Laʻau

Iberis aloaʻia

Mo i latou e fiafia i mauga maumaututu ma fugalaau fugalaau i ogalaau, e masani ona iloa Iberis mo le tele o tausaga.

E i ai i le aiga faasatauro. O lenei agaalofa matagofie e le pei lava o ona aiga - radish ma kapisi.

Muamua, e le mafai, ma lona lua, o loʻo i ai se foliga teuteu ma le manogi manaia.

O le tau maualalo o le a mafai ai ona liliu le eleele mamago i totonu o se kapeta lauolaola lauolaola ma lana fesoasoani.

O le toatele o tagata e masani ona sui lenei laau i le paʻepaʻe, e ui o le tele o ituaiga e iai le lilac, laʻau viole ma le carmine ua faʻaulu nei.

I le averesi, o le vaitau o le vavalalata e tasi ma le afa masina i le taumafanafana, ma o le taimi lenei ua faatumulia le saite i se manogi malu ma le malu.

Eseesega

Faatasi ai ma ituaiga eseese o le togalaau, e masani lava ona e mauaina Iberis evergreen, o se tamai vao ma lau lauusiusi ma ni mea papaʻe umi.

O le fuga o lenei ituaiga meaola e tupu i le lona lua o tausaga pe a maeʻa le lūlū. Ina ia faatumauina se foliga manaia, o le vaomatua ua teuteuina le tasi vaetolu o le umi.

O le tele o laʻau eseese, papaʻe, na o le 10 cm le maualuga e fuga ai laʻau, ma o fugalaau e aliali mai ia Me-Iuni i luga o le faamalu o le faamalu.

Iberis Gibraltarian ua lauiloa foi i le fuga o le lilac, lea e liua paʻu i le faaiuga o le vaitau. O lenei ituaiga meaola ua manatu o se tamaititi, aua e le taliaina i nisi taimi le taumalulu lona lua.

Tulaga Tutupu

Iberis e mafai ona mafua i laau o le ituaiga latou te fai mai ai: "Na totō ma galo." E masani lava e le manaomia le tausiga, sei vagana ai le vevelaina o fatu pe a uma le germination ma teuteuina mea vaivai.

Aʻo tuputupu aʻe, e leai se mea e tatau ona faʻafefeteina ma masani ai ona faʻaleleia le eleele, faʻapea foi ma fale i totonu o le malulu. O le mea lea, o le mea moni, o tau e fesootaʻi atu i ai o le a faʻatapulaʻaina i le mauaina o fatu.

Pau lava le faafitauli e ono tulaʻi mai ai, e pei o isi mea e puipuia ai le eleele, o Iberis e faigofie ona aʻafia le pala. Ae peitai, e mafai ona foia lenei faafitauli pe afai e te totoina se aganuu i totonu o maʻa.

I le tasi taimi i le lima tausaga, e sili ona lelei le totoina o le Iberis, ona talu ai ona o le tuputupu ae malosi, o fugalaau e mafai ona fai ma papaʻu ma e le foliga manaia.

Ae e fautuaina e aloese mai se gaioiga tumau o aganuu, o le mea lea e lelei ai le vave filifilia o se nofoaga talafeagai ma le lava avanoa ina ia le malelemo ai ona tuaoi.

Tofiga

E mafai ona faʻaleleia ile Iberis e ala ile tipi poʻo fatu. I le tulaga muamua, e tatau ona gaosia le fatu ma mauaa i totonu o se kati.

Afai e te lūlūina fatu i luga o le eleele, e pei o le tulafono, a maeʻa le lua vaiaso, o pine e foliga mai e vave ona liua i totonu o se malosi malosi.

E mafai ona e totoina fatu mo le taumalulu - ona tulaʻi lea o Iberis ma fuga muamua, ma o le a sili atu le tele o pulou fugalaau.

Faʻaaoga togalaau

O le le mautonu na faaalia e le Iberis perennial ua avea ai ma aganuu aoao, aua e mafai ona e ola ae i soo se tulaga.

E masani ona faʻaaogaina teuteu auala, tuaoi ma alpine slides. E tele taimi e te vaʻaia ai o ia i se vaega i le muaʻi pito o se togalaau fugalaau teuteuina pe totoina i laina i se tau faʻaititia.

O Iberis foliga matagofie i le va o isi meaola, peitaʻi, e le fautuaina e totō i tafatafa o le tele o meaʻai e maua mai i le eleele.