Meaai

Meloti mumu - o se meaai mo tagata matutua ma tamaiti

Ua mavae le taumafanafana. O lenei e mafai ona e 'oliʻoli i fualaau aina pe afai e te tausia le gaosiga. O le auala sili e faʻasaoina ai mea aoga o le melonini o le faʻamago. Ae e le mafai ona toe suia atoa se meloni i totonu o se paluga mago. Ona o le maualuga o le suka, o le fasi melo e masani ona fai ma e lalagaina e avea ma faʻamalosi mo le lelei o le afifi, afifiina i se ata puipui. O le kulimi mumu, o le ata o loʻo i luga o le itulau, o loʻo taofi pea ona mea taua, e oʻo lava i vitamini.

Saunia o seloni mo le teuina

O le uiga ese o le meloni e le mafai ona toe faʻafouina mo sina taimi puupuu. Ae ua iloa mai vaitaimi o le Tusi Paia e uiga i aoga o le melo uamea. E le o ituaiga uma o ituaiga e talafeagai mo le faia o fasi masini. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga nisi o ituaiga e ese mai i le tino malosi ma le manogi. O se faʻataʻitaʻiga o nei ituaiga o ituaiga o meaʻai:

  • Faatoaga faifaatoaga.
  • Torpedo.
  • Pineapa
  • Gulaby.

Mo le seleseleina mo le faʻaaogaina i le lumanai e na o fua laʻau e tutusa ma laʻau e filifilia. O a latou sauniuniga e aofia ai le faʻamago i le lautele mo aso e lua. A maeʻa lena, o le a faʻamaʻaʻaina fualaʻau, o le vaega o totoe e fufulu lelei ma tipi i ni fasi pepa. O le kulupu ma le laʻau lanu meamata e faʻaaogaina.

E faʻafefea ona faʻaumatia se melonini i le fale

Afai o le mea faigaluega e alu i le fale i fafo, e masani lava, ona tipi ese lea o fasi melo, ae i le faaiuga ona tuu lea o se fasipolo ina ia mafai ona tautau ni fasi pepa se lua i luga o uaea po o maea e taoto i totonu o se potu vavalalata. O le mafiafia o fasipepa e 2-4 cm. O le vevela i le ea e tusa pe tusa ma le lua vaiaso, ao faasolosolo le fasi pepa i aso uma ina ia oʻo lava i le faʻaleleia o le susu. O le faʻaitiitia o le mamafa, e tusa ai ma le uluai, e tupu pe a ma le 10 taimi.

A maeʻa lena mea, e mafai ona lalagaina i luga o le paʻu, o loʻo afifiina i se ata tifaga ina ia le tosoina ai le susu o le oloa, tuʻu ai mo le teuina. O le isi auala o le teuina o le meloni masima o fagu tioata, lea o loʻo faʻapipiʻi faʻamau ma le tapuni. Talu ai ona o le suavai i le fale i le ea mo se taimi umi ma mafai ona faʻalavelave i le faʻaleleia o le tau, o le tele lava o taimi e masani ona faʻaaoga ai masini faapitoa, ogaumu, ma le faʻagogoina o kapoti mo le faʻamago.

Auala e faʻagogo ai se meloni faʻaaoga meafaigaluega

E mafai ona e faʻagogo laulaʻauloni, pei o apu tipi, eggplant, kāloti ma isi fua, i totonu o le ogaumu poʻo luga o se eletise eletise. I soʻo se tulaga, o ni fasi ie manifinifi e tipi ina ia vave ona vevela. O fasi pepa e le tatau ona sili atu nai lo le 0.7 cm le mafiafia. Pe a faʻaalia i le mafanafana i totonu o le ogaumu, e le tatau ona sili atu le maualuga o le vevela i le 75, e sili atu pe a iai se tagata i totonu o le kapeneta. O le faʻamagoina o loʻo faia i ni vaega se lua. O le 7 muamua itula ua faʻamago i luga o le vevela. A maeʻa se malologa, e tele ni itula e malogo i le 60. O le aofaʻi o le māgogo e tusa ma le aso, e aofia ai le malologa e oʻo lava i le susu i totonu o fasi pepa.

Ae ui i lea, e sili atu ona talafeagai le vagogo melo i se eletise eletise, e pei o isi mea suamalie. I lenei tulaga, e le sili atu i le tolu grids e faʻaaogaina e faʻamago vave ai. O le tagata faʻagogo e seti i le vevela o le 55 muamua, ona 45 tikeri lea, ma o fasi pepa e faʻafeiloaʻi solo. O le faagasologa e faia i le aso.

O le eletise eletise o se pusa ma palu paʻu ua faʻapipiʻiina i totonu, lea e faʻafefe ai e se tagata faʻapipiʻi le ea mai fafo o le faʻaaliga. O le ea e vevela ma tafe mai lalo pe tufatufaina i luga o fata i le itu.

O le masini e leai se pisa, e laitiiti se avanoa ma tau ole malosi e faalagolago ile faatinoga o le masini. Mo aiga, e tatau ona e filifilia se masini eletise-eletise.

Faʻaaogaina o mea totino o le melo uamea

O le mea faʻagogo e tutusa uma lava meatotino e pei o le meloni fou, ae i se maualuga maualuga. O le vaega autu o le malosi o le oloa o le gaʻo. O le mea lea, e le fautuaina se vaega malogo ina ia fiafia ia i latou o loʻo le maua le mamafa ma le maʻisuka. E pei o le melonini fou, o se fasi mea mama e le tatau ona faʻauluina i susu, ava malosi poʻo le meli. E mafai ona e 'ai se mea manaia ma se ipu inu mafanafana, ae i ni mea laiti, talu ai o le 100 kalama o le oloa e aofia ai le 341 Kcal, o le 329 o le suka suamalie. Carbohydrates e tasi-ma le faʻasalaga.

O le fua maso ua faasaoina le fusi atoa o le B, PP, E, A vitamini. O loo maua le vitamin C. O loo i ai i totonu o latou ituaiga uma meaola, ma ua aoga ai lenei oloa mo tagata uma e manaomia se melonini fou.

Melon meaʻai ma mea e teu ai

Afai na e faʻatauina se melonini e le manuia i le maketi, aua e te faanatinati e lafo ese. Otioti i ni fasi ie manifinifi ma faʻagogo le meaʻai i luga o le paluga mata. Ona tautau lea o fasi i luga ole ea. E tusa o le lua itula i le aso, e tatau ona i ai ile la. Pe a liua mea e fai ai papatusi, ufiufi i latou i totonu o se taamilosaga pe lalagaina se falemalaga, ea mago mo aso e tolu. Teu i totonu o taga lino poʻo le faʻamalosi ata.

Afai e te tipi fasipepa i ni fasi vaega laiti ma taʻavale i polo, e te maua se pepa faigofie mo le faʻaaogaina. Ma afai e te fufuluina le sesame poo le poppy i luga o se fasi laau, o le a sili atu ona manaia le meaai. E mafai ona e ufiufi le meloni i totonu o se lola i le tumu o le kuka ma tipi i ni vaega laiti.

I le matua o le tele o mea, e le mafai ona ofo le fale gaosi fale i le laulau fiafia. Ae o meaʻai na faia mai ilo mago ma tautua mo le suamago o le a maua ai e le au se vaega taua.