Laʻau

O leoleo ma tausi i le fale

Poliscias o se laau totoga o le ituaiga o Araliaceae, lea e sili atu i le valu sefulu ituaiga. O le natura masani o le aganuu o vaomatua o vaomatua o Asia, o le talafatai o le Pasefika ma Madagascar. O loʻo faʻavasegaina o le evergreen.

Faamatalaga lautele

Polioias e tosina mai ai le gauai atu i laʻau lanumeamata matagofie. O pepa laupepa e eseese foliga ma lanu, e faʻalagolago i le ituaiga o laau. Inflorescences e pei o mea e tutusa-e pei o le nondescript, o se paolo malulu.

Folatila filifilia se aganuu e le gata ona o le tausiga faigofie, ae ona o lona matagofie teuteu, lea e tumau i le tausaga atoa.

Poliscias ituaiga ma ituaiga

Policias fabian - o le laau e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 150 simita ma o loʻo i ai se ogalaau malulu faʻatasi ai ma lālā lignified. Pepa laupepa lapoa, lapotopoto, lanumeamata lanumeamata ma se lanu violē. I le fale, e le fuga le aganuu. E mafai ona e faʻapipiʻi mea teuteu i le faia o le teuteu ma liliu i totonu o se bonesai.

Polioias balfour - o le aganuu e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 50 senitimita ma e le o se mea maualuga maualuga, o loʻo faʻaalia e se faʻalauga malosi. O le paʻu o le laau e iai sana lanu lanumeamata. O lau e lapotopoto, lobedi ma se lanu susulu ma le lautele o le lautele e oo i le 7 centimita. E i ai ni o latou paʻepaʻe papaʻe ma se lauulu mimiti faataamilo i le pito. Faatasi ai ma le galueaina o le fale, o le a le manuia le va o le fugalaau.

Poliscias Tupolistny - i le maualuga, poliscias o lenei ituaiga e oo atu i le 50 senitimita. Ua tumu i lau lanu meamata lanu meamata. O laulaau lapoa, lapotopoto, tolu-lobed, pei o oak i foliga vaaia.

Policias balfouriana - O se tamai laau, e iai se ogalaau mafiafia ma o le vine ua lignified ma se paʻu lanu enaena. E lapotopoto lanu meamata, laulaʻau tele ma lanu paepae ma se tuaoi faataamilo i le pito. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faia se sui mai ia mea.

Poliscias Fern - O lenei ituaiga aganuu e sili atu ona fetaui mo le fausiaina o tupe sili atu nai lo isi. O se laau maualalo, e oʻo atu i le umi e oo atu i le 50 senitimita i lālā paʻu ma laulaʻau lanu meamata, e pei o se fulu.

Poliscias Fruticosis

O le aganuu o se tamai, faʻalaina, maualalo le vao, e oʻo atu i le maualuga e 40 i le 50 senitimita. O laulaau lau lanu meamata, o le laumei lanumeamata, petiolate faʻatasi ai ma nai faʻalavelave i tafatafa o le mata, e foliga tutusa ma laʻau fern.

Poliscias Pinocchio - o le laau e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 70 centimita ma o loʻo i ai se ogalaau malulu ma ni lignified branches e ufitia i le paʻu enaena. Pepa lapoa e lapopoa, lanumoana-lanumeamata ma tioata siliva. A o tuputupu ae le aiga, e le fuga le aganuu.

Poliscias Helmetous - O lenei ituaiga o laau ei ai lona uiga e le masani ai o pana ma ogalaau. O le ogalaau e mafiafia ma malosi le taulimaina, o saʻo laʻau e saʻo ma saʻo. O le pale e puipui ma salalau. O laulaau e lanu meamata, lapotopoto, tolu-lobed ma se tuaoi paʻepaʻe faataamilo i le pito. O le aganuu e talafeagai mo le fausiaina o talo.

Poliscias Shrubbery - o le laau e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 60 inisi le tutusa ma foliga o se vao ma se pulou pupula. Pepa laupepa e umi, lanumeamata lanumeamata, cirrus-dissected, o loʻo i luga o se petiole umi ma malosi. Inflorescences e laiti, e aoina i le tele o pala. I le fale, e fesuisuiai le laau.

Poliscias Roble - i le maualuga, o le aganuu e oʻo mai i le 50 i le 150 senetimita. O loʻo i ai se pusa mamana ma faʻamalamalamaina lala ma se paʻu enaena uliuli. O laulaʻau lanu meamata, lanumoana, liʻo-vevela, lanumeamata lanumeamata i le lanu, faia o se pale matagofie.

Poliscias Curly

O le laau o loʻo faʻatusalia e se maulalo vaivai. Lafoaʻi faʻafefe faʻapipiʻi lala i le umi atoa. E iloga i latou i foliga o le lapisi, felafolafoaʻiga vavave ma se lanu mumu lanumeamata ma lanu samasama ma se tuaoi paʻepaʻe faataamilo i le pito.

Polioias gaoi - O le tele o aganuu i totonu e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le mita e tasi. O le ogalaau o le laau e mafiafia, o pine e umi ma lignified. O laulaau e lanumeamata lanumeamata, vavao faʻasese, mafiafia. A o tuputupu ae le aiga, e le fuga mai le lalelei.

Poliscias Variegatny - i le maualuga, o le laau e oʻo mai i le 40 i le 100 centimita. I foliga vaaia, e pei o se vaomatua e iai ona lau laau. O laulaau lapoa, lapotopotoina, lanumeamata lanumeamata ma se lagomalie ma se pito sili ona mama.

Poliscias Paniculata - o le aganuu o loʻo i ai se laʻau vavalaʻau ma ona lau laau. Pepa laupepa e lapoa, umi, liʻo-vevela, lanumeamata lanumeamata ma se laina malamalama i tafatafa o le pito. Pe a tuputupu aʻe le polisi e pei o se aganuu, o le a le mafai ona tupu.

Poliscias Guilfoyle - o le laau e oʻo i le maualuga e oo atu i le 70 simita ma o se ogalaau lapoa ma se ogalaau mafiafia ma lignified branches. O laulaau lau lanu meamata, o le lanumeamata, o le vavao faʻasalalau, o loʻo i ai le pito i luga.

Poliscias tausiga ile fale

O tausiga o togalaau e tele ona foliga. Poliscias o se agaifanua alofa-alofa, o le mea lea e tatau ona faʻasalalauina le susulu ma susulu, e faʻatagaina sina uila. Afai na filifili le tagata tausi vine e tupu se aganuu eseese, ona tatau ai lea ona filifili se nofoaga o le a malamalama lelei.

Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o pusa lapisi e matua leiloa lava a latou mea teuteu. Po o le a lava le taimi o le tausaga, o le maualuga o le faʻamalamalamaina e tatau ona lelei. I le taumalulu, e mafai ona faʻalautele itula o le ao e faʻaoga ai le filo.

I le vaitau o le tuputupu ae, o le pulega lelei o le vevela mo le laau o le a avea ma faailoga o le 20 tikeri. Afai e maualuga le vevela, e tatau i le tagata e faʻaauau ona faʻamautinoa e faʻapupulaina le maualuga o le ea. I le taimi o le malologa, e tatau i le aganuu ona maua ai le vevela o le 17 i le 20 tikeri.

Aua le tuʻuina le laau i autafa o se fafie po o se mafuiʻe. E le gata i lea, mai lea taimi i lea taimi, o le potu ma polisias e tatau ona faʻalauiloa, talu ai e manaʻomia se faʻaleleia o le ea fou. Ae tatau ona manatuaina e le tatau ona i ai ni pepa, pe o le a maʻi le fale.

E le fiafia o ia i poliscias ma le ea vevela, o le mafuaaga lea, ina ia faatumauina se tulaga lelei mo ia, e tatau ona sosolo i le vai mafanafana, ma le suavai mai se pu fanafana. I tafatafa o le fugalaau e mafai ona e tuʻuina ai se mea e faʻafefe ai le ea poʻo se fata ma ni susu susu poʻo se paluga oneone. Mai lea taimi i lea taimi e mafai ona maua se mafanafana mafanafana.

Heptopleurum o se sui foi o le aiga o Araliaceae. Ua tupu pe a alu i le fale e aunoa ma le tele o faafitauli, i lalo o le faiga o mea taufaatoaga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai mo le faʻatupulaia o lenei laau i lenei tusiga.

Lafoaʻi poliscias

Faʻasagaina o le laau e tatau ona faʻalelei. E tatau ona gaosia pe a maeʻaeʻa le pito i luga o le eleele. E tatau ona faʻamautinoa o le sui e le mago ma e le susu.

E tatau ona faʻaaoga le vai vaivai, mafanafana, faʻaputuina ma aunoa ma ni eletise chlorine. Ina ia faamalūlūina vai mama, e mafai ona fefiloi ma sina vaega ole acid citric.

Laʻau mo poliscias

O le palapala mo le laau e tatau ona malamalama, sina gasegase pe le faaituau, e lelei tele i le susu ma le ea. Ina ia totoina, e mafai ona e faʻatauina se paluga o le eleele i totonu o se faleoloa ma faʻafefiloi ma le susu vermiculite paʻu.

Pe o le sui e mafai ona fatuina tutoatasi mai le humus, peat, turf, laupepa palapala ma oneone, ave i vaega tutusa. Faʻalautele le laulau e tatau ona faʻaaoga e pei o le faʻavaivai. E mafai foi ona e totoina se laau toto i le hydroponics.

Pulu mo Polisias

Talu ai ona faʻapipiʻiina faʻamalosi i le tausaga, o taimi uma lava e faia ai le faʻatinoga, e tatau ona filifilia le poteto 10 cm le sili atu nai lo le muamua.

Afai e tele tele, o le aʻa o le a pala ma o le agaleaga o le a fano. O le koneteina mo le totoina e mafai ona avea uma ma le palapala ma le palasitika, o le mea autu o loʻo i ai alavai ma o loʻo mautu.

Polyscias totoina

E pei ona taʻua i luga, e tatau ona faʻatulagaina se laau toto i tausaga taʻitasi i le tautotogo. Afai e oʻo atu le aganuʻu i le valu tausaga, o lenei faʻatinoga e tatau ona faia i tausaga uma e tolu.

Faʻatasi ai ma le tupu aʻe o polyscias, pe a oʻo atu i ni lapoa tetele, o le a le mafai ona toe gaosia. I lenei tulaga, o le a lava lea e sui ai le pito i luga o le paluga o le eleele ma se mea e sili atu ona lelei. E sili atu ona lelei le maua o le palapala ile faleoloa fugalaau.

Ae peitai, e mafai ona e tusia oe lava ia e ala i le faʻaaogaina o laufanua togalaau, oneone oneone ma peʻa ma le fua o le 2: 1: 1. Aʻo leʻi faimalaga, e tatau ona faʻamaʻi le eleele e ala i le sasaaina i le vai inu. Faʻalautele le laulau e tatau ona tuʻu i le pito i lalo o le fagu e faia ai se alavai faʻavaivai. Ina ia aua le faaleagaina le aʻa, o le totoina o mea e tatau ona faia e ala i le lafoina.

A uma ona tuʻuina atu le laau i totonu o se koneteina fou, e tatau ona faatumuina le vavao i le eleele fou, faʻalelei le faʻaleleia ma faʻafeinu. Fetuunaiga pe a uma le faʻatinoga e tusa ma se masina.

Fertilizer mo polyscias

E tatau ona fafagaina le laau i le taimi o le tuputupu ae. O le faʻaauau o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina faaluaina i le masina.

I le taumalulu-taumalulu, e leai se manaʻoga e fafaga le aganuu.

Fugalaau polyscias

I le fale, e le fuga le aganuu. Malamalama, e le o iai ni mea e tupu mai i le vao ma e foliga mai e foliga mai e leai se foliga.

O le poliscias o le fuga o le taimi i le natura masani o le tuputupu ae e tupu i le ogatotonu o le taumafanafana.

Trimming Polyscias

O Poliscias e faigofie ona faʻafefeina le faiga o le teuteuina, o lea e tele lava ina avea ai tagata faifaatoaga ma faifeau. O le teuteuina e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo.

Ina ia mafai e le aganuu ona tupu ma ia i ai se pale matagofie, mai lea taimi i lea taimi e tatau ai ona togiina pito o lala. Ina ia tuʻuina atu i le laau se foliga, e tatau ona faia ma le faʻaeteete le teuteuina o vine, ma aveese ai pupu tetele i le pito i lalo o le ogalaau.

Polyscias taimi malolo

O le taimi malolo i le aganuu e amata i le tau o le tautotogo. O togafitiga i le taimi nei e fesuisuiai. E faʻaitiitia le faʻasalaga ile tasi i le vaiaso. E sili atu le faʻaaogaina o laei pito i luga. Ina ia faatumauina le lelei o le susu, e tatau ona faalialia le polysias faalua i le vaiaso.

E le gata i lea, o tusi ma le vevela e paʻu ifo i lalo o le 17 tikeri e le tatau ona faatagaina. Talu ai ona o le ao o le ao, ua faʻaitiitia, e tatau ona toe faʻafouina i se palola.

I le amataga o le tautotogo, e tatau ona toe faʻaleleia le tausiga lelei o togalaau.

Faʻaleleia le faʻaleleia e le vaega o vao

O le vaevaega o le vao e mafai ona faʻaaoga pe a faʻafetaui. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona tosoina le vao i fafo o le ulo ma vaevaeina i ni vaega. O laʻasaga talavou ma aʻafiaga lelei e tatau ona vavae ese mai le tina.

O le taunuuga o le delenki e tatau ona totō i ni atigi pusa eseese ma tausi lelei e pei o tagata matutua.

Faʻapenaina o le faʻaleleia e ala i le tipi

Pe a faʻapipiʻi faʻamalosi tagata matutua, e tatau ona saunia ni mea faʻataʻitaʻi ma nisi o tulafono. O le pito i lalo o le tipi e tatau ona faia i se tulimanu, ma le luga e tatau ona saʻo.

O le mea totō faʻatoʻaga e togafitia ma se mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ma tuʻuina i totonu o pusa faʻafefiloi o peat ma oneone. A uma ona toto fatu, ona ufiufi lea o pusa i se afifi ma faamama i se nofoaga mafanafana.

I le tolusefulu aso mulimuli ane, o le a amataina le aʻa ma amataina lala ile seleselega. A uma lenei mea, e mafai ona e amata faʻalelei le fale koli, ma a maeʻa le vaiaso e mafai ona e faʻamaeʻa ese le suauu. Pe a tuputupu aʻe malosi le ola o laau laiti, latou te totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

Tuputupu ae i le fatu mai fatu

O fatu laau e totoina i totonu o se paluga o oneone, faʻapipiʻi fatu i oneone. A uma ona lūlūina, ona ufiufi lea o le koneteina i se ata, pe a uma ona faʻamamaina le eleele ma tuʻu i se nofoaga mafanafana.

O le masina mulimuli ane, pe a aliali mai pulu, o se pusa e iai ni laau totō o loʻo tuʻuina i totonu o se nofoaga lelei. A totogo laau laiti ma togi ese ni laulaau, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

O le auala aupito sili ona lauiloa ma sili ona faigofie o le faʻaleleia o le vaeluaina o vao, lea e faʻaaogaina e le tele o fai togalaau.

Maʻi ma meaʻai

Afai e le fiafia le policia i lona alu ese poo lona siosiomaga, o ia amata le faʻaleleia o lau. O le tele lava o lenei faafitauli e mafua ona o le maualalo o le susu, vai inu ma le faʻataʻitaʻiga le talafeagai. I le faʻaaogaina o nei tulaga le lelei, o le tagata e teu vine e mafai ona toe foi atu i lana pusi lanumeamata o se foliga masani.

O faʻamaʻi, e naʻo le mea e lamatia ai le laau aʻa e palaona o le suavai o le eleele. E mafai ona e tauina e ala i le faʻamautuina o le tausiga o le aganuu, ma i mataupu sili atu, e manaʻomia se mea e faʻaaogaina.

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi ma faʻalauteleina faʻafitauli e aʻafia ai le soifua maloloina o le fugalaau, ua faʻamataʻuina o ia e se osofaʻiga mai faʻamaʻi pipisi e pei ole aphids ma fuainumera iniseti. Latou te nofo i luga o le ogalaau ma laʻau, 'ai a latou sua, ma e taʻitaʻia ai le faʻagogo ma le oti o le seleselega. E mafai ona e faʻaumatia iniseti e ala i le pulupuluina o le polysias ma le "Actellic" iniseti.

Faaiuga

E ui lava i lona mataʻutia, e faigofie lava le tausiga o le laau, o lea na maua ai lona lauiloa i fugalaau fugalaau.

Afai e te manao e maua i lau aoina se uluai aganuu ma se maualuga maualuga o le teuteu, ona taumafai lea e tupu le polisias, lea o le a avea ma se teuteuga matagofie o totonu ma se tulaga agavaa o lau faaputuga fugalaau.