Meaai

E faʻafefea ona fufuluina le suavai mo le taumalulu mai plums e ala atu i le sua?

Maʻeu le fiafia pe a mafai ona e suʻeina le sua mai le popo mo le taumalulu e ala mai i le sua mai le fua o au laau i totonu o le nuʻu poʻo le togalaau. O fautuaga lelei ma faatonuga mo le faia o le suamalie o le popo o le a fiafia ai oe i lona laasaga o lea laasaga taʻitasi ina ia leai ni fesili e tulaʻi mai.

Vitamin Plums

O le tuufaatasiga o vitamini i totonu o le paʻu e faalagolago i lona ituaiga. Ae e le na o le pau lea o le iunite. O minerale ma vitamini o loʻo iai ma e mou ese atu i laʻasaga eseese o le matua, tulaga tuputupu aʻe, eleele ma le tausiga o laau ei ai foi sona aafiaga. I ituaiga eseese uma ei ai le vitamini P, lea e afaina ai le faamautuina o le mamafa ma le faamalosia o puipui o toto toto.

O se faailo lelei o le vitamin P e le faʻaumatia e ala i le oʻo i le maualuga o le vevela. O le mea lea, e mafai ona malupuipuia plums mo le taumalulu, faia jam, tapuni le sua mai le palako e ala i le suʻi, kuka le kuka ma le sili atu. I le taumalulu, o le le lava o vailaʻau faʻapipiʻi mo le tino, o se ipu faʻafeinu o le a naʻo le taimi lava.

E aofia ai i le fuamoa fuamoa, e le gata o le fualaʻau iloiloina, ae aofia ai foi: citric, salicylic, succinic, malic, oxalic acid, sucrose, glucose, fructose, phenolic compound, carotene, vitamini E, zinc, potassium, iron, iodine.

Le aoga o pusa paʻu:

  1. O fualaau mamago mamago o loʻo faʻamatalaina i le togafitiga o tagata gasegase i le atherosclerosis, e mafai foi ona latou aveesea le cholesterol mai le tino o le tagata.
  2. Laʻau fou fou e talafeagai mo tagata e maua i le manava ma le iniseti atony.
  3. O le potassium i soʻo se ituaiga e mafai ona faʻamalosi e aveese vai mai le tino, lea e fetaui lelei ma gasegase maualuga ma tagata e iai ni gaʻo le lelei.
  4. E oo lava i laulaau o nisi ituaiga o plums o loo i ai le coumarin e mafai ona taofia le fausiaina o fusi toto. Faʻateleina o vaʻa toto, faʻafefe o le toto, e tele lava ina puipuia faʻamaʻi ogaoga.
  5. Laʻau fou e aoga mo faʻamaʻi fatu, o loʻo galue e avea o se mafu.
  6. O fualaau faisua ma fualaau aina fou e i ai se aoga aoga i luga o le gaosiga o le metabolism.
  7. Mo le togafitiga o le conjunctivitis ma le faʻamaʻi manuʻa, o loʻo faʻaaogaina ai le pulu, lea e natia mai vavao i le paʻu o laau laʻau.

Filifiliga mo fualaau o le Plum

O le suamalie elemene i le fale e ala i le suʻevaʻai e fai sina taimi, aemaise lava pe a faʻamalosia lenei faiga e se masini eletise. Mo i latou e fiafia i le suamalie suamalie ma le manava, o fualaau mo le faia o le paipu o paipa paʻu o loʻo maua i lalo. Mo le mauaina o le sua mai le fualaau suamalie, e mafai ona e faʻaaoga ituaiga eseese o suasusu, ae fautuaina e faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa mo fualaau faisua ma fua. Ia mautinoa ia aveese ia ponaivi ae leʻi tuʻuina le fusi i totonu o le masini ina ia le faʻaleagaina ai le gaioiga. Ina ia faʻaitiitia le taimi e kuka ai, e sili atu le faʻaaogaina o se eletise eletise, o isi o le a faia, ae o le faagasologa o le a faatuai.

Ina ia maua le 1 lita o le sua, e te manaomia 2 kilokalama o pauna.

O le suamalie elemene mo le taumalulu e ala mai i le suasusu: o se fua ma le pulp

Meaʻai

  • plums - 20 kg;
  • suka - i le loto.

Tulaga o le kuka:

  1. Fufuluina lelei fua o fua.
  2. Aveese fatu ma sasaa i luga o le vai inu mo le 3 minute.
  3. Faʻamasalaina palamu e ala i le uila eletise.
  4. Fufulu le mea e maua ai le suavai i totonu o se ipu vai, sasaa i totonu o fagu ma taʻavale i luga.
  5. Vitamin Nectar Nauni e Ave

Ina ia maua mai le suamalie o le paluga mai le meaai o loʻo totoe, e tatau ona toe faʻapalaina e ala i le faaopoopoina o le aofaiga o le vai. Ona tuu lea o le faʻafefiloi atoa i totonu o se suʻai ma faʻapipiʻi le manaʻoga.

Pulu fualaau i totonu o se suasusu: fua e aunoa ma le pipi

Meaʻai

  • plum - 3 kg;
  • suka - 300 g.

Tulaga o le kuka:

  1. Aveese fua, fufuluina, ave fatu ma mago.
  2. Tuʻu le alavai i totonu o le sua.
  3. Faʻasusu le sua i totonu o le ie susu poʻo le vailaʻau e vavae ese ai le vai mai le pulupulu.
  4. Sasaa i le suka. Fufulu le sua i totonu o se vailaau i le 90 tikeri.
  5. Liligi i totonu o fagu ma faʻamaʻapeʻa ai mea i totonu mo le 20 minute.
  6. Lili luga o se tapuni fagu, afifi i le mafanafana mo se aso, e aunoa ma le liliu.
  7. Le fiafia tele!

Afai e leai se faʻamasino, tuʻu le mea e faʻamamaina ai plums i le susu ma le compress seia oʻo ina maua le vai.

I le faaopoopo atu i fualaau e ala mai i le suasusu, e tele isi auala e mafai ai ona faʻaogaina le suavai suamalie mo le taumalulu, o loʻo i lalo ifo le lua. O le mea lea, afai e fafagaina oe i fua masani mo le saunia o le suavai mai plums mo le taumalulu, e mafai ona e faʻaaogaina mea fou. Ina ia tuʻuina atu i pauna se mea e masani ai, e fautuaina e faaopoopo isi fua (apu, apricot) i le taimi o le kuka.

Fua mo le faia o le sua mai le plums i totonu o se kuka kuka

Meaʻai

  • plum - 3 kg;
  • suka - 100 g;
  • vai - 5 l.

Tulaga o le kuka:

  1. Fufulu fasi laau ma fufulu ese fatu.
  2. Sasaa le vai i totonu o se kuka kuka ma tuu i luga o le ogaumu, ia faʻafefeteina. Tuu ni fua i totonu o se mea e teu ai meaʻai, ufiufi ma faʻapipiʻi i luga ole vevela.
  3. Faʻaopopo le suka ma faʻavela mo le isi 7 minute.
  4. A maeʻa le itula, sui se pesini mo le aoina o le vai i lalo o le pulumu ma tatala le latini.
  5. Tuu le suavai i luga o faletupe, taʻavale i luga o le tapuni ma alu e faamaalili. O le pulu fua mo le taumalulu ua saunia!

Faʻasaʻoina le compote juice mai plums

Meaʻai

  • plum - 6 kg;
  • suka - 5 kg;
  • vai - 6 l.

Tulaga o le kuka:

  1. Fatu le fufuluina lelei o paʻu muamua.
  2. Sasaa i totonu o se apa faʻafefeteina ma sasaa vai seia oʻo ina ufitia.
  3. Salu. I le taimi o le kukaina o fualaʻau, e tatau ona aveeseina i se taimi mai le fofo i luga o le fogaeleele. E masani ona faia le 40 minute.
  4. Tuʻu fualaau kuka i totonu o se suʻeleʻa pe faʻamaʻi atu i totonu o se meaʻai. E na o le filifiliga lona lua, o lenei faagasologa e tatau ona faalua ona faaluaina.
  5. Liligi le suamalie e toe foʻi mai ai i totonu o le sua, faaopoopo le suka ma faʻavela mo le 10 minute. E le manaʻomia le aveeseina o le fofo.
  6. Sasaa le vai kuka i totonu o koneteina tioata ma taʻalo le tapuni seia oʻo i le taumalulu. Vaʻai sua suamalie!

O le fualaau o le Plum mo le taumalulu i luga o le suasusu o le filifiliga sili lea e maua ai le tele o vitamini ma faʻaleleia lou soifua maloloina i aso malulu. Ma afai e faia lenei mea i ona lava lima, e mafai e se tasi ona mautinoa lelei o le tino o le a tumu i se mea masani e aunoa ma ni togafitiga.