Laʻau

Ata o togafitiga Kalanchoe ma fautuaga mo lona faʻaaoga

O faʻamanuiaga o Kalanchoe e le mafai ona faʻamagaloina: e togafitia ai le isu ma le sinusitis, e manatu o se oloa sili ona matagofie. O le laau e fesoasoani i le tau malulu ma o se puipuiga lelei e faasaga i ai.

O le faʻamasinoina e le ata, o le soifua maloloina o Kalanchoe e faigata ona taʻua o se panacea mo malulu ma isi maʻi faʻalapoto. O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai keke, aniani, ma laau e faʻatau ai le malulu. Ae ui i lea, o laʻau o lenei laau e puipui ai se mana faamalolo ia i latou lava - o se suavai suamalie i le tele o micro ma elemene elemene, vitamini ma minerale.

Faʻaaoga meatotino a Kalanchoe

Na faalauiloa mai Kalanchoe mai Madagascar, lea o loo tupu pea o se sui o le vao. Ma le isi, o lenei fugalaau e maua i le tele o atunuu Asia. I o tatou tau, e sili atu le lagona o le laau i le windowsill ma e le eseese i le tausiga alofa. O le matagofie ma le manuia o Kalanchoe ua maeʻa faʻaopoopoina, o lea la o le teuteuga lenei o le sili ona lauiloa.

O le laau e eseese ituaiga, o ia mea uma e aoga i lona lava ala. O le tele o taimi, e maua ai Degremon ma Cirrus Kalanchoe - oi latou ia o siamupini mo mea o loʻo aoga. E faʻaaogaina le vai toto i ia tulaga:

  • e taofi le toto;
  • faamama avega;
  • faatelevaveina le faagasologa o le faamaloloina o manua;
  • faʻaaogaina e avea o se antiseptic.

O tagata o lenei fale laau latou te iloa le mafuaaga e fesoasoani ai Kalanchoe, ma faʻaaoga faʻaaogaina i vailaau masani. O le sua o le laau e fesoasoani i le vave faʻamalosia o maʻi mama ma manuʻa o le purulenti. E toe faʻaleleia ai le tino, aveʻesea aʻafiaga o faʻala, ma faʻaaogaina e togafitia ai le afaina.

O lea ituaiga fale e aoga. E tatau ona e iloa le togafitiga o Kalanchoe, aua o le tele o metotia faafaʻasolopito e faʻafefe ai le vevela ma le aisa e aofia ai lona sua i lana fua. O le laau e faʻaaogaina i le dermatology ma le cosmetology, e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻafomai ma togafitiga mo totoga ENT. Kalanchoe e taua i le togafitiga o le tele o gasegase: herpes, veins varicose, maʻi o le taimi, stomatitis ma le gingivitis. E fesoasoani e faʻamalolo ai le toothache o se uiga ese.

O mea faʻamalolo o Kalanchoe e maua mai i meaola faʻasaina, minerale (copper, calcium, iron) ma fuamini C.

Togafitiga o le isu ma le sinusitis

Ia mautinoa ia mafaufau pe faʻapefea ona puipuia foliga o le Kalanchoe mai le malulu ile ata. Mo nei faʻamoemoega, o ituaiga Cirrus e aupito sili ona talafeagai. I le gasologa o se maʻi, e aoga tele le togiina o le sua o le laau i totonu o le isu, ma e mafai ona e mauaina i le auala lenei:

  1. Fufuluina laulaʻau ma tapuni lelei.
  2. Tuu se ipu ma laulaau i totonu o le pusaaisa mo ni nai aso, na o le taimi lava e mafai ona suʻeina e ala i se suʻi meaʻai ma maua ai le sua.
  3. E manaʻomia lou faafouina o vailaʻau i aso uma e lua.

Faatasi ai ma sina gutu susu, ua lava lava le soloina o mataʻitusi ma se sipuni o le sipuni ua tuu i le faamaloloina o le vai. Tamaiti ei lalo ifo o le lua tausaga le matua e manaʻomia le faʻaitiitia o le mamafa o le sua suamalie, faʻafefe i le vai inu.

Tosiga mo sinusitis ma le malulu masani: tolu taimi i le aso, o se lua o mataʻu i taʻifala taʻitasi.

I le tulaga o faʻafitauli, e mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le vine i totonu, peitaʻi, o ia togafitiga e tatau ona faʻatonuina e se fomaʻi. Mai le tasi laupepa poʻo ni laulaau o se laʻititi, e oo atu i le 100 kalama o le sua. O lenei aofaiga e sili ona masani i aso taitasi. Ae ae leʻi amataina togafitiga, ia mautinoa ia fesili i le fomaʻi mo se ata o le Kalanchoe faʻapitoa, ina ia aua le faʻaseseina ma le ituaiga o meafaigaluega. O le inuina o se inuinu e le aoga, talu ai o le tele o le faʻapipiʻi i totonu o le tino e mafai ona afaina. O le fua aupito sili ona lelei e le silia le lima kalama i le kilokalama o le mamafa o le tagata.

Faʻaaogaina i le cosmetology

Na iloa eo matou tinamatua le aoga tele o Kalanchoe, aua sa i ai se mea manaia matagofie. Laʻau ma a latou suamalie e le sili atu le leaga nai lo kirimi taua e taulimaina ai le tele o faafitauli.

Mai faʻamaʻi - o faʻamalosi mai laulaʻau gaosi a Kalanchoe. Mai siama - solo le paʻu i le sua. Mai i lio i lalo o mata - fai ni laʻau mai laulaau e aunoa ma se pulu.

E fautuaina le sua o le Kalanchoe e faaopoopo i kulimi ma masini. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le a sili atu le malosi o mea aoga o le paʻu ma le tausiga o lauulu.

Contraindications

Afai ua uma ona e iloa le foliga mai o le togafitiga o Kalanchoe, ua oo i le taimi e faamasani ai oe lava i ona faʻailoga:

  • maʻisuka
  • rūmāmatika;
  • maʻi o le ate;
  • malae o le eleele;
  • toto maualalo maualalo;
  • allergies
  • maʻitaga

Ma le faʻaeteete, e tatau ona togafitia Kalanchoe mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatu. O le togafitiga e mafai ona faʻaosofia ai le itu - paʻu.

E le mafai ona tusia saʻo pe aisea e fesoasoani ai Kalanchoe, aua o ona faʻamalologa e tele lava ina eseese. O lenei fugalaau e mafai ona vaʻaia le ea, faʻaleleia le galue o le faiʻai ma gaioiga faaletino. Kalanchoe e aoga i le amataga o le tautotogo, e avea o se siama e le aʻafia ai le vaitamini. E faʻaleleia le puipuiga o le tino, o le mea lea e taua ai i taimi o faʻamaʻi pipisi o le pipisi ma le SARS. Ae ui i lea, e le tatau ona togafitia Kalanchoe mo se taimi umi, talu ai ona o ana meatotino malolosi e taofiofia ai le tino. E mafai ona taʻua Kalanchoe o se vailaau faʻamalolo e fesoasoani e tumau ai le soifua maloloina.