O le togalaau

Totoina ma tausia se radisa uliuli i le atunuu

O le lanu lanumoana e le o se ituaiga. O se eseesega lea ma ituaiga eseese o le vave toto, vave ma le tuai. Faailoga e iloagofie ai le vaaiga o se paʻu pogisa ma le sili ona malosi o le pipi. O le gaosia o le lanu uliuli i Rusia o loo faia i le XII senituri. Sa faaaoga e avea o se fualaau aoga tele ma vailaau. O le aganuu na sau mai sasaʻe ma ua alofa ma tagata mo o latou aoga aoga ma le gaosia o oloa.

Tuputupu ae o le lanu uliuli

O tagata e taʻutaʻua tele mo ituaiga o meaʻai ma e leʻi oʻo i le paʻu ma le paʻu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe paʻepaʻe. E taua le faatumauina o le taimi o le lulu mo le totoina o fatu o le radish, aua o le umi o le aso e taua tele mo le atinaʻeina o laau. Eseese:

  • uluaʻi fualaau aina laiti, e totoina ia Mati;
  • uluaʻi fua o le seleselega, lulu i le faaiuga o Aperila, amataga o Me;
  • ogatotonu o vaitau eseese ma le luluina i le aoauli o le taumafanafana;
  • tuai tausaga, lulu i le ogatotonu o Iulai.

O aso fautuaina mo le totoina o le radish uliuli, totoga ma togafitiga tausiga e masani ona i ai i luga o afifi o fatu, e tatau ona tausisia. O uiga o Varietal, pe a tausia lelei, e mafai ona taofia le fanaina po o le tosoina o aʻa. E taua tele lenei mea mo se oloa ua fuafuaina mo le teuina o le taumalulu. O ituaiga uma o le radish uliuli e lua tausaga le tuputupu ae, o lona uiga e na o le lua tausaga e maua ai fatu.

E masani lava, ua totoina se radisa uliuli i luga o se moega lea ua saoloto pe a uma salamata muamua po o aniani, pe a oo mai le taimi fautuaina. A o leʻi faia lenei mea, e lelei le 'eleʻele ma faʻamaʻaina le palapala i le faʻapala. O tagata iloga o faifaatoaga fualaau aina e talitonu o le a sili atu le fiafia pe a fai e tupu i luga o fualaʻau maina e aunoa ma le faaopoopoina o le faapalaga. I le taimi lava e tasi, o le fanua e tatau ona lafoaia ma faʻalelei.

O le moega ua eli i luga ma le faaopoopoina o se ipu uʻamea, tolu sipuni tele o le superphosphate, ma le tasi le potassium chloride ma le Urea. Latou teliina le eleele i le loloto o le 35 cm, maualuga ma fai ni moa po o ni pu i se va i le va o laau o le 15 cm ma le va o laina o le 30. Sui fatu i le loloto pe tusa ma le tolu cm i le tele o taimi i totonu o se faamoega, e tuua ai le fatu sili ona malosi. I le vaitau o le tuputupu ae, e lua faʻanoanoa ona totoina laau ina ia mafai ai ona vavalaʻau laau.

O le eleele i le nofoaga e tulaʻi mai ai e tatau ona susunuina ma tafe mai i le taimi nei, talu ai o loʻo taatele vaʻavave i le taimi nei. O le a aliali mai ni lanu i ni nai aso, ma o le puipuia o latou mai le pest o le a avea o se galuega taua. O isi tausiga o le a aofia ai gaoioiga nei:

  • tausiga tumau o laau i totonu o se palapala susu o le eleele;
  • aveeseina o laau vaivai;
  • tatala le palapala, puipuia le fausia o se mea e pala;
  • puipuia ia pepa mai le nofoaga o meaola faalafua;
  • seleselega aʻo leʻi oʻo i le malulu

Tausia le palapala ile susu pe a susu le fesili pe aisea ua oʻo ai le lanu. E le gata i lea, o le palapala palapala palapala e mafai ona aʻafia ai le lelei o aʻa. I lalo o ia tulaga, o le radish e tupu tele ma pala. O le mea lea, o le ki i se seleselega lelei o le filifilia lea o le totoina o le nofoaga ma le lelei o le eleele. E le mafai ona faʻaaogaina faʻamalosi faʻasaina fou e pei o se laei palapala ma luga o laei.

O faufautua faʻapitoa e fautuaina i le faagasologa o le tuputupu aʻe o sina mea itiiti o aʻafiaga aʻa e aveese ai aʻa aʻa. O le laau, e 'ai na o le aʻa, e tupu tele-ma tele.

O le Radish e tele mea faʻamaʻi. E faʻapefea ona tupu le paʻu lanu uliuli? E le tatau ona faʻatagaina le faʻaaogaina o laʻau o karuru po o fusi faʻatau faʻasalalau e faʻaumatia ai aʻa. Papateria ma spores o le sipisi o meaʻai e ulu i totonu o le tino e ala i le faaleagaina o le paʻu ma o ia fua e leʻo teuina. E le gata i lea, o le radish e mafai ona faaleagaina ai laʻau laʻau, aphids, slugs, ma le canola beetle.

E mafai ona faʻaaogā sauniuniga faʻamalositino ma enzymes e puipuia ai meaola faalafua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lipocide poʻo le phytoverm. Latou te vave paʻu ma e le afaina ai le lelei o aʻa. O le faʻaogaina o laufanua e sili ona leaga. O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina e tagata nonofo i le mafanafana ia pito o moega i le laau ma tupu ai le radisa uliuli, ia faia ni pupuʻu i luga o le nofoaga o pateta, sukani, ma totoma e teu ai faʻamaʻi masani.

O afea e faʻamama ai le lanu uliuli?

Mo le teuina, ua faʻalauteleina ai faʻalalauli uliuli o ituaiga vavalalata ma ituaiga. O ituaiga eseese e aofia ai le Skvirskaya black, Winter round black; Gayvoronskaya. Eseesega e mafai ona teuina i le 200 aso. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona aveese fualaau faisua maloloina i luma o le kiona muamua, ona e le o teuina ni togalaau e malogo.

Ua maua e le tagata radish Gaivoron ua maeʻa le matutua ona maua fualaau aina 110-120 aso talu ona lulu. Ma o le radish Winter taumalulu o le matua matua ua saunia mo le seleseleina i le 80 aso. O le taimi e aveesea ai le laisa uliuli e faalagolago ile ituaiga filifilia.

Mo le teuina o tumutumu, ua afaina ai fua o laau, ua mamago i totonu o se potu malulu ma malulu ma tuu mo le teuina i totonu o le potu. O le kulisa e aofia ai suauu minerale, elemene ma elemene taua. O se mea aoga tele o se auala foi lea o togafitiga i togafitiga masani.

I Eleni anamua, o le radish uliuli na taʻua o le masiofo fualaau faisua. Na latou faia se kopi auro ma tuuina atu ia Apollo o se meaalofa. Ma i Aikupito, o lenei fualaau aina sa taua o meaai a pologa.

Ae ui i lea, ua mavae atu le afe tausaga, ma o le susulu e faaauau pea ona avea o se fualaau aina talafeagai i konetineta uma. E taua le iloa o lenei oloa ua faʻasaina mo i latou o loʻo i ai ni faʻafitauli i faʻamaʻi o totoga i totonu o le gaioiga laititi.

Lafoaʻi ma le auai o le lanu uliuli e faʻapasaina ai le potassium i le tino, lea e faʻalauteleina ai faiga taua. O lenei mea o se pusa tele o suauu oona, vitamini ma minerale. Ae ui i lea, o le suauu manogi ma esters o loʻo i totonu o le radisa i maualuga maualuga e faʻafefe ai fatugaʻo, ate ma le gastrointestinal tract. Mo se tagata soifua maloloina, o lenei gaioiga e na ona uunaia ai totoga e galulue ai. Gruel mai le radish e mafai ona avea ma se ufimata mo lauulu ma se pulu mo le afaina. O le mea lea, e tatau ona aofia ai le radisa i se soifua maloloina lelei.