O le togalaau

Schisandra chinensis i fesili ma tali

O fea e tupu ai le lemongrass i lalo o tulaga masani?

E tusa ma le 14 ituaiga o lemongrass i atunuu o le USSR muamua, e na o le schizandra Saina e taatele, lea e tupu i atumauga o Primorsky ma Khabarovsk, i luga o motu o le Kuril ridge ma Sakhalin. E sili ona fiafia i vanu ma mauga e maua ai le vaomatua o le vaeluaga o le vaomatua, o aʻafiaga e mafua mai le pau, afi ma afifi. Le pito sili ona agamalu agavaʻa o mauga maualalo. I vaovao vao e seasea lava.

O a fua aoga e aofia ai i fua o lemongrass?

O fua e mauoa i meaola o meaola. O fualaau vevela e maua ai le suka - e oo atu i le 16%, o meaola oona (citric, malic, succinic, tartaric, ma isi) - 10, tannins - 3, pectins - 0.15% ma meainu; i le fou na filifilia: sugars - 2%, acid ascorbic (vitamini C) - 70 mg%, ma aofia ai foi le citrine (vitamin P), sterols ma carotenoids, mea taua o le suauu, ma isi mea faapena. % Tocopherol (Vitamini E) o loʻo maua i le suauʻu gaʻo - 30 mg%. I totonu o le sua ma fatu e tele macro- ma microelements, aemaise lava siliva ma le molybdenum. O gaioiga malosi o le schisandra - schizandrin, schizandron ma isi mea tuufaatasia o se mea faigata (maua i fatu).

Schisandra chinensis (Schisandra chinensis). © atoatoa-supplements

O le a le meaʻai ma le taua o le fua o lemongrass?

E mafai ona e 'ai fualaau fou ma mamago, faʻapea foʻi ma fatuga mai fatu ma fualaau aina, paʻu mai fatu. I le Sasaʻe Mamao, o fua o lemongrass ua leva ona faʻaaogaina e pei o se tonic, faʻapea foi ma le togafitiga o le tele o faʻamaʻi: malulu, malulu, feusuaʻiga tau feusuaʻiga, puupuu le manava, gasegase, ma isi mea. galuega cardiovascular ma le manava, faʻaleleia le lelei, faʻavaivaia le vaivai i le taimi o le tino ma le mafaufau, le moe, vaivai o le tino, neurasthenia, setete depressive, etc. ai le toto maualuga, exacerbation o le faaaliga po. E le faʻamaonia i le maualuga o le toto, maʻi o le maʻi, o le manava o le manava ma le gastritis. E le tutusa le gauai i le lemongrass, o le mea lea e tatau ona faʻaaogaina i feutagaiga ma se fomaʻi.

O a mea e mafai ona faʻaaoga e ese mai fualaau aina ma fatu?

I le avea ai o se tofo, faʻaleleia ma le faʻamalosi, e mafai ona e faʻaogaina auʻau, lau, aʻa ma le paʻu o lemongrass. O i latou uma e aofia ai vailaʻau faʻasolosolo. E le gata i lea, o le acid ascorbic i laulaau e lima taimi sili atu nai lo fua. Lafoaʻi ma paʻu e momoli le manogi o le manogi, aemaise lava pe afai e te suʻe i lou lima. Mai i totoga atoa po o le paʻu mai ia i latou ua fautuaina e fai lauti, teuteuga, meaʻai e maua ai le lanu matagofie, manogi manogi ma maua ai le malosi o le manogi ma le fia inu.

E faʻapefea ona faʻaaoga fua o lemongrass?

O le mea moni, o fua e faʻapipiʻiina mo le faʻaaoga i togafitiga faʻasoifua maloloina. I le tulaga lea, e tatau ona aloese ma tuʻimomomoina fatu, aua o se taunuuga e maua ai e le oloa se tofo vevela. O fualaau mamago e masani ona faʻaaoga i le kuka. O fua e lelei ona puipuia.

O a ni uiga olaola o lemongrass?

O le vine lenei e oʻo i le 18 m le umi, 2.5 cm le lautele. E lagolagoina e ia lava i se tulaga saʻo, faʻalagolago i isi laau ma lagolago. Lulu feosofi le lagolago i se sitaili. O le paʻu o le enaena enaena, e lamolemole ma susulu i luga o weni laiti, e tilotilo i luga o fugālaau tuai. Lianas ma o latou fuʻa e vaivai, vaivai, aua nei momotu pe a punou, masani ona agai i luga. O fatugaʻo o le ovoid elonoa, aute, 3-4 mm le umi, faʻaputu tolu i se nonoa. O le ogatotonu, sili ona atiina ae fatuga amata amata le siitia, o loʻo tumau pea le moe i le isi itu e lua. Lea lanu lanumeamata lanumeamata, e ese mai i le faavae o le fatu, petiles e piniki. Fugalaau e le tutusa, 1.5 cm le lautele, lapoa, paʻepaʻe, i luga o pedicels lapopoa, lua pe fa i luga o pupuʻu pupuu. E i ai se manogi manogi. Fugalaau fugalaau e lanu paʻepaʻe o loʻo fusi ina ia na o mea e tatala i luga o se vaeluaga umi e tumau pea ona saoloto. I tamaitai, o le pestle e lanumeamata ma le tele o kapeti o loʻo i luga o le pusa fagu. Fugalaau fugalaau fugalaau i le lua i le tolu aso muamua atu nai lo fugalaau fafine. Latou te le galo a latou gaʻo pe a uma ona fuga, ma pau i lalo. Fafine - faʻaitiitia a latou gaʻo ao latou fufulu ma i le amataga o le atinaʻe o le ovary.

E faʻapefea ona avea le tuufaatasiga o gaioiga o fugalaau fafine ma tama i luga o laau monoecious?

Young Schisandra laau e ulu atu i le fualaau o fualaau aina e masani lava fugalaau tane, fugalaau fugalaau ao latou ola. I totonu o se tagata matutua lemonia, o fugalaau e faatulagaina ile tolu: i le vaega pito i lalo - e masani lava le tane, i le ogatotonu - tane ma le fafine mai le tasi afifi fefiloi, i luga o le fafine. O le i ai o fugalaau o se tasi o tamaʻitaʻi poʻo se tasi e le o se faʻamau mautu, e faʻalagolago i le matua ma le siosiomaga e pei ole moli, tulaga paleni, tulaga o le vevela ma le eleele. Fugalaau fugalaau o loʻo taatia i luga o paʻu o tausaga ua mavae. E fuga le laʻau i le masina o Iuni mo le 8-12 aso.

Schisandra chinensis. © Tatters

O a foliga o le faʻavaeina ma le atinaʻeina o le fua?

A maeʻa fevaevaeaʻiga, o le ovary e faasolosolo malie ma faʻalauteleina, o se pulumu e toso mai i se fugalaau e tasi - o se fagu ua uma ona faʻafaguina ma se limo ma fua. O nei laumei e lanumeamata i le taimi muamua, ona faʻateleina lea o le lapoa, liliu i le paʻepaʻe, lanu enaena ma avea atili ma sili ese. I le taimi o le matua, o le pulumu e faateleina le 25-50 taimi. O fua e liua ai le red carmine. O le fua o se fualaʻau manogi tele, o le tele-berries cylindrical ma se atigipusa faʻaloloa (8-10 cm), lea ei ai pe tusa ma le 40 leaflets (fruits) ma le lapisi o le 5-10 mm. O le fua o le fualaau aina e 0.45 g, o le pulupulu e 1.37-14.67 g. O fualaau suamalie e le pa'ū, ae tautau seia oʻo i le malulu.

Pe o lemongrass laau dioecious (eseese tamaitai ma le tane)?

Ioe O lenei uiga o meaola e tumau i totonu o le fanau i le taimi o le totoina o laau. Faatasi ai ma fatuga, o se tulafono, e tolu ituaiga o laau e maua: tane, fafine ma le monoecious. O le lua muamua tausaga e faʻamaonia ai la latou amio leaga: pe o le tamaʻitaʻi poʻo le tama. O fualaau monoecious o loʻo i ai se fua faʻateleina o fugalaau fafine ma tane, i le tausaga e tasi e mafai uma, i le isi - o le toʻatele poʻo tamaitai uma. O lenei tulaga e le o saofaga i fua o le seleselega faaletausaga pe a na o laau monoecious ua totoina i luga o le saite. O le mea lea, faatasi ai ma laau monoecious, e manaʻomia ona totō laau eletise.

Aisea o nisi taimi e fuga mai ai lemongrass i tausaga taʻitasi, ae leai se seleselega?

E mafai e na o tamaʻitaʻi poʻo tamaʻitaʻi tane ona ola i luga o le saite, ma latou te le nonoa i fua o tamaʻitaʻi ona e leai ni tamaʻi vaovao lata ane. O fugalaau a Schisandra e faʻaleagaina e iniseti.

O a manaoga o lemongrass i tulaga tuputupu ae i totonu o le togalaau?

I tulaga masani, o lemongrass e matuā faigata lava i luga o le malamalama, o le maualuga o le 'ea ma le tamaoaiga o le palapala. Pe a faʻavaivai i luga o se fasi fanua, e tatau ona tuʻuina i totonu o se nofoaga avanoa (i le faʻafiafiaina e tupu malie lemu ma vaivai le fua mai). O le palapala e tatau ona faʻaleleia, faʻapitoa, ma faʻatasi ai ma se masini malamalama. E tali lelei i le faʻalauteleina o meaola ma mineral, faʻafeinu. I luga o le palapala, o le peaty or sandy soil, o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o lemongrass e faʻagesegese - e tatau ona faʻaleleia le eleele. Schizandra e le ola i eleele lafulemu, e le mafai ona tatalia lolovaia e lolovai.

E i ai ituaiga o lemongrass?

E leai ni ituaiga. O loʻo i ai ni faʻatulagaga filifilia ma ni faʻataʻitaʻiga e eseese i le gaosiga, faʻasolosolo ma le faʻatusatusaga o le pulumu, fualaau tetele, mea lelei o Sugars, vitamini ma isi vailaʻau faʻasolosolo.

O a fua o lemongrass?

O fua e susulu, lanu samasama, fuga, ma se manifinifi lanu manifinifi (o le pito i luga o le pito i lalo ua maeʻaeʻa), 4x3x2 mm le tele. O fualaau taʻitasi e tasi pe lua fatu. O le mamafa o le 10OO fatu e 20 g. O Schizandra ua matua atiaeina lona "maua fua", o nisi taimi e oʻo atu i le 95%. O fua fatu e leai se siama ma le endosperm, e ui lava i fafo latou te le ese mai masani masani. I fatu masani, o le a tupu le pepe ma e atiina ae i le taimi o le vevesi.

O le a le mea e tupu mai i le fatu?

O le fua o fatu e 6-8% o le fua o fualaau aina fou. I le 1 kg o fatu mama, e 40-50 afe fatu. E le sili atu i le lua tausaga le faʻamaʻi o Germination.

E mafai ona faʻalautele lemongrass e fatu?

E mafai, ae ona o le vaevaeina o uiga ma mea totino, e le mafai ona maua se kopi saʻo o le tina.

E faapefea ona saunia fatu i le taimi o le seleselega?

Mai fua fou na filifilia, faʻasusu le sua, faʻapipiʻi malie i totonu o se faʻasaga, faʻamama ma vavaeese mai le pipi ma le paʻu. O fatu ua mamago e tatau ona teuina i taga pepa seia oo ia Ianuari, ona amata loa lea i le faamautu.

E faʻafefea ona puipuia fatu?

Ia Ianuari, o lemongrass fatu e manaʻomia ona faʻafefeteina mo le 4 aso ma faʻafefe vai i aso uma. Pe a uma lena, afifi i totonu o se ie o le nylon ma tuu i totonu o le pusa pulu lau o le oneone mumusu, ma taofi i le potu mo le 1 masina i le vevela o le 18-20 ° C. Vaitaimi (faʻatasi i le vaiaso) e manaʻomia e fatu ona faia vai malulu ma vai vai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona eliina, fufuluina, faʻamago mo le 15-20 minute, afifiina i se ie ma tuʻu i le oneone. A maeʻa le masina, o le atigipusa ma fatu e tatau ona tuʻu i lalo o le kiona, ma le 20-25 aso ao le i luluina, toso ese ma tuu i totonu o se potu mafanafana ma se vevela lelei ina ia faʻafefe le oneone ma totoina fatu.

Fugalaau o Schisandra chinensis. © Kordyukov Alexander

E faʻapefea ona totoina fatu faʻasalalau?

I le tautotogo, o le eleele lelei e saunia lelei i le tautoulu e tatau ona matala ma makaina, e tatau ona faia i lalo le 1.5-2 cm le loloto i se mamao o le 12-15 cm mai le tasi ma le isi, ma e tatau ona faapipii le moega. Tui fatu i totonu o le togalaau pe a uma le 2 cm mai le tasi, e ufiufi i le humus ma se apa o le 1.5 cm ma le vai. I ia lava togavao, i le taimi e tasi ma le lūlūina o lemongrass fatu, lūlūina fatu o se aganuu o le moli o le moli, ma o le a vave ona tupu mai fatu. O ata o le aganuu o le moli o le moli o le afi ua faailoa mai ai laina o lemongrass, o le a puipuia ai le faaleagaina ia i latou pe a tuua.

E mafai ona lulu lemongrass fatu i le tautoulu?

Ioe Filifili fatuga lelei 3-4 aso aʻo leʻi luluina e tatau ona faʻamamaina i le vai, lea e tatau ona suia i aso uma. Ona e manaʻomia lea ona saunia ni mea e teu ai, fai ni paʻu papaʻu, faʻatusatusa le moega, lūlūina fatu ma ufiufi i le humus light with a layer of 1.5 cm.

E faʻapefea ona tausia mea totō, fualaau ma fualaau?

O laau toto e tatau ona i ai i totonu o le paolo. Afai o loʻo i luga o pupuni i se nofoaga avanoa, e tatau ona ufiufi i talipupuni puipui poʻo le faʻamafola o le gau. I le taumafanafana, e tatau ona e faʻamalo le palapala, vao vela, pe a manaʻomia, faʻamama i le vai. O fatu e ola i le taimi e tasi, o le faagasologa e 2-2.5 masina. Muamua, e aliali mai i tua o se matasele se tulivae laititi o le totoa, ma faasolosolo faasolosolo malie ma lalagaina laulaʻau paʻu ma se pulupulu pusa. A maeʻa ona faʻasaʻoloto mai le atigi, ona faʻasaʻo saʻo ai lea o cotyledons, ma faʻatuputeleina le tele. Afai o fatu e totoina soo ma tuu mai ni vine lelei, ona oʻo lea i le oʻo mai o le lautusi moni lona tolu e mafai ona faʻaosoina. I le tausaga muamua, o laau toto e ola malie (i le autumn, o le maualuga e 5-6 cm). I le lona lua ma le lona tolu tausaga, latou te atiina ae vave, ma o le tausiga lelei e ala i le 0.5 mita i le autumn. I le lulu, e tatau ona ola tupu laau mo le lua pe tolu tausaga, ona toe totoina lea i se nofoaga tumau.

E mafai faapefea ona faʻalautele lemongrass?

I auala uma lava o le faʻavaeina o aʻa.

Faʻasalagaina o mea e faʻaumatia.

O le seleseleina o fugālaau i le autumn e tatau ona tipi i 20 cm tipi, e fusifusia i fusi ma tuu i lalo o le kiona. I le tautotogo, e tatau ona tuu i totonu o le vai (i le maualuga o le tolu kuata) le vai (suia i aso uma). I le tolu aso mulimuli ane, e tatau ona totōina laʻau i le eleele lafulemu lafoaʻi (i le loloto o le tolu kuata o le vaeluaina). Tausiga o le totoina e aofia ai le tatalaina o eleele, veleina, fafaga. Suavai i aso taʻitasi mo le masina, i le pito i tua o aʻafiaga faaopoopo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaitiitia le faʻava: muamua, ave i fafo i isi aso uma, ona tasi lea i le vaiaso. I le saite o loʻo maua, e tatau ona tupu le vaeluaina mo le lua tausaga.

Fuga fatu.

I le totoina o fualaau aina, aemaise o mea tuai, e tele fatu o loʻo tutupu. Faʻaeteete i se mamao mamao mai le laau ma se suo, e tatau ona e tipi ese le mamanu ma le togi pito i lalo. Afai ei ai ni taamilo, ona tatau lea ona vavaeina e le 'au faʻataʻitaʻi le rhizome e tusa ai ma le fuainumera o tipu. E le masani ona totō aʻa aʻa, e tatau ona totōina mo le tuputupu ae (mo le tasi i le lua tausaga) pe i se nofoaga tumau (i le mataupu mulimuli, sili atu le tausiga lelei ma le faʻainuina e tatau ai). O aʻa aʻa uma e le mafai ona eliina: o le aʻa ua faʻaumatia ma ua mate le tina.

Lisi o le Rhizome.

E tatau ona fufulu ma le faaeteete le uʻamea, tipi ese ma se suo mai le tina ma ia ave ese mai le palapala. E manaʻomia e le aufaʻasalalaʻau ona tipiina i le vavaega ina ia tofu i latou ma ni fesoasoani faʻapipiʻi poʻo ni lala tiʻetiʻe ua faʻalauiloa i le tuputupu ae. E tatau ona totoina ni meaʻai o le Rhizome i le laufanua lafulemu ma faʻafeinu i aso uma.

Schisandra chinensis. © flowerfolkherbs

Green cuttings.

O lenei metotia o le toe gaosia e mafai ona faʻaaoga ia Iuni ma Iulai. Laʻau fou i lalo o le paolo e tatau ona tipiina i ni pona tolu-node, aveese le laulaʻau ma le petiole mai le pito i lalo. I le gasologa o le aso, e tatau ona togafiti le tipi i meaʻai (heteroauxin, indolylbutyric acid, ma isi). Mo le totoina, e tatau ona totoina ni fasi laau i totonu o se mea e leai se aoga o greenhouses poʻo greenhouses i le maualuga o le vevela. O laʻau e vave faʻavaveina ma sili atu i le mea o le vevela o le masini e sili atu ma le afa pasene maualuga nai lo le vevela o le ea. E faigofie ona maua lenei mea i le faʻamafanafanaina o meaola (fesuiaʻi manua po o otaota vao). O le faʻateleina o le suāsua e fesoasoani i le lūlūina o aʻa po o le taumalulu leaga o aʻa o aʻa.

E mafai ona faʻapipiʻi lemongrass i tulaga o potu?

Ioe E tatau ona tuu se ulo i totonu o se nofoaga lelei, e lua vaetolu e tatau ona faatumulia i eleele lafulemu lelei, ma i luga (tasi vaetolu) ma oneone e leai ni oneone. I totonu o le laau mulimuli o se laau lanu meamata (o le auala mo le sauniuni o le aʻa o loo faamatalaina i le tali muamua). O le vaega eletise o le au e tatau ona ufiufi i se ata tifaga poʻo se ipu fagu. E taua tele le vai i taimi uma, ae i tamai tootoo, i le taimi e tasi e le aveesea le fale. O le vai e tatau ona i ai i le vevela o le potu, e sili atu le tuʻuina i luga o le windowsill. A maeʻa le lua poʻo le tolu vaiaso, o aʻa o le a aliali mai i luga o le au, i le taimi lea, e mafai ona e aveeseina le fagu (ata) i le po, faʻaauau pea le taimi e aunoa ma le ufiufi. E fa ma le afa vaiaso talu ona totoina, e tatau ona aveese atoatoa le fale. E tatau ona faʻaitiitia le faʻaleleia i le taimi nei, e pei ona aʻafia ma paʻu aʻa ona o le tele o vai. O le vevelaina o aʻafiaga e sili atu ona faapalepale i le avanoa.

O fea e sili atu le totoina o lemongrass i luga o le saite?

O le filifiliga sao o se nofoaga mo le totoina e taua tele, talu ai e le na o le fua o lemonmonia, ae o le teuteuina foi o le togalaau, e faalagolago lava i lenei mea. O le nofoaga e tatau ona tatala i le la, ae puipuia mai matagi malulu ma matagi. E lelei le tuʻuina o lemongrass i le itu i saute o fale, ae mafai i le itu i sasaʻe poʻo sisifo (ina ia susulu e le la laau mo le afa aso). O le eleele sili ona lelei, o loʻo mauoa i le humus, faʻafefe, ma se tali e latalata i le le mautonu. O le mea lea, o le nofoaga e fuafuaina mo le totoina o lemongrass e tatau ona saunia lelei ma loloto ona totoina.E tatau ona ufiufi i le oneone, mea manogi, palapala eleʻele ma oneone ma fugalaʻau, peaty ma oneone oneone ma le omea ma fugalaʻau faʻasaina, faʻamalolo ma le lime. O faufauga i se maualuga maualuga o le vai e tatau ona totoina pe totō i luga o laau o isi laau poʻo isi mea maualuga.

E faapefea ona saunia le nofoa?

E tasi le laau e mafai ona totō i totonu o se lua, ae o le lemongrass na o ia e le fautuaina. E sili atu le totoina o laau toto i totonu o se alavai 50 cm le lautele ma e le sili atu ma le 60 cm le loloto I le ogatotonu o le mamao i le mamao mai le 1.5 mita le tasi mai le isi, o pou uʻamea e tatau ona oso i totonu ina ia maua ai le sulu. I le pito i lalo e tatau ona e tuʻuina mea e faʻaleleia ai le alavai (maʻa paʻu, iliili, maʻa, piliki piliki, fausiaina o fale) ma se laulau 30 cm ma faʻapipiʻi faʻapitoa, ona faʻamaʻaina palapala. O le vaega mulimuli e tatau ona vave sauniuni: faʻaopopo i le mea na faʻaleleia e faʻaleleia (1 m2): moa fasia (60-70 kg), oneone (tolu i fa fa), lime (500 g), fuluʻi (150 g d.v.), gaʻo (40-50 g.). O le palapala ma le falulaʻau e tatau ona faʻafefiloi ma faʻafefiloi i totonu o se vaʻa. I nofoa taʻitasi (pe a uma le 1 m) e tatau ona e sasaa se puʻu faʻapipiʻi mai le eleele lafulemu ma faʻapipiʻi faʻatusatusa.

E faʻapefea ona toto lemongrass?

Pe a totoina, o le sili ona malosi o le fana o le fatuina e tatau ona tipiina i ni taamilosaga se tolu mai le mea o le a faia ai le laau, o puʻu vaivai e tatau ona tipi i totonu o se mama, e tatau ona faapuupuuina aʻa i le 20-25 cm. pakete). Pe a totoina, e tatau ona tuʻuina le fatu i luga o se puʻu faʻapipiʻi, faʻalautele aʻa i itu uma ma fafasi i le palapala. O le mea mulimuli e laʻitiiti lava, o le vai ma le mulch.

O afea e lelei ai le totoina o laau i se nofoaga tumau?

E sili ona lelei le vave totoina i se nofoaga tumau. Afai e faatauina mai ni laau i le tautoulu, ona totoina lea i le taimi nei. O le tagi mo le taumalulu e faʻaolaina ai le ola i le taimi o le totoina o le tautotogo.

Faʻafefea ona tausi lemongrass?

I le lua tausaga muamua, o loʻo aʻafia le malosi o aʻa. E afaina ai ma o loʻo maua i le loloto o le 8-10 cm. O le mea lea, o le tatalaina o le palapala e matua le manaomia, ma o mea e faʻaaogaina ai minerale ma faʻamalosi e tatau ona faʻaogaina i le lautele i le ituaiga mulch. I le tausaga lona tolu, o loʻo ola lelei ai vaiti o loʻo tutupu, lea e tatau ona faʻasaga i luga ma faʻapipiʻi le tumau i le twine. Latou te fealuai solo i le lagolago. E tatau ona vele le palapala ma faʻapala le mulch i le loloto o le 2-3 cm. O meaʻai falai, amata mai le tausaga lona tolu o le totoina, e tatau ona faʻaogaina i le tolu taimi o laʻei pito i luga i le taimi o le tuputupu ae. I le tautotogo, aʻo le i amataina matala, e tatau ona faaopoopo i ai le nitrogen, phosphorus ma le potassium (40 g d.v. i le 1 m2), pe a uma ona ola i le vaitau o le alualu i luma olaola o le ovary - nitrogen (20 g), potassium ma fulukalama (15 g taitasi), pe a uma le seleselega ia Setema - fuamosa ma le potassium (30 g i sasaʻe maualuga mo le 1 m2) E tatau ona ufiufi faʻamaʻi i se talo i totonu o le mulch ma faʻafefeteina tele.

Schisandra chinensis. © Tatters

O le a le ituaiga o loʻo totoina ai lemonia?

O le foliga o le tuputupu ae o lemongrass e aafia ai e le gata o le fua, ae o le atoa foi o pulumu. O le lua fomu - o le solo ma le faʻavao (i luga o le taʻavale) - o le mea mulimuli e sili atu. I le taimi lava e tasi, e lelei le lianas, ma faʻaleleia lelei foi fugalaau fugalaau i iniseti. O se taunuuga, o le umi o le pulumu, o le fuainumera o fualaau aina ma o latou faateleina. O le mamafa o le mamafa e tasi le gutu o le 3.5 g, i luga o le faasolosolo - 9.8 g. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma se aganuu, o le tuputupu ae o le laau, o vine e sili atu ona lelei, o le a faigofie ona fausia se pale, tele fugalaau fugalaau.

O a lagolago e mafai ona faʻaaoga mo lemonmonies?

E tutusa ma le actinidia.

E tupu fua lemongrass e aunoa ma se lagolago?

Ioe Ae o le a fua mai i se taimi mulimuli ane ma leaga. Ina ia faʻavave le ulu atu i le vaitau o fua, e tatau ona siitia le vine i le lagolago i se taimi vave e mafai ai.

O le a le tausaga e ulu ai lemongrass i fualaau aina?

Laʻau faʻasaina faʻamalosi fua - i le mavae ai o le tolu i le fa tausaga, tupu mai fatu - pe a ma le lima i le ono tausaga.

E tatau ona tipi ma faʻasolo laau?

Ma le faʻaeteete lelei, i le taimi o le fualaau aina, o le vine tele lala, e mafua ai ona faʻapupula le pale ma faʻaitiitia le fua. I le taimi lava lea e tasi, o se fuainumera tele o aʻa o aʻa ua faia. O le mea lea, o le teuteuina ma le faia o vine e tatau. Ina ia faʻaitiitia le faʻafefeteina o le pale, i le taufaʻaiuiuga o le autumn (pe a uma le pau o le lau), e tatau ona tipi, mama ma vaivai tele. E mafai ona e faapuupuu le tele o le tuputupu ae mo se tausaga. Faʻasolosolo i luga o le vao, e tatau ona faapuupuuina pine laau ola i le taumafanafana (e masani ona 10-12 pupuu), faapea foi ma le seleseleina o seleni taʻitasi, suia vine tuai ma tamaiti laiti. O le seleseleina o vine tuai e le faalagolago i le matua, ae i luga o le vaivai ma le mamao o latou pale mai le eleele.

O le a le matagofie o vine vine?

O se laʻau faʻavavevave faʻatasi ma laʻau lanumeamata matagofie ma lanuʻe, paʻepaʻe, e manaia le manogi o fugalaau matagofie i le tautotogo ma fua mumu mumu i le autumn. I le tau mafanafana, e maua ai se ata manaia ma le manaia i luga o paʻu, vao, pergolas, arbors, trellises, etc. E tatau ona faʻaaoga lautele i togalaau.

E faapefea ona aoina fua o lemongrass?

E tatau ona seleseleina pe a oʻo i le atoatoaga (mo le vaeluagalemu - ia Setema-Oketopa). E tatau ona vavaeese pe vavae ese le fufulu ile pito i lalo. O fua e le tatau ona tuʻuina i ni mea uamea, talu ai o mea faʻaleagaina o loʻo faia i totonu o le sua i le taimi o le faʻamaʻi. Faʻasoa lelei ile eleele lelei mai le tasi laau e mafai ona e maua le 4 kilokalama o fua, ae masani lava - e tusa 0.7-1 kg.

Ioe, o meaola uma o loʻo faʻaaogaina e puipuia pe a tupu lemongrass i le ogatotonu

E mafai faapefea ona faʻagogo fua?

O fualaau mamago e tatau ona fuaina, aveese mea leaga ma aʻa, ia salalau i totonu o se mea manifinifi ma faʻagogo i totonu o le ogaumu i le vevela e le sili atu i le 60-70 ° C (pe a le liua). O fualaau suamalie e tatau ona mausali, faʻamalosi, e le lelei, pogisa mumu pe toetoe lava uliuli, ia i ai se mea vevela, oona-acidic, o sina tofo faʻamaʻi ma sina manogi manogi. O le fufuluina o fualaau suamalie atoa i le vevela o le potu e le aoga, aʻo latou faʻalelei.

E faʻafefea ona faʻagogo lau ma lālā laiti?

O le taimi sili ona lelei mo le seleseleina o laulaʻau ma wulaau ola o le amataga lea o Aukuso. E tatau ona latou tipi faʻatasi ma se vaega faʻataʻitaʻi i ni vaega e oʻo i le 2-3 cm, faʻasalalauina i se mea manifinifi ma faʻagogo i le paolo ma le faʻaleleia o le natura, faʻafefiloi e le aunoa. Teu i taga pepa.

Schisandra chinensis. © Baranchuk-Lion Lion

O a mea e mafai ona saunia mai fua o lemongrass i le fale?

E tele fua e faʻaaogaina mo le faʻamago. E mafai ona e faia kvass, syrups, jelly, jam, marmalade, ma isi meaʻai mai lemongrass, ma isi mea. O le gaosiga o oloa e maua ai se lanu lelei ma maua ai le manogi ma le tofo o le lemoni fou.

E i ai faʻamaʻi ma meaola faalafua i le schisandra?

I tulaga masani. I luga o lemongrass ua tupu aʻe i le ogatotonu o laina, latou te leʻi iloa.

Punaoa: ABC gardener. M.: Agropromizdat, 1989.