Fugalaau

DIY Rose

E mananao tagata uma e ola i laʻau matagofie ma maloloina. Ae le o tagata uma e iloa e mafai ona ausia lenei mea e aunoa ma ni vailaau e tineia ai manu faalafua ma mineral fertilizers. E tatau ona e mulimuli i tulafono o le natura.

Saunia o le eleele

E mafai ona e tupu aʻe se rosa i luga o soʻo se eleele, sei vagana ai masima ma masima masima. E lelei lava, pe a fai e laʻititi peʻa (pH 5.5-6.5). A o lei totoina rosa, e tatau ona e fuafuaina le ituaiga o palapala i totonu o le togalaau ma saunia le paluga talafeagai mo le totoina o le lua. E mafai ona e suʻeina le ituaiga o palapala e naʻo le paʻi atu, taʻavale se pu i lou alofilima.

Rose

Matou te fufulu.

O luga o laʻei fugalaau e foliga mai e faigofie ma manino pe a e tilotilo i le laulau. E tasi le fautuaga e tatau ona e mulimulitai i ai: faʻamafanafanaina e tusa ai ma le taamilosaga o le ola o rosa. O le matamata i le tuputupu ae o se laau, e te le afaina lava. O le fatuga o fatugao, amataga o le toto o le tuputupu ae o le fana, o le fuga o le gagana lea o le rosa, lea na ia fai mai ai: Ou te manaomia se ofu pito i luga. I le tautotogo, e sili atu ona tuai nai lo le faia o mea uma i le taimi muamua, aua o le tuputupu ae vave o le tuputupu ae e le lelei mo le laau toto.

Mulch

Mulch fesoasoani e taofia vai ma puipuia ai le tuputupu ae o vao. Mo le matagofie, e masani ona faʻaaogaina le paʻu o le laau, ae mo le roses e le taliaina - e faʻapalapalaina le eleele. E le tatau foi ona e faʻaaogaina ata tifaga, maʻa ma maa teuteu, sisiisi fou. O le laufanua e talafeagai mo rosaisi o le a vaeluaina le mutia, o se vaega tele o le moa olo, lapisi lapisi lapotopoto.

Rose

Pest Control

O meaʻai o rosa e nonofo i totonu o le palapala pe na o le taumalulu i totonu o le a le o se faafitauli pe afai e te faʻafefeina laau i le afu o yarrow, hemlock, garlic, ma le sipisi. E mafai ona e toto sage, yarrow, uʻu le aufana, aufana aufana, faʻafefete i fugalaau mama i rosa: o le a le solia ai le soʻotaga o le tuufaatasiga, ae o le a puipuia mai i mea e le talafeagai. O faʻatoʻaga faʻatasi ma le juniper Cossack o loʻo i ai foi sona aoga aoga i rosa.

Pests e ola i luga o laʻau ma fatuga e le o se mea matautia tele. O auala lelei e taulimaina ai i latou - o le aoina o tusi, o le teuteuina lea o pine ma fufulu manu i le togalaau. E faigata le aoina o iniseti (aphids, cicadas) i le lima, i lenei tulaga o le a fesoasoani se vai malosi.

Rose

Puipuia faamaʻi

O se tasi o faʻamaʻi masani e faʻapipiʻi uliuli. O le pito i lalo o le roses e afaina, e masani lava i le tau faaiuiuga o le taumafanafana ma e masani lava i le autumn. Mai i le ogatotonu o Aokuso, lafo le kiona i lalo o le vao. Afai e lavea le lanu uliuli i le tautotogo, o fualaau fou e faatauina mai ile vasega pepe e le mafai ona faia e aunoa ma le kemisi.

Ae e tatau ona e faʻaaoga fomaʻi faʻaonapo nei, mo se faʻataʻitaʻiga, "Strobi". E galue i le maualalo o le vevela (1-4 ° C) ma e oʻo lava i luga o laʻau paʻu, e le o se vevela i manu mafanafana, saogalemu mo iniseti faʻamalosia ma faʻaogaina atoatoa ile palapala.

I fugalaau malulu, e ese mai le tele o rosa vevela-alofa, o le faiga o le saunia o le tagata lava ia mo le taumalulu o loʻo taatia i le genotype. O le galuega a le fai togalaau o le fesoasoani lea i Roses e faʻamalosi uma lava e faʻafeiloaʻi i le malulu. Le faia o lenei mea:

  • - Aua le fafagaina rosa i le afa lona lua o le taumafanafana (sei vagana ai fafie afi).
  • - Aua le tipiina rosa ma e oʻo lava i mea vaivai ua le toe amata mai ia Aokuso.
  • - Toto le tumutumu pito i luga o soo se fana e tupu, amata mai i le faaiuga o Aokuso.

Afai e te filifili e ola tupuga i Roses, filifili na o ituaiga faʻamaʻi faʻamaʻi.

Rose