O le togalaau

Totoina o strawberries (strawberries): taimi ma tekinolosi

O nei vine e sili ona lauiloa, e le gata i totonu o faifaatoaga ma tagata faʻatau. Ae mo nisi tagata nonofo i le mafanafana, o faʻamatalaga faaopoopo ma fautuaga i luga o tekinolosi mo le faʻatupulaia o nei vine o loʻo manaʻomia pea. O le mea moni, pe a totoina strawberries ma strawberries, e tatau ona amanaia le taimi, tulafono mo le tausiga ma le toe gaosia, metotia o le fafaga ma sili atu. Seʻi o tatou taumafai e tali fesili sili ona taatele: "E faʻapefea ona filifili le taimi tonu e totō ai?", "E faʻapefea ona saunia le palapala i luga o le saite?", "O le a le mea e tatau ona faʻaaoga?", "E tatau ona faʻamalo le kuka (strawberry)?" ma le "E faʻapefea ona tausia fualaau laiti?".

Aso o le totoina o strawberries (strawberries)

O le taimi o le totoina o le tau e faalagolago i le tau o le eria o loʻo i ai le fale mafanafana. I le faʻamuamua, e mafai ona totoina fatu laau totō i le tautotogo ma le autumn. I le taimi lea, e lava le tele o laupepa ma musika, o le ea vevela i le taimi nei e le maualuga, ma o le palapala e matua susu.

Ua fautuaina e le au fai togalaau le totoina o strawberries i Aokuso. O le masina lenei, o fale mafanafana o loʻo faʻaititia, faʻaitiitia le taimi, ma le tele o mea e toto ai. O le vao o vine e mafai ona aʻafia lelei i le nofoaga fou ao lei maeʻa, ona faigofie ai lea ona latou faʻafefe i le taumalulu.

Afai o le totoina o laau, e na o se vaega eleele lalata e masani ona vevela mai itu uma e le matagi, ona tatau ai lea ona tolopo le totoina seia oʻo i le tautotogo. I se nofoaga faapena, faapea foi ma se taumalulu aisa, e mafai ona mate laau.

O le totoina o le tautotogo, faʻalagolago i tulaga tau, e mafai ona faʻatinoina mai i le ogatotonu o Aperila i le amataga o Me. O vao vao o le ai ai se taumafanafana atoa e maua ai aʻa i se nofoaga fou ma maua ai le malosi.

O le totoina o le autumn i nisi o itulagi e faia mai Aokuso ia Setema, ma o nisi taimi seia oo i le amataga o Oketopa.

Sauniuniga mo moega mo strawberries (strawberries)

E tatau ona i ai ni togalaau i totonu o eria susulu malamalama. O le eleele e tatau ona saunia muamua: e faʻaumatia vao, lala, maʻa. E lelei pe afai o le aniani, galala po o fualaau faisua sa ola i luga o moega ao leʻi seleseleina, ma e sili atu ona lelei - itu (mo se faataitaiga, lupine). Latou te manaʻomia ona totō i le tautotogo, ma i le faaiuga o le taumafanafana, e tatau ai ona moaina mea uma ma faʻafefeteina le saite ma fualaau faʻasaina ma meaola lelei (EM - le vailaʻau).

I lalo ifo o togalaau taʻitasi e faia ai se lautele ma se loloto. O le mamao i le va oi latou e tatau ona le itiiti ifo i le tolusefulu senetimita, ma le laina laina - e tusa ma le fasefulu senetimita. O le eleele mai pu e tatau ona faʻafefiloi i tutusa tutusa ma le faapalaga ma le manulele, ma faʻaopopo foi ni ipu tioata se lua. O nei faʻafefiloi uma ua sasaa i totonu o le lua i le foliga o se tamai paʻu ma ua totōina ai se togalaau.

Le tekinolosi o le totoina o strawberries (strawberries)

A o le totoina, e tatau ona tuu i totonu o se vaifofo e fofo ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, vailoloa lanu). E mafai ona e uuina ia laau mo sina taimi i se vaifofo - tuputupu ae osofaʻi poʻo le vai masani. Filifili le taimi mo le totoina o fatu i le afiafi po o le timuga.

I luga o laau taʻitasi, aua le toe sili atu i le fa laulaʻau ola maloloina, ma faʻaumatia le malologa. O le aʻa e faʻapipiʻi foi, o le a lava le tuua o se umi umi senitimita.

O laau taʻitasi taʻitaʻio strawberries poʻo vine vao o loʻo tuʻu i luga o se mauga mafiafia o le eleele, faʻalautele aʻa ma faʻafefeteina ma le faʻaeteete i le eleele, aʻo faʻamaligiina i le vai. Laʻau aʻa e maua aʻa ma vave. E tatau ona taulai totoa i le nofoaga sili ona lelei o le tuputupu ae i luga o le eleele. O le "fatu" o fualaau e tatau ona tutusa i le maualuga o le moega. O le loloto o lona ulu i totonu o le palapala ma le maualuga maualuga o luga o le eleele o le a afaina foi.

Tausiga o se tamaʻi teine ​​talavou o le strawberries (vineberry strawberry)

O le totoina o fualaau fou o le a tupu i le tausaga na sosoo ai. I le tausaga muamua, o fualaau laiti e tatau ona fai ma le faʻaeteete ma le faʻalagolago e maua aʻa - o le galuega autu lenei. O le mea lea, i luga o vao vine, e taua tele le faʻapipi poʻo le tataina o musika ma fugalaau e aliali mai.

Ma e na ona e manaʻomia lava le mulumuluina o fualaau fou. O mutia vao ma lau paʻu, vaovao ma vao e talafeagai lelei e pei o meaʻai. Ae o se filifiliga sili mo togavao o le a avea ma nila. E le na o le faʻaaogaina o iniseti leaga i lona manogi, ae fesoasoani foi e tetee atu i faʻamaʻi eseese.

Mo le vave ma le lelei o le tuputupu aʻe o vao vao, e tatau ona faʻaaogaina ni fugalaʻau faʻasaina eseese ma mea o loʻo faigofie ona faʻamalosia. O nei laei e mafai ona amata amata i le vaiaso lona tolu talu ona totoina. E mafai ona e faʻaaogaina fugalaisa na faʻatauina i fale faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, vermicompost), pe mafai ona e faʻaaogaina fugalaau mai lau togalaau poʻo lau faatoaga. Ua faamaonia ai e ia o se faʻamalo mo le fuālaʻau ma fuālaʻau faʻasusu e faʻavae i luga o le manulele o manulele pe faʻavae i luga o laau.

Matou te moomoo ia te oe o mea matagofie ma le tele o seleselega!