Isi

Faʻatoʻaga faʻamaʻi

I totonu o se faleoloa faʻapitoa e mafai ona e faʻatau fualaau oona, o le galuega autu o le puipuia o laau fua mai i faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, mamao ese mai nei meafaigaluega e matua aoga tele ma e masani ona i ai se tau le lava. I lenei itu, ua fautuaina le au fai togalaau e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe se vailaau faʻasaina ua faʻamaonia - vevela vevela.

Suauu sulfate - o le a lea mea?

O le suauu sulfate o loʻo i ai se isi igoa o le vailaʻau - sulfate. E sili ona lauiloa i le au fai togalaau ma ua faʻaaogaina i le togalaau mo le tele o tausaga. I fafo, o lenei meafaigaluega e pei o se paʻu tioata, valiina i se lanu uliuli lanu. I le taimi lava e tasi, o le faʻaogaina o le eletise autu autu e i totonu o le 53 pasene.

O lenei meafaigaluega e masani lava o se masima e faia i le fegalegaleaiga o le uʻamea uʻamea ma le sulfuric acid. O lenei vailaʻau e faʻamamaina ai le maʻa, ma o mea uma ona o ona molimaila taitasi e faʻapipiʻi ma le 7 molimula vai.

O le a le mea e faʻaaogaina?

O lenei mea faigaluega o se mea e sili ona fiafia i ai i totonu o faifaatoaga ma le poto masani Ma o le sulfate uʻamea e mafua mai lona lauiloa i le mea moni o lona aafiaga e lautele, ma e taugofie foʻi lona tau.

I le togalaau, o lenei vailaʻau e faʻaaogaina mo faamoemoega nei:

  1. O le tautotogo ma le autumn e faʻamamaina ai luga o laʻau laau e ola i totonu o le togalaau.
  2. E faʻaumatia laisene, moa ma isi faʻamaʻi e mafua mai i le malie.
  3. Mo le gaioiga o vine e avea o se puipuiga mai le tele o faʻamaʻi.
  4. Le faʻamamaina o rosa lanu uliuli.
  5. Le faʻamalosia o laau ua matua tele.
  6. Mo le faʻaumatia o iniseti leaga.
  7. E mafai ona latou faʻamalolo manuʻa e maua i luga o ogalaau o fualaau aina suamalie.
  8. Ina ia mafai ona faʻapalapala le eleele i le uʻamea.

O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e le gata i le togalaau, o lea e mafai ai ona taulimaina le paluga o loʻo i luga o puipui o le fale poʻo nofoaga e teu ai fualaʻau.

Vaega o le faʻaoga

O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e faʻatoʻa ai togalaau faʻatoaga e na o le 2 taimi i le vaitau, e pei o: i le amataga o le tautotogo ma i le tautoulu.

O laau talavou e tatau ona gaosia naʻo le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina le matala, aʻo faʻasolosolo tuai e tatau ona toe faia i le tautoulu.

Taua! E le faʻafefiloi le sulfate fafasi i le lime (e na o le paʻu sulpeti) e faia.

Mo faʻamoemoega eseese, o le malosi o le fofo e mafai ona suia:

  1. Mo le faʻaleagaina o faʻamaʻi afaina i fua o fualaau aina i le amataga o le tautotogo, o le lima pasene le fofo e talafeagai.
  2. Mo le puipuiga, e na o le 0.5-1 pasene le fofo o loʻo faʻaaogaina.
  3. Mo le totoina o rosa, e faʻaaoga ai le 0.3 pasene.
  4. Mo le gaosia o togavao, o le fa pasene le fofo e talafeagai.
  5. I le autumn, e totoina ai laau i le fitu pasene fofo.

I luga o laau laiti, o le paʻu e le mafiafia e pei o luga o mea tuai; o le mea lea, o le vaifofo e faʻaaogaina e tatau ona itiiti ifo. E tatau ona e nofouta i lenei mea, aemaise lava pe a faʻatupu le togalaau i le 2 taimi i le vaitau.

Le lelei ma le le lelei

O lenei mea faigaluega, pei o isi tagata uma, ei ai ona lelei ma mea le lelei.

Faʻapitoa:

  • eseese i le lautele;
  • tau maualalo;
  • e maualalo le lamatiaga o le tagata pe a faʻaalia i fafo, ona e maualalo le oona (afai o se mea e sili ona faʻamalosi e maua i luga o le mucous membranes poʻo le paʻu, ona tatau lea ona fufuluina i se vai vai, ona leai lea o se mea e faaleagaina ai);
  • sili ona aoga i le tetee atu i faʻamaʻi pipisi;
  • ese mai i fafo atu o faatosinaga mai fafo, e le alu i totonu o se laau toto.

E aofia i faʻasalalauga:

  • i le tau faasaga i iniseti leaga e le aoga (mo le faʻamaeʻaina atoatoa o sauniuniga faaopoopo o le a manaʻomia);
  • e faatoa mafai ona faʻaaogaina i le amataga o le vaitau o le tautotogo (aʻo leʻi amataina le matala) ma a maeʻa lau lau, o le mea moni e faapea, o se vailaau faʻamalo e mafai ona faʻaleagaina laulaʻau laʻau ma weni laiti;
  • e vave ona fufuluina e le timu, pe a maeʻa ona amata ona gaoioi pe a maeʻa ni nai itula, ae peitai, o le maualuga o le taunuʻuga e maua pe a maeʻa le 24 itula, o lea afai e timu fafo, e tatau ona e sulu le laau i nisi taimi.

Afai o le togalaau e togafitia faʻatasi ma le sulfate uʻamea, o le mea lea o le a aʻafia ai lona tulaga. I lenei itu, ao leʻi amataina le gaioiga, e taua tele le suesue ma le totoa i faatonuga na tuʻuina atu i le meafaigaluega.