Fugalaau

Muscari

Muscari (Muscari) e taʻua foi o le gutu o le kiota po o le sipuni. O lenei mea faʻapitoa e mafua mai i le aiga asparagaceae, ae muamua o lenei ituaiga o se sui o le lili poʻo le aiga hyacinth. O lenei ituaiga e tuufaatasia pe tusa ma le 60 ituaiga. I lalo o tulaga masani, e mafai ona maua ia laau i autafa o le vaomatua, i totonu o laau afu, faapea foi luga o mauga o le Caucasus, Crimea, i Saute ma Europa Tutotonu, Asia Itiiti ma le Metitirani. O nei laau totō o loʻo i ai i le amataga o fugalaau totogo, ma e masani ona tupu aʻe mo le taina. O fugalaau muscari e malosi tele, ae manaia manogi. Laititi, ae e matagofie lava Muscari fugalaau teuteu lawn, toga papa ma rabatki. O nei fugalaau e faʻaaogaina e pei o laau laʻau.

Muscari uiga

Muscari ovoid bulbs ei ai fua o fafo o se lanu malamalama. I le lautele, e oʻo atu i le 20 mm le vaʻaiga, ma le umi - 15-35 mm. O le umi o laʻau laʻau laʻau e oʻo atu ile 17 simita, latou te ola i luga o se tasi faataitaiga e oʻo i le 6 vaega. O fualaau e ola i le tautotogo, ae i le tautoulu latou te mafai ona toe maua. I le maualuga, o nei laau toto e mafai ona oʻo i le 0.3 mita. I luga o le puipui e leai ni laupepa o loʻo i ai fugalaau, o le mea e faʻafefeteina ai o le palaniki, foliga o le palaniki, o le paʻu poʻo le paʻu, e aofia ai ni peti se 6, faʻafefe i luga o le pito. Valivali e mafai ona ese mai le lanumoana uliuli i le paepae. O le umi ma le uumi o fugalaau e 5 mm. O fugalaau nei o se vaega o le tele o meaola o apical poʻo racemose, lea e mafai ona oʻo i le 8 inisi le umi. O le fua o se atigipusa fagota e tolu-apaʻau e iai foliga o le fatu poʻo foliga faʻapipii, latou te iai ni fatu laiti mūmū o le lanu uliuli. O fatu e tumau pea le aoga mo le 12 masina i le maeʻa o le seleselega. O le lelei o le genus Muscari o le toetoe lava o ituaiga uma o meaola e maualuga lona matagofie, ma e oo lava i laau faapena e iloga ona o lo latou le mautonu.

Ituaiga ma ituaiga o Muscari ma ata

Muscari armenian (Muscari armeniacum)

O le Muscari Armenian (Colchian) e malulu-taumalulu e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. O lona vaitau e amata i le faaiuga o le tautotogo ma e pe a ma le 20 aso. O lenei ituaiga o meaola e taua o le "gutu o le musele." O fugalaau o loo i le pito i luga o le inflorescences e le aoga, ma o loo valiina i le lanumoana lanumoana. O fugalaau lanumoana lanumoana i le vaega pito i lalo o le pononcle e i ai se tuaoi paepae. O fugalaau e manaia manogi.

O ituaiga sili ona lauiloa:

  1. Muscari Terry Blue Spike. O loʻo i ai se aafiaga maualuga tele ona o le mea moni e oʻo atu i le 170 fugalaau o vaega ia o le faʻaaogaina o fualaau oona. Faʻailoa i le le lelei, e masani ona faʻaaoga mo le tipiina.
  2. Kerisimasi Penina. E matua teuteu fugalaau lanu violē.
  3. Fantasy Creation. O se eseesega uiga ese ona o le tuufaatasiga o lanumoana-lanu moana ma le lanumoana.

Muscari e faʻapipiʻi (muscari botryoides)

I lalo o le natura masani, o lenei ituaiga o meaola e mafai ona maua i le paʻu alpine o Central ma Europa i Europa. E manatu o le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga talu mai le 1576. O fugalaau o lenei meaola e laʻititi pe a faatusatusa i musmenia Armenia. E toetoe lava o ituaiga uma o loʻo valiina i lanu eseese o le lanumoana, ae e lua ituaiga:

  1. V album. O le faʻaaogaina o vine e aofia ai fugalaau paʻepaʻe tutusa ma penina.
  2. V uila. O fugalaau e lanu piniki.

Muscari broadleaf

O lapisi laulaʻau o lenei ituaiga e lautele ma tutusa ma tulip foliage. O le inflorescences o loʻo i ai le paʻu mafiafia ma le lanumoana i lanu. E ese mai i isi ituaiga o meaʻai e mafai ona tutupu aʻe i le taimi e tasi mai le tasi pulou.

Muscari pallens (Muscari pallens)

I tulaga masani, e mafai ona e feiloai i luga o mauga. E le maua ni paʻu laiti, ma o lanu laiti e pei o lanu lanumoana lanu lanumoana e faʻaalia i luga. O le ituaiga sili ona lauiloa o White Rose Beauty: o le lanu o ona fugalaau o le lanu piniki.

Muscari crested (Muscari comosum)

Ata mataʻina. I le vaomatua, e fiafia o ia e ola i totonu o vaovao, i luga o le vaomatua o vaomatua, faapea foi luga o laufanua matutu. O loʻo i luga o le uʻamea, e aofia ai fuga lanu violē ma pedicels o se foliga e pei o le arc. O lenei ituaiga meaola e foliga mai e manaia i luga o laʻau po o laʻau e le ogatasi ma vao. O le sili ona lauiloa o le ituaiga laumei: o paranesi e sili ona faʻalauteleina, ma o loʻo i ai le tele o fugalaau le lelei o lanu violē-lanu violē.

Muskari Osh, poʻo le Tubergen

I le natura, e mafai ona e feiloai i Northwest Iran. O le fuʻa e matauina i le ogatotonu o le tautotogo. O fuga lanumoana e iai ni nifo e mama lanu. Lelei lelei alavai. O le sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga o le ituaiga Tubergen, o loʻo i ai fugalaau o se lanu palanu, ma o le foliga o laupepa laupepa o loʻo i ai i totonu e foliga mai o le manulele.

Muscari mana (Muscari pulchellum)

O lenei meaola ei ai le igoa Eperu e foliga mai e itiiti lava (matagofie). E mafai ona e fetaui i fugalaau i paka o Ashkelona. E amata ona fuga i le taumalulu. E le maua ni paʻu, ma i luga ia i latou o ni mea laiti e foliga mai o fuamoa ma se lanu uliuli loloto. O le pipili o nifo e papaʻe.

I le faʻaopoopoga i nei ituaiga o meaola, o loʻo taua i lalo e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga: muscari umi-faʻafetaui, fesuisuiaʻi, faʻafefeteina, paʻepaʻe, lapopoa, ese, tele-flowered, denou flowered, racemose, ma isi.

Muscari ola i le togalaau

O nei fugalaau e matua lauiloa i le togalaau. Latou te foliga lelei i totonu o vases teuteu ma togalaau, aʻo ituaiga eseese e faʻaaogaina e fai ma tuaoi. Muscari e foliga matagofie i le tele o fugalaau fugalaau, i le tuufaatasiga ma isi laau totō e totogo i le tautotogo. O le mea lea, e ese mai i le faʻatautaiga o le muscari o le lanu moana lanu moana, o le atunuʻu o laffodils ma tulip e vave ona fuga mai ma foliga matagofie, e laʻititi maualuga. Faʻapena foʻi le lalaga moli e foliga mai i tafatafa o le muscari lanumoana.

E pei o le isi tautotogo totogo totogo, e amata ona fuga mai Muscari pe a leai ni laulaau i luga o laau ma laau. I lenei itu, o ia laau e lava le susulu o le la. O nei fugalaau e mafai ona faia e aunoa ma le toe suia mo le tele o tausaga i se laina, o le mea lea e fautuaina ai e le fai togalaau le totōina oi latou i le lata ane o se laau e le manaʻomia se gaosiga masani. Mo le totoina, tatala, tumu i meaʻai ma lelei eleele mama e mafai ona faʻaleleia le vai e talafeagai. Ua fautua mai tagata tomai e filifilia se nofoaga o loʻo tu i luga o le mauga mo Muscari, ae tatau ona puipuia mai le malosi o le matagi.

Muscari totoina ile laufanua

O le a le taimi e toto ai

E fautuaina le faʻaleleia i le autumn seia oʻo i aso mulimuli o Oketopa. E sili ona lelei le totoina o laau i vaega, ae e tatau ona manatua i na o na Muscari ua tupu i le nofoaga e tasi mo le 5 tausaga po o le umi e mafai ona totoina. A e faʻatau mea totō i totonu o se faleoloa faapitoa, e tatau ona e gauai faapitoa i le tulaga o le tipu. E le tatau ona i ai ni faailo o faʻamaʻi. Ia Aperila, o nisi taimi i fale tausimai e mafai ona e vaʻaia muscari seedlings, ua uma ona fuga, ao faʻatau mai e ē faʻatau oloa e mafai ona vave totoina nei laau i se nofoaga tumau. E mafai ona e taumafai e mulimuli i la latou fautuaga.

E faapefea ona toto

A o le i ai le totoina, e tatau ona asiasia ia pulufana, ao i latou e manua pe faʻapogisa e tatau ona aveeseina. Mo faamoemoega puipuia, o mea toto e tatau ona afaina, aua o le mea lea e tuu ai mo le 30 minute. i se fofo o le malathion (2%). Ona aveese lea ma faatofuina i se vaifofo o le manganese potassium (1%) mo le afa itula. E le gata i lea, 24 itula aʻo lei totoina pulufana, e tatau ona saunia pupu e tulaʻi ai, e tatau ona matua faʻafeinu ina ia susu ai le palapala atoa. Aʻo lei oʻo i le tau, o le pito i lalo o pupuni e ufiufi i se vaega o le oneone oneone, lea o le a avea o se alavai lelei. O pulu lapopoa e tanumia i le 7 inisi sima i le eleele, ae o le va o kopi e tuu ai se mamao mai le 5 i le 10 senetimita. O tipi iti e tatau ona tanu i le eleele e tusa ma le 3 inisi sima, aʻo alu i le va o kopi 2 i le 3 senetimita o avanoa avanoa.

Tausia Tulaga

O le tausia o muscari e faigofie lava, e oʻo lava i se tagata fai togalaau e mafai ona ola i lenei laau. Ole fufuluina o fugalaau e tatau ona naʻo le amataga lava o le ola tuputupu ae, ae i le taimi nei o le tele o eleele e aofia ai le tele o le susu pe a uma le kiona pe a maeʻa timuga mamafa. Pe a malolo le laau, e le manaʻomia ona faʻamalosi. Faʻaleleia faʻaleleia faʻaleleia e manaʻomia pe afai o le taumalulu e le o le kiona pe leai se timu i le tautotogo.

I le tulaga o loʻo i ai i le fanua se vaega tele o meaʻai i totonu o le eleele, ona iai lea o se manaʻoga mo le faʻaofiina o le faʻalaʻau faʻalaʻau ile eleele. O lea la, i le taimi o le autumn, i le taimi o le eli, compost poo humus e mafai ona faaopoopo i le eleele, i le taimi e tasi, e 1 m2 5 kilokalama o le faʻaaogaina. I le mea e tupu i le tau o le autumn o le a faʻaaogaina le faʻapalaina i le palapala, ona mafai ai lea ona tupu le muscari ile 10 tausaga. Ae ui i lea, i le faaiuga, e tatau lava ona e faʻavasegaina ia laau totō.

Fuga

Fugalaau e umi teisi atu nai lo le 20 aso. I le taimi lea, e tatau ona e tatalaina le eleele i taimi uma lava (pe a uma le suāsusu), ae manaʻomia lou faʻaeteete ina ia e le faamanualia ai le pulu. E tatau foi ona gaosia vave le togavao ma, pe a tatau ai, ia momotu ese fugalaau vaivai. Afai e te matauina o le fugalaau o le laau ua amata ona leiloa o latou mea teuteu muamua, o lona uiga e tatau ona totō muscari.

Suiga

Muscari e mafai ona faʻasaina faʻatasi ma le fesoasoani a tamaiti, vavaeese mai le pulufana a le tina. I lenei auala, ua faʻaleleia le laau i le tautoulu i le taimi lava e tasi e latou teli ai le saite (mai le ogatotonu i aso mulimuli o Oketopa). O le toe gaosia e tatau ona faia na o na vao na ola i le nofoaga e tasi mai le 5 i le 6 tausaga. Ae ui i lea, e mafai ona malamalama o muscari e manaʻomia ona nofo i ona foliga vaaia. Pulu e tatau ona eli, ma vavaeese mai fanau a le tina (e oʻo atu i le 30 vaega). Ona tatau ai lea ona totoina pusa i le auala ua faamatalaina i luga.

Muscari Toe Fuataina

E uiga i le vegetative metotia o le toe gaosia o loʻo faʻamatalaina i luga. E le gata i lea, o muscari e faʻaleleia lelei le fatuina o le tagata lava ia. Ina ia mafai ona pulea le tele o nei fugalaau, pe a uma ona mou atu, e fautuaina e aveese uma gaʻo, pe afai e talafeagai, ma tuu ai ni nai vaega. Pe a fua le fatu, e tatau ona seleseleina. E tatau ona manatua e tumau pea le aoga mo le 12 masina. O le luluina e tatau ona faia i le lauʻeleʻele i le tautotogo, aʻo fatu e manaʻomia ona faʻalolotoina i le 10-20 mm. O le a aliali mai le lanu i le tautotogo, ma o le a foliga mai o manoa mumu. O le fuga o muscari e ola mai fatu e matauina pe a mavae le 2 pe 3 tausaga.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tele lava o taimi, o lenei togalaau e maʻi i mosaics, ma e mafua ona o le samasama dwarf faʻamaʻi le siama. I le siama faʻapitoa, i le pito i luga o lau laupepa, e mafai ona e vaʻai i se mosaic lanu meamata, ma o latou lava e vaapiapi, o le fuga fuga e faapuupuuina, aʻo le tuputupu ae o le laau lava ia e taofia. I nisi o tulaga, o le muscari e afaina i le mosaic masani, ma o lea la e leaga ai laulaau, ma o le a moli mai ai laulaau lanu meamata ma luga o latou luga. O avetaʻavale o nei siama o aphids, ma afai oi totonu o le pusa, o le a tumau ai iina. I lenei itu, e tatau ona eli ma faʻamaʻi uma laau mamaʻi ina ia taofia ai le salalau o le siama. Ina ia mafai ona puipuia, e fautuaina e faʻaumatia aphids i se taimi talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina se fasimoli. Ina ia saunia, e 2 faletua lapopoa (Fairy, Gala) e tatau ona fefiloi ma le 0.5 l o vai. Pe a oʻo mai ni moli vavave, e tatau ona togafitia ia laau i le auala o le avermectin group (Actofit, Vertimek, Fitoverm), e tatau ona faia le pulumu i se vevela o le 18 tikeri, aʻo faʻamaoni lelei i faatonuga.

Muscari pe a uma ona tupu

I le faaiuga o le fugalaau, ia vavae ese ma le faaeteete uma le taʻavale ma faʻamafanafana i le fuluʻi phosphorus-potassium faʻamalolo ina ia saunia ai pulu mo le taumalulu. Muscari e tatau ona faʻaitiitia sina vai. Aʻo faʻamago uma laʻau i luga o vao, e tatau ona e taofi le faʻamamaina lelei. I le autumn, e tatau ona e eli se fasi fanua, ma toto laau e lima tausaga. Mai le vao e le o totoina i lenei tausaga, e tatau ona e aveese pepa lapisi. O laau totő na totoina pe totōina e tatau ona faʻasusu i se apa o mulch (peat).

Muscari Pulu Storage

O le kiliina o pulu mo le taumalulu e le talafeagai, ae e mafai lava. Ae ina ia mafai ona tausia le mea toto seia oo i le tautotogo, e tatau ona e iloa ni nai tulafono:

  1. A maeʻa le muscari e amata ona faʻamago, e tatau ona amata ona eliina pusa.
  2. Ua faʻamago moli mo le tele o aso, ona tuu lea i le susu ma le oneone mama.
  3. I se tasi taimi i aso uma 7, e tatau ona asiasia le mea totō, aʻo pala, manuʻa pe afu vaivai e tatau ona lafoai.
  4. E fautuaina le teu malu o pulu i luga o le malulu o le ea e 70 pasene ma i le vevela o le 17 tikeri.

Ae ui i lea, e tatau ona manatua e fautuaina le totoina o se laau i le tautoulu, o lea e leai se manaoga faapitoa e teu ai pulu e oʻo i le tautotogo.