Fugalaau

Matou te totoina fugalaau o pata ma o latou ituaiga aupito lelei i le fale i le atunuu

Ranunculus fugalaau po o ranunculus - o laau totino e aʻafia i ituaiga o fualaau aina suamalie. I tagata, e masani ona taʻua i latou o le "tauaso o le po", o se palatini. O le vao e iloga i le sua suamalie, lea e faʻaaoga ai vaega uma o le fugalaau fugalaau. O le nofoaga autu o le tuputupu ae o nei laau matagofie o vaituloto ia po o vaituloto. E faʻapefea ona tilotilo i le pata ma o latou uiga autu i le ata o lenei tusiga.

Fugalaau fugalaau: faʻamatalaga laau

O le laau o le aiga o Ranunculaceae. I le natura, e tele ituaiga eseese o lenei aganuu, lea e eseese i totonu ia i latou lava e le gata i foliga vaaia, ae faapena foi i totonu o nofoaga e nonofo ai. E le faigata ona iloa lenei laau i isi laau. O a latou fugalaau e iloga, e oʻo i le 10 centimita le lautele ma maua ai foliga faigofie, terry pe lua-lua.

O laulaau o laumei o loʻo i ai se lanu lanumeamata lanumeamata, ma i nisi o vailaʻau faʻatasi ma se lanu malulu. O na papatusi o loʻo pito i luga o vaega tolu ia. Latou te vavalalata i le aʻa. O laʻau laititi pito i lalo e faʻamalosi ma vaevaeina i ni vaega se lima. Latou te uumi i luga o laina uumi o le paolo lanumeamata.

E fuga lauulu le laau. Faʻalagolago i le ituaiga, o le paolo o le tumutumu atonu e eseese. E masani ona maua e petals se paʻepaʻe paʻepaʻe, samasama, mumu, lanu viole ma le salmon. O fugalaau muamua e mafai ona matauina ia Iuni. O le faʻavavega o le faagasologa e tusa ma le tolusefulu aso. Pe a tipi, latou te fiafia i foliga vaaia i le aluga o le vaiaso.

Afai e te filifili e totoina lenei laau i luga o lau togafiti, ona tatau loa lea ona e vaʻavaʻai i mea lelei ma le lelei. E mafua lenei mea i le mea moni o le patapupii o se vailaʻau oona. Afai e faigofie i tagata matutua ona mulimuli i fuataga saogalemu, ona sili lea ona faigata i tamaiti.

Laʻau faʻatoʻaga faʻatoʻaga - o le avanoa sili lea e faʻafiafia ai le olaga

E faʻatatau i luga o le patacupuku, o foliga matagofie e matagofie tele. O le eseʻesega o ia ituaiga fugalaau o le eseesega o lanu o pepe ma o latou foliga. Pe a tatalaina, latou te foliga mai o nai laumei.

Ina ia mafai ona faʻapipiʻiina e le pata ma le papaʻi lelei i luga o le saite, e tatau ona e filifilia le eleele saʻo.

O ituaiga autu o buttercups:

  1. "Masha" pe terc buttercup. O le mea lea e mafai ona maua i le teritori o le toetoe lava o faifaatoaga. O le laau e eseese i fugalaau fugalaau. E i ai sina laititi ma e mafai ona ese lanu. Aetercup mache, lea o loʻo faʻaalia i le ata, ei ai sina laʻititi. O lona vaega o le eleele e matua lelei lava ma faʻapitoa. Ona o ona faʻaiuga, e masani ona faʻaaogaina se fugalaau e fatu ai se mamanu matagofie, faʻapea foʻi ma se mamanu tuaoi.
  2. "Caustic" po o le vao. O lenei ituaiga e ofoofogia i le tele. O ona aʻa e ola e tusa ma le 50 sene le maualuga. Apu buttercup, o loʻo i ai i le ata, e mafai ona avea uma ma lanu samasama. O lau e susulu. O papatusi pito i lalo e faʻapipiʻi i petilesi umi. Ae o papatusi pito i luga, latou te le o toe i ai ni lobes. Faatasi ai ma le tele o ituaiga, o le sili ona lauiloa o Gold Rose.
  3. "Laʻau" po o le laumei lanu samasama "vao vao". O se vaaiga faʻalelei lenei i laulaʻau lanu meamata vaivai. Fugalaau e le mafaamatalaina. O pamu i totonu o le vaega ua solo e maua mai ai se paʻu paʻepaʻe samasama. Faʻafefe o Buttercup e leai se afaina ma e leai sona tino. O lona maualuga e le sili atu i le 30 centimita. E ola le laau i luga o auvai, vaitafe ma vaitafe.
  4. "Faatoaga". E tele taimi e taua ai se laau e pei o le laʻau vao. O le vao e ola lelei i luga o eleele eletise ma laufanua suamalie. O le aga masani masani lea e mafai ona maua i soo se mea. O le ranunculus fanua e iloga i fugalaau e tasi. Atonu latou te maua se lanu samasama po o se auro. O lau e le masani ai. O se uiga tulagaese o papatusi o se vavavega loloto. O laʻau o loʻo faʻalauteleina ma faʻatuina. O se tagata matua e mafai ona ola e oo i le 50 centimita le maualuga.

E sili foi ona lauiloa o le mixing buttercups. O lenei ituaiga meaola e iloga i tumutumu o lanu eseese. E faalagolago i le ituaiga, e mafai ona tupu le togavao mai le 20 i le 25 centimita le maualuga. O le fugalaau faʻatusatusa lea e fetaui ma le atoatoa i soʻo se faʻasologa o fanua.

Fugalaau kulupu ma o latou mea tau vailaau

E ui lava i ona aʻafiaga, o ranunculus e iai ni uiga lelei. O le vao o Ranunculus o se vailaau togafitiga. Pe a saʻo ona faia, e tele faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo. O le tele o ituaiga o lenei aganuu ei ai a latou meatotino faʻapena, ae o lenei mea e faapitoa lava mo le laumei patacup, o loʻo faʻaalia i le ata.

O mea faʻamalolo o le laau:

  • faʻaauau le faʻaogaina o le tino;
  • puipuia le puipuiga;
  • faateleina le tele o sela mumu i totonu o le toto;
  • aveese siama matautia;
  • faamama le toto.

E taua foi le taua o le auala e teu ai le pata. O ona lau o loʻo aofia ai mea e mafai ona faʻagesegese ai le atinaʻe o sela o le kanesa ma faʻapipiʻi ai le tino ma le vailaʻau PP.

I le faaopoopo atu i le coumarin, o le laau e mauoa i saponini ma flavonoids. O mea ia e faʻateleina ai le faʻamamaina o le pipisi. O faʻamalosi mai le mutia e fesoasoani e faʻafetaui ai le maualuga o le toto maualuga, faʻapea foʻi ma le faʻamamāina o le vevela ma aveese faʻamalolo saoloto mai le tino.

O fatu o le kulukuka Dutch e le susu pe malelemo i le vai. E mafua lenei mea ona o le i ai o le vili i lo latou tulaga atoa.

I le tele lava o vailaʻau faʻasolosolo, e faʻaaogaina le vai o le lau e togafitia ai maʻi paʻu. E sili atu le lelei o le suavai lea e faʻaaogaina i siama sikuea. E le gata i lea, o se vaivaiga vaivaiga ua faatonuina mo le fufuluina o le karite ma manuʻa manu.

Tausiga teuteu teuteu

Ina ia mafai e le 'au faipuni o le togalaau teuteu ona teuteu le' upega tafaʻilagi mo le tele o tausaga, e tatau ona tausisia nisi o tulafono tausi. Na o le auala lenei e mafai ai ona suia le teritori.

O faʻamalama papapu i le ata e le fuga lelei ile susulu o le la.

Fanua

O fualaau faʻapitoa ma faʻafefe nei. O le nofoaga sili mo le eleele e puipuia mai le matagi. Aʻo leʻi faia lenei faʻatinoga, e tatau ona manatua o soʻo se ituaiga patacups e le taliaina toleniga eleele.

Mo i latou e fia teuteuina la latou nofoaga ma nei fugalaau mataʻina, e tatau ona faatauina mai tubers i le masina o Mati. Latou te manaʻomia le tulaʻi mai pe a maeʻa le tau malulu. A o leʻi oʻo i luga le maualuga o le ea i luga aʻe o le 20 ° C, e tatau ona teu mea e totoina i totonu o se nofoaga lelei, ae leʻo luga ole auala.

Ina ia totoina ni anufe mumu ma isi ituaiga, e fautuaina i tafatafa o laau poʻo mea oi ai fale. O le a puipuia ai i latou mai le susulu o le la.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

Fua le mutia masani, ae le tele. Afai o le eleele e suavai, ona mafai lea ona amata ona pala le aʻa i tafatafa o le vao, ma o lenei mea e sili ona matautia. I aso timuga, pe a le timu le timu mo ni nai aso, ua fautuaina e ufiufi laau ma le polyethylene ma faʻaitiitia atoa le faʻava. E le gata i lea, aua neʻi faʻafefe le mutia i le vaitau o le vavao.

Afai e te manaʻo i laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe ma isi meaola e matagofie ma ola maloloina, e tatau ona e vaʻaia le eleele i taimi uma. O lenei faiga o le a mafai ai e fugalaau ona maua le aofaʻi tatau o le okesene. E le gata i lea, o le faamamaina e le aunoa o le teritori mai laulago mamago ma vao o le a fesoasoani e puipuia ai le papa o le pata mai le galo.

Fafagaina ma teu

Ina ia maua fua tele, e tatau ona fafaga faalua i le masina. E taua tele le faʻatinoga o le faʻatinoga i le taimi o le atinaʻeina o laau totō, faʻapea foi i le taimi o le faʻavaeina o papatusi. E sili ona lelei le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma le maualuga o le gaosioka. O ia ituaiga meaola e fesoasoani e faaosofia ai le tuputupu aʻe o le aʻa ma le aofaiga o le lanu meamata.

A o vave vave ona tupu, e tatau ona teuteuina pea ma faʻapipiʻi pea laʻau mago ma faʻamaina laulaau i taimi uma. Afai e te fufuluina le vao i le taimi, e mafai ona e tausia ona foliga vaaia matagofie ma le tele o ona lauola seia oʻo i le faaiuga o Aukuso.

Sauniga o le taumalulu

Aetercups o loʻo i le kulupu o na fugalaau e manaʻomia le suʻeina faaletausaga. E tatau ona faʻatino le faʻataʻitaʻiga i le taimi lava e uma ai ona lau ma lau. Le faʻamamaina o fatu na maua mai le palapala ma tuʻu mo le 30 minute i se fofo o fundazola. E tatau lea mea ina ia mafai ai ona faʻaumatia uma siama ma microbes o loʻo i luga o le rhizome. Ona faʻamago lea o le fatu ma tuʻu i totonu o se taga pepa. Faʻaauau le totoina o mea i totonu o se potu e lelei le faʻaleleia.

I le iloa o mea papaʻe ma pe faapefea ona latou foliga, e mafai ona e ola aʻe i se laau manaia ma matagofie. O le tele o lanu ma foliga tulaga ese o le a avea ma se teuteuga matagofie o soo se fugalaau ma le taumafanafana.