. A maeʻa le seleseleina, o fua o le aʻa e fuaina, vavae ese le atoatoa o mea maloloina. Otioti pito i luga, tuu le vao e oo i le 1 cm. O fualaau ola maloloina e mamago ma faataatia mo le teuina. Laveʻa o le teuina o le + 2 ... + 3 ° C. O auala e teu ai e eseʻese: i pusa i le oneone, vao, mago mago; i pepa palasitika, i le tele, ma isi.

  • Vaega 1. Beets - aoga aoga, ituaiga, ituaiga
  • Vaega 2. Tekinolosi tau faatoʻaga mo le tuputupu aʻe o beets