O le togalaau

O le tuputupu ae o coriander mai fatu o se mea faigofie mo le tofo ma manuia.

Fuga fou i luga o le laulau - o le tofo, fiafiaga ma le manuia. O le tuputupu ae o coriander mai fatu e le tele se taimi ma taumafaiga. O lenei vao vevela eseese e faʻateleina meaai i aso taitasi, faaopoopo ai meaʻai vevela ma le manogi tulaga ese i ipu. O fualaau aina e avanoa mo le galueaina i le avanoa e tatala ai, o se fale lauʻeleʻele ma i le fale i totonu o se ulo. E manaʻomia e ia se laʻititi o le gauai ma le tausiga. E faʻaaoga saʻo le togavao i le togalaau - fou ma seleseleina mo le faʻaaogaina i le lumanai - ua mago, nutimomoia ma teuina. E faʻaaogaina fatu mo le faʻaleleia atili ma avea ma mea manogi mo meaai.

Aganuu a Koriander - faʻamatalaga ma meatotino

Coriander o se vaovao ma se talafaasolopito anamua o le galueaiina. Sa lauiloa i Saina ma Aferika, Mediterranean ma Initia, Caucasus ma Eleni, sa faaaogaina i Europa ma Italia, Romania ma Siekisolovakia. O le toʻatele o tagata nonofo i le mafanafana e fiafia i le faʻalauteleina o le tafaogalagi mo le lelei o lona tofo, vave vave, tuputupu aʻe ma le faigofie o le galueaina. I totonu o se fale, e sili atu le faigofie ona tupu le coriander mai fatu.

O le isi igoa mo coriander o le cilantro, o lenei laau manaia ua maua i le tele o uiga maloloina. E manaia le sogisogi ma le tofo muamua, o loʻo i ai suauʻu, fiber ma vitamini e manaʻomia. Coriander faʻaleleia manaʻoga ma le soifua maloloina, faʻamalolo ma faʻaʻumiʻumi le ola!

O Koriander e aofia ai laʻau taʻitasi taʻitasi o le aiga o le tamaʻitaʻi. O le mutia manogi e oʻo atu i le maualuga o le 30 i le 50 cm ma e lua ituaiga laulaau - e faigofie ma faʻafefeteina. O le fugalaau e amata i le 3 masina talu ona lūlūina, paʻepaʻe paʻepaʻe pe fugalaau i le ogatotonu o le tau mafanafana. O le fua o le fatu e maeʻa i le ogatotonu o Setema.

Lauina ma le totoina o laau vevela

Coriander poo cilantro o se mutia o le umi o le malamalama, o lea ua totoina i le vaega o le togalaau, lea e tele ai le ea ma le malamalama. O le tele o le paolo e faʻaitiitia ai le tuputupu ae o le laau ma faʻavaivaia ai. O le kesi coriander e saʻo ma faʻalauteleina, o laulaau pito i luga o loʻo faʻaloloa ma faʻapipii tonu i ai. O laʻau pito i lalo o loʻo i ai ni petioles e faʻamau i luga o le ala. Fugalaau e faʻapipiʻi i faamalu, lea e faʻamautu ai le aʻa o le laau.

E faapefea ona toto le coriander:

  1. Taimi o le tausaga. Sa toto Coriander i le tautotogo o le tautotogo - mai i le amataga o Aperila e oo i le amataga o Me. O le malulu e le lelei mo ia; e le mafai ona ia faʻafefe le vevela lelei.
  2. Le palapala. O eleele malulu ma laufanua lelei o se faavae lelei mo aganuu. Ina ia faʻaleleia le eleele e mafai ona faʻafefiloi ma le oneone, faʻaopopo sina humus ma le pefu laupapa.
  3. Sauniuniga i le nofoaga. O le nofoaga sili e ola ai vao vao o se laufanua lafulemu po o se nofoaga e faʻapipiʻi. E le fiafia le vao i le paolo.
  4. Faʻamasinoga O le lūlūina o coriander e faia i totonu o le susu o le eleele ua salalau pe i laina. I le va o fatu e tatau ona tumau mai i le 10 i le 15 cm, e tatau ona i ai le 25-30 cm, ma o le loloto o le lulu e tatau ona oʻo i le 2 cm.

O le fua o le coriander e faalagolago i le germination ma le lelei o fatu, fugaina ma le susu o le eleele, otaota ma le aofaiga o le ao. O popo tetele e sili atu ona mama, e pei o le mutia e tupu i lapisi, ma o laau vavalalata e mafai ona faalavelave le tasi i le isi.

Tausi Tausi

O le totōina ma le tausia o coriander i luga o le eleele, o le puipuia lea o lona togi. O fualaau muamua e tineia, o loʻo totoe ai le malosi ma le malosi o laau totō. O fualaau talavou e faʻaaogaina mo meaai, e oʻo i le maualuga o le 10-15 cm, o paranesi tuai e mafai ona oona. O susu coriander e faʻafeinu pe a tatau ai, e saoloto mai vao ma faʻamalo le eleele. I le tau faasaga i vao leaga, fesoasoani aʻa mulching. O loʻo faʻalauiloaina le faʻaofuofu o le minerale aʻo leʻi totoina, ao faagasolo le tuputupu aʻe, e mafai ona e faʻamafanafanaina le moega o coriander ma le potassium ma le superphosphate.

Ina ia maua mai le lanumoana kalamu i le taimi atoa o le taumafanafana, e tatau ona totoina le seleselega i pati - i le 2-3 vaiaso.

O le taimi e totō ai le coriander i luga o le eleele tatala:

  • mai le tolu sefulu tausaga o Mati e oo atu i le lua tausaga o Me;
  • i le vaitau o le mafanafana ma le tele o vaiaso.

Cilantro o se togalaau e le lelei ma le malulu, e alofa i le tele o le susu ma le la. O tupu muamua e tupu mai i le 28-40 aso talu ona totoina. I le taimi o le aoina o meaola lanumeamata, o le mutia e manaʻomia le faʻamautuina faʻaleleia - faalua i le vaiaso. Coriander o se aganuu vevela aganuu, o lona uiga o le sili atu le susu e afaina ai.

Seleseleina ma le seleseleina

Afai e te tipiina le silia ma le tolu o le laau i le taimi, ona le toe tupu lea. Ina ia mautinoa le alualu i luma ma le atinaʻeina o le laau i le lua i le tolu o taamilosaga i luga o le laina, e tatau ona aveese na o laulaau pito i luga, ma tuu ai laʻau mamago. I le faagasologa o le fuga, o le mutia e misi le tuʻuina atu o fuʻa talafeagai mo meaai. I le taufaʻaiuga o Aokuso - i le amataga o Setema, o fatu ua maeʻa, lea e faʻaaoga i le faasaoina ma le kuka. E mafai ona faʻaaogaina fatu o le coriander e le au fai togalaau e iloa le auala e totoina ai le koriana i le avanoa e toto ai le mutia i le isi vaitau. Afai o loʻo ola se fatu faʻatoʻa tupu i luga o le eleele, o le a tupu i le tautotogo ma maua ai se fua lelei i le tautoulu.

Mo le tuputupu aʻe o coriander i luga o laʻau ma fatu, e sili atu le tuʻufaʻatasia o ni nofoaga se lua. O le totoina o tausiga e tutusa, ae o le seleselega o le a faia i taimi eseese.

Iloa le auala e toto ai fatu coriander i luga o le eleele, ia tausia lelei ma selesele saʻo, e mafai ona e saunia oe lava i mea maloloina ma le lelei mo le tausaga atoa. O Cilantro e faʻaaogaina e avea ma se faʻavasegaga i totonu o le telefoni ma ipu a tagata eseese o le lalolagi. O le faʻaaogaina o tekonolosi o le totoina o fualaau aina e faigofie ma tuusaʻo, e mafai ona maua i tagata nofo uma o le taumafanafana, e aunoa ma se faʻasesega.