Laʻau

Tetrastigma

Tetrastigma (Tetrastigma) e patino i le aiga o vine ma o se laʻau faʻapitoa, teuteu vine. O le nofoaga na afua mai ai le tetrastigm ua taʻua o Malaysia, Initia, o le teritori o motu o New Guinea, Ausetalia.

O le laau na maua lona igoa ona o le fausaga o le fugalaau. Tetrastigma o se vine faʻatasi ma aʻa malolosi. O lau e tele tele, vaevaeina i le 3-5 sea. O laʻau uma e ufiufi i paʻu enaena o lauulu. Luga o laʻau laʻau. Fuga e pei o faamalu i fugalaau laiti.

Tausia o tetrastigma i le fale

Nofoaga ma moli

Tetrastigma, pe a tupu aʻe i totonu o fale, e sili le fiafia i le malamalama, e ui lava e mafai ona tupu i le paolo ata. Faʻasaga le susulu o le la e le tatau ona faʻatagaina e puipuia le mu i laulaau. I le taumalulu, faatasi ai ma sina pulapula o le la, e tatau ona tuʻuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo i moli paʻu.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela o le mea o le tetrastigma e tatau ona eseese mai le 20 i le 27 tikeri. I le amataga o le vaitau o le taumalulu, o le malulu o le ea e faifai malie le faaitiitia ma i le taumalulu e tatau ona tumau pe a ma le 12-18 tikeri. Tetratsigma e mafai ona ola i le maualalo o le vevela - mai le 6 i le 8 tikeri. Faʻatau i le vaitau lenei e sili atu le faʻaitiitia, ae le o le taofi atoa.

Faʻamamaga o le ea

Tetrastigm e mafai ona faʻaalia le maualuga o le tuputupu ae i tulaga o le maualuga ma le maualuga o le maualuga, ae i le leai o ia ituaiga, o le a ola lelei i le malulu o le fale.

Faʻasa

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia e le tetrastigma le tele o vaiinu, e pei o le pito i luga o le meaʻai i totonu o le ulo. I le oʻo mai o le tautoulu, e faʻaitiitia le faʻafefe, i le taumalulu e tausia i se tulaga faʻalelei. Afai o le potu e aofia ai le tetrastigma e manaia, ona faʻaititia lea o le vai. E le taofiofia le solo, aua o le aʻa o le a mate e aunoa ma le susu.

Soo

E mafai ona faʻatau i le faleoloa mea lelei mo le totoina o tetrastigma i le faleoloa, ma saunia saʻo mai le laupepa, eleele o le turf, peat, humus ma oneone i vaega tutusa.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le tetrastigma o loʻo iai i se vaitau o le tuputupu ae malosi. I le taimi lea, e manaʻomia e ia le tele o ofu e masani ona fai - e tusa o le tasi i le 14 aso. Mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o mea aupito sili ona taua mo le teuteuina ma le faʻaaogaina o laau.

Suiga

E manaʻomia e Tetrastigma se faʻaopoopoga faaletausaga. O lenei faʻatinoga e faia i le tautotogo i totonu o se vaʻa tele. Afai o le laau o loʻo i totonu o le fagu e sili atu i le tele e mafai ai, o lona uiga e le manaʻomia ona toe totoina, o le a lava lea e suia ai le pito i luga o le meaʻai ma se mea e sili atu ona lelei.

Faʻapenaina o tetrastigma

E sili ona lelei le faʻalauteleina o le laau e faʻaaogaina ai ata i le tautotogo po o le taumafanafana. O le Shank e tatau ona aofia ai ia le itiiti ifo ma le tasi le laulaʻau ma le tasi fatugao. Laʻu i totonu o se fale e faʻaogaina i totonu o le falemaʻi i le vevela o le 22-25 tikeri ma le maualuga maualuga. O aʻa muamua e aliali i le 3-5 vaiaso.

Maʻi ma meaʻai

Afai o le tetratsigma e amata ona ola i foliga o pine uamea, ona mafai lea ona taʻu mai le leai o se malamalama. Afai e laʻititi laulaʻau pe paʻu'ū, ona leai lea o meaʻai. Tetrastigma e mafai ona aʻafia e faʻamaʻi faʻapitoa e pei o aphids, spider mites ma nematodes.

Ituaiga o tetrastigma

Tetrastigma Wuanier - O lenei meaola faʻapitoa ma le oso aʻega o le mea sili ona taatele. I lalo o le natura masani, o le umi o sea fana e mafai ona tusa ma le 50 m. O le ogaumu autu e ufiufi i se paʻu laititi. Petioles, o laʻau e faʻapipiʻiina i le pana, e matua mafiafia. O laulaau lava latou e lanu meamata, paʻu, e aofia ai le 3-5 lobes, faʻatasi ai ma fomai tipitipi i tafatafa o le pito. O le pito i lalo o laulaau uma e ufiufi i lauulu enaena. O loʻo fesoʻotaʻi le Liana i le lagolago e faʻaaogaina ai antennae. E fuga mai i foliga o mea e le maua ai ni fugalaau lanu meamata. A maeʻa le palotaina, o le fua o le a tupu i le tino o le lapisi.