Fugalaau

Vaega o le tausiga o le oleander

O Oleander i luga o le laufanua o loʻo i ai se mea lapoʻa mataʻetaʻe tetele ma faʻalauteleina le tele o lanu eseese. I totonu o le togalaau, o le galueaina o lenei aganuu o loʻo faʻaaogaina i nofoaga e maua ai le mafanafana o le tau, ma le faʻataʻitaʻiina o le fale e avanoa ma e mafai ona faʻatinoina i soo se itulagi, ae ona o le tele o le vao mago ma lona natura vevela, o ona lava uiga.

O le oleander na maua le lauiloa e pei o se fale teuteu i atunuu Metitirani, i eria i saute sasaʻe Asia. I le mea moni ma i le ata, ole taloina o fugalaau e tafe i le tele o lanu ma foliga, ma tagata fai fugalaau ua uma ona latou iloa le tuputupu ae o le laau ua masani lelei i lona manogi. Laʻau manogi, paʻu, laʻau faʻaloloa i le tele o fuālaʻau lanu enaena, ma e aunoa ma se mea e tatau ai, o loʻo maua le vaega pito i lalo o gaʻo, ma o loʻo totoina le laau.

E le o se mea e ofo ai, o se tasi o vaega taua o le tausia o se tagata faʻataʻavalevale, o lona teuteuina, faʻatapulaʻaina le tuputupu ae o le vao ma fesoasoani e tuʻuina atu lona pale i se foliga ma le faʻatusatusaga. E ui lava i le naunau mo le tuputupu ae, faatasi ai ma e fiafia i meaʻai i totonu, o le oleander e manatu e le lelei ma faigofie ona tausia le laau toto.

Tuutuuga mo le tuputupu ae ma le tausia o le olena

O se laau i totonu o le natura e ola ae i totonu o nofoaga lelei ma malamalama lelei e manaomia ai le uiga tutusa i le fale. Afai o le mea o loʻo i lalo o le uila o loʻo i lalo o le paolo:

  • o le a le maalofia le mou atu;
  • o lau laau faatoa ola ua mou atu;
  • faʻaleagaina le faʻaleagaina ma le itiiti ifo le teuteu nai lo mea masani;
  • tulafono faʻavae i luga o pupu fou;
  • o le tuputupu ae talavou e foliga mai ua vaivai.

O le umi o le nofo i totonu o le paolo e lamatia ai le leiloloa o mata ma le teenaina o le laau e fuga. I le tau mafanafana, e mafai ona ave i fafo le potu i le togalaau, e pei o le ata. I le vevela o le ea i le 20-25 ° C, e faʻapitoa le faʻaleleia o laau ma faʻaalia ai le atinaʻe. E le fautuaina le totoina o se vavave i le eleele ina ia aloese ai mai faigata o le totoina o laau ona o le fausia o aʻa fou. Ae o le tataina o se atigi pusa i tafatafa o se togalaau togalaau e aoga. O le susu e fesoasoani i le togavao e tutū ai i le aoauli o le lā ao oʻo lava i aso sili ona vevela o le taumafanafana. Afai e leai se vaʻai i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e tuʻuina se pakete masani vai i lata ane. I totonu, o le fagu o loʻo tuʻuina i totonu o se fata ma masini susu pe faʻalautele le eleele.

O Oleander e matua faʻaeteete lava i le faʻavaivaia o le ea, o lea e taua ai le faʻamaloiloina o le potu i taimi uma, aloese mai le malulu o le matagi po o le tusi i luga o le laau.

A oʻo ina tupu aʻe i le fale, o le tausiga e aofia ai le faʻaleleia o le pale i se vai malulu. O lenei fuataga e fesoasoani i le faatumauina o laʻau mama ma faʻaleleia le maualuga o le ea i tafatafa o le togavao.

Seasonal Oleander Care

E sili atu le tali atu o le laau ae le o le faʻafefeteina pea o le eleele, ae o se mea e seasea ona maua, ae sili atu le suavai, i le taimi e ulu atu ai le vai i le mafiafia o le mea e sui. I le tautotogo ma le tau mafanafana, e manaʻomia ona faʻafeinu le tele o taimi, ona o manaoga o le totoina o vao ma le sili atu le faʻaleleia nai lo le taimi malulu. E faʻamamaina ile palapala i le vai malulu i le vevela o le potu, i le gasologa o lenei tausaga e puipuia le coma eleele ma aʻa mai le faʻamamago. Ma mai ia Aperila seia oʻo i le pa'ū, e faʻafefiloi le vai ma faʻaofuofu luga. Mo nei faʻamoemoe, i vaiaso taʻitasi e mafai ona e faʻaaogaina faʻatoʻaga mo le totoina o fua.

Afai o masina o le taumafanafana e tausi ile ole ole ole vaʻavaʻai e leʻo taimi uma e faʻaumatia ma faigofie, ona latalata atu lea i le tau malulu, e manaomia e le fale le tausiga faʻapitoa.

I le natura, o loʻo ola i latou i vaega o loʻo i ai le suiga o le vaitau. O tulaga faapena e tatau ona fatuina pe a tuputupu ae ma tausia le oleander i totonu.

Muamua lava, o loʻo latou sailia se nofoaga mo le laau lea na manumalo ai le togavao i se vevela o le 2-12 ° C, i le ao atoa i le aso atoa. O le vevela laʻititi ma le loloto o le ata o le tausia o se faila i le fale e matua solia. Afai e leai se malamalama o le au laau, e tatau i le tagata tausi vine ona faamoemoe o le a soloia lana laumei lanumeamata, ma i le amataga o le taumafanafana e sosoo ai o le a le maua ai ni mea e le manaomia.

O vaega o le fugalaau ma le teuteuina o le potu e teuteuina

O se potu e faʻataʻitaʻi, i le ata, e faatatau i agavaʻa teuteu i taimi umi.

Afai e lava le vai, meaai paleni ma le tausiga, o fugalaau i luga o vao e amata mai ia Iuni e oo i le ogatotonu o le autumn, ma e masani lava ona fausia ovaries i le taimi lava e tasi i luga o le tulaga, ma e vave lava ona tatala i ai le fou.

I le fale, o le teuteu masani e aofia ai i le vaʻavaʻai. E leai se mea e te fefe ai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le moe i le tautotogo o le a fai mo le leiloa o le pale, lea, faafetai i lenei tausiga, o le a sili atu ona manaia ma sili atu ona mafiafia.

O le taimi sili mo le faʻataʻotoina o le oleander o le tautoulu, pe a maeʻa le tele o puaʻa. Afai o le fale ole tausiga, i le ata, ua lelei ona faia, e pulea e le laau le totoina o fugalaau fou e ala i le tautotogo ma saunia ni mea manogi suamalie i le tau vevela. Talu ai ona o lenei tulaga o le vao, e le o faia le teuteuga o le tautotogo, sei vagana ai le aveeseina lelei o le oti, maʻi pe vaivai.

Ae o le tautotogo o le taimi aupito sili lea e faʻafeiloaʻi ai le fugalaau o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le ata.

Suiga ma toe gaosia o le oleander

O vao vao e mafai ona toe utaina i ni ipu fou, lapoa tetele i tausaga taʻitasi. I lenei tulaga, e le popole le aʻa, ma o le vavao i le va o puipui o le fagu ma le eleʻele eleʻele ua faatumulia i mea fou. O vao matutua e sili ona lelei le toe totoina e le silia le 1 taimi i le 3-4 tausaga. I le avea ai o se palapala mo laau totō, ia faʻafefiloi lelei le palapala o le eleele, o le afa o le tele o eleele lau, ma humus ma oneone. Mo le fausiaina o le mea e fai ma le faʻasologa o siama siama, o se mea itiiti e nutimomoia ai le malala o loʻo faʻafefiloi.

Pe a faʻapipiʻi se vao tele, o lona vaevaega e faia i nisi taimi, lea e mafai ai e oe vave ona faʻateleina le oleander.

Ae o le tele lava o taimi latou te le faʻaogaina ai lenei metotia, ae o le vavaega. Ae ao leʻi faʻalauteleina le olega, e tatau ona maua se mea totō. Ina ia faia lenei mea, o le a vavae ese mai i se laau ola maloloina le ituaiga o mea e manaomia ina ia latou maua ai se fua o le tuputupu ae ma nisi laulaau lanu meamata. O le seleseleina ma le faʻavaeina o fatu o loʻo faʻamoemoeina mo le faʻaleleia o le oleander e faia i le taumafanafana.

Ua aveeseina laulaau pito i lalo, ma ua togiina i totonu o se oneone susu o oneone, perlite ma peat. E sili atu le ufiufi o le koneteina faʻatasi ai ma se ata tifaga pe tuʻuina i totonu o se fale koli. Pe a ma le 3-5 cm le umi o aʻa e aliali mai i luga o laau totō, e totoina ai tamaiti talavou i a latou lava fagu.

E sili atu le faigofie ma sili atu ona manino le aʻafia o le oleva i le vai masani, lea e mafai ona e faʻaopopoina ai le malala. A maeʻa ona totoina i totonu o fagu, e faigofie ona faʻafeʻeteʻaina ia laau laiti, ma o le isi togi e mafai ona teuteuina ma le faaeteete ina ia faʻatulai mai ai i luga o le pulu.