Fale taumafanafana

Faatoaga teuteu - Fafaga manu manu

I le taumalulu, e le faigofie mo manufelelei ona maua mai meaai i lalo o le kiona. E mafai ona fesoasoani ia i latou i le faia o se manulele i ou lava lima. Aumai lau fanau i lenei gaoioiga fiafia. I le faagasologa o galuega felagolagomaʻi, e mafai ona taʻuina atu i tamaiti le taua o le fafagaina o manulele i le tau malulu, o a meaai e tatau ona salalau, ma o manu felelei e lele atu i le fafaga i le taumalulu.

Aisea e taua ai le fafagaina o manulele i le taumalulu

O tagata suʻesuʻe faasaienitisi poʻo le faʻataʻitaʻiga latou te tuʻuina atu faʻataʻitaʻiga nei: mai i le sefulu vaeluaga i le taumalulu, e iva maliu, e masani lava mai le fiaai. O le metabolism i manulele ua mamanuina ina ia latou taumamafa i le gasologa o le ao, ma i le malulu, e tele atu kalori e manaʻomia e tausi ai le ola. O se manulele fafagaina e susunuina le vevela e aunoa ma ni faafitauli seia oʻo i le taeao, aʻo le fia maua e le manu fiaai se avanoa e ola ai i se po malulu. O meaʻai laiti e tupu i le afa lona lua o le taumalulu, pe a uma ona 'aina le tele o vine ma fualaau aina pe ufitia i le kiona.

O le masini o le feeder e matua faigofie lava, e faia ai i ou lava lima, o le ae faasaoina le tele o manu manulele pe afai e te le faagaloina e faʻatumu i se taimi talafeagai.

O mea manulele e mafai ona vaaia i le taumalulu i le fafagaina o meaʻai

I le totonugalemu o Rusia, e sili atu i le sefulu ituaiga o manulele lele i le fafaga. Tits, manu felelei, lupe, ma karu e sili ona taatele i aai. I paka tetele, i totonu o togalaau, i fafo atu o le taulaga, e mafai ona e vaʻai i laupapa, carduelis, waxwings, nuthatch, bullfinches, jays ma le tele o manulele i luga o fafie. O tagata e masani ona asiasi mai i faleoloa moa e faʻasalaga - tele ma le samasama samasama ma le uliuli ma le paʻepaʻe Muscovite, ma o latou aiga vavalalata - lanu moana ma le perenise.

O se pusa fagu pipi

E ui lava io latou foliga vaaia le lelei, e masani lava ona vaaia pine faisuala i luga o laau. E mafai ona faia mai soʻo se atigipusa, ae e sili atu le filifilia o le palasitikisi e mafai ai ona e iloa pe faapefea ona leai se mea e fafaga ai. E tele a latou faʻamanuiaga:

  1. E le mafai ona maua pusa palasitini e le manaomia i soʻo se fale. Nai lo le faatumuina o lapisi i latou, e mafai ona e faia se mea aoga.
  2. Ina ia avea oe o se fafaga, e na o oe lava e manaʻomia se naifi poʻo se naifi o le ofisa ma se fasi maea. Afai e te manaʻo e faia i se mea e sili ona lelei - ia maka laina tipi ma se maka ma tuʻu atu i tamaiti - latou te valiina le fafagaina i le lumanai. O sea potu matagofie manu manumanu o le a manino le vaaia i le kiona paʻepaʻe, ma o le ae le misia pe ae faʻatumu le fafaga.
  3. E mafai ona e faia le tele o fagafao mai fagu palasitika - o ituaiga eseese ma ituaiga. Aʻo vaʻavaʻai i manulele e taunuu mai, e mafai ona e vaʻavaʻai i mea sese i le mamanu ma faigofie ona faia se mea fou.

Ma, i le mea mulimuli, o se tagata ei ai soʻo se tomai o le a mafai ona faigofie faʻavaveina ma faʻanatinati. Tamaiti laiti e mafai ona faatonuina e faia na oi latou lava.

Faʻapipiʻi faʻapipiʻi ipu o mea inu eleelea. O manulele ei ai se lagona faʻafefe o le sogisogi ma o se manogi manogi e mafai ona fefefe ai. E sili atu le ave o ipu mai vai inu.

O le filifiliga sili ona faigofie o le tipiina lea o se pu tele i le itu o le fagu. E le tatau ona maualuga tele ina ia le avea ai le fafaga ma se mailei. O ni nai senitimita e tatau ona tumau i lalo. O le tapuni i luga o le fagu e tatau ona tuʻu ina neʻi pa'ū le kiona ma le timu i le ua. Filifili se nofoaga mo le fafaga ina ia le mafai e le pusi ma isi meaola ona oso i luga mai le eleele pe aʻe i totonu o se lala mafiafia. I le taimi lava e tasi, e tatau ona lelei le fagu.

I le fafagaina e tatau ona avea pea ma meaʻai eseese. Ia mautinoa e le muta le fafaga.

O se mea manaia ma le faigofie o le tele o fagu ua liliuina na faapipiiina i luga o se pa laau. E mafai ai e oe ona fafagaina i le taimi e tasi se numera sili atu o manulele e eseese meaai.

E faʻapefea ona fai se fafie laau

E moni lava ua uma ona e faia ni nai fagu palasitika ma tautau i totonu o se paka po o lau togalaau. I le taimi nei, e mafai ona e faia se mea e sili atu ona faigata ma fai se manu fafaga i ou lava lima mai se laau. O le mea pito sili ona faigofie ma sili atu ona gafatia mo ia o le plywood. E umi ma faʻasao le susu. Mo galuega o le a e manaʻomia:

  • plywood pepa talafeagai;
  • laʻau laupapa;
  • se penitala;
  • jigsaw;
  • se samala;
  • fao po o sikulima;
  • sikulifaata poʻo le sikul ° uʻamea.

E tatau ona tipi le plywood i se jigsaw i fua o loʻo faaalia i le ata oi lalo. I se tagata fafaga manu, e fautuaina e fao slats i le pito i lalo ina ia le mafai e le fafaga ona sasaa. Plywood e mafai ona suia i le fiberboard, OSB poʻo le laupapa.

Fono Faitulafono e tatau ona faia i le faasologa lava e tasi o loʻo fausia ai le fale. O le pito i lalo e toso i lalo, ona sosoo ai lea ma tulaga. O se taualuga e pipii atu ia i latou. Tuʻu faʻamau i se laau, pou po o soʻo se isi lava fausaga umi.

O le tele o le ata e fetaui, ma e mafai ona e suia, ae e le manaomia le faia o se fafaga tele ile tasi tulimanu tulimanu, ina ia le aoga, e pei o le ata oi lalo:

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, aua nei faʻapipiʻi saʻo lau vaʻa i se ogalaau poʻo se lala mafiafia.

O a meaʻai e manaʻomia e manufelelei?

O le taimi nei e mafai ona e faia ni manulele manu i ou lava lima. E tumau pea e saili pe faapefea ona faʻatumu ma pe faʻapefea ona saunia meaʻai ina ia fiafia manu felelei.

E mafai ona e amata aoina mai meaai mo manufelelei i le taumafanafana. Aoina ma faʻamago fatu o le siloni, meloni, sunflower, pumpkin, hemp. O fatu uma e le tatau ona falai. O falaoa paʻu mafolafola mago, ma le falaoa ua palu faatasi ma falaoa ua maeʻa, ina ia le pipii faatasi, paluga e lei palu, palu, pulou o pusi mauga, viburnum, elderberry, o le a gaoioi. O le paʻu o vao vao - upega, quinoa, burdock, suauu solofanua - ua faʻamamago mo manulele granivorous talu mai le taumalulu.

Afai e te le manuia i le sauniaina o meaʻai i le taimi muamua, o mea faʻafefiloi ua saunia mo falala ma isi manu felelei o le a faia.

E le mafai ona fufuluina meaʻai ma mea vevela i totonu o fafaga, e aofia ai le tuʻuina o le paluga susu, falaoa falaoamata, suauu, ma fatu falala. O falaoa Brown, pies, whites ma pizza e le talafeagai foi.

O le faia o se manulele manu i ou lava lima, o le a e laveaiina le tele o manulele, ma o le a outou feiloai i le tautotogo i lalo oa latou pesega fiafia. Ma i totonu o togalaau ma paka, o le a latou fesoasoani e aveesea le tele o meaola faalafua i laau.