Fale taumafanafana

Faʻaaogaina lelei o meaola gaosi tagata i totonu o le atunuʻu e faʻaaoga ai pusa paʻu faʻapitoa

O le faʻatulagaga o le fale e masani ona manaʻomia le tele o le gauai ma le taimi, ma o le mea e ave i ai le faamuamua e masani lava o vai ma suavai.

O le faʻaaogaina o se nofoaga mo le taumafanafana e mafai ona faʻagataina ai se penny penisini ma e tele lava tagata nonofo i le mafanafana e faʻaaogaina se mea fou faʻaonaponei faʻaonaponei, e pei o se faletaele paʻu mo se nofoaga vevela, pe, pei ona taʻua ai, o se potu tapuni.

O le asō o se tasi lea o mea sili ona lata mai ma manuia, lea e le manaʻomia ai se fesuiaiga o le teleiose auala poʻo totonu o le fale.

O le mamanu o sea faletaele e lelei, e le manaʻomia le tele o le taimi mo le faʻatulagaga, e aoga, faʻatusatusa ma aoga tele i le puleaina o otaota.

E mafai ona faʻapipiʻi le kapoti faʻamafanafana i luga o le auala, i totonu o le fale.

O le lelei o se pa mago mo le nofo ai i le taumafanafana:

  • tulaga aupito sili ona lelei o le gaosiga o otaota mo le faamoemoe o le faʻaaogaina atili o fugalaʻau i totonu o se fale vevela;
  • leai o ni manogi le lelei ona o le i ai o ni mea e maua ai le maualuga o le suavai;
  • maualuga maualuga o le malosi o le ofu;
  • tau e mafai ona faʻatau ai tau mo tagata taʻitasi nofoa afi;
  • autūga o le fausaga o faletaele, e le manaʻomia ai le tuʻuina atu o le eletise ma le vai mo le faʻamalosi;
  • faigofie ma faigofie o le faʻaaogaina.

O le mataupu faavae o le faagaoioia o le paʻu mago tapuni

Faʻamatalaga masani o le otaota e tupu ona o lona faʻaaogaina e le peʻa o loʻo i totonu o koneteina o le potu faʻaputu. E tasi le kilokalama o le peat e mafai ona faʻaaogaina lita e sefulu o le otaota otaota i le taimi. O le peʻa e faasolosolo malie lava ona mamae ona o le faʻaleleia o le suavai, ma mafua ai le faʻaauau pea o le faʻaaogāina o le suavai, ma o lenei taʻamilosaga o le faʻaaogaina - o le evaporation e tumau pea seia maeʻa le faʻapipiʻiina o masini ma mafai ona aveeseina mai le fale o le falemaʻi ma faʻaaogaina e faʻafefiloi laau ma vao.

O le tapuni tapulaa o se taunuuga e mafua ai se fugalaau faʻaleleia o le siosiomaga, mulimuli ane tuʻuina atu le tagata nofo i le mafanafana ma faʻatoʻaga lelei ma le matagofie o laau toto.

E faʻapefea ona faʻamago le fale puipui?

O le toʻatele o tagata e leʻi tuʻuina le potu faʻapipiʻi i le faʻatinoga, o loʻo latou fesiligia se fesili maʻoti e uiga i le auala e galue ai le faletaele solo. O le mea lea, o le faʻaaogaina o taʻavale mo le fale mafanafana e pei ona taua i lalo, pe a faʻapotopotoina e pei o lenei. Soo se mamanu o se paʻu mago mo le taumafanafana e aofia ai se vai e maua ai, se pusa paʻu, alavai, se alatele o le alatele.

E le gata ina mafai ona faʻatau le faletaele peatusi i le supermarket, ae ia faia foi i ou lava lima, fatuina e le mataupu o le faʻaaogaina o se mea tutusa mai masini ma vaega o loʻo maua i le fale.

E faʻapefea ona galue lenei vavega o faʻamatalaga faʻaonaponei? O le tele o faʻataʻitaʻiga i luga o le maketi ua faʻapipiʻiina i ai se atigipusa pito i lalo, o loʻo faʻapalapala ai le faapalaga o le faapalaga, faʻapipiʻiina ai le masini i le pito i luga, lea e faʻatauina ai le lapisi faʻatau aemaise lava mo le potu faʻaputu. O le tanoa mulimuli lea o loʻo i ai se pule faʻatonutonu, kiliki i luga o le mea e alu i lalo le faʻafefiloi o peʻa i lalo, ufiufi otaota, e le faatagaina ai le manogi le lelei e salalau.

O le siama o loʻo i totonu o paʻu amataina la latou galuega o le faʻasao otaota i elemene aoga, ae o le suavai e le faʻavaveina ai le suavai e faʻaleleia e ala i se alavai faʻapipiʻi faʻapipiʻi tuusao i totonu o le potu e faʻapipiʻi ai le kapoti tapuni, mo lenei mea ua faʻapalaina ai se atigi pusa i le eleele e maua ai fuga vai .

E pei o lenei mea. O le umi o le faʻaaogaina o se paʻu mago e faʻalagolago i le tele o le gafatia o le pusa faapalaga. O se tagata e limasefulu-lita le faʻaavanoaina o se fale mo le tolu-masina o se fale puipui mo le taumafanafana ma se aiga e toafa tagata matutua.

A maeʻa le faʻaputuina atoatoa o otaota toe faʻaaogaina i totonu o le taneta compost, e tatau ona fufulu.

O mea e aofia ai mea e maua mai ma faaputu i otaota palapala pe vave ona fufuluina laau, vao ma fugalaau. O fualaau faʻamaʻi mai mea faʻapitoa e faʻapala ai le faapalaga i totonu o le tausaga mo le faʻaaoga i luga o moega o togalaau ina ia faʻaleleia ai fua o fualaau faisua.

Vaevaega o fale taʻavale mo fale o le taumafanafana

Fale faʻatau fale mo fale o nuʻu na atiaʻe ma faʻalauiloaina i aso uma i Finilani. O le atunuʻu lenei e manaʻomia muamua le tulaga lelei o le tuʻuina atu o vaalele.

E masani lava, o falemaʻi solo e faia i le palama malosi maualuga, lea e le mautonu, e le faʻaleagaina i lalo o le aafiaga o suiga o le vevela, e mafua ai ona faʻaogaina i tua o puipui o le fale.

O le uluai faʻapotopotoga o le tele o vaega e manatu i mea laiti, e maua ai ni tulaga mafanafana mo le faʻaaogaina o le faletaele ma le faʻamamāina ma le faʻaofuina i le faʻafefiloi.

  • I le masani ai, o le faʻaaogaina o paopao mo le faʻaaogaina o fale, faʻatagaina e aunoa ma le faʻaaogaina o vai, ua ofoina atu i le faʻatau atu o faleoloa o le atunuu.
  • E i ai se ituaiga o faletaele solo ma faʻafefiloi i le vai, o lenei filifiliga e tatau ona faʻamamāina i le tasi vaiaso i le taimi e faʻaaogaina ai e tagata matutua e toʻalua, e le lelei tele mo le faʻaaoga i totonu o se fale. O le taʻiala o le faʻaaogaina o lenei ituaiga faletaele e foliga tutusa ma le muamua, na o le faʻafefeina o le suavai ma otaota e leai se taimi e faʻafefe ai e le paʻu ma faʻamalosi.
  • O loʻo i ai ni filifiliga i fale palasitika i fafo i le seti, e sui ai le fausiaina o se fausaga laupapa.

O le faʻaonaponei faʻaonaponei o se fale faʻaputu faʻamafanafana e faʻamautu ai galuega a se tagata nofomau i le taimi e tasi - teu tupe i luga o le fausiaina o fale faletaele ma le eliina o se faʻaogaina ma le maua mai o fugalaʻau lelei aoga.

O se faʻafitauli faʻaonaponei faʻaonaponei i le faafitauli pito i tele o le lalolagi o le faʻapipiʻiina o se vaʻavaʻaloto - peat dry closet - na o le pau lea o le vaifofo saʻo ole siosiomaga mo se tagata nofoa mafanafana.