Faatoaga

Aoaoina e togafitia faʻamau i le moa ia latou lava

O manu felelei o loʻo faʻaalia i le tele o lamatiaga. O se tasi o faʻamaʻi sili ona ogaoga o le coccidiosis i moa, o togafitiga i le fale e manaʻomia ai le tele o le filiga, onosaʻi ma le gauai mai le faʻatoʻaga faʻatoʻaga. O le a le faʻaalia o lenei faʻamaʻi, oa ona uiga ma metotia o togafitiga?

Faʻailoga ma faailo o coccidiosis i moa

O le mafuaʻaga o faʻamaʻi o le maʻi o le sefulutasi ituaiga o microorganisms faigofie, o le aʻafia i totonu o le tino e faʻapena tutusa, i le tele o tulaga, o aʻafiaga ogaoga.

Oocysts o coccidiosis pathogens i moa e afaina ai le tino e ala i le aʻafia i vai mama ma meaʻai, mai le taoto i le fale poʻo le palapala. Atinaʻeina, o meaola ninii e amata ona faʻateleina, ma fou fou o le ocycysts pe a maeʻa aso e fa ma le paʻu pa'ū i totonu o le siosiomaga i fafo.

I le taimi mafanafana, e tumau pea le aoga o pathogens o coccidiosis mo le tele o masina. Afai o meaola ninii e puipuia e vao ma totonu o le fale, latou te mafai, pe a ave e manu, luga o masini poʻo i luga o vae o se tagata, tumau pea le lamatiaga i le ola maloloina o moa i le tolu taimi le umi.

O le coccidiosis i moa e tupu i se foliga lapopoa poʻo le masani, ma o manuʻa talavou ma matutua matutua e mafai ona aʻafia i le faʻamaʻi.

O le faʻamaʻi e aʻafia ai le mucous membranes o le gastrointestinal tract, e mafua ai le ita, faʻaleagaina le amio saʻo ma faʻavaivaia le manulele. O le faʻamaʻi e sau faʻatasi ma le manava o moa, lea e tatau ona togafitiga lelei. A le o lena, o le a afaina ai tui o loʻo aʻafia mo isi ituaiga o microflora pathogenic e mafua ai faʻamaʻi lua.

Afai o le numera o pathogens e ulufale i totonu o le tino e laʻititi, o le faʻamaʻi o le maʻi. E masani lava ona toe maua e chickini le ola i le coccidiosis, ae o loʻo tumau pea le taʻavale ma le salalau o le faʻamaʻi mo le tusa ma le tausaga. O le tino osofai e lamatia ai le leaga o le setete o manulele, o lo latou vaivai ona o le matelaina o meaʻai, vaivai ma le oti.

Faailoga o le coccidiosis i moa

O le coccidiosis i moa e faigata ona iloa i le amataga. E ono masalomia e le faifaatoaga moa se mea ua sese, na o le matauina o meaola:

  • le moe le masani ai;
  • le fefefe, le fiafia;
  • le lava le fiaai;
  • leiloa le leo ma le lanu i tautaliga ma le paʻu;
  • faailoga o le lanumoana i luga o le paʻu latalata i mata;
  • faʻaauau pea ona le fiafia;
  • eleelea, faʻaalia i le eletise eleelea e latalata i le fale.

I aso mulimuli ane, ua amata ona iloa e toso le moa moa ma faatumuina i le vai, ma avea ai le otaota ma suavai, faatasi ai ma foliga o le afaina toto. O le faʻaauau o le maʻi poʻo le le mautonu o le gasegase e le mafai ona faʻateʻaina. I moa o aano o aano o aano o manufasi, o le faateleina o le fafagaina e aunoa ma le mamafa o meaʻai atonu o se faailoga.

A aunoa ma se togafitiga, o le manava i moa ma isi faailoga o le faateleina o coccidiosis, e oʻo atu i le maliu o le manulele i le 4-7 aso.

Faʻasoga togafitiga Coccidiosis i moa

Faʻaaogaina na o togafitiga faʻamaʻi o le coccidiosis i moa e le maua ai se malosi atoatoa. O le mea lea, o sauniuniga faʻapitoa e faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, furazolidone, furatsilin ma le norsulfazole. I le taimi nei, o loʻo i ai tupe e faʻatatau i le faʻaumatiaina ma le faʻaaogaina saʻo o faʻamalosiaga o coccidiosis mai le tino.

Mo le puipuia ma le togafitiga lelei o coccidiosis i moa i le fale, e faʻaaogaina Koktsiprodin, faʻatonu saʻo i luga o meaola faʻapitoa ma faʻalavelaveina i latou mai lo latou malosi e faʻaleagaina ai le manulele. O le vailaʻau e faʻatatau mo manu laiti ma moa ma e tuʻuina atu i le vai mo aso e lua.

O le auala lava lea e tasi, ae o le auala sili ona aoga ua saunia mo le togafitiga o moa Baykoks, e tusa ai ma faatonuga, e mafai ona faaaoga le meafaigaluega mo le puipuia, faapea foi ma le faifai pea mo toe foi mai o le maʻi.

O faatonuga mo le faʻaaogaina mo moa o le Ampcholium hydrochloride o loʻo taʻu mai ai o le vailaʻau e afaina i sui gaosi o coccidiosis ma e talafeagai mo le togafitiga o le le gata o le laiti, ae o le fausiaina o lafumanu matutua. Ua tuʻuina atu i le vai po o meaʻai ma ua faʻailogaina i le lima aso aʻo leʻi fasia.

Faʻatasi ai ma le fafagaina, moa ma le toʻalaina o pepe e maua ai se isi togafiti aoga mo coccidiosis - Avatek 15%. E tatau i le manulele ona maua ni vailaau mai aso muamua o faʻalavelave faʻalavelave i le 4 masina. E fa aso ao le i faʻaumatia le pa, e faʻamalo le vailaʻau.

O le coccidiosis i moa e togafitia seia oʻo ina toe malosi uma lafumanu, ma aua neʻi galo e uiga i mea e puipuia ai.

Faʻailoga puipuia e faasaga i coccidiosis i moa

O le mafuaʻaga o tagata faʻamaʻi o le faamai e faigofie ona faʻafeiloaʻi fesuiaiga i le vevela ma le faʻamalolo, tumau le malosi ma le matautia. O le mea lea, i le avea ai o se puipuiga mai le coccidiosis, o moa e masani ona togafitia i masini visepipi ma nofoaga ma fale, ma mea e le toe faʻaogaina i se pu.

Afai o moa e faʻaalia faailoga o coccidiosis, o togafitiga i le fale e faia faʻatasi ma le toʻa mai le numera o le manu felelei.

I se faʻaauau pea:

  • suia le taotoga;
  • mataʻituina le mama o meainu ma tagata e fafagaina;
  • puipuia le faaputuputuina o meaʻai ma eleele ile fale;
  • tui fagafao manu;
  • eseese moa ma moa o vaitausaga eseese.

E taua tele le puipuia o le afaina, e mafua ai le vave aʻafia ma aʻafiaga aʻafiaga mai le salalau o coccidiosis ma isi faʻamaʻi o moa.