Fale taumafanafana

Matou te aʻoaʻoina le tulafono e filifili ai le suauu mo benzokosa ituaiga eseese

Meafaigaluega i fale ma masini uʻamea e manaʻomia ai se auala talafeagai e tausia ai. Ina ia mafai e le meafaigaluega ona faʻamalieina lana faʻalavelave faʻafitauli mo se taimi uumi, e tatau ona faʻaaoga le suauu ma le suauʻu mo le pulupoti e tusa ai ma le tusi faʻaoga faʻapitoa. O afi eletise e lua-stroke e galulue faatasi ma le faaopoopoina o le suauʻu i le paluga paipa, o masini e fa-taʻavale e iai se vaʻa eseese i totonu o le tane suauu.

Eseese o suauu afi, o latou faamoemoega

O le suauu moli o se mea faʻapitoa lea e fai ma sui o mea faʻafefe ma faʻaopoopoga e faʻaitiitia ai feeseeseaiga, faia ai le manaʻoga lelei ma taofia le faʻamafanafanaina i le maualalo o le vevela.

I le auala e maua mai ai le tuufaatasiga e iai:

  • minerale maua mai e ala i le faapipiiina o suauu;
  • tagata gaosia - e ala i le tuʻufaʻatasia poʻo le gaosia o le kesi masani;
  • semi-synthetic - faʻaleleia atili le suauu ona o le faʻaofiina o vailaʻau gaosi.

Mo mafuaaga saogalemu, ina ia aua nei fenumiai ia oloa, o le suauʻu e valiina i le mumu, lanumoana poʻo le lanumeamata. O le mea o loʻo faʻatulagaina e eseese lava, e manaʻomia e le tagata faʻaoga le suauu ma le makaina: "mo mea tau togalaau" 2T, pe afai e te manaʻo e saunia se paluga mo se masini e lua-stroke, 4T mo le sasaa i totonu o le paʻu.

O suauu suamalie ma minerale e ese le faʻavae, e le mafai ona faʻafefiloi. Pe a suia i se isi ituaiga o suauu, e tatau ona maeʻa lelei le tino.

O le suauu mo tagata e gaosia laupapa e tatau ona faʻavasegaina o suauʻu TC mo masini e faʻaleleia i le ea ma le maualuga o le maualuga o le 50-200 cm3. A filifilia se oloa, o le taua taua e le o le tau, ae o mea puipuia mo le afi o se ituaiga faapitoa. O le mea lea, i le taimi muamua latou te faʻatau ai le suauʻu fautuaina, i le toesea latou te filifilia le mea tutusa i tulaga o le faʻatinoga.

Fuafua le lelei o le suauu mo le benzokosa alkaline numera. O le alkali e faʻaseseina le faʻamaʻiina o mea e gaosia ai, faʻagesegese ifo i lalo le faʻaumatiaga. A faʻaitiitia le faʻamaina o le suauu, e leiloloa ona mea puipuia. O le pH masani o le suauu e 8-9 iunite.

O se faailo taua o le viscosity. O le mea lea, o loʻo i ai le tau malulu, taumafanafana ma le manogi uma. O le faʻaaogaina o le suauu mo se tagata e faʻapipiʻiina e faalagolago i le faʻaogaina e le tagata faʻaoga i le-------------------------------------------° O le vevela o suauʻu e faʻamafanafanaina e tusa lava pe itiiti le manava. O le laʻau moli e faʻaalia ai le vave ona mumu le suauʻu mai le tuufaatasiga. E sili lava, pe afai o lenei faailoga e sili atu i le 225 C.

Le faasologa o le faʻaaogaina ma le taua o le suauu i totonu o se masini e lua-taʻavale

O le faagaoioia o le afi e fesootaʻi ma le feteenaiga o vaega felauai o le tane ma le paʻu, cams, hinges. I le taimi o feeseeseaiga o vaega, o le mafanafana o luga o le fogaeleele e tupu, ao faagasolo le faʻalauteleina - o paʻu. Afai i totonu o le va i le va o mating parts o loʻo i ai se tuufaatasiga i le sao saʻo o le suauʻu ma le penisini mo le puluscutter, ua aveesea nisi o faafitauli:

  • vaega o le galuega afi ma le faʻaitiitia o feeseeseaiga, faʻaitiitia le vevela;
  • lubrication i gapa e puipuia ai le faaleagaina o vaega i le taimi e teu ai taimi uumi, mea na maua mai i le feteenaiga;
  • umi le afi o le afi.

O foliga vaaia o meatotino faaopoopo e faafaigofieina e le faʻaopoopoga o mea faʻaopopo, o loʻo iai i le suauu i se aofaiga e 5-15%. O faʻaopoopoga o loʻo faia ai le faʻaogaina o le faʻamaʻi, faʻaaogaina ma le malulu o meatotino o le suauu.

O le le lelei o le suauu e mafai ona faʻaumatia ai le afi, faʻapipiʻi ai le kesi i totonu o paʻu, faʻafeiloaʻi i le tausaafia ma le vave faʻaofuina o le afi.

E taua le iloa le tele o le suauu e te manaʻomia e faʻaopopo i le penisini mo mea faʻaoga. Muamua lava, e tatau ona e suesue i faatonuga, ma ia tausisia tulaga talafeagai. O le faʻaaogaina o se tuufaatasiga e aofia ai le faʻataʻitaʻiga ma le faʻatulagaga o le afi, tulaga tauʻavega ma le avega o le a faʻalauteleina ai le ola o le pulupoto. O tagata poto masani ua fautuaina e faatau le mea faigaluega vave ona faatau mai le suauu fautuaina i le faaagaaga.

Faʻasologa o mea e tatau ona faʻafefiloi i le lua-kosi

O le eseesega i le va o le afi lua-kilia i lona malosi faateleina pe a faatusatusa i le fa-stroke one. O le suauʻu paluga mo lea mea ua saunia i se fuainumera o le suauu ma le suauu faapitoa. O le a le fua faatatau lelei o le suauu ma le penisini mo mea tau penisini, ua tusia i faatonuga. Fautuaina tulaga tatau e ao ona matauina saʻo. A faʻaopopo i ai mea faʻaopopo, o le kamupanī e amanaʻia le ituaiga o afi. O le mea lea, o le faʻafefiloi o suauu eseese e faʻasaina.

Faʻaaogāina o suauu minerale, faʻafefiloi e tupu ile vaega ole 1:25, 1:30, 1:35. Mo suauʻu gaosia, o le vaega 1:50 poʻo le 1:80 e faʻaaogaina. O lona uiga, i totonu o mea uma na faʻalauteleina, o le aofaiga sao o le suauʻu ua faʻamaʻapeina i totonu o le eletise. E mafai ona e faʻafefiloi le penisini i le suauʻu mo le benzokosa, e pei o le vai ma le siva. E tatau ona sasaa le penisini, faaopoopo le aofaiga tonu o le suāuʻu ma lulu le paluga. Mo le galuega, e fautuaina e faʻaaoga se fofo fou. A faʻapipiʻi mo le sili atu i le 2 vaiaso, o le suiga o le mea e tupu ma o le suauu moli o le a mafua ai le leaga o le gaosiga.

Mo le faʻaititia ma le teuina o se paluga faʻamalolo, aua le faʻaaoga pusa PET. Gasoline e faaleagaina le palasitika, olopala le polymer i le paluga oona ma atili faʻaititia ai le lelei o le suauu, faia ai le lamatiaga o galu.

Le filifiliga sao o le suauu mo benzokos

O masini e lua-stroke e molia i le faʻafefiloi o le suauu e leʻi faʻaaogaina ma le suauu ua faailoga 2T. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaoga le gasoline AI-92 fautuaina. Afai e faʻaaogaina se laumei e maualuga le tiketi maualuga, o le a sili atu le maualuga o le moli moli ma le vevela, o le a susunuina ai valve i se taimi vave. E tutusa foi le faaaogaina i le suāuu. O le fautuaga fautuaina e le o le tau sili ona taugata. Ae o le faʻaaogaina o se isi faʻailoga e le taliaina. O le viscosity o le a suia, o lenei mea o le a taʻitaʻia ai le le lava o le faʻaaogaina o mea masani na faia e aunoa ma se faʻamaʻi maualuga.

Afai e faaopoopo le suauʻu, e le atoatoa le faʻamaunuʻu o le a taʻitaʻi atu ai i le faʻaosoina o le soona ma le soona tele i le siosiomaga. O se paluga tamaoaiga e leaga mo le afi. Mo se afi e fa-taʻavale, o le suauu e sasaʻa ese mai le uila. E fufuluina ia manoa, faʻamaʻe, faʻaitiitia feeseeseaiga. Aʻo faʻatinoga, o le suauu e afaina ma e tatau ona suia pe a uma le 50 itula faigaluega. O le a le ituaiga suauu e sasaa i totonu o le puluscutter o loʻo taʻu mai i le tusifolau. O le tuufaatasiga e tatau ona faailoga 4T ma se viscosity o le 10W40.

O le suauu sili mo soʻo se afi ua manatu ua fautuaina. Ae ui i lea, o Shel Helix Ultra o le suauu e lauiloa le lalolagi. Ua atiae e le kamupani se tekinolosi fou mo le gaosia o suauu gaosia mai le gas masani mo le 40 tausaga. Pureplus tekinolosi ua mafua ai le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o suauu. E faavae i luga, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o faʻaopoopoga e tatau ai, o tagata taʻutaʻua e maua mai ai suauu fautuaina mo a latou masini.

O le filifiliga o le suauu e faalagolago i fautuaga a le kamupanī. O le mea lea, o le suauʻu manogi e faʻaaogaina naʻo le faʻailogaina. O le suauu lava e tasi e talafeagai mo le vali Vityaz, talu ai o masini o loʻo i totonu o mamanu o le lava ituaiga. E i ai le manatu o tagata atamamai, suauu o soʻo se gaosioloa, ua fuafuaina mo se ituaiga o meafaigaluega, e talafeagai mo faʻaaoga i luga o ituaiga uma. Ae afai e mafai, e sili atu le faʻaogaina o le fautuaga.

O se suauu e tatau ona teu i luga ole manaʻoga mo le tasi vaitau. O se oloa umi ua leiloloa ona meatotino. Maua mai le 0.1 i le 5 lita.

O le suauu na fautuaina mo le auala o Huskvarna brushcutters ua uma ona suʻesuʻeina. O le kamupani e leai sana lava gaosiga, naʻo se faletupe fagu. Faʻatau mai i le tele, o le oloa e sasaa atu i totonu o pusa laititi, tusia ma tuʻuina atu i le tufatufa tufatufa. E ono mafai ona faaopoopo ni mea faʻapitoa mo Husqvarna i le suauʻu i le gaosiga o gaosiga.

O le faʻaaogaina o le suauʻu, e tusa ai ma faatonuga faʻavae mo le motukosa, e faʻatagaina. O masini e le mafai ona galue i luga o le penisini mama.