Berries

Lingonberry totoina ma tausia i le eleele avanoa eleele aoga

O le Lingonberry o se vao vao. E mafua mai i le genus vaccinum, o lona natura masani o loʻo faʻatusalia e le vaomatua ma vaega tundra. O le Lingonberry e ola i le tele o mauga ma mauga, peatlands, forests and forest coniferous. E mafai ona maua i Korea, Asia, Mongolia, Europa ma Rusia.

Faamatalaga lautele

Na muamua latou talanoa e uiga i le pusi i le seneturi lona sefulu ono. Ae ui i lea, o lona faʻatoaga sa na o le selau tausaga talu ai i Amerika. I le taimi lava e tasi, na amata ai ona atiina ae e fugalaau ni ituaiga fou o lingonberries. I atunuu Europa, na amata ona totoina i le amataga o le sixties. I le taimi nei, ua totoina i luga o se tulaga tau alamanuia i le tele o atunuu ma e leai se tuusaʻo a Rusia.

Afai e te manaʻo foi e auai i vaega o tagata fiafia i lenei tamaʻi togafiti ma maloloina, o lona uiga e tatau ona e faʻaalia i luga o lau togalaau, aemaise lava talu ai e le faigata tele ona tausia, o le mea autu o le usitai i la matou fautuaga ma o le ae manuia.

Ituaiga ma ituaiga o lingonberries

Lingonberry masani - o se tamai laau vao e oʻo i le maualuga e oʻo atu ile 25 simita. O loʻo i ai ni meaola faʻapitoa, uʻamea, uila, paʻu, paʻu pepa i luga o petioles. I luga ei ai la latou lanumeamata lanumeamata lanumoana, ma lalo ifo o le paler.

O mea leaga o le laau e laiti, paʻepaʻe, e aoina i se pulumu. O le taimi o fugalaau e pau i le ogatotonu o le taumafanafana. Lingonberry e fua mai i le faaiuga o le taumafanafana - amataga o le tautoulu. O vine o loʻo i ai se uliuli lanumoana ma oʻo atu i le 8 millimita le lautele.

Pulu Uili Lingonberry - o se mea laʻau faʻapitoa ma lau paʻu lanu meamata lanu meamata. I le maualuga, o le laau e oʻo atu ile 25 simita. Fuaina lenei ituaiga faalua i le vaitau. O vine o loʻo i ai se mea lanumumu mumu ma se mea manaia suamalie ma le manaia.

Lingonberry Coral - O lenei ituaiga na atiina ae e tagata Dutch botanist. O le vao o le Lingonberry ei ai sona foliga lautele ma oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 30 centimita. O le fualaau aina e amata ona fua mai le tausaga lona lua talu ona totoina ile eleele.

O le fuga i totonu o se laau e faalua i le vaitau, o le fuainumera o taimi e fua mai ai. O fua muamua o fualaau suamalie ma suamalie e mafai ona aveeseina ia Iulai, le lua i Setema. O le taʻele lea e tupu ai le tele o seleselega.

Lingonberry Rubin - O lenei ituaiga o laumei o le malulu ma e mafai ona tetee atu e oo lava i le tolusefulu tikeri tikeri. O le eseesega e faʻaalia i le tele o fualaau suamalie, lanu mūmū mūmū tele ma se manogi manaia ma le manaia.

Pepa lanu meamata lanu meamata ma lamolemole ma lamolemole. Inflorescences e paʻepaʻe, e fai ai pulumu, lea e i ai le 8 fugalaau laiti.

Lingonberry Mazovia - o se tamaʻi laʻau e maualalo le ola ma le fua faʻatele. O laupepa laulamu Lingonberry e lamolemole, paʻu ma elliptical. Fua o aganuu mai ia Aokuso i Setema. O vine o loʻo i ai se lanu uliuliuliuli ma se mea manaia lelei.

Lingonberry Kostroma pink

O le laau o se laau totogo e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 15 senitimita. O le fua o le fua e amata i le faaiuga o le taumafanafana. O vine e i ai se kulimi piniki ma se mea manaia suamalie ma le manaia. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le faʻaititia o le kiona ma le teteʻe lelei i faʻamaʻi.

Lingonberry Erntkrone - o se laau laʻau umi e oʻo i le maualuga e oʻo atu ile 25 simita. O le laau o le malulu ma e matua tetee lava i faamaʻi.

Lingonberry ei ai se lau lanu meamata, lanu meamata, ma avatu i le togavao se foliga matagofie. O vine o le aganuu e tele, lanumumu, ma se manogi suamalie ma le manaia. Mai le tasi vao o le laau e mafai ona e aoina i le 50 kalama o vine.

Lingonberry Erntedank - O lenei vailaʻau e taua tele i le au faifaatoʻaga e le gata mo ona fuaʻaga, e oʻo atu i le 300 kalama o vine mai le tasi togavao, ae faʻapea foi mo mea tau vailaau o loʻo maua e lau o le laau.

E ui lava i le mea moni o lingonberries o lenei ituaiga e matua laititi lava, o ona togavao e palasi ma felafolafoaʻi. I le taufaaiuiuga o le taumafanafana - i le amataga o le tautoulu, lanu mumu lanumoana ma se manogi suamalie ma suamalie.

Lingonberry Sana - o se faʻamafanafana, faʻafefe o le vao, e faʻaalia i le lelei o gaioiga. Mai se tasi togavao e mafai ona e aoina i le 300 kalama o vine. O lenei ituaiga e fafagaina i Suetena.

O loʻo i ai se ufiufi lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana lea e tosina mai ai le totoa ma ona matagofie ma mea teuteu. O le taimi vavalaʻau o le laau e pa'ū i le amataga o le taumafanafana, ma ua amata ona fua mai fualaʻau i Aokuso.

Lingonberry Erntezegen - O lenei ituaiga e le gata ina iloga i le maualuga o le gaosiga o oloa, ae faapena foi i ona mea teuteu e le masani ai, ia e saunia e laumei lanu lanumeamata elliptic. I le maualuga, e mafai e le togavao ona oʻo atu i le 50 simita. O fua o le aganuʻu ei ai le lanu mumu ma se meaʻai suamalie ma suamalie. Fualaau suamalie i le amataga o le autumn.

Lingonberry Susie

O le ogalaau o loʻo faia e tamai lauulu, lanu meamata, lapisi lapisi ma oʻo atu i le maualuga o le 15 senitimita. E i ai se fua maualuga. Mai se tasi togavao e mafai ona e aoina i le 400 kalama o vine.

O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le malulu ma le maualuga o teteʻe i faʻamaʻi. O vine o loʻo i ai se mea lanumumu mumu ma se mea manaia suamalie ma le manaia. Fualaau suamalie i le faaiuga o le taumafanafana.

Lingonberry Erntekern - O lenei ituaiga o faʻatoʻaga faʻatoʻaga na fafagaina i Siamani. O loʻo faʻamatalaina i le gaosia, galue malosi i le taumalulu ma le teuteuga matagofie. O laau toto e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 30 centimita.

O lanu lanumeamata, laititi, laupepa lapopoa o loʻo faʻafeiloaʻi ma le faʻapipiʻiina o lālā laisa. Mai le tasi togavao e mafai ona e aoina mai i le 500 kalama o vine lanumumu lanumoana ma se manogi fiafia. Fua i le amataga o le tautoulu.

Lingonberry Scarlet - O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le malulu ma le fua tele. Mai se tasi togavao e mafai ona e aoina e tusa ma le 500 kalama o vine. O vine e lapopoa, lanumumu lanu ma le manaia lelei ma le manogi. O le laau laʻau e paʻu le lanu lanumeamata lanumeamata ma e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 25 centimita. E totogo le laau i le amataga o le taumafanafana, ma fua mai ia Setema.

Lingonberry Fleece Belyavskoe - O lenei ituaiga na fafagaina e tagata Falani. O le laau o loʻo i ai se foliga e pei o se vao e pei o se mea e pei o se mea e pei o se laufanua lanu moana. E oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 50 senitimita.

O lenei ituaiga o laumei o loʻo faʻaalia i le maualuga o le gaosiga ma le faʻasao. O laʻau ei ai le lanu mumu ma se manogi suamalie ma le manaia. Fua le laau i le taufaaiuiuga o le taumafanafana - amataga o le tautoulu.

Lingonberry Red Ammerland - O se laau o lenei ituaiga na fafagaina i Siamani. O le ogalaau e oʻo atu i se maualuga e 30 centimita ma o loʻo i ai se foliga faʻapitoa ma lau lauolaola. O laʻau ei ai le lanu mumu mumu ma se manogi suamalie ma le manaia. Fua faalua i le vaitau i le ogatotonu o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu.

Lingonberry totoina ma tausi ile eleele

E mafai ona e totoina laau toto lata ane i soo se mea i le togalaau. Ae ui i lea, e aoga le mafaufau o le moega e tatau ona lamolemole ma malamalama lelei. E ui o le aganuu e le lelei i eleele, e fautuaina e le au fai togalaau le totoina i totonu o se paluga o oneone ma le maualuga.

O le eleele e sili ona saunia lelei. E mafai ona e faia lenei mea e pei ona taua i lalo. Muamua e tatau ona e filifilia se moega, eli ma aveese vao. Ona aveese lea o le eleele ile loloto o le 30 inisi le loloto. O se paluga o le oneone ma le faʻaopoopoga o nila, o le selu ma le paʻu laupapa e tatau ona liligi atu i le avanoa e maua ai. Ma le isi, e tatau ona sasaa le moega maeʻa i le vai faʻafefe. E tasi le lita o vai 'eleʻele e tatau ona ave i le sikuea mita o palapala.

A o leʻi totoina vao vao, e tatau ona faailogaina le moega. O le mea lea, e mafai ona fuafua le mamao talafeagai i le va o laau toto ina ia latou le faalavelave i le tasi i le isi i le lumanaʻi. Aganuʻu e totoina e tusa ai ma le polokalame o le 25x25 senitimita. O ia moega e tatau ona faia i luga o le moega ina ia mafai ai ona tuu i totonu ia aʻa o laau. A maeʻa ona faʻapipiʻi laʻau laiti i totonu o pupu, e tatau ona ufiufi le vao i le eleele ma faʻamalamalama lelei.

Afai e masalomia e le fai togalaau aisa (e totoina fasi laau i le amataga o Me), ona tatau lea ona matua susulu ma ufiufiina se ata ina ia puipuia ai laau mai le malulu. E tatau ona faʻapipiʻi le ata pe a manaʻomia le kiona. I le vaitau o le taumafanafana, o le palapala i luga o le moega ma laau e manaomia ona tatala ina ia vave ona tupu, ma lele atu le ea i aʻa.

O Cranberries foi o le aiga o Heather. Ua tupu i le totoina ma le tausiga i le eleele e aunoa ma le tele o le afaina, pe afai e te mulimuli i tulafono uma o tekinolosi tau faatoʻaga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Faʻasalaina lingonberries

I le vaitau atoa o le tuputupu aʻe, e manaʻomia ona faʻafefe faʻafefeteina le laumei. E faalua i le vaiaso ona faia faʻasalaga. O se taunuuga, mo sikuea mita taʻitasi o le moega o le togalaau, e tatau ona sasaa se pakete vai. Afai e masani ona timu, ona e le manaʻomia lea ona fagogo le laau.

Talu ai ona o le aganuu a le pitonuu e manaʻo e faʻavaivai, o le a tatau ona faʻapipiʻi, ae tatau ona faʻataunuʻuina le faʻataʻitaʻiga pe a maeʻa le la. Faatasi i le masina, e tatau ona faʻamalolo le vai mo le faʻavaivai. O le aso pe'ā uma ona faʻamaʻa, o le palapala i totonu o le vavae e tatau ona tatala ma aveesea vao.

Lingonberry oneone

E ui lava o le lingonberry e le faʻafefeteina i le palapala, e tatau ona tuʻuina atu le tausiga tatau, e aoina ai le eleele mama. E mafai ona e faia oe lava ia.

Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faʻafefiloi se vaega itiiti o le fanua o le togalaau, otaota, paʻu laupapa, oneone ma peʻa. E tatau ona aumai i luga o le moega le mea e maua mai ai, ma sasaa i vai faʻaleleia ma laau toto.

Lingonberry totoina

O le totoina o le Lingonberry e mafai ona faʻatinoina i le taimi atoa o le tuputupu ae. Ina ia totoina, e tatau ona e filifilia se vaega malulu paʻu, puipuia mai le lafo.

Afai e filifilia le moega, e tatau ona e totoina ma le totoa ia fualaau talafeagai mai o latou nofoaga ma se paluga eleele ma faʻafeiloaʻi i se eleele na saunia talu ai nei, lea o le a tatau ai muamua ona fai ni pu mo le totoina o vao.

A maeʻa le faʻatulagaga, e tatau ona sasaa tele le vao i le vai faʻafefe ma mulch le palapala ma le faʻafefiloi o launiu ma pine o le pine. A mavae ni nai vaiaso, o le a totogo laau ma amata ona tuputupu ae ma atiina ae.

Lingonberry laei

Talu ai ona e le mafai e le laau ona faapaleni le tele o fesuisuiai, e tatau ona matua faʻaeteeteina le faʻaleleia o le mineral i le palapala i lalo o vao vao.

Muamua lava, i nai tausaga muamua talu ona totoina meaola laiti, e tatau ona faʻamaʻaina faʻamalosi i le ammonium sulfate ma le superphosphate, faʻaopoopo i ai le pusa i le aofaiga o le 1 sipuni i le sikuea mita o palapala. Faʻamuʻu le laau 1 le taimi i le vaitau. E le gata i lea, tasi taimi uma i le lima tausaga, e tatau ona faʻamalosia le palapala i fugalaau faʻapitoa.

Lingonberry fugālaau

O le vaitau o le vavao o le laau e amata i le faaiuga o Me ma faaiuina i le ogatotonu o Iuni. Luga o fualaau o le Lingonberry o loo i luga o le pito i luga o lala. E foliga mai o logo lanu piniki na maua i se pulumu.

A maeʻa ona fuga, e leai ni laʻau matagofie e amata ona tupu, lea e tupu i le amataga o le tautotogo.

Lingonberry teuteu

E tatau ona vevela laulaʻau mai lea taimi i lea taimi. O lenei faiga e faʻaaogaina pe a tupu malosi le vao ma e matua mafiafia. A maeʻa le fitu tausaga o le tuputupu aʻe, e manaʻomia ona fai e le laumei se faʻataʻotoga o le toe teuteu, faʻapuʻupuʻu le 'ie i le 40 millimita.

O lenei faiga e faia i le tautotogo, aʻo lei amata le tafe o le sua, pe i le taufaʻaiuiuga o le autumn, pe a seleseleina le seleselega mulimuli. I le tasi tausaga pe a uma ona teuteu, o le a toe amata ona fua mai le laau.

Saunia o laumei mo le taumalulu

Talu ai e masani lava ona ola le laumei i le itu i matu, e maualuga maualuga le malosi o le kulimi ma e le manaʻomia se malutaga faaopoopo.

E le mafai ona e fai mai e uiga i matagi o le tautotogo, lea e le mafai e le laau ona faapalepale. Mo le puipuia o fasi laau mai le malulu i le tautotogo, afai ei ai se tulaga lamatia o le kiona, e tatau ona ufiufi i se ata tifaga poo le lutrasil.

Lingonberry fatu toto

O le auala sili e toe gaosia ai o le faʻaaogaina lea o fualaau faʻatau i se vasega pepe. Ae ui i lea, o le tau o vao laiti e le avanoa mo faifaatoaga uma, o le mafuaaga lea o le auala aupito sili ona lauiloa o le toe gaosia o le fatu tonu.

Ina ia maua ni fatu, e tatau ona e fuaina ni fua, fua mai ni fatu mai ia i latou ma faʻamalosi i latou e ala i le totoina i luga o laufanua mo le taumalulu ina ia maua ai le ola maloloina ma malosi i le tautotogo. Pau le faʻafitauli o lenei metotia o le germination o laau talavou, lea e naʻo le 50% o fatu uma ua toto.

Lingonberry faʻasalalau e ala i le tipi

Ma o se tasi auala e toe gaosia ai le lingonberries o le vavaeeseina. Ina ia maua ni mea totō, o le selesele mai le 6 i le 8 senitimita le umi e tatau ona vavae ese mai le lignified part of the stem during budding and planted in oneone sandy so that up to three buds are located on the ground.

E tatau ona faia le tafega i totonu o se pusa oloa, talu mai le taumafanafana e tatau ona i luga o le auala, ma i le tau malulu i totonu o se potu malulu. A maeʻa le lua tausaga, a maeʻa ona aʻa, e mafai ona totoina i le laufanua, ma o le isi fualaau ua maeʻa ona vaʻaia i le isi vaitau.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma meaola faalavela e mafai ona afaina ai laumei, e tatau ona matauina anufe o tarsi, pusi laʻau ma leafworms. E mafai ona e taulimaina i latou e ala i le aoina o iniseti ma le lima, e pei foi o le lūlūina o laumei ma le aniani, tapaa po o le sipuni. I le faaopoopo atu i nei tupe, e mafai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina "Fiafia."

O faʻamaʻi, faʻafefe o le laau, e aʻafia le laʻau ma mafua ai ona vevela. Talu ai o loʻo i ai sona talaʻaga faʻapitoa, o fualaau e pei o Kuprozan poʻo Topsin ua faʻaaoga e faʻafetaui ai. A leai, e le afaina le laau i soo se faʻamaʻi.

Lingonberry mea aoga ma faʻailoga

Talu ai ona o fualaau mafolafola laulamu ma laʻau o loʻo i ai faʻamanuiaga faapitoa mo le tino o le tagata. O le laau ma ona fua o se togafitiga masani, faafetai i lona benzoic acid. O le iʻuga, o le lingonberry e faʻaleagaina le microflora pathogenic ma o le mea lea ua faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma faʻaleleia faigamalo.

Talu ai ona o le tamaoaiga i le peta-carotene ma le vaitamini C, e tatau ona faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le faʻaaliga, faʻamalo le faʻafitauli o le paʻu, faʻaleleia le faʻafouina o le paʻu ma le faʻaogaina o puipui i le tulaga o faʻamaʻi o le cardiovascular system. Lingonberry decoction e mafai ai e oe ona tau lelei le malulu ma le fulu, faʻaitiitia o le vevela, faʻaitiitia le afaina ma faʻaleleia le puipuiga.

O fualaau o le Lingonberry e mafai ai ona e tauina fualaʻau gaʻo ma o se tonic lelei. O le fafaga o le Lingonberry e fesoasoani e faamama le tino o masima mamafa ma toxins, faapea foi ma le saturate o le tino i mea aoga.

O le faʻaaogaina o vine e aoga i le maʻisuka mo le faʻaitiitia o le suka, i faʻamaʻi ate pei o se sui o le choleretic, ma le maualuga maualuga mo le faʻaitiitia o le toto.

O fualaau o le Lingonberry e fesoasoani e aveesea ai le mamafa ona o le mea moni e faaleleia atili la latou metabolic processes, aveesea le tele o le vai mai le tino ma talepe ai le gaʻo. O lapisi e faʻavae i luga o laʻau failalaʻau ua faʻataʻitaʻiina mo faʻamaʻi pipisi o gaʻo, cystitis ma le bronchitis. Lingonberry e aoga tele mo tina i le lumanai mo lo latou soifua maloloina ma mo le soifua maloloina o meaʻai i le lumanaʻi.

Talu ai o le laumei e mauʻoa i le tele o meaola ninii, e le mafai ona faʻaaogaina mo le maʻi o le peptic ma le totoina o le toto. I isi tulaga, o le laau ma ona fua o le a na o le manuia e maua.

E pei ona taʻua i luga, e matua aoga lava le lapatonia mo le tino ma fesoasoani e tau le tele o faamaʻi, o le mea lea, e faaaoga ai deco deco ma infusions e faavae i luga, e mafai ona e manumalo i maʻi lea e faalavelave ai le tagata i se taimi puupuu. O loʻo i lalo ni fua faʻataʻitaʻi na faʻamaonia lo latou aoga i le tele o seneturi.

Lingonberry leaf decoction

Ina ia saunia lenei vaifofo, e tatau ona e ave le 15 kalama o laulaau mamago, 5 kalama o launiu fua, 10 kalama o le rose, 10 kalama o fualaau aina hawthorn ma le 15 kalama o fualaau suamati mago.

E tatau ona sasaa le paluga i 500 milliliters o le vai vevela ma vela i luga ole vevela pe a ma le 10 minute. Ona aveese lea mai le vevela ma tumau pea seia toʻa.

Ona faʻasolo lea o le susu ma faʻafefete ¼ cup faalua i le aso. O se teuteuga e faʻaaogaina mo le leai o le vaitamini. O le togafitiga ma lenei mea faigaluega o le tasi le masina.

Lingonberry decoction ao maitaga

Pe a fua mai se fua, e aoga tele le inu o teuteonberry decoctions e faavae i luga o vine ma lau o se laau. Ina ia saunia i latou, e tatau ona e vevela meaʻai (laulaʻau poʻo vine), sasaa i totonu o ni ipu tioata se lua ma vevela i luga o le vevela vevela mo le 15 minute. Ona ave ese lea mai le ogaumu, mālū ma faʻalavelave. E mafai ona e tago i le fualaau faasaina i le maitaga e pei o le lauti masani.

O nei mea teuteu e fesoasoani e saturate le tino o le tina i le lumanaʻi i mea aoga, faʻamaloloina le vaivai ma le fula o le pito i lalo, ma fesoasoani foi i le pepe i le lumanai e tupu ma ola saʻo.

Lingonberry fusi

Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e 'ave le 15 kalama o laʻau laulaʻau mamago, sasaa atu ia 350 ml o le vai inu ma faʻasolo mo le itula. Ona toso lea ma ave le afa afa i le aso.

O lenei meafaigaluega e faʻaaoga mo le rūmāmatika ma le gasegase. O le faagasologa o togafitiga faʻatasi ai ma le afaina e tasi le masina.

Talu ai ona o le faila a le tongueonberry, ua i ai ni faʻasalaga, aʻo leʻi faʻaaogaina oloa ua faʻamatalaina i luga o le lingonberry, e tatau ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa.

Lingonberry kuka kuka

Mai le lingonberries e mafai ona e kukaina le tele o meaʻai suamalie ma maloloina.

O nisi nei o fualaau o le a le tele se taimi e te faʻaaluina, fiafia i lona faigofie ma le le mafaamatalaina o le tofo o mea teuteu e faia i meaʻai.

Lingonberry pai

O lenei keke e le masani ai ma faigofie ma sina laititi o le a avea ma se filifiliga lelei mo le inu ava ma le aiga.

Vailaʻau meaʻai:

Mo le suʻega:

  • Paluga o le saito - 250 grams;
  • Fua - 1 fasi pepa;
  • Quicklime soda - 0.5 tīpuni;
  • Suga - 2 tbsp. sipuni;
  • Pulu - 80 kalama.

Mo le faʻatumu:

  • Lingonberry vine (fou / malulu) - 500 kalama;
  • Laʻu sisi laʻitiiti-gaʻo - 250 grams;
  • Ava vanilla - 1/3 sipuni;
  • Suga - 0.5 ipu;
  • Salu kulimi - 100 kalama;
  • Fuamoa - 2 fasi vaega;
  • Semolina - 1 tbsp. se sipuni.

Faʻapipiʻi:

  • Titi - o se pine;
  • Uili manu - 3 vaega;
  • Suga - 4 tbsp. sipuni.

Laulau faia:

Ave se pata susu ma fufulu i le suka. Faʻaopopo le soda, fuamoa ma faasolosolo malie le faʻafefiloi seia oʻo ina maua le paluga. O le paluga o le paluga e aveesea mo le afa itula i totonu o le pusaaisa.

Faʻafefiloi vaega uma o le faʻatumu, sei vagana ai vine ma suka.

Matou te salalau le paluga i se fugalaau, fai itu ma sasaa i le semolina. Na te salalau laʻau i luga o le paluga, faʻatumu i le suka ma faʻapipiʻi le pito i luga. Tuu le keke i totonu o le umu ma tao mo le afa itula.

Paʻu mama ma le masima ma le suka. Matou te aveese le pai, sasaa le palugatini mai le luga ma tao ai seia oʻo ina lanu enaena. Le fiafia tele.

Lingonberry compote

E le tele se taimi e saunia ai lenei vaiinu. E fesuisuiai ma lelei, lelei ma maloloina lelei. Taumafai i ai ma o le a e le salamō ai.

Meainu Meaʻai:

  • Suavai - 1.5 lita;
  • Suga - 0.5 ipu;
  • Lingonberry - 250 grams.

Faiga faʻatau:

Sasaa vai i totonu o se pani ma faʻalalauina. Pe a aliali mai ni afu ile luga, faaopoopo le suka ma faʻaali seia maeʻa atoa.

Ma i le sipuni matou te tuu le lingonberries ma faatalitali seʻi oʻo i le paluga o le paluga. Ina ia faasaoina vitamini, e tatau ona e kuka compote mo le tolu minute. Ona matou ufiufiina lea o le pani ma se tapuni, faʻaaoga le compote mo le lima itula ma tautua.

Laulelei

O faifeau ma lingonberries e le gata ina lelei, ae ia maloloina foi. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e faataitai le fua mo nei mea matagofie, o le a fiafia ai le aiga atoa.

Vailaʻau Meaʻai:

  • Palu falaoamata - 5 tioata;
  • Pulu - 100 kalama;
  • Lē fefete - 2 tsp;
  • Fuamoa - 2 fasi vaega;
  • Suga - 3 tbsp. sipuni;
  • Milu - 200 mililiters;
  • Lingonberry vine - i le faitalia;
  • Salt - 0.5 tsp.

Pipi fai meaai:

Ina ia saunia le paluga, tatou te vevela le susu ma faʻasaʻo le suka ma le pata i totonu. E le mafai ona oʻo mai i se vevela, o lona vevela e tatau ona teu i le 40 tikeri.

Faʻaopopo le fefete i le mea e tupu mai ai, faʻafefete ma aveese mo le 20 minute i le vevela. A oʻo mai le paluga, sasaa i totonu o se pesini ma faʻafefiloi lemu le falaoamata. Uʻu le paluga, faʻapipiʻi i totonu o se paluga, ufiufi i se solo ma aveese le vevela mo le 2 itula. Mai lea taimi i lea taimi tatou te tatalaina ma tatou solia ai.

A maeʻa le taimi, matou te tago i le paluga ma taʻavale i fafo i se faʻaoga faʻapipiʻi, vavae ese liʻo mai ia mea, matou te tuʻuina ai le lingonberries ma fusi i latou. Matou te tuʻuina atu paʻu ua maeʻa i luga o se fagu kulimi ma tuʻu ai mo le 15 minute. Ona togafitia lea ma se fuamoa fasi ma tao i le 180 tikeri mo le 25 minute. Faʻamamago i mea e fai ma tautua.

Lingonberry jam

Lamea mai lenei mea papa e mafai ona saunia e tusa lava pe faia e se fale talimalo. E fesuisuiaʻi, e matua le manogi lava ma e aoga.

Jam Meaʻai:

  • Palu vai - 3 mata;
  • Lingonberry berries - 1 kilokalama;
  • Sugar - 1.5 kilokalama.

Jamina kulupu:

Ou te fufuluina ma faapipii vine. Faʻasusu ia i latou i le vai inu mo le 3 minute ma tuʻu i totonu o se mea e teu ai.

Matou te ave le vai, faʻafefiloi ma le suka ma le kuka seia matou maua le siva. O fua ua fufulu o loʻo tuʻuina i le sipuni ma kuka mo le 3 itula ile vevela vevela.

Matou te faʻamamāina ipu, sasaa le lapisi i totonu ma faʻafefe i luga.

Lingonberry sauce mo aano o manufasi

O lenei saumalie ma se suamalie malie o se faʻaopoopoga sili lea i aano o manufasi ma kekekeke, ma o ana sauniuniga e manaʻomia se taimi itiiti.

Sauce Meaʻai:

  • Onamamoni - 1 laau;
  • Paʻu mūmū - 0.2 lita;
  • Lingonberry - 100 kalama;
  • Meli - 60 mililiters.

Sauce fai:

Matou te ave le meli ma faʻafefe. Latonberries na toso mai ma laʻu. Matou te tuu fua i totonu o se pani, sasaa i le uaina ma le meli, faʻapipiʻi foʻi le sukamonon. Matou te tuʻuina le ogaumu i luga o le vevela ma vevela le saula mo le lona tolu.

Matou te aveese le laau o le kirnamon, ma matou lafoai le mea na maua mai ai sau sau i luga o se sieve ma teu. Liligi i totonu o se vaʻa vaʻa. Auauna atu ma aano o manufasi. Le fiafia tele.