Laʻau

Broadway Room - Luxurious Blue Interior Accents

Faatasi ai ma aganuu i totonu, o lanu lanumoana lanumoana e fai si faigata. E na o lalelei puaa ma pusi e ola i totonu o ipu e mafai ona mitamita ai ata faapitoa o le lagi lanumoana, laumei, azure ma ultraarine tone. O le masiofo lanumoana moni lava o totonu o se vaʻavaʻa ma faʻalelei tele Broadia. I le aganuu o la matou togalaau, e manatu o se mea faigata. Ma i potu o Brodie ua liua e avea ma se mea teuteu faapitoa. E leai se mea faigata i le tupuina o lenei laau - o le masani masani lea o le faʻafefeina o laau toto riki laiti.

Room Broadia - faʻafiafiaga lanumoana matagofie i totonu.

Ata matagofie o lanu moana ma fugalaau brodie

O le susulu mataʻutia mai le genus Brodiaea na maua lona igoa e faamamaluina ai le saienitisi na ia iloaina - o le tagata atamai moni ma Scotsman D. Brody. E tele fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ma le igoa ma le faʻavasegaga o le faʻafefe. I le taimi muamua, o laau na aofia ai i le genera o isi tagata o le aiga, ua siitia mai le numera o le faaogaina ma meafaigaluega i se tulaga tutoatasi ma le isi itu. O le mea lea, o le toʻatele o tagata, aemaise lava i faʻamaumauga e le faapitoa i le siwaniti, e mafai ona maua i le Igilisi Igoa, ma le faailogaina o Dichelostemma. A e faʻatau mai laau, e tatau ona e faʻaeteete ma siaki o latou uiga - lapoa, fualaau fugalaau, lanu fugalaau.

O Brodiei o loʻo i ai i totonu o laau laiti bulrousus tuberousus. O foliga, fibrous, medium-sized, mafutaga i luga ia i latou e le eseese i le maoae o le tele, ae o se mea sili ona mamana. E maua e Corms fualaʻau saʻo ma faigofie, laina, lauulu, lanumeamata lanumeamata, laulaʻau ma laʻau tino, sili ona masani mo chives ma aniani. O le maualuga o le tipi i potu e masani lava e le sili atu i le 25 cm (na o Kalefonia Caldie e mafai ona sili atu nai lo le 30 cm).

Brodia flowers foliga foliga matagofie.

Fuga totogo

Brodia flowers foliga foliga matagofie. O le mea e pei o le fausuala e pei o le fausiaina e oʻo i le afa i totonu o sina pulu, faʻalanuga tafatolu-tafatolu. I le faai, e tolu foliga e foliga mai o ni mea e paʻi, lea e faapipiiina ai le tuagane i se faavae, ma faamamafaina le matagofie o laina. O fugalaau e aoina mai i mea e tutupu (mai le 3 i le 13 fasi vaega), nofo i luga o pedicels o ni uumi eseese, lea e na ona faaleleia ai le aafiaga o le le atoatoa ma le eleelea o le laau.

O le talofa o le Brodiei e masani lava i le taumafanafana, i le amataga o Iuni-Iulai, ae i totonu o le potu o le vaitau o le vaitau o le fugalaau faapitoa e faalagolago i tuutuuga ma manaoga o tagata e ona: e mafai lava ona e alu ese atu i le tausaga atoa, mo soo se aso malolo po o se vaitau (pe afai e iai se avanoa e faatulaga ai se suiga vevela ma malamalama talafeagai).

E ui lava i le mea moni e faapea o le aufau uma e saʻo lelei e pei o lanu lanumoana, o lanu lanu oo latou fugalaau e fesuisuiai e faalagolago i tulaga tuputupu ae, ae maise lava uiga o le sui ma le moli. O pusa lava ia e tasi i potu eseese e mafai ona maua mai ai fugalatini pulufana poʻo pualalala, o isi o le a fiafia i faʻamatalaga o le cobalt, o isi o le a foliga mai lanumoana lanumoana, ma o nisi e ono foliga mai o le a lanu ma le lanu.

O eseesega e aofia ai le leo ma le malamalama o le fulufulu lanumoana, faatasi ai ma le masani masani o le suia o le suauʻu malamalama mai fautuaga pogisa i le pharynx māmā, lea e faʻamalosia i le paʻu po o le fasia i le ogatotonu o pine taitasi.

Brodiae minor (Brodiaea laiti).

Brodia squat (Brodiaea terrestris).

Ituaiga ituaiga o mea i totonu

I aso nei, pe tusa ma le tolu ituaiga laau toto e lauiloa i le ituaiga o Brodiea. E le o mea uma e sili ona lauiloa, ae na o na laau totō e mafai ona mitamita i se faʻapitoa teuteu teuteu. O togalaau uma ma totonu o brodyi o le North American endemic.

O se tasi o ituaiga sili ona lelei e:

Brodiea laitiiti (Brodiaea laiti) - faʻatusatusa, e peiseai na faia mo ni mea teuteu laiti, faʻatasi ai ma lau lanu matilatila ma fugalaau mataʻina ma fugalaiti vaapiapi ma se lanu lanu moana vaivai. E maualuga le maualuga i le 10 cm, e oo atu i le 9 fugalaau fugalaau i luga o le 'au e tasi.

E oʻo lava i foliga faʻalelei, ae faʻateleina fugalaau - Brodie squat (Brodiaea terrestris) O le laau e toetoe lava a leai se mea ma o fugalaau e foliga mai e ola saʻo mai le eleele i fuga ninii. O le fesuiaiga solo mai le pito i lalo i se ata lanumoana lanumoana i totonu o lenei laau e atili faamamafaina ai le tele o fugalaau.

Brodiea californian (Brodiaea californica) - o se vaaiga matagofie tele i fugalaau tetele e oo i le 9 cm le lautele (e masani lava 3-5 cm i potu). O le lalac-lavender lanu o fugalaau e foliga mai e matua maaleale.

Brodiea corolla po o le fusi (e lauiloa foi tele-fuga, Brodiaea coronaria) - o se foliga e sili atu ona faʻatusatusa faʻatasi ai ma pine faʻapitoa e oo i le 20-30 cm le maualuga. O le tasi pulu e maua mai i le 11 fugalaau i luga o le tele o pedicels. O foliga faʻapitoa, faʻatasi ai ma peti vevela, amethyst-violet, e foliga mai e lauiloa tele.

Broadia Star (Brodiaea stellaris) o se fale faʻapitoa faʻapitoa e toetoe lava o vaʻavaʻa, o se pale paʻepaʻe i totonu o le uʻamea ma se lanu violet-periwinkle lea e faasolosolo lava ina mou atu i le ogatotonu. O lau e vaapiapi ma matua malamalama. O le laau e foliga mai e sosolo i le faataapeapeina o fetu.

O Brodiei e tele ituaiga mea teuteu. I faʻamaumauga, o le tele lava o fomaʻi ma varietal faʻatasi ma igoa o ata o loʻo tuʻuina atu. Mai laau masani, latou te ese na o ata o lanumoana ma lilac. E sili atu le filifilia o ituaiga e tusa ai ma lanu lanu.

Brodiaea California (Brodiaea californica).

O le Brodyaea o le parona, poʻo le pulou, poʻo le laʻau tele (flodiaea coronaria).

Brodia stellate (Brodiaea stellaris).

Tuutuuga mo le tuputupu ae i totonu o le fale

Brodiei e masani ona faamalosia ai fua. O i latou o ni tagata fiafia i le malamalama lelei ma le malulu o le vevela. O le maaleale o le laau i le le lava o le malamalama i le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae e faigata ai le faagasologa o le faamalosia, ae ui i lea, e tusa ai ma le parakalafa o le filifilia o tuutuuga, e masani lava ona masani le susuga i fetu o bulbous na siitia atu i totonu o potu.

Malamalama ma le tuʻuina atu

Brodiei o loʻo i totonu o pupuvaʻa e le mafai ona tupu e aunoa ma se malamalama malamalama ua filifilia lelei. O nei laau toto o le a naʻo le penumbra, ae o le maualuga o le moli e le tatau ona maualalo ifo nai lo le laina lona lua o windowsill or east windows.

O nofoaga malulu e le sili atu le fiafia nai lo le faʻasalalauina ma moli faʻamafanafana, talu ai o le tele o fuga fugalaau e malamalama lelei i vevela o le aoauli. Mo le falemaʻi, e teuina le pule i le pogisa, aumai i totonu o le malamalama, fuafua i le taimi o le fugalaau e manaʻomia, poʻo le taimi e aliali mai ai faailoga o le tupu.

O le filifilia o se nofoaga mo lenei faamalosia o laau i totonu, e mafai ona e na o luga o le faamalama o le faamalama po o luga foi o meaafale e lata ane i se faamalama e iai le moli malamalama. O Brodiee e fetaui lelei i le faamalama i sasaʻe ma sisifo.

Afai e tulia se laau i se taimi vavalalata, aemaise lava pe a totoina mo le taumalulu po o le totogo o le tautotogo, o le a matua faigata lava ona ausia le fuga mai brodiea e aunoa ma se malamalama. O le laau e faʻalagolago i le malamalama susulu ma e foliga mai atonu o le a le afaina uma lava.

Laititi ma le ea

I le taimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, e lelei fesoʻotaʻiga ma soʻo se fua o le vevela o le potu. O le vevela mo laau toto e faigofie lava ona totogi e ala i le faateleina o le maualuga o le ea, ae tusa lava pe leai ni fua, o le a tupu tele. I le malologa, e taua uma le vevela ma le malamalama mo le sola. A maeʻa le oti o vaega eletise, e teuina le fale i potu mo le isi 2-3 vaiaso, ona faʻaliliu lea mo se taimi malolo ma sauniuni mo le fugalaau i le lumanaʻi.

O le vevela sili ona lelei mo le taumalulu brodiei ua manatu o le malulu o le ea mai le 12 i le 14 tikeri. Faʻalagolago i le taimi o le fugalaau e manaʻomia (faʻatasi ai ma vaitau masani masani - ia Ianuari-Fepuari) - o loʻo totoina laau i le vevela o le potu.

O le blooming brodiei e le fiafia i fesuiaiga o le vevela vave. O laau toto e tatau ona puipuia mai faʻatau. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faʻaaogaina le paluga palu i le teuteuga o se pusa poʻo se terrace.

Brodiei e nofouta ile lamala ma le suavai.

Fale tausi mo Brodiea

E le mafai ona taʻua lenei mea e sili ona faigofie e tausi ai. Talu ai ona o le faʻalogo i le faʻavalea faʻamafanafana ma le alofa i le maualuga o le suavai, e sili atu ona faigata le olaola nai lo tulipi poʻo crocuses. Ae ma le faaeteete ma le gauai atu, o nei laau ua totoina e foliga mai o se teuteuga taua o sulu faamalama ma le maofa i le faataapeapeina o fugalaau matagofie.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O Brodiei e nofouta i le lamala ma le suavai, ae e le gata e masani ona latou manaomia, ae faʻamausalūina faʻavaivai le vai. O nei faʻatulagaga e faia faʻatasi ma le tele o taimi, i le va o vaʻaia o le maualuga o le palapala o le palapala i totonu o tane tanumati o loʻo tafe i fafo o le vaega atoa o vao vao.

A uma ona tupu, o le amataga o le fefete, faʻaputuina laau e faʻaitiitia, taofi pe a mavae le oti o lau. E toe amata lemu le toe faʻaleleia, ma amata ona faʻatinoina faʻataʻitaʻiga faʻasalalau pe a uma ona faʻafeiloaʻi le brodiea e toe vevela.

Brodiei i totonu o potu e maaleale i le susu. Laʻau faʻafeiloaʻi ma le loto faafetai i fua faʻatupulaia, ae le mafai ona taofiofi le laʻauina o laulaau (e tatau ona puipuia mai le susu pe a fafaga). O fualaau totogo e mamao ese mai mea faʻavevela afi ma le ea malulu. E tatau ona faʻapipiʻi mea e faʻamaʻavale i foliga o paʻu i moa susu poʻo pebbles, pe a oʻo i lalo ifo o le 45-50% faʻamaumauga o le faʻamamafana.

Fertilizing ma le faʻafefiloi

Mo le brodie, o le laei pito i luga e faia na o le taimi lava e aliali mai ai laulaau muamua seia maeʻa le fugalaau. Faʻailoga masani pito i luga i le taimi e tasi i le 2-3 vaiaso e sili ona lelei.

Mo lenei fatuga, ua filifilia fugalaʻau mo le popo poʻo fua o fua. O mafutaga potu e le mafai ona taofiofia le sili atu o le vevela.

Toto ma fusi

I nei laau totō, o faʻatulagaga uma e teuteuina ai ua faʻaitiitia i le aveesea o fugalaau fuga. O nei teuteuga o le a faalauteleina ai le taimi atoa o le fuga. E aveese laulaau pe a maeʻa maeʻa.

Suiga ma sui

O se tasi o uiga sili ona le masani ai o le sola ese o le le fiafia i le gafa. Afai e mafai ona teu i totonu o le eleele ma masini faʻapipiʻi i totonu, i le toe totoina o laau aʻo lei tupu i tausaga taʻitasi, ona totoina lea o le brodie pe a tupu tele le aiga ina ia tumu ai le fagu. E masani lava e le sili atu ma le 1 le taimi e totoina ai lenei laau ile 2-3 tausaga.

Mo le brodiei, o le paluga faʻafefe faapitoa mo paluga o le mea e sili ona talafeagai. E sili ona lelei mea e faʻatau ai, ae e mafai ona e faia le palapala ia oe lava i le tuufaatasia o humus, leaf and soil peat with sand in a ratio of 1: 1: 3: 1.

Pe a suia, e tatau ona ave le tausiga matua. Afai e fesuiaʻi ile laʻau e leai se fesoʻotaʻiga ma pulu ma aʻa, e televave le vave o le fale. I le pito i lalo o tane e tatau ona tafe vai tetele. Mo le paluga o le kuka, e fautuaina e mulumulu le palapala i le mafiafia o maa.

Brodie bulbs.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

O faasalalauga i potu e matua maaleale i le pala. E lua e maua i luga o pusi ma vaʻavevevele i luga ia i latou, ae o faʻamaʻi ma aʻafiaga o aʻafiaga e laveaʻiina le tele o faʻafitauli mai faʻamaʻi. I le tulaga o le faʻaleagaina, e tatau ona faia se faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻapitoa i le togafitiga o corms i se vaifofo o iniseti (poʻo fomaʻi ma pala).

Brody propagation

O nei fale e mafai ona totoina mai fatu, aua o laau toto e vave ona tupu vave - o nisi taimi i le tausaga muamua. O fatu e totoina i se loloto loloto, i totonu o se eleele mama. A o lei tupu, e teuina ia pusa i lalo o le tioata i le vevela o le 21 tikeri. O le vai inu o loʻo faia ma le faaeteete, faʻafeiloaʻi fualaau faʻatasi ma se eleʻele eleʻele i vaega i totonu o pusa laititi ma naʻo pe a maeʻa ona oʻo mai le lua lau laʻau atoa.

O le auala sili ona faigofie o le faʻalauteleina o brodiea o le vavaeʻesea o tama teine. E televave le ola o le laau, ma avea ai ma aiga tele. O tamai pulufana i taimi o le gaosiga e mafai ona totoina ma faʻaaogaina o ni laau tutoʻatasi.