Fugalaau

E faapefea ona tatou totoina le mutia

Lawn (mai le fr. lafumanu) - o se ufiufi o le turf ua faia e ala i le totoina o laau afu, o ituaiga masani o le aiga Cereals.

Lawn

Faʻavasegaga o laʻau.

Teuga

  • Fola: O le mutia eleele e mafai ona taʻua o se tasi o mea sili ona matagofie ma e manaʻomia ai le taumafaiga tele i la latou sauniuniga. O le mea lautele, e mafai ona taʻua i latou o laʻau aupito maualuga - lanu o le vasega o le au matutua. I le taimi lava e tasi, o le mutia eleele e le gata ina faʻamafola, ae iai foi puipui puipui o laau o le a sili ona suia ai le ata o le laufanua o lau togalaau.
  • Taatele: O se laʻau teuteu masani e mafai ona aofia ai ituaiga o mutia e pei o le mutia eleele, ae peitai, e leai se maualuga o tulaga manaomia, o lona uiga e mafai ona mimiti e itiiti ifo ma le tau e itiiti ai le suauu ma vai. O vao leaga e tupu i luga o se mutia, o le a le o se mala foi.
  • Moorish: O le vao Moa e ese si ese mai isi ituaiga o vao. O le mea moni, e faaopoopo atu i vao mutia, e faʻaaogaina foi fuālaau. Ma o lenei mea e mafai ona avea ma se tasi o auala e mafai ona faʻalatalata ai i le natura ma toe faʻafoʻisia le paleni o le siʻosiʻomaga umi, le itiiti ifo i lau togalaau. I le taimi lava lea e tasi, e le talafeagai le tausia o le vao vao faatasi ma le tausiga tutusa ma le tutusa e pei o se laʻau masani.
  • Laʻau: O se tasi o mea sili ona taua e teuteu ai le vao vao o lona natura faʻapena ma le matagofie i le taimi e tasi. A uma mea uma, o le vao laʻau e faʻataʻitaʻiina se togafiti faʻapitoa, o le natura masani i le faʻatinoga atoatoa. E sili atu le lelei pe afai o le saite na e faʻatauina o loʻo i ai se vao vao lelei atoatoa. O lenei mea o le ae maua ai le avanoa e faʻaleleia atili ai le mea ua uma ona tuʻuina atu, ma o lenei ua sili ona matagofie.

Lawns mo faamoemoega faapitoa

  • Taaloga: O le laufanua taʻalo e tatau ona puipuia i luga o mea maualuga, faʻapea foʻi ma tulaga leaga o le tau. I timuga timuga, e le tatau ona aliali mai puddles poʻo le palapala i luga, ma i le malogo - pefu; o le mutia e tatau ona malu, toʻa mo taaloga. O le mea lea, o le vaovao o le vao laʻau e faʻamatalaina i le malosi tele ma le malosi, ae e manaʻomia ai le tele o le gauai i le faʻavaeina ma le tausiga.
  • Lawns mo faamoemoega faapitoa lūlūina ina ia faʻamalosia ai alavai, slopes, alatele felafoaʻi, tafatafa malie o vai vai. Mo lenei mea, o faʻafefe o le mutia o fualaʻau faʻateleina lea e fausia ai se suauʻu eleelea e faʻaaogaina.
Lawn

O fea e amata ai?

Muamua, filifili po o le fea vao e te manaʻo e toto i lau eria. O le lavelave o le galue faifaipea e faalagolago i lenei. O fesili o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e te malamalama ai po o le fea laʻau e saʻo mo lau 'upega tafaʻilagi.

  1. E faapefea ona e fuafua e faʻaaoga le vao?
  2. O fea e te fia vaai i le mutia?
  3. O le a le tele o le ai ai le vao?
  4. O le a le foliga ma le ituaiga o le ai ai le vao?

1. E faapefea ona e fuafua e faʻaaoga le vao?

  • Potu, tafaoga a le aiga, talia.
  • Taaloga manaia, malae taʻavale.
  • Se isi elemene o le togalaau teuteu.
  • Faʻasalaga laufanua.

2. O fea e te fia vaai i le mutia?

Atonu o le ae manao e tuu se nofoaga mo tafaoga, se mafutaga soofaatasi poʻo se malae taalo i tafatafa o le nofoaga e nofo ai. O le mutia e avea o se mea teuteu e ono tuʻuina i vaega e sili ona mataituina. ma, ioe, ei ai foi tulimanu o le togalaau e le masani ona ulu atu i ai tagata, ae latou te mananao foi i le matagofie ma le faatulagaina lelei.

3. O le a le tele o le ai ai le vao?

Faʻaaoga lelei lenei lomiga, pei tau tupe ma le totogi o tagata e faalagolago i lenei mea. Pe atonu foi e te manaʻo e momotu se togalaau fugalaau i lenei nofoaga, eli i luga moega, talepe se togalaau teuteu pe totoina se togavao, o se laau. O le vao e le na o le faataatia, o le siaki.

4 O le a le foliga ma le ituaiga o le a avea ma vao?

Afai e teuteuina lau saite i se faiga masani, e taua foi, o le foliga o le mutia e tatau ona saʻo, geometric. Ia, afai o lau 'upega tafaʻilagi e le aloaia, fale ma togavao o ituaiga ia, ona avea lea o se mutia o lanu lamolemole ma fusi e toe faia ai foliga o auala, o moega fugalaau e talafeagai mo oe.

Lawn

Fausia se vao

A maeʻa ona tali fesili o loʻo faʻaalia i luga ma fuafua le faiga ma le faʻaogaina o le mutia, matou te faʻaauau galuega.

A o le lūlūina fatu vao, e tatau ona e faia se seti o galuega sauniuni. O le nofoaga na filifilia mo le mutia e tatau ona faʻamamaina o otaota ma maʻa, aveese vao. Faailoga le teritori o le vao i le lumanaʻi. Faailoga tuaoi o le fasi fanua i ni laina saʻo i luga o le maea na tuu i le va o pine. Faia ni laina vaʻavaʻai o tuaoi i luga o le maea poʻo le tuʻuina atu i totonu o le pepa talafeagai.

I luga o la matou saite, sa amata ona matou saunia le nofoaga mo se vao masani mai le tautotogo o le vaitau ua mavae, eliina le saite, aveese uma ituaiga o aʻa, faaopoopo se eleele lelei o le eleele mai le paluga o humus, peat ma oneone, ufiufi le saite, ufiufi le eleele faataamilo ma ufiufi mea ma tuua le nofoaga e malolo ai. I le gasologa o le vaitau, matou te faʻaumatia uma vao leaga o loʻo i luga o le vao i le lumanaʻi faatasi ai ma le fesoasoani a le Roundup ma fafagaina le eleele ma faʻamalaina.

I le tautotogo o le tausaga na sosoo ai, aʻo lei totoina, na toe faia foi se isi kiliva, faʻamaina ma faʻavasegaina le 'upega tafaʻilagi. O le luluina o fatu e sili ona faia i le leva o le aoauli i le filemu o le tau i le palapala susu. Vaevae fatu i ni vaega se lua ma lulu le afa muamua i luga o le vaega toto, ma le isi itu. Ioe, e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o se fatu, ae o fea e maua ai? A uma ona lūlū, savali i luga o le eleele ma se moli malamalama, ae aua le tanumia fatu, a leai o le a le tupu. A maeʻa ona e tatalaina ma ufiufi le eleele, e tatau ona e faʻatusatusa. Ae paga lea, e le oi ai a matou taavale faapitoa, o lea na matou ufiufi ai luga ma laupapa ma savavali i luga. Na foliga mai ua na o se tulaga lelei tele.

Lawn

A maeʻa uma galuega ua taua i luga, faʻapalapala lelei le palapala ile totoina, aua nei faʻatagaina le palapala e faʻaleagaina, aua vai e mafai ona fufuluina fatu o vao ma le eleele, ma faʻaleagaina le vao. Ina ua uma le suāsusu, sa matou ufiufi lo matou vao i le lumanaʻi ma se ufiufi o mea e leʻi faʻaaogāina e pei o le "sponbond" ina ia manava le mutia, susu ai le susu, ma e le 'aina e manu felelei. Ia nei aua nei galo e vai le vao i aso uma seia oʻo i le taimi e moaina ai. Faʻaleleia o le mutia e faia i taimi uma e ala i le fufuluina, o le mea lea e faʻamaluluina ai le eleele i luga o le vaega atoa, lea e fesoasoani i le tuputupu aʻe faʻafeiloaʻi o le mutia. I nofoaga e le lava le susu, e tauva manuia vao ma le mutia, faʻapipiʻi i le tuputupu aʻe ma le atinaʻe. O le faʻavalea o le suavai e sili ona afaina pe a fuga fatu ma mo laau laiti. Laʻau ma pulupulu fatu, e aunoa ma le mauaina o le aofaiga talafeagai o le susu, na o le oti lava, ma o aʻa laiti ona o le le lava o le vai e masani ona i ai i se tulaga o le atuatuvale, liliu lanu samasama ma iu ai ina oti.

I le tau vevela, o le suavai ua manatu e lava i le fua faatatau o le 10 lita o le vai i le 1 m2 o le mutia ma le itiiti

Ae a pe afai e le mafai ona e faʻaleleia le vao i aso uma, ma sau i le 'upega tafaʻilagi i le Aso Toonai ma le Aso Sa? Faʻaleleia le mutia i le afa lona lua o le taumafanafana pe a oʻo mai le vevela, ma o le a mafai ona timu.

Lawn

Faʻailoga autu.

Fulufulu lauulu

O le mowa muamua o le mutia o loʻo faia pe a tupu le mutia i le 7-8 cm, pe a maeʻa, e faalagolago i le lanu na e gau, e faia i vaitau eseese ma maualuga

  • Fola - O le mowing e faia i aso uma 3-4 aso i le maualuga o le 1-2cm.
  • Taatele - 5-7 aso i le maualuga o le 3-4cm.
  • Moorish - E na o le faaiuga o le vaitau e faʻaaogaina ai.
  • Lugovoi - Laʻau le vao vao pe tusa o le tasi i le masina, ma lona maualuga e mafai ona 7-10 cm.
  • Taaloga - E faia le mowing i aso uma e 10 i le maualuga o le 4-5 cm.

O le mowai mulimuli o le tausaga pe a ma le afa masina ao leʻi pa'ū le kiona muamua.

Faʻasa

Lafoaina o vao i aso uma e ala i le faʻasusuina, poʻo isi aso uma, ae i lenei tulaga, o le suāvai e tatau ona tele. E mafai ona faia le vave i le taeao po o le leva o le afiafi, ae leai lava i le aoauli, a leai o le a lanu samasama le mutia.

Laʻei pito sili

Faʻateleina le tuputupu aʻe ma faʻafefete i taimi uma, o le tele o meaʻai e maua mai le palapala, o le mea lea e faia ai i luga ole laei i taimi taʻitasi. O latou taimi ma ituaiga o fugalaʻau e faalagolago i le tulaga o le tuʻuga vao. Afai o le mutia e amata ona lanu samasama, liliu le paʻu, tupu le leaga, e tusa lava pe lava le suavai, ona oʻo lea i le taimi e fafagaina ai i le kulimi poʻo le fualaʻau atoa o le minera i le 15-20 g i le 1 m2. Fertilizer e mafai ona faʻaaogaina uma i le faʻapalapala i le taimi o le faʻavaivai, ma le mea tonu lava, faʻasusuina o maʻalaʻau maʻalaʻau i luga o le vao vao tuʻu i luma o le faʻasusu.

Lawn

Ou te faʻamoemoe o loʻu poto masani o le a fesoasoani ia te oe e fatuina lau lava laʻau ma maua ai sina sili atu le matagofie i lau 'upega tafaʻilagi. Ou te fiafia e aʻoaʻo e uiga i au metotia o le totoina o se mutia.