Fugalaau

Laʻau le lelei i totonu o le fale i le tausaga atoa

E oo lava i totonu pito sili ona faigofie e faia se vaaiga mataʻutia pe afai e teuteuina i lau lauusiusi. E sili atu le lelei o le tuʻuina o le pama pama po o se laʻau matagofie i se tulimanu e leai se totogi nai lo le isi laulau faʻataʻoto i luga o laʻau. Ma faʻafefea ona faʻamalosia oe i fugalaau!

O loʻo i ai le numera tele o le tele o fesuiaiga i le foliga ma le paolo o laau i totonu. O fugalaau le lelei mo le fale mautotogi e mafai ona tupu i se nofoaga matutu, lau pefu ma le paolo. Latou te le manaʻomia se tausiga faapitoa ma e le tele se taimi mo lenei mea.

Ituaiga o fugalaau i totonu e fuga mai i le tausaga atoa

Soʻo se faletua e manaʻo e le manaʻomia e le togavao le tausiga faigata, ma i le taimi lava e tasi, faʻamolemole mata ma o latou fua i le umi e mafai ai. E tele naua. O mea nei e sili ona manaia i latou:

  • Geranium (Pelargonium).
  • Begonia
  • Balsam
  • Fuchsia.
  • Abutilon.
  • Spathiphyllum.
  • Hibiscus
  • Anthurium.
  • Kiliata

O nei tagata o loʻo olaola i le tausaga atoa e mafai faʻatau i soo se faleoloa. O le a latou "faamagalo" i latou e ona soʻo se mea sese, ae o loo i ai pea togafiti taufaasese i le tausiga oi latou taitoatasi. O le matagofie ma le umi o le fugalaau e faalagolago ia i latou.

E tatau ona e gauai atu i na manatu:

  • pe faʻafefea telefoniʻi, thermophilic ma hygrophilous;
  • E i ai se eseesega i le tausiga o fugalaau i le taumalulu ma le taumafanafana;
  • pe faʻafefea ona suia se tagata nofomau i se fale mautotogi;
  • i le a le eleele o le a sili ona lagona e le fugalaau.

Geranium (Pelargonium)

O le mea moni, o le igoa saʻo mo geranium o le pelargonium. O le geranium moni o se togalaau, ae le o se tagata fai potu. O le le mautonu i igoa na tupu i se taimi ua leva e leai se tasi e manatua lenei mea. Ma mea uma ona o le pelargonium e mafai ona maua saʻo i fale uma.

Manua, lea e faʻafefe ai iniseti ma faʻamamaina le ea o siama. Afai o loʻo e latalata i le fugalaau geraniums mo se taimi umi, e ono afaina lou ulu.

  • O se vaega o lenei laau o se alofa o le susulu o le la. O le pelargonium e masani ona le faʻamaina - o aʻa e mafai ona pala. I le taimi lava e tasi, i le taumafanafana, susu e tatau ona tele, ae e le masani ai, ma i le taumalulu, e manaʻomia le tausia mago.
  • Afai o le potu o loʻo i ai le pelargonium o loʻo i ai le vevela o le potu, o lona uiga o le a fiafia e tupu i le tausaga atoa, sei vagana ai Tesema-Ianuari.
  • Pelargonium e mafai ona tupu tele i le taimi. I lenei tulaga, faapea foi ma le fausia o se pale matagofie, e tatau ona tafe pe pi. E tatau ona e iloa o le pelargonium e le fiafia e teuteuina soo.
  • O le pelargonium e mafai ona totoina e le fatu, ae i le fale ua faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. Ina ia faia lenei mea, tipi ese le pikiaga ma le aʻa. O le pelargonium talavou e totoina ma totoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo, aʻo leʻi amataina le tuputupu ae malosi.
  • O le eleele sili ona lelei mo le pelargonium o se faʻafefiloi o turifa, humus, lau laʻau ma oneone. E le tatau ona lapoa tele le fagu, pe a tosoina foi lau o le a tupu malosi, ma o le a leai se fugalaau.

Florists aumai tele ituaiga o pelargonium, lanu eseese ma isi manogi. E mafai ona e filifili i taimi uma se ituaiga e lelei mo totonu.

Begonia

O Begonia o se laau e sili ona le lelei. E fuga mai le tele o mea o loo atagia i le igoa Latina begonia - begonia semperflorens. E faʻamatalaina o le "Begonia e tupu pea"Ma le faaeteete, o le a fuga mai le begonia i le tausaga atoa e aunoa ma le faalavelaveina."

Begonia photophilous, undemanding i le eleele ma tulaga o le vevela. I le tau mafanafana, e mafai ona ave i le faapaologa ma saogalemu ai iina mo le po.

O le va o Begonia e faigofie tele: tipi le afifi ma tuʻu i totonu o le vai. I totonu o ni nai aso, o le a aʻa le aʻa, ma mulimuli ane e mafai ona totoina i totonu o se ulo. A o Begonia e sili atu le umi, e mafai ona teuteuina.

Balsam

I le tutusa, o le balsam ua taua o le "malamalama". O lona toʻatasi, fugalaau lapopoa ua leva ona osofaʻi mai "spurs." I le taimi o le fugalaau, toetoe lava leai ni laulaau e vaaia i tua o fugalaau, mai se mamao e foliga mai o totonu o le ulo e le o se laau, ae tamai malamalama susulu. Ma ua fuga mai le palsama mo se taimi umi lava - mai ia Iuni ia Oketopa.

Balsam e faʻapitoa, ae e le taliaina le malamalama o le la. E le mafai ona e tuʻuina i le mea e susulu saʻo ai le la. E valea o ia, i aso vevela na te manaʻomia sulu i le vai. E alofa ma e mafanafana, ae le vevela (mai le +15 i le +25 tikeri).

E tusa ai ma tuutuuga o le taofiga, e lelei mo fale nofo i totonu o le taulaga, lea, e pei o se tulafono, e leai ni tulaga matuia o le tau. O ia lagona lagona lelei i lalo o le faʻamalama.

E naʻo le tatau ona faʻamautinoa latou te le tutu vavalalata le tasi i le isi. I lenei tulaga, e mafai ona lafoaia lau. O laʻau e mafai foʻi ona pa'ū mai le malulu ma leai se malamalama.

E sili atu le faʻaleleia o le palsam e ala ile tipi mai luga (pe tusa ma le 3 cm le umi). O aʻa e tuʻuina aʻa i soʻo se fofo poʻo se mea e sui. O le eleele sili ona lelei mo le balsam o se faʻafefiloi o humus ma lau lau lauʻeleʻele ma sina vaega o oneone.

A oʻo i le tausaga o le palsam e oʻo atu i le 3-4 tausaga, e sili atu ona lelei le faʻavasegaina, aua o fualaau laiti e tupu tele atu nai lo mea tuai.

Fuchsia

I totonu o potu e iai le malamalama, e le fiafia le fuchsia. E fuga tele mai le amataga o le tautotogo e oʻo atu i le tautotogo. I le taimi nei, e mafai ona teuina fuchsia i luga o le faapaologa po o le togalaau.

Ina ia ola umi, pe a mavae le fugalaau muamua tapena ma fafaga. I le taumalulu, o le fuchsia e tatau ona fafagaina le seasea, ma i le taumafanafana - e tele ma tele.

A osofaia le fuchsia, e lafoaia lau, ma i le tautotogo ua toe ufitia ai. Fuchsia mautinoa e manaʻomia le malologa, a leai o le a fuga mai i le vaitau.

I le taimi o le fuga aua nei toe fetuunai ipu, ave i latou mai lea nofoaga i lea nofoaga. O le laau e mafai ona faʻavaivai.

E sili atu ona faigofie le faʻapipiʻi fuchsia i laʻau lapopoa, ma matutua ma petioles malolosi. Faatasi ai ma se mea saʻo ma le maoaʻe, toso le laupeʻa mai le aʻa. O le a tupu mai le fatu mai lalo o le petiole, lea o le a avea ma se tagata matua.

Fuchsia e le lelei i le eleele, ae e sili ona lagona i se paluga o lau lauusiusi, cherenizem, peat ma oneone (o loʻo i ai le afa o le oneone e pei o isi vaega).

Abutilon

Ona o le foliga masani o laulaau, ua valaau ai mafolafola i totonu. O se tagata e le mautonu le nofoia o le fale, e manaʻomia na o le masani, ae faʻafeusuaʻi faʻamafanafana ma faʻamalama pea.

Ina ia mafai ai ona faʻaleleia atili ma umi, e mafai ona fafagaina le abutilone i le potassium ma le superphosphate. Taʻu ia te ia malosi teuteu e manaʻomia - tasi le tolu po o le afa o pupu uma.

E afaina ai le Abutilon e ala i le afaina i le tautotogo po o le tau mafanafana, ma o le eleele sili ona lelei mo ia o le turf, humus, eleele lanu ma sina faaopoopoga o oneone.

Spathiphyllum

O le Spathiphyllum e tupu tele, poʻo le laʻau, e talisapaia e le gata mo le faigofie o le tausiga, ae faʻapea foʻi fugalaau papaʻe-paʻepaʻe papaʻe ma se manogi manaia. Ua matutua foi i latou e tipi (e mafai ona latou tutu i le vai mo se taimi umi).

O le Spathiphyllum o se mea faʻapitoa (o le maualuga o le vevela o le 25-27 tikeri); a le o lea, o le tausia o lea mea e masani lava. E toetoe lava a le mafai ona mago, e pei foi o le sasaa. Spathiphyllum fiafia i le ea malulu (85-90%) ma le leai o se la susulu.

Afai e le fetaui ia tuutuuga ia te ia, o le a le fano, ae o le a sili atu ona leaga le fuga. O le spathiphyllum e faʻapipiʻiina e ala i le vaevaeina o le vao i le 2-3 vaega. O vaevaega uma e vaevaeina e tatau ona iai aʻa.

E sili atu le totoina o se tamai laau i tamai ipu ua tumu i le paluga o peat, humus, fanua lau ma le oneone (tutusa i vaega tutusa) ma faaopoopo ni malala, fafie laau ma piliki mapalai ile palapala.

Hibiscus po o le siʻeniʻa auga

O le Hibiscus o se laʻau e leai se laʻau e mafai ona ola mai le tasi i le lua mita i le maualuga i lalo o le fale. Mai le amataga o le tautotogo e oʻo i le taufaʻaiuiuga o le autumn, e sasaa i le tele, mumu mumu, paʻepaʻe paʻepaʻe pe fugalaau.

E manaʻomia le Hibiscus e tuʻu i se la. I le taumafanafana, e manaʻomia ai le tele o vaiinu ma luga o laʻei. I le taumalulu, e sili atu le i ai o le hibiscus i le vevela o le 16-17 tikeri.

O le Hibiscus e faʻalauteleina e ala i le vaʻaia. I totonu o le vai poʻo le oneone, latou te vave maua aʻa. E sili le lagona o le rosa i le palapala mai turf, humus ma peat, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o le oneone.

O laau talavou e toe totoina i tautotogo uma, ma tagata matutua - i le mavae ai o nai tausaga (fuafua i le malosi o le ulo ma le meaʻai o le palapala). I le tautotogo, e mafai ona teuteuina le hibiscus ina ia mafai ai ona fausia se togavao ma fai ai ni taameni laiti e ola ai fugalaau.

Anthurium

E tele ituaiga o anthurium. E vaevaeina i ni vaega se lua: fuga ma le pala. A faʻatau, faʻalogo i lenei mea.

O le matagofie uma o Anthuriums e taoto i totonu o le veli o loo siomia ai lo latou nofoaga tutotonu. O loʻo punou ma paʻu, lanumumu mumu, lanu piniki, ulaula ma e le masani ona sinasina.

Anthurium e faʻapitoa, o se mafanafana mafanafana aua e le maualalo ifo i le +18 tikeri. A faʻafeinu, e tatau ona e aloese mai le suavai. Anthuriums alofa alofa.

Ua totoina Anthuriums i ni afaina poʻo le vavaeeseina o aʻa i le lanu ma aʻa (o le auala sili lea ona faigofie). E tatau ona lelei le suavai. E sili ona lelei le faʻafefiloi pepa, peʻa, eleele faʻasoa i mea tutusa, ma faʻaopopo sina oneone ma malala.

Kiliata

O le salalau o se fugalaau e lanu meamata lanu meamata. I le taimi o le fugalaau, o se uʻamea umi e aliali mai le pito i lalo o le lau ma le tele samasama samasama molitutusa ma logo, o le numera e mafai ona oʻo atu i le 30 fasi vaega.

O Kalaivia o le malu puipuia. Afai e fafagaina o ia i sina meaʻai faʻasusu, e oʻo lava i totonu o le potu sili ona pogisa o ia o le a totogo lelei i le faaiuga o le taumalulu, i le tautotogo, ona sosoo ai lea, pe a mavae sina malologa, ma i le taumafanafana.

O fanau afu e masani lava ona latalata ane i le laau matua, lea e faʻalauteleina ai le faʻalauiloa. E vavae ese ma le vaʻaia lelei mai le matua ma totōina ile palapala mai le faʻafefiloi o le vavao, oneone ma eleele lau.