Laʻau

Wisteria

Wisteria (Glicinia), po o Wisteria (Wisteria) - o se laau laʻau o loʻo ola ma lala paʻu, o le aiga legume ma e taatele i totonu o le vateatea. Faaliliu mai le gagana Eleni o lona uiga "suamalie." O le aganuu e tosina atu i ai ona lala umi mai le 15 i le 18 mita le umi, lea e tele ai le lilac manogi, violet, lilac, blue, pink ma whitewemo inflorescences. O le taimi vavalalata e amata i le ogatotonu o le tautotogo ma faʻaauau seia oʻo i le tautoulu O Wisteria e masani ona lauiloa i le au fausaga ata, aua e mafai ona faʻaaogaina e avea o se fua faʻataina ma pei o se laʻau faʻamalosi po o se pa vine. O nisi ituaiga o meaola ua tupu aʻe e pei o se fale. I le aganuu, o le wisteria "Prekrasnaya", "Shrub", "Krupnokistevaya" e lauiloa, ma ua atiae e le aufaipisinisi Amerika se ituaiga o le Blue Moon e le masani ai.

O ituaiga sili ona lauiloa o wisteria ua ola i le togalaau o Iapani ma Saina. O le laina Saina e oʻo i le luasefulu mita le maualuga, e iai laulaʻau lapopoa, lalac inflorescences-pulumu ma fatu pi e tusa ma le 15 inisi le umi. Mo le taimi muamua, o le liana e amata ona fuga i le tolu tausaga. O le taimi lava e tasi e tatala uma ai le pulupulu, ma o lenei mea ua tupu i le ogatotonu o Aperila, e ese mai i ituaiga Iapani, lea e fuga mai ia Me ma Iuni.

O le tele o laʻau (o le "Iapani") o le viantia o se laau mo togafitiga faʻapitoa, ona e naʻo le sefulu o ona tausaga o le a faʻamalieina ai ona mea manogi mo le taimi muamua. O le atunuu moni o lenei ituaiga o motu Iapani. O le maualuga o le maualuga o le laau e mai le 8 i le 10 mita le umi. O ona laʻau ma mea e tutupu i luga, e oʻo atu i le 40-50 centimita le umi, e ui o le tele o fugalaau e laʻititi laʻititi nai lo le sui a Saina. O le paʻu o le fugalaau e aofia ai paʻepaʻe, lanu piniki, lanu violē ma lanu moana. O fugalaau e fuga malie. O se vaega o le ituaiga o meaola o lona malosi maualuga lea i le malulu.

Tupulaga Wisteria mai Seeds

Taimi faʻaleleia

E ui lava o le vistia o togalaau o se togalaau malulu, e le aoga le tuu o laau laiti i se tulaga lamatia ma totoina i le amataga o le tautotogo. A o faagasolo lenei vaitaimi, e mafai pea ona faʻafefe ia pulu po, lea e mafai ona faʻaleagaina ai fatu. Tuuina atu le tau o lo latou eria, Aperila poʻo Me e lelei.

Filifiliga nofoa

E taua foi le faʻalatalata i le filifiliga o se nofoaga e tatau ai, ma o le a tupu le tupu i lenei nofoaga mo le sili atu ma le tasi le tausaga ma e tatau ona lagona le fiafia i ai. O le nofoaga e tatau ona matala, lelei le mafanafana ma susulu i le la, e aunoa ma ni matagi matagi ma ni ata.

Mea e manaʻomia e le palapala

E lelei pe a fai o le eleele i totonu o le nofoaga ua filifilia, e laʻititi lava le eleele, lelei, ma mea uma e tatau ai meaʻai ma suavai lelei. Faatasi ai ma le sili atu o le eletise i le palapala, o le a le totogo le laau, ma o le a taitaia ona malosiaga uma i le faateleina o le laulaau. Pe a eliina, e fautuaina e fafagaina le 'upega tafailagi ma faʻamalaʻau. Mo sikuea sikuea taʻitasi o fanua, e tusa ma le 30 kalama e fautuaina.

Lauina o fatu ile laufanua

O fatu e lūlūina i nofoaga tatala e le o taimi uma e fiafia ai i le lelei o le germination. Pe a filifilia lenei metotia o le galueaina, e fautuaina e lulu meaʻai i le palapala i le amataga o le tautotogo. O lenei mea o le a mafai ai e paʻu laiti ona faʻafetaui i le natura natura ma faʻamalosi ai a latou puipuiga i le oʻo mai o le malulu malulu. Ua fautuaina faufautua faʻapitoa e faʻaoga le auala e totoina ai fatu.

Tuputupuina o laau

O le fua mo le lūlūina o fatu e tatau ona aofia ai vaega e fa o lau lau lauʻeleʻele ma le tasi vaega o le oneone ma le eleʻele. O le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu e mai le ogatotonu o Novema e oo i le ogatotonu o Tesema. O mea totō e tatau ona faʻasalalau i luga o le eleele i se auala vevela, ona fufuluina lea i se fasi manifinifi oneone ma faʻamalūlūina mai se mea manogi lelei ma vai vai vevela. E tatau ona ufiufi atigi pusa i tioata poʻo le polyethylene eletise ma tuʻu i totonu o se potu pogisa ma le vevela o le 22 i le 25 tikeri Celsius. I totonu o se fale-faʻaoga, e tatau ona tumau pea le susu o le eleele.

O fuā muamua o le a aliali pe a ma le 20-30 aso, ma pe a mavae le isi 10 aso, e mafai ona tuʻuina atu pusa i totonu o se potu pupula. E le tatau ona susulu le nofoaga e ola ai e ala i le susulu o le la. E fautuaina le faʻatulagaina o le talo e fai pe a 2-3 ni laupepa atoa e faia i luga o laau. O laau talavou e totoina faʻatasi ma se eleʻele eleʻele i totonu o ipu taʻitasi ma faia le faʻafefe faʻasaina i le vai vailaau lanu piniki.

O se mea taua o le faʻamalosiina o fualaau aʻo leʻi totoina i luga o le eleele. E tatau ona fai lenei mea malie, muamua i totonu o le 2-3 itula i le aso, ona faʻaopopo lea i le afa itula i le itula. O le faʻamalosiina o loʻo faia i totonu o se potu malulu (mo se faʻataʻitaʻiga, i se faapaologa le vevela poʻo le vevela) pe lata ane i se faamalama matala, ae na o le leai o ni tioata malulu.

Totoina o laau i luga o le eleele

Wenaia seedlings ua totōina i le totoina o lua 60 minute le lautele ma 50 inisi le loloto. A maeʻa ona faʻatumu le lua i le eleele, faʻapipiʻi muamua le faguina o laau.

Wisteria tausi ile togalaau

Faʻasa

O Wisteria e tatau ona faʻafeinu i se taimi tatau i le taimi atoa o le tautotogo-taumafanafana i fua faʻatatau. O le laau e faʻaalia lelei i le sili atu o le susu ma suavai. Faatasi ai ma le masani ai o le suavai masani ma le faʻamautuina lelei, e tatau ona tumau pea le susu o le eleele, ma i le taimi malogo, e tatau ona faʻateleina le taimi ma le tele o le faʻavaivai. Faatasi ai ma le le lava o le susu i totonu o le eleele, o le a amata ai ona faʻaitiitia le amataina o laʻau, ma o le fuālaʻau ua leva ona faatalitali e ono le tupu. A maeʻa le aso 15 o Setema, e fautuaina le faʻaitiitia o le faʻafeinu.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O le taimi masani i luga o le laei e tasi i le vaiaso i le vaitau o le tuputupu ae e fesoasoani i le amataga o le vaitau, faapea foi ma lona tele ma lona matagofie. E fautuaina i isi mea faʻalapotopotoga faʻasamala ma meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefete o mullein (mo le 10 lita o le vai - 500 grams o mullein) ma le fualaau faasaina "Kemira Lux." E tasi i le tausaga (i le ogatotonu o le taumafanafana) e fautuaina ai le faʻaaogaina o le vai sisi ua saunia mai le 10 lita o le suavai ma le 100 kalama o le penisina mo le faʻavaivai.

Toto ma tafu

Oti ese mea vaivai ma le mamae ua afaina ai le matagofie o foliga vaaia o le laau atoa, faapea foi ma lala mamago ma faaleagaina. Ina ia tupu olaola i le itu saʻo ma aua nei pau i lalo o latou lava mamafa, ua fautuaina e faʻaaoga masini.

O le teuteuina lelei o le laau maualuga o le aveeseina lea o puʻu uma, sei vagana ai se tasi o malosi. I le wisteria, e pei o se aʻeaʻe, e tatau ona vavae ese uma le tuputupu aʻe o le laʻau ina ia le aveesea uma ai le malosi e le laʻau ola. Sili atu pe afai e taitaia i latou e fetogi. O le taimi lelei mo lenei faiga o masina o le taumafanafana.

O lea e le lafi ai fugalaau fugalaau i totonu o lau laau i le taimi o le fugalaau, e fautuaina e teuteu ni totō fou e foliga mai i le amataga o le tautotogo. O le vaitausaga taʻitasi taʻamilo e tatau ona teuteu i le tolusefulu senetimita ina ia mafai ai ona amataina le taamilosaga i le taimi nei ma amata le vaitau o le fugalaau. I le faaiuga o Aokuso, e mafai ona faapuupuuina e le isi 10-20 senetimita.

Taua! O le faʻateleina ma le faʻateleina o le teuteuina o le a oʻo atu ai i le le maua o le matagofie ma le tele o le fuga.

Sauniga o le taumalulu

E mafai ona ola vave Wisteria i le malulu o le kiona, ae i le leai o se kiona, e mafai e le kiona ona faʻaumatia le fale. O le sauniuni o le wisteria mo le taumalulu o le aveeseina lea o laupepa ma lagolago ma taoto le fusi i luga o le poloka poloka (mo se faʻataʻitaʻiga, pe faapefea ona saunia le maualuga o rosa mo le taumalulu). O le basal rosette e manaʻomia maualuga le tumutumu, ma o le poloka o le lio ma le vine ua totōina i totonu e mulimulitaʻi i lau o le lauʻeleʻele poʻo le ufiufi i le lutrasil (e mafai ona e faʻaogaina le spunbond).

Maʻi ma meaʻai

O faʻafitauli faʻapitoa o aphids ma clover mites. O vailaʻau faʻapitoa faʻatasi ai ma faʻalapotopotoga faʻapitoa poʻo le lautele o le a fesoasoani e faʻaumatia ai.

O se maʻi atonu o chlorosis. E foliga mai o lanu lanu samasama ona o le eleele eleele i le nofoaga e ola ai. E mafai ona e togafitia togafitiga o loʻo i ai ni laʻei faʻapipiʻi faapitoa e aofia ai sima uʻamea

Faʻaolaina Wisteria

O Wisteria e faʻalauteleina e fatu, tosoina, faʻapipiʻiina ma faapipii i luga o aʻa. O fai togafiti poto latou te manatu e le mafai ona faalagolago le fatu, ma o le faapipiiina ma le faapipiiina o ni faafitauli. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻasaoina e ala i le taoto.

O le taina o le faatalanoaga e tupu i le gasologa o le tausaga. I le tautotogo, e filifilia le laau e tasi le tausaga i luga o le laau, e pisi, pe a uma ona faia se misa e le afaina i le ogatotonu. O se atigipusa ei ai se mea faapitoa, e aofia ai le tutusa o le eleʻele ma le eleele omea, e tuʻu i tafatafa o le visteria. E lūlūina le laulau ma tuʻuina i le faʻafefiloi o le eleele, ona fufuluina lea i le eleele. O le tumutumu o le fana e tatau ona le maluelue. O le tautotogo na sosoo ai, e vavae ese ai vavaega mai laau matutua ma totoina i se nofoaga tumau.