Laʻau

Sei o tatou masani i fatu o le pauka

O le laʻau popo laʻau popo na ofo ma lona telē. O le auala lenei e manaʻomia ai ona galue aʻa ma laʻau, ina ia mafai ona maua ni pusa o pipi aoga ma fatu i le vaitau. Ioe, o tagata taʻitoʻatasi e silia ma le 100 kilokalama. I totonu o falesa ma lotoa tutoatasi, o fua e le mafai ona faʻaaogaina ua tupu. Ae o le oloa e aupito sili ona taua - o le pumpkin i le tuufaatasiga e na o le 11% o le mamafa o le fua. O le leaga e tusa ma le 17%, o le tino o totoe o le tino. O fatu e seleseleina, faʻagogo ma faʻaaoga e faʻaleleia ai le soifua maloloina.

Palu elemene mea aoga aoga

O le tuufaatasiga o fatu o le pumpkin na suesueina, ma o fatuga na aoina mai ai mea e sili ona talafeagai mo le atinaʻeina o le fatu ma lona meaʻai i le taimi muamua. O le atinaʻe uma o le fetus na fuafua i le faʻavaeina o faʻaagaga mo le lumanaʻi lumanai. O le mea lea, i le kuata kuata o le nucleoli, o le tele o faamanuiaga ua aoina e avea ai lenei mea o se mea moni o se mea e manaʻomia i aso uma:

  • phosphorus - 39.7%;
  • uʻamea - 15.7%;
  • zinc - 16.8%;
  • Manganese - 73.5%;
  • tryptophan - 53.1%;
  • magnesium - 47.7%;
  • apamemea - 21.5%;
  • polotini - 19.5%.

Na o le 33 kalama o le paluga o le pikiaka e maua ai le 180 Kcal, poo le tasi vaesefulu o le malosi o aso taitasi mo se tamaitai e le o aafia i ni galuega mamafa mamafa ma siaki lona mamafa. Ae peitai, afai o le aofaiga atoa o mea aoga o le a vaevaeina i mea taitasi, o le a manino lava e faapitoa i lalo o nisi tulaga mo tamaitai, i isi latou te faasaoina le vaega tane, pe avea ma se panacea mo le aveeseina o pusa.

O lenei tusiga e na o fatu fatu e aunoa ma se vevela vevela ma teuina i totonu o le atigi seia faʻaaogaina! O le faatauina atu o fatu ua faamamaina o suauu oxidized i le pito i luga, aʻo maua le falalaina o le fausaga o le arganine ma isi vaega o meaola.

E oo atu i le 40% o le tuufaatasiga atoa o fatu e maua ai se oloa uigaese e taua tele:

  • cucurbitin;
  • glycosides;
  • resins, alkaloids;
  • o suauʻu ma vitamini taua o vaega B ma E.

O le malosi o le eletise o fatu elekeni o loʻo tuʻuina atu i lenei tulaga i le 100 g o oloa:

  • carbohydrates - 8.2 g;
  • proteins - 25.4 g;
  • gaʻo - 45.7 g;
  • fiber - 4.1 g.

O le kalori o loʻo i ai le 540 Kcal, e le itiiti ifo nai lo le tele o isi laau totō.

E faʻapefea ona faʻamago fatu fatukena?

O le auala o le teuina o fatu e tumau pea e le suia, ae na o masini faʻapitoa e faʻaopoopoina i le gaosiga o galuega. Fale faʻapitoa e faʻaaoga le auala tuai. O le pumpkin ua saunia ua seleseleina e ala i le faia o se pu i autafa o le puipui, ma o le pulupulu filo lea e natia ai fatu ua filifilia. A faʻapea o le fua o le fua e alu mo le gaosia o le meli pauka, ona filifilia lea ma le faʻaeteete le pulupili. E mafai ona e tipiina le pauki i le afa pe a fai o nisi galuega e aofia ai le sisiina. E faʻafefea ona faʻamago fatu o le pumpkin e faalagolago i lo latou faʻaoga atili.

O fatu filifilia e tatau ona vavae ese mai le pulupulu lea ua lafoai. E fufulu ma fufulu fatu i luga o pepa mama, ona sosoo ai lea ma le la po o le tusi. O le mea sili e manaʻomia o le faʻamamaina o fatu ma tumau pea le malamalama, ae le o le faʻalelei. I le taimi nei, e mafai ona e fatuina se maualalo o le vevela i totonu o se fualaʻau vevela. O le mea autu o le faʻasaoina o meatotino aoga o le pumpkin fatu latou te manaʻomia e faʻamago i le vevela e oo atu i le 40 tikeri.

Mo le faʻaogaina o kernels i le kuka, faʻamagoina e fai i le vevela i luga ifo o le 60 tikeri ma e faʻafefete foi. O se faailoga o le saunia o fatu o le a vaivai ai le atigi. Mulimuli ane, o fatu e teuina i taga tapoleni.

Paʻu suamalie i le meli - faʻamalolo

I le sili ona aoga o fatuga o fatu, e aofia ai le arginine, o le galue i luga o le tino tane e le vaivai nai lo le "Viagra", ua faaopoopo le meli i totonu:

  • Threonine, lea e aofia ai le serine ma le glycine e aʻafia ai i le fausiaina o puipuiga, faateleina ai le musika. O ia o se faʻatoʻilalo malosi ma galue malosi.
  • Proline e faʻamalosi ai maso, auai i le fatuga o le faʻapalapala, ei ai sona aoga aoga i le ponaivi.
  • Vitamin B6 e faʻamalosia ai feusuaiga.

E lua mafutaga faamalolo o le meli ma le tumutumu o le a faamalosia e le tasi le isi ma galue atoatoa i le puipuiga ma le togafitiga o le prostate. O le tuufaatasiga e taua i le faaaogaina e aunoa ma le vevela. Afai e faʻatasi i le tausaga ona faʻaaoga polo e faia mai fatu pikiapu ma le meli, o le a faʻamautinoa le soifua maloloina o tagata mo le tele o tausaga. Mo le puipuia o faamaʻi tane, e tatau ona e 'aina sina palukini i aso uma.

Fiva Pumpkin Seed

Pe a togiina le suauʻu mai fatu o le uka, e tumau pea le taumafataga, o se oloa taua. O le suauu pipiʻu e faʻaaogaina eseese, ma o le isi o loʻo faʻaaogaina e saunia ai le fiber mai fatukena. O lenei faʻaopoopoga o mea taumafa o loʻo faʻaaogaina e avea ma meaʻai mo le maʻisuka mo faʻamaʻi o totoga o le tino ma le gaʻo. Le tofiaina o fibone i le galuega faʻamamaina. O le a aveesea ai toxins ma paluga, faʻamamaina le puipui o le intestinal ma tuʻuina atu na meaʻai e lei oʻo i totonu o le suauu.

O le fiva o se faamamaina lautele i totoga uma, e faʻamautinoa ai le lelei o la latou gaioiga. E faʻaaogaina le falala mo le paʻu o le mamafa, ona e maua ai se lagona o le nofo malie pe a ulu atu i le manava. O lana gaioiga e faʻamoemoe i:

  • fufuluina o le tino o radionuclides, salts of metals mamafa, deposits ma radical harmful;
  • faateleina le gaioiga o le gaosia o mea taumafa ma tulafono faatonutonu o le tafe o le talo, faaosofia ai lona faatulagaina;
  • le faatamaia o le cholesterol tele i luga o puipui o toto toto ma lona toso i tua e ala i faiga faamama;
  • aafiaga o le totoga;
  • faʻavavevave faʻasolosolo;
  • aʻafiaga faʻapitoa.

Paʻu falaoamata

Talu ai nei, i le gaosiga o le alamanuia, o kulumu matala ma paluka ua masani ona faaaoga i le taoina o falaoa. O sea falaoa ua manatu e aoga ma e sili atu lona lelei nai lo le falaoa masani o le falaoa. Ae ui i lea, o loʻo i ai le falaoamata pamu, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le mea e faʻafefeteina ai le ea, o oloa e le o se mea umi mo se taimi umi. I le taimi o le vevela o togafitiga, e le o teuina atoa ia vaega taua. Ae o le vaega o minerale, ma le pefu o totoe e sili atu i le 4%, faʻamalosia ai falaoa ma le zinc, fuakalama ma isi minerale aʻo taoina.

O ai ma pe fia fatukinkin e tatau ona aina i le aso

E pei lava o soʻo se oloa maualuga-kalori, o le taumafa o fatu pikinisi e iai tapulaa. I lenei tulaga, o se oloa e maua ai mea aoga, ma o le poloaiga muamua a le au faamalolo o le le faia lea o se afaina. O le mea lea, o le tele o le faʻaaogaina o fatu e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaaogaina o salts ma le le faʻamalosia o se tagata.

E i ai nisi fautuaga e le lava, ae faʻatagaina oe e faʻafefea pe fia fatukeni e te manaomia e ai i le aso:

  1. Mo tagata, ina ia puipuia ai le soifua maloloina o le prostate, o le masani i aso taitasi e tatau ona faʻaaogaina le 55 vaega o fatu kulukū kulimi matagogo.
  2. O fafine ua maʻitaga ua fautuaina ina ia le sili atu ma le 40 fatu i le aso i le taimi o lo latou maʻitaga.
  3. O tina tausi maʻi e tatau ona amata faʻaaogaina fatu i le taimi muamua nai lo le vaiaso talu ona fananau mai ni fatu, ma aumaia le meaʻai i vaega e 40, e le toe mafai, atonu e iai ni faʻafitauli o le intestinal, faʻavae i tina ma pepe.
  4. A aveese le anufe, ia mulimulitaʻi i le fua, ia faʻatau 100 fatu fatu i aso taʻitasi ile tolu aso.
  5. Mo faamoemoega puipuia, 33 g o le peeled nucleoli i aso taitasi e lava, o le kuata lenei kuata.

Faaaoga le mana faamalolo o le natura i ni mea talafeagai ma o le a le umi le aoga. E le gata i lea, o pamu pini e tauaveina le soifua maloloina ma le soifua maloloina o fafine, ma e faʻaaogaina i le cosmetology.