Fugalaau

Juniper - ola susu

Evergreen, i le foliga mai e foliga mai o se papere laitiiti. O se laau ua leva ona ola. I tulaga lelei, o le juniper e ola mai le 600 i le 3000 tausaga. Vaʻai faalemafaufau i se mea i luga o le lalolagi o loʻo ola pea laau totō mai fatu i le afe tausaga ao lumanaʻi le fanau mai o Keriso.

Ua leva ona taʻutaʻua Juniper mo ona faʻamalologa. O lenei togalaau e togafitia ai le tele o faʻamaʻi: paʻu, tuberculosis, foma. E maua e le Juniper se lagona toʻafilemu i luga o le tino, faʻafefe ai le atuatuvale. Aisea? Talu ai ona o loʻo i ai le tele o suauʻu tāua ma le umi, tart, manogi manogi.

Juniper scaly 'Blue Carpet' (Juniperus sikuea 'Blue Carpet').

Juniper Description

JuniperIgoa Latina - Juniperus. O se ituaiga tele o laau talatala ma laau o le aiga o Cypress (Cupressaceae) E lauiloa foi o le heather. O le igoa o Türkic o ituaiga eseese o laau tetele e pei o vaomatua, lea ua pasi i tusi faasaienisi, o le launiu.

O laʻau Juniper e foliga tutusa pe faʻafeagai. O laʻau taʻitasi e tolu laupepa e pei o le nila, o le faʻafeagai o laʻau e pala, pipii i le paranesi ma le pito i tua, o le tele lava o le gland.

O totō e faʻasolosolo pe faʻaleagaina. O le tama "vavae" o le juniper o loʻo tuʻu i le pito i luga o le paʻu laititi laititi; e faʻapipii poʻo ua faʻalanuina i luga ma e aofia ai le tele o siama vevela po o scaly o loʻo i paiga faʻasaga pe tolu mama; i luga o le pito i lalo o le sima o loʻo i ai mai le 3 i le 6 e toetoe lava o ni mea faʻapipiʻi. O tamaʻitaʻi "pulupulu" e aliali mai i le ape o se lala laititi laititi.

O le laau o le lauʻeleʻele toleni ma photophilous. Soifua mo se taimi umi, e oʻo atu i le 600 tausaga. E toe faafouina le natura.

Tufatufaina i le Itulagi i Matu, sei vagana ai se tasi ituaiga - Juniper East African (Juniperus procera), masani i Aferika i saute i le 18 ° i saute. latitu. I le tele o teritori toafa: i sisifo o Amerika, i Mekisiko, ogatotonu ma sautesisifo Asia o loʻo pule i totonu o vaomatua.

Juniper medium 'Gold Coast' (Juniperus x. Media 'Gold Coast').

Juniper Tupu

  • O le malamalama o le susulu o le la.
  • O le susu o le susu e masani ona susu.
  • O le suavai e masani ona susu.
  • Laʻau - lafulemu, faʻaleleia o laufanua, suavai, faʻafefiloi palapala.
  • Toe faʻaleleia - e ala i tipi, fatu.

Soft (i le tele o ituaiga) o nila o lanu eseese, manogi manaia, e le faʻafefeteina i tulaga tuputupu aʻe - o mafuaʻaga ia e nonofo ai faifaatoaga ma tagata faʻatau mo le vaomatua.

Juniper Planting

E totoina le laumei i nofoaga lanu. I totonu o le paolo, e mafai ona latou tutupu i le le atoatoa ma le lafoaia ma le maumau uma a latou amio teuteu. E naʻo le kalapu masani e mafai ona toleniina nisi o paolo.

O le mamao i le va o laau e tatau ona mai le 0.5 mita i le laititi ma le laʻitiiti i le 1.5 - 2 m i le umi. A o lei totoina, e tatau ona faatumuina uma pusa laau i le vai, ma uuina se apa eleʻele mo le tusa o le 2 itula i se fagu vai.

O le loloto o le lua e tulaʻi ai e fuafua i le tele o coma eleele ma le aʻa o le laau. E masani lava, ua totoina vine i totonu o se lua, o lona tele e 2-3 taimi sili atu nai lo le coma. Mo vao tetele - 70 cm loloto.

I le pito i lalo o le lua, e mautinoa lava e manaʻomia le faia o se alavai faʻapitoa ma le mafiafia o le 15-20 cm. Ma o aʻa o le juniper o loʻo ufiufiina i le palapala eleele e aofia ai peat, eleele o sod ma oneone i le fua o le 2: 1: 1. O laau tetele e totoina ina ia 5-10 cm le maualuga o le ua i luga ae o pito o le toto toto. I laau laiti, e tatau ona i luga o le eleele.

O le suamalie aupito maualuga o le eleele e mai i le 4.5 i le 7 pH, e faalagolago ile ituaiga ma ituaiga. Mo le Cossack juniper, o le faʻaitiitia o le aoga - aʻo le i totoina i luga o eleele mamafa, faapaologa o le dolomite po o le lime fulu (80-100 g.) I totonu o se lua e 50 x 50 x 60 cm) ua faʻaofiina.

Junipers e le faʻaleagaina i le eleele. Pau lava le mea latou te manaʻomia o le faʻaofiina o le nitroammophoski (30-40 g / m²) poʻo Kemira Universal (20 g i le 10 lita o le vai) ia Aperila-Me.

Juniper horizontal 'Hughes' (Juniperus horizontalis 'Hughes').

Juniper Care

E faʻamusu vai i le taumafanafana i le taumafanafana, ma e le masani - 2-3 taimi i le vaitau. O le fua o le faʻavaivai e 10-30 lita i tagata matutua. Faatasi i le vaiaso, e mafai ona sosolo, mautinoa i le afiafi. Junipers masani ma Saina latou te le taliaina le ea malulu. Juniper Virginia o le lauʻeleʻele toleni, ae sili atu ona lelei i luga ole eleele palapala.

O fualaau talavou o vaomatua e manaʻomia ona faʻasaʻo - papaʻu, pe a uma ona faʻasusu ma vele vao leaga. O le taimi lava e uma ai le totoina, e mulimuluina le palapala i le paʻu, meaʻai laupapa, paʻu pine po o pine ole pine, o le mafiafia o le mulch layer e 5-8 cm.

Ona o le alualu i luga o le tuputupu aʻe, ua teuteu lelei ai vaipuni. O lālā mamago e tele lava ina aveesea i soʻo se taimi o le tausaga. Mo le taumalulu, e na o laau laiti e ola, ma na o le tausaga muamua lava talu ona totoina.

Juniper e mafai ona faʻaleleia e fatu ma tipi.

Juniper Virginia 'Skyrocket' (Juniperus virginiana 'Skyrocket').

Juniper faalauiloa

Junipers o vailaau palapala ia e mafai ona faʻaleleia e fatu ma laau vegetative. Talu ai e le mafai ona maua ni pepa teuteu o le vaipuni mai fatu, o loʻo faʻalauiloaina i na o ni mea e gaosia.

O le itupa o le juniper e masani lava ona eseese i le palealii: o le tane e manatu e vaapiapi, faasolosolo pe leai foi, i le fafine e fai mai o le a tatala ma faaloloa. I le masina o Aperila-Me, o laumei samasama e aliali mai i luga o tama tane e masani ona fai i le vao, ma o laumei lanumeamata e aliali i luga o tamaʻitaʻi. Fualaau aina - e le masani ai mo coniferous rounded cone vine e oo atu i le 0.8 cm le lautele, e oʻo mai ia Aokuso-Oketopa. I le taimi muamua e lanu meamata, ma ao latou matutua, latou te lanu violē-uliuli ma se ufiufi paʻu mata. O vine e iai se manogi manogi ma se mea oona. I totonu o le fualaau aina e tolu fatu.

Ina ia mafai ona totoina se togavao mai se fatu, e tatau ona puipuia. Le ala aupito sili - o le fufuluina o fatu o pusa i le eleele. Ona faʻatapulaʻa ai lea o le natura - o pusa na puʻeina ma teuina i lalo o le kiona i le taimi o le taumalulu (130-150 aso), ma ia Me o fatu laau ua totoina i luga o moega. E mafai ona totoina fatu o Juniper i le tautotogo, ia Me, i moega e aunoa ma se faamama, ae o laau toto o le a na o le tausaga e sosoo ai.

Ae o ituaiga teuteu o le vaipuni mai fatu e toetoe lava a le mafai ona maua, o lea o loʻo faʻalauteleina ai laau - e ala i le tipi. O le faia o lenei mea, mai le faaiuga o Aperila i le ogatotonu o Me mai se tagata matua na oʻo atu i le matua o le 8-10 tausaga, tipi le seleselega faaletausaga 10-12 cm le umi ma 3-5 cm mai le pito i lalo e faasaʻoloto ai i latou mai nila. O seleni e tatau ona tipiina ma se "mulivae", o lona uiga, faatasi ai ma se fasi laau tuai. O le paʻu ua teuteuina ma le faʻaeteete i seleulu. Ona mo se aso ua tuʻuina i latou i se fofo o le "heteroauxin" poʻo soʻo se isi stimulator tuputupu aʻe. Mo aʻafiaga, oneone ma peat e faʻaaoga i le tutusa tutusa. E ufiufi afifi i se ata tifaga ma ufiufi. Nai lo le fafagaina, e sili atu le manava. A maeʻa le 30-45 aso, o loʻo aʻafia le aʻa i le tele o vavaega. I le faaiuga o Iuni ma le amataga o Iulai, e totoina ai ni togalaau i moega, ma o latou taumalulu i le laufanua, e ufiufi i lala paʻu. O aʻafiaga o aʻafiaga e afua mai ile 2-3 tausaga, pe a uma ona totoina i se nofoaga tumau ile togalaau.

Juniper Cossack 'Tamariscifolia' (Juniperus sabina 'Tamariscifolia').

Ituaiga ma ituaiga o vaomatua

Tuni vaipuni ma le pale o le pyramidal ma le colonar

  • Juniper Virginia 'Glauka' (Juniperus virginiana 'Glauca')
  • Juniper Virginia 'Skyrocket' (Juniperus virginiana 'Skyrocket')
  • Juniper masani 'Kolisi' (Juniperus fesootaigas 'Lotu')
  • Juniper masani 'Hybernik' (Juniperus communis 'Hibernica')
  • Juniper Saina 'Kaittsuka' (Juniperus chinensis 'Kaizuka')
  • Juniper rocky 'Springbank' (Juniperus scopulorum 'Springbank')

Juniper Juniper

  • Juniper Cossack 'Tamariscifolia' (Juniperus sabina 'Tamarisifoli')
  • Juniper Chinese 'Blue Alps' (Juniperus chinensis 'Blue Alps')
  • Juniper medium 'Hetzi' (Juniperus x media 'Hetzii')
  • Juniper Cossack 'Ere' (Juniperus sabina 'Erecta')
  • Juniper scaly 'Holger' (Juniperus sikuea 'Holger')

Faʻasalalau vaʻaia

  • Juniper Virginia 'Kobold' (Juniperus virginiana 'Kobold')
  • Juniper Virginia 'Nana Compact' (Juniperus virginiana 'Nana Compacta')

Juniper dwarf forms

  • Juniper horizontal 'Blue Pygmy' (Juniperus sosoʻo 'Blue Pygmea')
  • Juniper horizontal 'Viltoni' (Juniperus sosoʻo 'Wiltonii')
  • Juniper horizontal 'Glauka' (Juniperus sosoʻo 'Glauca')
  • Juniper horizontal 'Hughes' (Juniperus sosoʻo 'Hughes')

Faʻaili auro

  • Juniper Virginia 'Aureospicata' (Juniperus virginiana 'Aureospicata')
  • Juniper medium 'Gold Coast' (Juniperus x. ala o faasalalauga 'Gold Coast')
  • Juniper medium 'Old Gold' (Juniperus x. ala o faasalalauga 'Auro Tuai')

Faatasi ai ma ni manulele poʻo ni manulele lanumoana

  • Juniper rocky 'Blue Arrow' (Juniperus scopulorum 'Blue Blue')
  • Juniper medium 'Blauw' (Juniperus x. ala o faasalalauga 'Blaauw')
  • Juniper scaly 'Blue Carpet' (Juniperus sikuea 'Kapeta Papa')
  • Juniper flake 'Blue Star' (Juniperus sikuea 'Blue Star')

Juniper Virginia 'Regal' (Juniperus virginiana 'Regal').

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le vine

O le tele o faʻamaʻi o le juniper o le pala. O meaola faalavela, o le mea e sili ona matautia o le apogaleveleve, moa o le moa, moli ma le juniper.

Faʻasaga atu i aphids e faʻalua faʻaigoaina i Fitoverm (2 g i le 1 lita o le vai) faatasi ai ma le va o le 10-14 aso.

O le moa moa e fefe i le "Decis" (2.5 g mo le 10 l), ma o le mea e togi faʻaluaina ai le fale ma pe a uma le 10-14 aso.

I le va o le apogaleveleve, o le fualaau faasaina "Karate" (50 g mo le 10 l) e faʻaaoga, faasaga i le paʻu, karbofos (70 g mo le 10 l).

Ina ia taofi le ele, o le a totoina le laau i le fa taimi ma se va o le 10 aso ma se vaifofo o le arceride (50 g i le 10 lita o le vai).