O le togalaau

Tuputupu ae marjoram

O Marjoram o se uluai laʻau, ae i le itu i matu o loʻo faʻaleleia e avea ma tausaga taʻitasi. I le kukaina, e faʻaaogaina e avea o se mea manogi i foliga fou ma mago.

O le tuputupu aʻe marjoram e manaʻomia le palapala faʻapipiʻiina i fugalaʻau. E le faatagaina fatu. E naʻo le malamalama, puipuia mai le malulu malulu ma lelei le mafanafana e faia e le la. O eleele sili ona lelei o le oneone ma le paʻu. A o lei totoina ni fatu, e tatau ona e faia ni faʻamalaʻau minerale: 10-20 g o urea, 35-40 g o le superphosphate ma le 10-20 g o le masima masima i sikuea mita, a maeʻa e te manaʻomia e vaʻai le eleele.

Marjoram (Marjoram)

E sili atu ona lelei le ola aʻe i fualaau aina, aua a leai e leai se taimi e atiina ae ai i tulaga o lo tatou taumafanafana. Lauina o laau toto i le luluina o pusa i le amataga o Mati. Talu ai o fatu e laʻitiiti, e tatau ona fefiloi ma le oneone ina ia sili atu ai le luluina. A maeʻa le 15-18 aso, ona aliali mai lea o laau. E masani lava, i le amataga o Me, o le uluaʻi muamua o laʻau moni e ola, mulimuli ane o le laʻau e tafe i le mamao o le 5-6 cm. O le totoina o laau e tutupu i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, i le taimi lava e malolo ai le kiona. O le totoina e faia i laina e mamao ese le 45 cm i le va o latou, ma le 15-20 cm i le va o laau taʻitasi. Afai o le palapala i le taimi o le totōina e matua matutu, ona tatau lea ona tatau ona inu.

Marjoram (Marjoram)

O le togafitiga o togalaau e aofia ai le veleina, totoina o le laina, faʻafefe ma le faʻamaina o le eleele. E faʻamalolo pe a faʻamaʻa le eleele. A maeʻa le 14-20 aso pe a uma ona totoina, e tatau ona faʻamaʻaina laau toto e ala i le faʻamafanafanaina i le va o laina: masima masima 10 g / m2, Uria 10 g / m2, superphosphate 15-20 g / m2.

Marjoram (Marjoram)

O le seleseleina e faia i le vaitau o le vavao. E tipiina laau toto i le maualuga o le 5 cm. Afai, pe a uma ona tipi, faʻasusu, ona maeʻa lea ona maeʻa 3-4 vaiaso marjora. 'Otiʻoti laau totō o loʻo aoina i fuga ma tautau mo le faʻamago i potu faʻavave.