Faatoaga

Lafoaʻi lapiti i le fale i totonu o le togalaau

O le faʻaopoopoga, i totonu o lotoa o fale tumaoti ma eria lava eria, e mafai ona e vaʻaia manu feʻai. O lapisi o lapiti e tosina atu i le le mautonu o lenei ituaiga, o le saoasaoa o le tuputupu ae o manu, la latou gaioiga gaosia ma le vave totogiina o tupe.

O le tau o le tausia o lapiti e maualalo, ma i le fesuiaiga mo le tausiga ma le gauai, o meaola o le a tuuina atu i tagata e umia le 4-5 kilokalama o aano o manufasi, paʻu vela ma lalo.

O a uiga o le fausiaina, tausia ma fafagaina lapiti i se faatoaga tumaoti?

E faapefea ona tausia lapiti?

I totonu o tusitusiga, o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le tele o fale faʻavae manu. O talafaasolopito na faʻaaoga muamua e aofia ai le pulea lelei o meaai faatasi ma le teuina o peni. O se tasi e pule i le lapisi o le lapiti i lua ua lauiloa, ae o le au masani e masani ai le lapiti e masani lava ona faʻaogaina masini.

O lenei metotia ei ai le tele o itu e le mafaafitia. Muamua lava, o le mea e mafai ona fesoasoani i le initaneti:

  • mataʻituina le tulaga, gaʻo ma le ola maloloina o manu taʻitasi taʻitasi;
  • fafaga le lapiti e tusa ai ma manaoga ma i le taimi, pe a tatau ai, fetuunai le meaai;
  • ia feʻai manu i le taimi sili;
  • ia filifili mo le gaosia o lapiti i luga o le faavae o se suʻesuʻega ma le faaeteete;
  • maua malosi tuputupu aʻe talavou;
  • faʻatautaia lelei le faʻataʻiina o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, faʻavae puipuiga.

Faafetai i avanoa e faafaigofie ai le olaga mo faila o lapiti ma le poto masani ma le amataga, tausia le lapiti i cages ua salalau solo i le lalolagi atoa.

Fale faʻamafanafana lafitaga

O se tasi o tulaga sili ona taua o le faʻaaogaina o le masini o le mea umi, toetoe o le taamilosaga ile taʻi tausaga o le lafu i le ea, ia:

  • lelei e aafia ai le puipuiga a le tino;
  • faasolosolo malie le faʻaleleia o le lelei o le fulufulu ma le gaʻo o manu;
  • e afaina ai uiga lelei;
  • e puipuia ai le faʻalauteleina o microflora pathogenic ma le salalau o faʻamaʻi.

I le i ai o siama feaveaʻi, lafumanu po o lapiti taʻitasi, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumalulu, pe a oʻo mai le vevela -25 ° C, poʻo le taimi o le fefaʻataʻiʻiga ma le faʻafefeteina, e mafai ona tuʻuina i lalo o le taualuga.

I le filifili ai e amata le gaosia o lapiti i le fale, e tatau i le tagata faifaatoaga amata ona tausia le faatulagaina o fale mo uarota.

O le lapiti faʻatautaia e faia i le isi itu e faʻaoga ai le avanoa, ma tuʻuina le 2-3 i luga aʻe o le tasi. O manu ma manu laiti e tausia eseese, totōina i latou lava poʻo i kulupu kulupu i le tolu tausaga.

O nofoaga tumau ma le tumau e tatau ona ausia ai le saogalemu ma le faʻamafanafanaina o manaʻoga o malo malololoa.

O le mea sili ona taua mo lapiti a le aiga o le tausia lea o le mama, mafanafana, ma le mago. E taua lenei mea pe a filifilia le mamanu o fale lapiti ma o latou nofoaga i le lumanai i le saite. Mo le faʻaleleia ma le tausia o lapiti i le ea, o loʻo faʻamafanafanaina i totonu o fale. Ma ina ia faafaigofie le tausisia o le mama, o le fola i totonu o le fale e faia i le moa po o le paʻu foi i nai vavae laiti mo le lafoina o otaota ma lapisi.

Mama ma isi tuutuuga mo le faamanuiaina o le lapisi

Rabbits o loʻo ola i le mama ma le faʻamafanafanaga e le aʻafia i faʻamaʻi, vave ona maua le mamafa, fausiaina o le 'ofu mafanafana ma le loto fuatiaifo. E faʻapefea ona tausia lapiti i totonu o se fale tumaoti? O a tulaga e fetaui lelei mo le vevela o manu?

O manu le lelei o manu i fafo e ola i le tolusefulu tikeri tikeri o le kiona, ma i le taumafanafana latou te tumau ai i le vevela e le mafai ona tatalia. Ae ui i lea, o le galuega a le faifaatoaga lapiti e le o le tofotofoina o manu, ae ia totoina. O le vevela ma le malulu mata e fai a latou faasaʻoga i le fausiaina, tausia ma fafagaina lapiti, o le mea lea:

  • i le taumalulu, latou te saunia mo le puipuia o siama mai le kiona ma le matagi matagi, lea e afaina ai manu, tuu ai vaovao i totonu;
  • i le taumafanafana, o siaki feaveaʻi e faia i se vaega o le paolo, ma o fale mautu e puipuia e fagu ma fagu, ma o le susu e faʻaaoga mo manu e faʻafefe ai i latou mai le vevela.

I le avea ai o se malutaga masani, e mafai ona e faʻaaoga lala, vao fou ma tipi vao. I aso aupito sili ona manaia, o le taualuga o sela e faʻaaogaina i le vai ina ia mafai ai ona vave faʻaitiitia le vevela i totonu ma faʻaititia ai le maualuga.

Afai o le gaosia o lapiti e faia i totonu, ona manaomia lea e manu le umi o le ao, le ea, mafanafana lelei ma le vevela ile 60-70%.

Tulafono mo le tausiga o lapiti pe a faʻamalosia i le fale

E tele tulafono, matauina le mea na tupu, aemaise lava i latou e amata amataina le lapisi o lapiti i le fale, e mafai ona ausia e le au faifaatoaga tulaga maualalo maualuga:

  1. O le faʻamamaina o cages, ipu inu ma fafie e tatau ona faia i aso uma ma maeʻaeʻa.
  2. Faatasi ai ma le va o le 10 i le 14 aso, o vailaau e faʻamaʻi, faʻapea foʻi mea uma o loʻo i ai.
  3. O le faʻamaʻapeina, tausia o le susu susu e talafeagai e pei o le mama ma paleni taumafa.
  4. O lapisi pe a faʻatupuina i totonu o cages e tatau ona puipuia mai faʻatau.
  5. Le maua pea o vai mama ma fou, filifilia e tusa ai ma le tausaga o le fafaga.
  6. O meaola e masani ona suʻesuʻeina, afai e masalomia se maʻi, o le lapiti vaivai e le faʻaaogaina.

O lapisi o lapiti i le fale e le mafai ona faia e aunoa ma le tuiina o le lafumanu, e aunoa ma le faaopoopo ole vailaʻau faaopoopo i le inu ma fafaga, aemaise lava mo fafine ua maitaga, manu laiti ma tagata uma i le taumalulu.

Hay ma le vai i le fale o le lapiti e tatau ona i ai i taimi uma. I le faaopoopo atu i meaʻai a manu, e ofoina atu manu i le mutia fou, aʻa toto, fatu, apu. Afai o le meaʻai fefiloi e na o ia lava, e le tatau ona e filifilia vaega e latalata i auala poʻo atinaʻe gaosi oloa.

E tatau ona mama ma faʻamausali ia meaʻai, vaomago ma ipu pusa o loʻo i totonu o le fale ina ia le toe faʻaaogaina e manu felelei.

E faʻapefea ona fuaina lapiti ma maua ai se fanau mai ia i latou?

Mo le tane e faʻapalapalaina le fafine, e tatau ona nofo i le tuliga. Po o le a lava le vaitau, o lenei tulaga e oʻo atu i le lima aso ma se malologa o le 8-9 aso. O le aso talu ona fanau mai se tupulaga fou o lapiti, ua sauni le fafine mo fomaʻi fou.

O le faailoilo ua sauni le tamaʻitaʻi e alu i le fale puipui i le tane e mafai ona mafaufauina o le le lava o le amio, o le leai o se meaʻai, ma o le faailoga aupito sili ona maualuga o le toto ma le fulafula o le palakalafa feusuaiga.

E leai se toaga o tagata matutua. I le gasologa o le aso, o le lapiti e aofia ai le fa o tamaitai, ma o mai i le tuliga saʻo i se mataupu o minute pe a uma le tafaoga muamua. O le mea lea e le vaivai le tagata gaosi mai le vaivai, o le fafine e totoina i totonu o se fale ma se vaeluaga o aso e lua.

Mo le faʻaleleia, o lapiti e filifilia e tusa ai ma faʻamatalaga i fafo, o tausaga ma ituaiga uiga. O maʻi, vaivaiga, e le mafai foi ona faʻatagaina manu laiti e faʻalua.

O le lapiti o loʻo faatalitali mo le fanau e sauniuni le faʻaologa. A oʻo mai lapiti, latou te manaʻomia se tausiga faapitoa ma le gauai.

Afai e le tatau ona fafagaina le manu, o lapeti e taʻi 3-4 masina le matua, lea e mafua ai le maua vave o le mamafa o meaʻai ma faaleleia le lelei o meaʻai. O le fasiotia o lafumanu o loʻo faia i le amataga mai le 4 masina. Ae ina ia maua se mafiafia, malosi le kuka, e sili atu ona faʻatali seʻia oʻo i manu. E tupu lenei mea i le ono masina poʻo sina taimi mulimuli ane faʻalagolago i le ituaiga o manu.

O se vitio e uiga i le gaosia o lapiti ma faʻaoga uma o la latou fafagaina, tausi ma faʻamafanau o le a aoga i uluaʻi amata ma ua leva ona avea ma faʻataʻitaʻi lapisi. O nei faʻamatalaga e fesoasoani e toe faʻaleleia le faleoloa o le malamalama ma aloese mai mea faʻaita, o nisi taimi e tau atu ai i ni tulaga le talafeagai mo le tamaoaiga atoa.