Isi

Matou te fausia se pale matagofie ma se meaʻai i aano o manu

Tau mai ia te au pe faapefea ona fausia se taupulega? Sa ou maua ni nai fualaau o lenei fugalaau, ou te manaʻo e totoina se fafie vao. Na ou vaai i lenei taimi i loʻu asiasi atu i laʻu uo ma faatoa ou alofa ia te ia.

Masalo o le faʻalavelave o le fugalaau sili ona onosai o laau uma o loʻo i totonu o le fale, lea e le na o le leai o se faʻamalosi e paʻu ese uma ai manulele ma seleulu, ae e tali lelei atu ia i latou, e sili atu ona ola i ni vaovao fou. Faʻafetai i le natura talileleia, o le fugalaau e mafai ona tuʻuina atu i soo se foliga, lea, o le mea moni, e faʻaaoga e fugalaau fugalaau, fatuina o mea sili ona matagofie. E faʻapefea ona fausia se faʻamatalaga e maua ai se faʻataʻitaʻiga manaia? E mafai ona e faia lenei mea e ala ile suʻeina i metotia e lua:

  • faapaleina o pale;
  • fausiaina o le pulu.

E faʻapefea ona faia se pale matagofie matagofie?

O le mea lea, e le mafai ona avea le pule ma se laau umi, e tatau ona faʻaleleia lona faʻalautele i le amataga o le atinaʻe. E mafai ona e faia lenei mea i ni auala se tele:

  • pe a pe a ma le 3 vaiaso le matua, e tatau ona latou togiina le tulaga tuputupu ae;
  • mulimuli ane i tausaga taʻitasi i le tautotogo e faʻapipiʻu ai 2/3 uma laʻau tuai, taofia le tuputupu aʻe o le fugalaau maualuga ma tuʻuina atu le pale i le foliga manaomia.

E mafai ona faʻaaogaina pe faʻasolosolo faʻataʻitaʻiga ma faʻasolosolo i le taimi e tasi e ala i le tipiina o le ogalaau atoa i se mamao mamao mai le palapala palapala. Afai o se taunuuga o sea teuteu, o le fusi e vave televave, e tatau ona aveese nisi o paʻu ina ia latou le ola ai.

E faʻapefea ona fausia se pulu matagofie ma mamana?

O se uiga iloga o le taupulepulega o lona ogalaau eletise e taua o le paluga, ma o le taimi e matua mafiafia ai. Ae ui i lea, e tele auala faigofie e faia ai se paluʻu mafiafia ma sili atu le mamana, poʻo le tuʻuina atu foi o se foliga muamua.

O le tele o taimi e faʻaaogaina ai ia ituaiga auala e faʻaaogaina ai paluga:

  1. Fusion o nisi laau. Faʻaopoopo i le lua poʻo le tolu o vaomatua o le tausaga e tasi (e mafai ona maua mai i ituaiga eseese o le faʻasalaga). Afai e faʻafesoʻotaʻi ogalaau, ia oti ma faʻapipiʻi le "fusi" faʻatasi ma le lipine mai le ata tifaga. I totonu o le masina, e tatau ona ola faatasi ia laau ma o le a manaʻomia le faʻaaogaina o se laʻei lagolago.
  2. Plexus o Adeniums. Toto se tolu po o le sili atu foi o fualaau aina i totonu o le tasi ipu ma lalagaina a latou ogalaau i totonu o se pusa puaa.
  3. Laʻau teuteu. O tausaga uma lava, e suia ai le malosi, e vave ona vavaeina uma aʻa ma faʻapipiʻi le fugalaau i luga o le eleele.
  4. Faʻasologa o fusi. E fetaui lelei mo laau totō ua tele naua le ogaoga ma e le manaʻo e faʻamaepe. Nai lo le teu, e tatau lava ona feliuliuaʻi le paʻu i totonu o se mama.
  5. Tuuina atu o le Toto o le Autu. I se fugalaau i lalo ifo o le 1 tausaga le matua, oti ese i se laina saʻo le aʻa tutotonu ma aʻa i le perlite, pe a uma ona tuʻuina se palasikisi faataamilo i lalo o le laau. A maeʻa pe a ma le masina, amata ona amata aʻa i aʻa i luga o le liʻo. Ona mafai ai lea ona totō le elemene i eleele lelei faatasi ai ma le kruglyash, ma faʻamalosi aʻa ma fesuiaʻi fasi pufuga i le va oi latou, pe afai latou te le mautonu. I le lumanaʻi, i tausaga taʻitasi e faʻatulagaina, o aʻa e manaʻomia ona siʻitia i luga o le eleele.

O vaega uma lava, e tusa lava po o le a le metotia e faʻaaogaina, e tatau ona ufiufi i le malala mumu poʻo le paraffini ma faʻagogo lelei mo le 24 itula, a leai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le pala o le laau.

E le faigata le faia o se pule, ma o le mea e sili ona taua, o se fugalaau e mafai ai e oe ona faia se mea ma oe lava e aunoa ma le mafatiaga uma. I se isi itu, o faiga faʻavae masani o le a fesoasoani i le totoina o se fale teuteu.