Laʻau

Faʻafiafiaga

Deciduous evergreen laau e pei o dreamiopsis (Drimiopsis) e taua foi o le leburbour (Lithuania). E fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le aiga hyacinth (Hyacinthaceae). Muamua o se laau toto mai itu o loʻo nonofo i Aferika i Saute.

O lenei laʻau faʻamalosi o se mea faʻalelei. I luga aʻe o se laulau lanu meamata lanumeamata, o lanu lanumoana lanu uliuli e le salalau solo. E pei o le Spike-race poʻo le racemose e maua mai i le 10 i le 30 fasi fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe.

O lenei laau e foliga tutusa lava ma le osari, lea e faigofie ai ona fenumiai. E mafai ona e vaʻaia i latou i le vaitau o le vavao. O le mea lea, o fugalaau laiti o Drimiopsis, o vaega ia o le tino, e le o se mea teuteu, e le pei o le laau lona lua. E le gata i lea, o le eugisis e sili atu ona lapisi lauusiusi nai lo dreamiopsis.

Tausiga Tausi Aiga

Malamalama

Manaomia se malamalama susulu. E tatau ona manatua i le mafaufau o le susulu atu o le malamalama, o le sili atu ona lelei ma sili atu ona mataʻina o laulaau o sea ituaiga o laau. Ae o faufautua e fautuaina i le taumafanafana e puipuia le laau mai ave o le vevela o le aoauli o le aoauli, aua e ono tuua ai le mumu i luga o le lau.

Tulaga o le vevela

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaomia e le fale le vevela o le 20 i le 25 tikeri. I le amataga o le vaitau o le taumalulu, e fautuaina le dryiopsis ina ia tuu i totonu o se nofoaga malulu (e tusa ma le 14 tikeri).

Totogi

Lagona le masani ai ma le maualalo o le faʻamamafana ile fale. E fautuaina mo le tumama e faʻamamaina le laʻau mai le sprayer ma solo i se sipuni fufulu (ie).

E faʻafefea vai

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le suāvai e tatau ona masani. E gaosia i le taimi lava e mu ai le pito i lalo. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le vai malulu, lea e tatau ona tu lelei. Faatasi ai ma le amataga o le taimi o le tautoulu, ua faaitiitia le suavai. I le taumalulu, o le suavai e seasea lava, aemaise lava i le malulu malulu. Ae e tatau ona faʻamautinoa o le palapala i totonu o le ulo e le faʻamago atoa.

Laʻei pito sili

Laei pito sili e faia i le tautotogo ma le mafanafana 2 taimi i le masina. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai le faʻamaʻiina mo laau bulbous poʻo cacti.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O le eleele talafeagai e tatau ona lafoaia ma taua. Mo le sauniuniga o mea faʻapipiʻi eleele, e tatau ona faʻapipiʻi pepa, sod ma humus eleele, faʻapea foʻi le oneone, lea e tatau ona faia i tutusa tutusa. E mafai foi ona e sasaa atu malala i totonu o se paluga o le eleele.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O faʻataʻitaʻiga talavou e faʻapipiina i le taʻitasi i le tausaga, aʻo le fagu fou e sili atu nai lo le muamua, ma tagata matutua - faʻapenei i le 2 poʻo le 3 tausaga (pe a tupu aʻe pupu). E talafeagai mo le faʻaleleia o le gafatia e tatau ona lautele ma maualalo. Aua nei galo e fai se alavai lelei i le pito i lalo o le tane.

Faʻatauga auala

E mafai ona faʻalauteleina e alalaʻau pulu poʻo fatu.

E tatau ona vavae ese pulu mai le tina ina ua maeʻa se taimi malolo i le faagasologa o le gafa ma le totoina. Soʻo se mea e faaleagaina i le pupuvaga e tatau ona faʻasusu i le gaʻo kulimi aʻo lei totoina.

O ia ituaiga meaola e pei o Drimiopsis Kirk e mafai ona faʻaleleia e ala i laʻau. Mo lenei mea, e tatau ona vaevaeina ma le faʻaeteete le laulau pepa i vaega, o le umi e tatau ona ese mai le 5 i le 6 inisi leta. Lavea i le oneone, ma le vevela o le itiiti ifo ma le 22 tikeri. O aʻafiaga ua taʻaina ua totoina i ni ipu eseese e i ai le lautele o le 7 centimita.

Pests ma faʻamaʻi

O se apogaleveleve mite ma se sikiki e mafai ona nofo i luga o se laau. E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi iniseti faatasi ai ma le fesoasoani a Confodor poʻo le Actara. A uma ona fufulu laulaʻau i vai manogi e faia mai le fasimoli lanumeamata, e mafai ona e faʻaumatia le miti. Pe, mo lenei faamoemoe, o se vevela vevela (vevela e tusa ma le 55 tikeri) e talafeagai foi, ae e le tatau ona e faʻatagaina le faʻamamaina o le palapala i le susu.

Afai e itiiti se malamalama, o le a faʻavaivaia lau, monophonic, ma o latou petioles o le a faʻavaivai. Afai e tafe le vai i le eleele, e mafai ona taʻitaʻia le foliga o le pala i luga o pulu.

O ituaiga autu

Drimiopsis Kirk (Drimiopsis kirkii)

O lenei laumei vao e pupuʻu ma ua i ai se taimi e moe ai. O le foliga lanu o le pulufana o loʻo vali papaʻe. Faʻaaogaina laupepa faʻasalalau faʻasolosolo i le faʻavae. O latou valiina i se lanu lanu meamata lanu meamata, ma o lanu lanumeamata lanumoana o loʻo i luga o latou fogaeleele, lanumoana lauulu i lalo. I le umi, o laulaʻau e oʻo atu i le 40 centimita, ma le lautele - 5 inisi. O Petioles e le o auai, pe o latou e matua pupuu lava. O le umi o le popo e eseese mai le 20 i le 40 centimita. O le faʻasolosolo o le tino e pei o ni fugalaau paʻepaʻe papaʻe. O fuʻa ua matauina mai ia Mati ia Setema.

Drimiopsis matamata (Drimiopsis maculata)

O lenei laʻau o le bulbous taʻutaʻua o se faʻalelei. E le loloto le loloto o faʻapipiʻi lanumeamata lanumeamata i le palapala. O lapisi pepa e i ai ni ogatotonu o le fatu ma fatuina, latou te oʻo i le umi i le 10 i le 12 senetimita, aʻo latou lautele lautele e 5 i le 7 senitimita. I luga o le lanu lanumeamata o lau o lanu lanumeamata lanumoana. E umi (pe tusa ma le 15 senitimita) petile pepa. O le faʻailoga o le racemose e maua ai fugalaau e vaivai tele, ae i le taimi lava e tasi o le manogi manaia. Le lanu o fugalaau e mafai ona samasama, beige, paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli. O le fugalaau e matauina mai ia Aperila ia Iulai. A o faagasolo le vaitaimi umi, lea o loʻo matauina i le taumalulu-taumalulu, o le laʻau e faʻataʻapeʻape solo i totonu o le laau. I le autumn, dreamiopsis e mafai ona suia le lanu o pepa laupepa i se lanu manino, o se faiga masani lava. I le taimi o le tautotogo, o le a toe maua ai ni mea mataʻina i laulaau.