O le togalaau

Magnolia totoina ma tausia ile toe gaosia eleele

Magnolia o se laau manaia matagofie, o le sui pito sili lea ona malosi o le aiga magnolia. I le averesi, e mafai ona latou oʻo i le maualuga o le 6-10 m, ma le maualuga - e oʻo i le 20 m. O loʻo i ai se pale lautele o le pale o le foliga o le pyramidal poʻo le spherical shape.

Fugalaau o le le masani ai le matagofie ua avea ma se tasi e sili atu ona faamanuiaina i le matauina o la latou fugalaau mo le tele o tausaga. O fugalaau e susulu i le lanu violē, ulaula mumu, lanu piniki, ma fugalaau lanu-paʻepaʻe ma le lilac.

Eseese ma ituaiga

Magnolia Cobus faʻafeiloaʻi gutu vaʻaia, o se faʻaopoopoga tele i la tatou eria. E oʻo atu i le maualuga o le 10-12 m. I le amataga o lona tuputupu aʻe, o loʻo i ai se pale i le foliga o se pyramid, lea na iu lava ina mauaina se foliga lanu. Seʻia oo i le faaiuga o le taumafanafana, o le lanu e lanu meamata lanu meamata, lea o le amataga o le autumn e liu ai le tan. Paʻu o laʻau e latalata ane i le ogatotonu o le autumn.

O le totoina o lenei vailaau e manatu e faigata tele, mo le mafuaaga faigofie e amata mai i le taimi o le totoina o fatu (po o fualaau), seia oo i le muamua o le fugalaau e mafai ona tusa ma le 30 tausaga.

Star magnolia - tuʻuina atu e pei o se laʻau po o se laau, 4-6 mita le maualuga ma le 4-5 mita le lautele, faʻatasi ai ma se pale faʻalanu poʻo le pale. O le fugalaau e amata ia Mati poʻo Aperila ma eo mai faatasi ma se manogi manaia. Laʻau, 6-10 cm le umi, o loʻo i ai se lanu uliuli lanu uliuli, lea e avea ma paʻu-samasama samasama latalata i le autumn.

Magnolia Lebner - O se ituaiga o meaola nei e lua, lea e faʻapipiʻiina ai se pale matagofie ma se manogi suamalie ma lelei. O le laau e oʻo i le maualuga o le 8-9 m ma ei ai lona pale. Paʻepaʻe ma se lanu piniki piniki, fugalaau fugalaau lata ane ia Aperila. Lanu lanu meamata, e na o le autumn latou te suia ai la latou lanu i le samasama samasama.

Magnolia Sulange - o mea e sili ona lauiloa ma sili ona masani ona faʻaaogaina mo le totoina i tulaga leaga o le tau (malulu malulu). E ola le laau i le maualuga o le 6-10 mita. O le fugalaau e latalata ia Me, pe a ufitia uma le laau i lanu eseese, lalelei, lanu violisi-lanu piniki. I le amataga o le tautoulu, lanu lanumeamata lanumeamata e amata ona liu samasama.

Magnolia Ash - o se meaola e matua teteʻe lava i le sogi, lea e amata amata ona fuga i le 2-4 tausaga o le ola. O lenei matagofie mamalu e maualuga i le maualuga o le 5-7 mita. E fuga mai latalata ia Me, ma o le mea lea e le afaina ai le malulu, lea e faafuasei ona pau i Aperila.

Taumalulu taumalulu-faʻavalea ituaiga ma ituaiga o magnolia

Faalapoʻa Magnolia - O lenei meaola e taatele i le ogatotonu ma le itu i saute o Saina. O le magnolia fugalaau o le tasi o laau e sili ona fiafia i ai Saina. O se ogalaau umi po o se laau e oo atu i se maualuga e sefululima mita. O fugalaau e paʻepaʻe, sina lanu suamalie, o le ipu, e oo i le sefululima senitimita le lautele. O le vaitau taumalulu e faʻafefe ai le malulu masani e le o matauina.

Magnolia Lilia - ola i le ogatotonu ma sisifo o Saina. O iina, o lenei fugalaau magnolia o loʻo maua i eleele papago i luga o vaitafe mauga. Liliaceae magnolia tupu i se vao tele po o se laau maualalo.

O fugalaau e amata mai ia Me ia Iulai, o fugalaau e fuga-fuga-foliga. O loʻo tuʻuina i luga ma e le tatalaina lautele. E ono petale i le fugalaau - totonu e paʻepaʻe ma fafo o le vine-lanu violē. I le taumalulu matua, na maitauina ai le maluluina o taʻi tausaga. O lenei magnolia e sili ona totoina i nofoaga e puipuia mai le matagi i mātū ma i ai le faʻafefe faʻafefe.

Obovate magnolia - tupu i Iapani ma o loʻo maua i Sasaʻe Sasae o Rusia, i luga o motu o Kuril. I le natura, o se magnolia fugalaau o se laau e oʻo atu i le tolusefulu mita. E tele ona lau laʻau, e oʻo atu i le mita e tasi. I le vaitaimi o le tuputupu ae, e leʻi iloa ai le faaleagaina o le kiona. O lenei magnolia e fiafia i le paolo ma le malulu eleele.

Magnolia Kyuvenskaya - Vaʻalele magnolia voluminous ma magnolia kobus. Ua tupu le laau ola a le Kyuvenskaya. O fugalaau e tusa ma le sefulu centimita le lautele, foliga lanu, paepae ma se manogi manaia. O le fugalaau e tupu i le vaitau mai ia Aperila ia Me aʻo leʻi fuga lau. O vaega uma o le laau e manogi fiafia i le anise. O le taumalulu-faigata ma vave faʻalautele meaola.

Magnolia totoina ma tausi ile fanua

E tatau ona puipuia le nofoaga e tulaʻi mai ai mai faʻataʻitaʻiga ma matagi malosi, ia i luga o le la, vevela i le aoauli. E le tatau ona aofia ai le eleele i maʻa. Afai o loʻo i ai pea, ona mafai lea ona e faʻaititia le pH i le faaopoopoina o se peat acid.

O fualaau laiti e totoina i le tautoulu, o lenei vaitau e lelei i le leai o se vevela malosi, ma o loʻo i ai pea le taimi i luma o fulu. Ae mo le totoina o le tautotogo, ei ai le maualuga o le faafuasei o matagi faafuasei, lea o le a taitai atu ai i le oti o le fatu.

O le toto toto e tatau ona faatolu ona avea ma aʻa o le fatu. Faʻafefiloi le eleele mai lenei pu i le faapalaga, ma afai o le eleele e foliga mai e pala tele, e mafai ona e faʻaaogaina i sina oneone laitiiti. O le tuu o le laau laʻititi i totonu o le lua, e le o lalo ifo o le maualuga o le ua, tatou te momoe ile pito i luga ma le paluga uma. A maeʻa lena mea, sina mea e solia (ina ia le pa'ū le laau i lalo o lona lava mamafa) ma faʻamago lelei. A uma ona faʻafefe le vai, o le mea o loʻo siomia ai le laau e mulimulitaia e peat.

Faʻailoa magnolia

Faʻasagaina o le mea e sili ona taua pe a tausia le magnolia, aemaise mo faʻataʻitaʻiga talavou (mai le tausaga i le tolu tausaga). O le faʻamaluina o le eleele e tatau ona tele ma faʻaauau, ma i aso malogo e puipuia ai le eleele mai le faʻamamago. O le mulimulitaia o le a fesoasoani e faatumauina ai le susu i le eleele pe a uma ona fafaga. E le gata i lea, o le mulch foi e puipuia aʻa i le taumalulu mai le maalili.

Fertilizer mo magnolia

O laau laiti (e oʻo atu i le 2 tausaga) e le manaʻomia ona fafagaina. Ae o tamaiti laiti e taʻi tolu-tausaga e mafai ona fafagaina. Fertilizers e faʻaaogaina mai le amataga o le tautotogo i le amataga o le tautoulu.

E mafai ona e faʻaaogaina mea faʻapipiʻi o meaʻai faʻamalaʻau, pe a fai o loʻo tuʻuina atu le tui i luga o le pusa, pe saunia oe lava: faʻaitiitia le nitrate ammonium (20 g), Uria (15 g) ma mullein (1 kg) i le 10 l o le vai. Tuuina atu e tasi le laau e tusa ma le 40 lita o le vai. Fertilizers e faʻaaogaina faʻatasi i le masina, nai lo le masani ona faʻatautuina le suavai.

O loʻo i ai ni mataupu ua uma ona i ai le faʻamalosi i totonu o le palapala ma o le faʻaofiina o faʻaopoopoga faʻaopopo e mafai ona taʻitaʻia ai se faʻalauteleina. O lenei mea e mafai ona faʻamoemoeina e le mea moni na amata ona magumago laulaau i luma o le taimi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le masina o Iulai). E mafai ona e taumafai e faasaʻo le tulaga e ala i le taofi o le fafagaina ma faʻaleleia le fua o le faʻasaina faʻavaiaso.

Magnolia i le taumalulu

E ui lava i le mea moni o le ituaiga o magnolia o le taumalulu-faigata, o le malulu mo le tau malulu o le a le sili atu le tau. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e afifiina ni paʻu laiti ma ua aliali mai i le afu, pe a iai se maualuga maualuga o le toe foʻi mai o le kiona. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete tele, talu ai o lala e matua leaga.

O tapenapenaga mo le taumalulu e faia i le faaiuga o le autumn, ma e aofia ai le malupuipuia o le faavae o le ogalaau, o le vaega e latalata i le eleele. I le taimi lava e tasi, latou te faʻaaogaina le lavalava e tasi. O le mea autu e tatau ona e faʻatali seʻiloga e faʻasao le eleele i se mea itiiti, pe a maeʻa e mafai ona e alu i le malutaga. Ma o mea uma lava i totonu o lenei malutaga malulu e mafai ona fausia ai o latou lava fale.

Pruning magnolia

E le o faia se mea e fai ai se pale, ae na o le aveeseina o vaega matutu, faaleagaina ma frostbitten. Nofoaga o tipi ua lubricitia ma ituaiga togalaau mo le faamaloloina.

Magnolia mai fatu i le fale

Talu ai ona e faigata tele ona faʻasaoina fatu, ua totoina i le taimi lava e uma ai le seleselega i le tautoulu. Talu ai o fatu o loʻo i ai se atigi maʻa, o le a manaʻomia ai se faʻataʻitaʻiga - o le faʻaumatia o le atigi e ala i le taufaʻatau.

Ona fufuluina ai lea i se vaivaiga vaivai o vai inu, lea e mafai ai ona e aveeseina le palapala palapala, ona fufulu lea ile vai mama. O le taimi nei e mafai ona totoina i le loloto e le sili atu i le 2-3 cm i pusa e afu ai le faʻaaogaina o se mea laugatasi lautele, ma fufulu i totonu o se potu po o se potu malulu, malulu seia oʻo i le tautotogo, pe a tatau ai ona tuʻu i luga o le windowsill, ma sina taimi e faʻamamaina ai ina ia taofia ai.

O le tausaga muamua o le ola, o le olaola o le ola malie tele, o lea na amata ai ona feʻalo pe a mavae le tausaga, pe a oʻo atu i se maualuga 40-45 cm, ma ua maeʻa ona totoina i eleele matala ile eleele malamalama ma le peat. Aua neʻi galo e sili ona lelei le lauʻeleʻele i le tautoulu.

Faalauiloa le Magnolia e ala i le taoto

O laau talavou (tasi pe lua laau o le taumafanafana) e sili ona fetaui lelei, o le a vave ona tupu. E pei o le taoto, e filifilia le paranesi pito maualalo, ae le o le vavaeeseina mai le laau lava ia, ua eliina i le eleele ma faapipiiina mo le sili atu ona faalagolago.

A maeʻa le tausaga, pe a fausia se aʻa aʻa i le nofoaga o le eliina, o le a mafai ona vavae ese ma le faʻaeteete le laulau mai le tina ma faʻaauau ona ola i totonu o se ulo seia oʻo ina sauni mo le tutoʻatasi tutoatasi i le avanoa.

Faalauiloaina Magnolia e ala i tipi

E na o totonu lava o le eleele vevela, e faʻamautinoa ai le faʻamafanafana ile eleele, a leai o le a le mauaa le aʻa. E sili le filifilia o le taimi mo lenei ituaiga o faʻatoʻaga i le faaiuga o Iuni. Otioti le tipi i se auala e tofu le otaota ma le 2-3 lau, tipi le fasi pepa i soo se auala e faaosofia ai aʻafiaga o aʻa.

Ina ia totō lala i totonu o se fagu i oneone, e mafai ma le faʻaopoopoga o paʻa. Faʻaauau ona mataʻituina le malie o le masini o le paluga. Ufiufi i se fagu poʻo se fagu tipi mai luga ma faʻamautinoa o le vevela o le ea e i le va o le 18-22 ° C.

O le faʻaaogaina o lenei auala e matauina i le mavae ai o le lua masina, o le tuusaunoaga e na o ituaiga eseese ma fugalaau tetele, o aʻafiaga e tutupu e le muamua atu i le fa masina. Ae ua totoina i eleele matala pe a uma le tausaga.

Maʻi ma meaʻai

O manu eseese ma manu e mafai ona afaina ai aʻa o le laau, o nisi e tosoina ai le ua ma aʻa, ma le lua e faaleagaina ai le aʻa. Afai e te maitauina le osofaʻi o le laau, ona togafitia loa lea o nofoaga ua faaleagaina ma se 1% o le fofo o le baseazole.

O le isi pest o le apogaleveleve, o loʻo nofo i le pito i lalo o le laʻau ma fafaga i luga o lona sua. O se taunuuga o le laʻau e amata ona paʻu ma faʻagogo.

E i ai auala faʻaleaganuʻu o le faʻafefeina o lenei parasite: e tatau ona saunia se fusi o le 40-50 g o lau o le tapaa mama, ma sasaa i se lita o vai inu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻaalu lenei vaifofo i le isi lita o vai.