O le togalaau

Malosiaga o minerale fomaʻi

E faigofie lava fugalaau, e aofia ai na o le tasi le elemene, mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau, fuamosa po o le potassium, ma faʻalavelave pe a iai ni vaega i le tuufaatasiga o ia fugalaau. O fualaau faisua e taua o le faʻalavelave. E tusa ai ma le tuufaatasiga, ua vaevaeina i le mea e tasi, o lona uiga, e na o ni nai elemene i lona tuufaatasiga, e pei o le nitrogen ma le phosphorus, nitrogen ma le potassium po o le maika ma le potassium ma le tolu tolu, e aofia ai le tolu pe sili atu elemene, fai mai, nitrogen, phosphorus, potassium and elements .

O le faʻaofiina o fomaʻi faʻasaina faʻapitoa

O le anotusi o le tusiga:

  • Faʻavasegaga o faʻamalaʻau
    • Faʻatau faʻamalosi
    • Fafaga faʻatasi pe faʻafefiloi faʻatoʻaga
    • Laʻau faʻafefiloi
    • Mulipuni faʻamalosi
    • Fertilizer mixtures
  • Fugalaau faʻapitoa e sili ona lauiloa
    • Telefoni faʻalavelave - amophos
    • Telefoni faʻalavelave - sulfoammophos
    • Faʻasologa faʻalavelave - sammonium phosphate
    • Fualaau faʻalavelave - ammofoska
    • Faʻamatalaga faʻamalosi - nitroammophos ma nitroammophosk
  • Liquid complex fertilizers

Faʻavasegaga o faʻamalaʻau

O le mea moni, o le tele o fomaʻi faʻapitoa e le mafai ona taua tele ma fenumiai, ma e oʻo lava i le mauaina muamua o le malamalama o lenei mea o le a tuʻuina atu ia te oe, e mafai ona malamalama i ai e aunoa ma le tele o faigata. E masani lava, o nei mea e faaluaina faʻamalosi e aofia ai le nitrogen (N) ma le fuluʻi (P), mo se faʻataʻitaʻiga o le nitrogen-phosphorus: ammophos, nitroammophos, nitrophos, faʻapea ma faʻamalama faʻasaina-phosphate e maua ai le phosphorus (P) ma le potassium (K), potassium phosphate po o le monophosphate potassium, faapea foi ma le ternary, ona maua uma ai le tolu o le kulimi, phosphorus ma le potassium (NPK): ammophos, nitroammphosph, nitrophos ma le magnesium-ammonium phosphate e aofia ai le nitrogen, phosphorus ma le magnesium (Mg)

I le faaopoopo atu i se fevaevaeaʻiga faigofie, o loʻo i ai se mea e sili atu ona faigata, o lona uiga, e tusa ai ma le filifiliga o le mauaina o le faʻamalosi. E vaevaeina i latou e faʻalavelave, faʻapipiʻiina (fufusi faʻasusu), paluga faʻafefiloi, mulipunctional fertilizers ma mea faʻafefiloi

Faʻatau faʻamalosi

O le vaega muamua o fomaʻi faʻapitoa, e aofia ai le pāma pālolo poʻo le potassium (nitrate) (KNO3) - diamamophos ma ammophos. O nei fomaʻi e maua mai i fesoʻotaʻiga faʻatemika o uluai mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, i la latou tuufaatasiga, faʻaopoopoga i NPKs masani - nitrogen, phosphorus ma potassium, microelements, vailaʻau faʻasaina (faʻamaʻi pipisi, acaricides, iniseti) poʻo vaovao (otaota o vao) atonu o iai.

Fafaga faʻatasi pe faʻafefiloi faʻatoʻaga

E le gata i lea, o mea faʻapitoa pe faʻafefiloi-faʻafefiloi, o lenei vaega e aofia ai fugalaʻau, o le taunuuga o le gaosiga o se faiga faʻapitoa se tasi. I totonu o se tamai falelaʻau o le faʻaaogaina o fualaʻau e tolu mea taua e mafai ona aofia ai, ae le o totonu o le vailaau faʻasolosolo masani, ae i mea eseese. E mafai ona maua mai ona o vailaʻau faʻapitoa ma aafiaga faaletino i oloa amata.

E mafai foi ona avea ma fomaʻi e aofia ai le tasi elemene poʻo nisi. O lenei vaega e aofia ai: nitrophos ma nitrophoska, nitroammophos ma le nitroammophoska, faapea foi ma le potassium ma le ammonium polyphosphates, o le carboammophos, na teu ai le phosphorus-potassium ma le vai faigata. O le tele o meaʻai o loʻo i ai e faʻavae i luga o le aofaʻi o mea amata e manaʻomia mo le gaosiga.

Laʻau faʻafefiloi

O fomaʻi faʻafefiloi o mea masani ia o vailaau masani o meaʻai sili ona taua o loʻo gaosia i faleoloa poʻo i totonu o laau feaveaʻi (faia o mea faʻafefiloi).

O mea faʻapitoa ma mea faʻafefiloi-faʻafefiloi e masani ona faʻaalia e le faateleina o vaega o elemene autu, o le mea lea, o lo latou faʻaoga o se faʻaoga moni i le tau o le faʻamalosia o le palapala. Faʻasalaga, afai e te faʻatau ma teu ia elemene taitoatasi, o le a sili atu le taugata nai lo le teuina uma i le taimi e tasi, pe a faʻapipiʻiina i se tasi o fesoʻotaʻiga.

Ae ui i lea, o ia ituaiga fugalaau e iai foi uiga le lelei - mo se faataitaiga, o le tele o le nitrogen, phosphorus ma le potassium i totonu o nei fugalaau e masani lava ona fesuisuiai i totonu o tuaoi vavalalata. O le a le mea o loʻo talanoa i ai? Fai mai, afai e tatau ona e taulai atu i le nitrogen, ma o loʻo e faʻalauiloaina se fugalaau faʻapitoa lea e sili atu ai lenei elemene, o le ae faʻamauauina le palapala i le phosphorus ma le potassium, ae le o taimi uma i ni mea sili ona lelei.

Mulipuni faʻamalosi

I le faʻaopoopoga i vaega o lisi o fomaʻi faʻapitoa, e tele nisi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi mulipuni. I le faaopoopo atu i elemene faavae, o loʻo i ai i totonu ia microelements ma biostimulants. O nei mea masani e masani lava ona i ai se aafiaga o le puipuiga ma le faaleleia atili o le tuputupu ae o laau toto.

Fertilizer mixtures

Aua neʻi galo e uiga i mea faʻafefiloi, i le taimi nei i lo matou atunuu, o le gaosiga o nei fugalaʻau ua oʻo i se tulaga fou. E faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma faʻafefiloi masini faʻamaʻi ma e fetaui lelei ma isi ituaiga o fugalaʻau. O le tuufaatasiga o vailaʻau faʻasaina e mafai ona faʻaogaina atoatoa, e mafai ai ona e filifilia se fuainumera patino mo se fualaau faapitoa, e pei o le palapala ma e oʻo lava i le itulagi. I totonu o atunuu i Sisifo, o le faʻaaogaina o mea faʻafefiloi o se vaieli lelei ma le lauiloa o le faʻaolaina o le eleele i meaʻai, ae mo lo tatou atunuu, e mafai ona tatou fai atu, o se mea manaia lava.

Faʻatoʻa faʻapitoa faʻamalosi

Fugalaau faʻapitoa e sili ona lauiloa

Sei o tatou talanoa e uiga i le autu ma sili ona masani ona faʻaaogaina fugalaau faʻamalosi.

Telefoni faʻalavelave - amophos

Tatou amata i le ammophos fugalaau. O le monoammonium phosphate, o le metotia faʻasolosolo o lenei faluga o le NH4H2PO4. Fertilizer e maualuga le faʻalauteleina, o se falesa e aofia ai le nitrogen (N) ma le maika (P). I le taimi lava e tasi, o le vailaʻau o lenei faluga o loʻo i totonu o le ammonium form. E lelei le fugalaau aua e le o galu ma susu ma e mafai ona teuina i totonu o potu masani, pe a faʻaaogaina e le maua ai se pefu o le pefu, i le taimi e teu ai taimi umi, e le tatau ona faʻamalosi, o le mea lea, e le tatau ona faʻaumatiaina ao le i faaaogaina. O le le lava o le gasegase, e ui i lea, e le afaina ai le solubility o le fesuiaiga i le vai.

E taua tele le avea o ammophos o se faavae, e mafai ona e saunia se numera tele o fesuiaiga eseese o fugalaʻau fefiloi. O lenei fuālaʻau ua manatu lelei e sili ona lelei ma sili ona lelei. Ammophos e mafai ona faʻaaogaina i le tele o ituaiga eleele ma faʻaaogaina uma mo le faʻaaogaina autu o le palapala ma mo isi lavalava pito i luga. Ammophos e lelei foi mo le faʻaleleia o le eleele o greenhouses ma greenhouses. O le aafiaga sili o le faʻaogaina o ammophos e maua i nofoaga e masani ona tupu ai le afu, i le faasologa, e manaʻomia e le fomaʻi oona le itiiti ifo i le fululaʻau.

Telefoni faʻalavelave - sulfoammophos

O le isi lapoʻa faʻalavelave lautele o le sulfoammophos, o lona fua faʻasolosolo (NH4) 2HPO4 + (NH4) 2SO4. O lenei fuālaʻau e faʻapitoa ma e mafai ona sosolo lelei i le vai. I fafo atu, o fualaʻau nei e aofia ai le nitrogen (N) ma le maika (P). E lelei le fugalaau aua e le o 'ai i le taimi e teu ai, o le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina e le manaʻomia ona pipiʻi. O le fugalaʻau e leai sona faʻaogaina, o le mea lea, e mafai ona teuina i potu masani, faʻaopopo, pe a faʻaaogaina ma faʻamaligiina, o le faʻaleagofie e le mafai ona fai ai le pefu.

E le pei o le ammophos, sulfoammophos e aofia ai le phosphorus, lea e sili atu ona solu i le vai; ma le isi, o le fua faatatau o nei mea e lua e sili atu ona paleni. O le vaega o le eletise o loʻo i le ituaiga o ammonium, o le mea lea, o le vailaʻau e faʻamalieina lemu mai le palapala ma o se vaega taua o le a faʻafefeina e laau.

I le faʻaopoopoga, o le sulfur (S) o loʻo i ai foi i le tuufaatasiga o sulfoammophos; afai e faʻamalaina, mo se faʻataʻitaʻiga, i lalo o saito, e faʻaleleia le maualuga o le kulūlū. Pe a faʻafefiloi le palapala mo le la, matafeʻai ma fulufulu, sulfoammophos faʻapupulaina le suauʻu i totonu o fatu.

I nai vaega laiti, e tusa ma le afa pasene, o lenei falulaʻau e aofia ai le magnesium (Mg) ma le calcium (Ca), e manaʻomia mo le ola atoa o laau toto.

Faaaoga lenei fugalaau i luga o soʻo se ituaiga eleele, e talafeagai mo soʻo se seleselega. Fertilizer e mafai ona faʻaaogaina i le palapala e pei o aoga maualuluga. O le manuia o lona faʻaaogaina i greenhouses ma mea vevela, aemaise lava i le faʻatasi ai ma le faʻamalolo faʻasamaʻi ma o loʻo i ai le pailani, ua faʻamaonia. I le faʻaaogaina o sulfoammophos, e mafai ona gaosia ai le tele o vailaʻau faʻafefiloi.

Faʻasologa faʻalavelave - sammonium phosphate

O le isi fusi faʻalavelave o le diammonium phosphate, o le mea moni lava o le diammonium hydrogen phosphate, o lona fuainumera kemisi o le fomu (NH4)2HPO4. O lenei fuālaʻau e faʻalauteleina, e leai ni meaʻai, e mafai ona sosolo i totonu o le vai ma fai ma sui o granules, o mea autu ia o le nitrogen ma le phosphorus. O le le mautinoa o le lelei o lenei faluga o le le lava lea o le faʻaogaina o le suavai, fafaga ma le pefu pe a faʻaaoga i le palapala ma sasaa. I le faaopoopo atu i elemene faavae o le faluga o loʻo i ai le sulfur (S).

Fualaau faʻalavelave - ammofoska

Silafia i le tele o ammofoska (NH4)2SO4 + (NH4)2HPO4 + K2SO4, - o loʻo aofia uma ai elemene taua e tolu. O le aoga o lenei fuālaʻau ua faʻamaonia e sili atu ma le tasi, i le mea moni, o se faʻalavelave faʻalavelave lea o le potassium (K) ma le phosphorus (P) o le sulfate sulfate (K2SO4) ma le phosphate, ma le nitrogen - ammonium sulfate. Ammofoska e le o ia te ia le gasegase, taumafa. Nitrogen i le tuufaatasiga o lenei fuālaʻau e toetoe lava a le fufuluina mai le eleele. I le faaopoopo atu i elemene autu e tolu, o le sulfur (S) o loʻo i ai foi i le ammophos, ma o loʻo i ai foi le calcium ma le magnesium. Talu ai ona o le leai o se chlorine i le tuufaatasiga, e mafai ona faʻaaoga lelei lenei falu ile palapala ile togafitiga. O lenei fuālaʻau e mafai ona faʻaaogaina o se autu poʻo se faʻaopoopoga i luga o soʻo se ituaiga palapala ma i lalo o mea totō uma. Fualaau aina ma laau toto, faapea foi ma le tele o fualaau faisua, e pei o pateta, tali faapitoa i ammophos. Ammofoska o se fugalaau lelei mo greenhouses ma greenhouses.

Faʻamatalaga faʻamalosi - nitroammophos ma nitroammophosk

Nitroammophos (nitrophosphate) (NP) ma le nitroammophos (NPK), o nei mea uma e maua mai ai fugalaʻau faʻapitoa e ala i le faʻafefeina o le faʻafefiloi o vailaʻau phosphoric ma le nitric ma le ammonia. O le suauu na faia mai le monoamoneium phosphate e taua o le nitroammophos, ma afai e faaopoopo le potassium (K) i lona tuufaatasiga, ona taʻua lea o le nitroammophos. I nei fomaʻi faʻapitoa e sili atu le nitrophosphate; o isi meaʻai e maua, o lona fua e mafai ona fesuisuiaʻi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le nitroammophos fugalaʻau e mafai ona gaosia ma le tele o le kulimi i lona fatuga e ese mai i le 30 i le 10 pasene, phosphorus - mai le 25-26 i le 13-15 pasene. Ae o le nitroammophos, i lona tuufaatasiga o elemene autu, o lona uiga, o le nitrogen, phosphorus ma le potassium (N, P, K), e tusa ma le 51%. I le aotelega, e lua ituaiga o nitroammophoski o loʻo gaosia - o le "A" ma le "B". I le ituaiga "A" o le tuufaatasiga o le nitrogen, fuakalama ma le potassium e vaevaeina e pei ona taua i lalo - 17 (N), 17 (P) ma le 17 (K), ma i le faailoga "B" - 13 (N), 19 (P) ma le 19 (K ), faasologa. I le taimi nei, o isi ituaiga o nitroammophoski ma isi mea tuufaatasia e mafai foi ona maua i luga o le faʻatau.

O elemene uma o le nitroammophos o loʻo i totonu o le vai e mafai ona sosolo, o lea o le a faigofie ai ona maua i laau. O le aʻafiaga o le nitroammophoski e tutusa lava ma pe a tatou faʻalauiloaina nei elemene taʻitasi, ae i le tau e foliga mai e toeititi faalua le tau e faʻaaoga ai le nitroammophoska. E mafai ona faʻaaoga i soo se ituaiga o palapala, i le autumn, ma i le tautotogo po o le vaitau.

O le faʻalauiloaina o faʻamaʻi faʻasaina faʻapitoa o loʻo faʻavaivai i totonu o le vai

Liquid Integrated Fertilizer

Ia, i le faaiuga, o le a matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o fugalaau suavai, aua e masani ona i ai ni fesili a le au faifaatoaga ma le au faifaatoaga e uiga ia i latou. E maua mai i le faʻaaogaina o fomaʻi faʻamalosi ma le ammonia, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o fesuisuiai o loʻo i ai le kulimi, mo se faʻataʻitaʻiga, urea po o le ammonium nitrate, faʻapea foʻi le potassium sulfate, potassium chloride, ma elemene o loʻo aofia ai aemaise lava faʻamaʻi faʻamaʻi vai.

O le taunuʻuga o se faʻalaigaina, lea e oʻo ai i le tolusefulu pasene le fuainumera o meaʻai, lea e faʻavae i luga o le phosphoric acid, ae peitaʻi pe afai e sili atu le faʻamautuina o le fofo, ona oʻo lea i le maualalo o le vevela o masini ma faʻafefe.

I faʻamaʻi faʻamaʻi vai, o le fua o le nitrogen, phosphorus ma le potassium o nisi taimi e ese lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vailaʻau e mafai mai le lima i le sefulu pasene, ma le phosphorus ma le potassium - mai le ono i le sefulu pasene. I Rusia, e masani lava ona gaosia ni fugalaau suavai i le fua o fualaau o le 9 (N) i le 9 (P) i le 9 (K), ma le 7 i le 14 ma le 7, ona 6/18/6 ma le 8/24/0. o la latou tuufaatasiga e masani ona tusia i luga o le afifiina.

I le faʻaopoopoga, e faia faʻamalosi faʻamaʻi vai i luga o le faavae o le polyphosphate acid, lea e oʻo atu i le 40% o meaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faia i le 10 i le 34 ma le 0 NPK poʻo le 11 i le 37 ma le 0 o elemene tutusa. E mafai ona maua nei faʻamaʻi faʻamaʻi vai e ala i le faʻamamaina ma le ammonia o le superphosphoric acid.

O nei fugalaʻau e taʻua i nisi taimi o mea masani, e masani ona faʻaaogaina mo le gaosia o le faʻapitoa faʻamaʻi faʻamalosi e tolu, o lona tuufaatasiga e mafai ona fesuiaʻi tele. Ua faatagaina e faaopoopo le nitrate ammonium, urea po o le potassium chloride i le tuufaatasiga. I le tulaga mulimuli, o le aʻafiaga le lelei o le chlorine e faʻavasegaina.

O le mea moni, o vai faʻamaʻi vai e iai a latou lava faʻailoga, o le mea autu o le faigata i le faʻaaogaina. Ina ia faʻamalosia le palapala i meaʻai faʻatasi ai ma le fesoasoani o ia fugalaau, e tatau ona i ai ni mea faʻapitoa e mafai ona avanoa mo le felauaiga, faʻaaogaina ma le teuina o meainu vai.

Mo le faʻatonuga faʻaaogaina o soʻo se fuālaʻau, e mafai ona faia le faagasologa e ala i le faʻaauau pea ona salalau ile luga o le eleele aʻo leʻi eliina le eleele poʻo le suōina, ia faʻamafanafanaina pe a lūlū pe totōina laau totō poʻo le vaʻai i le taimi e fafaga ai i le vaitau.

O le taimi nei ua e iloa le tele o fugalaʻau, pe afai ei ai pea au fesili, ona tusi lea i totonu o faamatalaga, matou te fiafia e tali.