Laʻau

Faʻamatalaga

Faʻamatalaga - o se sui lauiloa o le aiga Gesneriev. O se mea e le lelei tele, e oʻo lava i se tagata e amataina le fale e mafai ona gafatia. O lenei laʻau fale e le gata o fugalaau matagofie, ae o laʻau foi, o mea taua tele o le faʻamatalaga. O laʻau vevevety e ufiufi i mamanu mataʻutia e mafai ona moli le malamalama. Matamata i le laau, e foliga mai e susulu. Afai e te vaʻaia saʻo le faʻamatalaga, o le a fiafia oe i fugalaau lanu mumu poʻo fugalaau fugalaau.

O le faʻamatalaga e fesoʻotaʻi ma laʻau vavalaʻau matagofie. O lona lauʻeleʻele o le vaomatua o Amerika Tutotonu. Ona o lona fua faʻatusatusa, o lenei fugalaau o le a sili ona manaia i totonu o se laau toto.

Fesoasoani i le fale i le fale

Filifiliga nofoa

O le faʻamatalaga e faatatau i laau photophilous. E fiafia o ia i le malamalama malamalama. Ina ia aloese mai le mu, e tatau ona puipuia le laau mai le la susulu. A leai, o lau o le a leai ni lanu moa, ma o fugalaau o le a tafe ma mamae. O le fugafale i totonu o le a le matagofie e pei o muamua. O le faʻamatalaga sili ona faʻalelei o le ai ai i le matafaga sasaʻe poʻo sisifo. O le faamalama i matu e talafeagai lelei mo ia. Ma e lelei tele le teenaina o faʻamalama i saute. Ae afai o le faamalama o le falemautotogi e agai i le itu i saute, e le tatau ona e ita. O se nofoaga lelei mo lea mea o le faafeagai poʻo le puipui o le itu, pe mafai ona tuu le laau i luga o se fata pe taofi i totonu o se ulo. I le taumalulu, a maeʻa le ao i le taimi muamua, e tatau ona faamamafa le fugalaau.

Lulu

E leai ni mea faʻapitoa mo le vevela o le potu i le faʻamatalaga. I le taumalulu, e le manaʻomia ona ia faatulagaina se taimi malolo. O le maualuga o le taumafanafana mo le 20-25 tikeri. O le a le mate le laau e tusa lava pe 35-tikeri le vevela, pe a tumau le susu. I le vevela i lalo o le 16 tikeri, o le a mate le fale.

Faʻasa

E manaʻomia e Epia le faʻafeusuaʻi talafeagai. E faʻamamaina le fale pe a maeʻa le pito i luga o le eleele (pe a ma le lua aso pe a uma ona faʻamaʻa). I le va o le fafagaina e le tatau ona faʻamago atoa. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e le tatau i le vai ona paʻu i totonu o le apa. Mo le faʻafeinu, vai malulu i le vevela o le potu (tausia lelei poʻo timuga) e talafeagai. I le tau malulu, o le susu o se mea e faʻaititia. E ui i le mea moni o le laau e leai sona taimi moe, i le taumalulu e le manaʻomia e le epistemy le susu e pei o le taumafanafana. I le taimi o le suavai, e le tatau ona paʻu le vai i lau o se fugalaau i totonu. E sili atu le faʻaaogaina o le suavai maualalo.

Totogi

Mo le faʻamatalaga o le maualuga o le susu ile potu e taua tele. Ina ia aua nei pala le laulaau, e le mafai ona sosolo le laau. O le mea aupito sili ona lelei o le tuʻuina lea o le ulo i le faʻamatalaga i totonu o se fata ma susu susu. Afai e faʻamalolo le laau, filifili se laʻau faʻaoga lapopoa, ma tuʻu le vaʻa sphagnum susu i le va o puipui.

Laʻei pito sili

O faʻamatalaga e fetaui lelei ma fugalaʻau faʻasaina. O le laau e amata ona fafaga i le tautotogo, i le vaitau o le tuputupu ae malosi. E faʻaaogaina faʻamalositino i le tasi taimi i vaiaso uma, faʻapipiʻi i le vailaʻau ua faʻamaonia i totonu o faatonuga.

Suiga

O le faʻamatalaga e faatatau i laau totõ o loʻo totoina i tausaga taʻitasi, ao tuputupu vave. Mo ia, e sili atu le filifilia o ipu maualalo, lautele. E talafeagai foʻi ipu. Faʻatasi i le tausaga, e le mafai ona e faʻavasegaina le laau pe afai e te faʻafeiloaʻi i se koneteina tele, faʻapipiʻi le eleele fou i luga. Ae ui i lea, o 2-3 uma fugalaau e tatau ona toe totoina, toe suia atoa le eleele.

O le faʻamatalaga e tupu lelei i le vaega o le eleele mo le senpolia. E mafai foi ona e faʻapalapalaina le palapala palapala ia oe lava e ala i le aofia ai i totonu o le lua vaega o eleele laʻau, o le tasi vaega o le oneone ma le peat, o sina meaʻai mago ma gaʻo sphagnum. O vaega mulimuli e lua e fesoasoani i le palapala e le fuga. Ma o le vai e le paʻu i aʻa o laau, e tatau ona tausia lelei alavai ma pu ile pito i lalo o le ulo.

Trimming, faia o se laau

E tuputupu ae Episcia ma vave ona atiina ae. E le gata i lea, e mafai ona faʻapupulaina faʻapitoa e ala i auala fetolofi, e pei o chlorophytum poʻo strawberries. Afai e te le o tausia le laau, o le a tupu le vao, ae o le a foliga le lelei. Ina ia mafai e se fugalaau totonu ona maua se foliga matagofie, e tatau ona e mulimuli i ai. O pulupulu fufulu ma autafa o tama teine ​​e tatau ona tipiina i taimi uma. Afai e leai se matagofie o le faʻamatalaga talavou, ona totoina lea o laʻau i totonu o le ulo. A maeʻa lena, o le laau e tuʻuina atu le foliga e sili ona fiafia i ai.

Tofiga

O le laau e faʻaleleia e alalaʻau, lapisi ma fatu. O le auala e faʻalauteleina ai le fatu e sili atu ona talafeagai mo le au fai togalaau. Amataina tagata fai togalaau ia fautuaina e tumau i luga o le togalaau vegetative. O le fanau fou a se epistemy o le aoga. E sili ona lelei lenei mea i le tautotogo, ave se taʻaleʻale laiti (e le manaʻomia ona tipi le musika mai le tina) ma tuʻuina i totonu o se atigi pusa eseese. Mo le aʻa, ave se paluga o peat ma oneone. I le vevela o le potu pe a ma le 23-24 tikeri, o le a le sili atu ma le 10 aso e alu ai le faagasologa. Pe a oʻo le aʻa, e vavae ese ma se musika ma faʻapipiʻi i totonu o se ipu tumau.

O faʻasolosolo faʻasolosolo e faʻapena foʻi ona faʻalauteleina. Ina ia faia lenei mea, ia ave ni mea mai le talavou, atiina aʻe ni taʻavale e aunoa ma ni auala faʻavae ma 3-4 knots. E mafai ona mauaʻa i le vai ma i totonu o se vaega o le eleele e faia i le peat ma le oneone. E ufiufi i se fagu poʻo se pusa paʻu. Pe a faʻavae le aʻa, e totoina le laau talavou i totonu o se ulo.

Tulaga Tutupu

Ina ia mafai e le laau ona foliga matagofie, e tatau ona usitaia nisi o tausiga. O le a lagona le mafanafana i le itu o le faamalama i totonu o se laau toto. Ina ia maua se "kapeta malamalama," e le mafai ona e gaioi ma fesuiaʻi. A leai, o le a le aoga se mosaic o laulaau.

E tutusa lava le taua o le faʻapipiʻi lelei o le laau. E le tatau ona tautau muamua laʻau ma wana o le laau autu ina ia aua neʻi iloa mai ma faʻafefete i le pito o le ulo. Pe a totoina, e taua tele le faʻamalosia o le faʻafefe ma faʻapipiʻi pine i le mea e tupu aʻe. A maeʻa le lagolago, o le a faʻamaonia le faʻamatalaga.

Faamai, meaola faalafua

O le faʻamatalaga e seasea ona aʻafia i meaola faalafua e faʻamaina ai laau. Mo i latou, o lenei fugalaau totonu e le foliga manaia. Ae i nisi tulaga, ma le le talafeagai lelei, ua osofaia e aʻa siama, aphids, mealybugs. Insecticides e faʻaaogaina e faʻafefe ai i latou.

O le mea aupito sili ona lamatia i le laau o le pala. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi o le inu tele, le lava o le moli, ma le tausiga i le maualalo o le vevela i le taumalulu. O le faamaʻi o le maʻi e foliga lava o le lethargic e oo lava i le susu ile eleele i totonu o le ulo. E matua faigata lava ona faʻasaoina lea laau, o lea ua vavaeina ai ma afaina ai. O le fagu o loʻo i ai le nofoaga na pisia ai le fatu e tatau ona kuka ma lafoina le eleele.