Laʻau

Toto lelei laʻau mama washingtonia i le fale

Palma Washington na maua lona igoa e faamamaluina ai le uluai peresitene o Amerika, o lona lauʻeleʻele e taʻua o South ma le vaega o Amerika i Matu. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fale teuteu, e mafai ona e faʻaleleiina soʻo se avanoa i totonu.

Faamatalaga o le pama Washingtonia

I le vao Uosigitone palm e mafai ona ola e oʻo i le 30 mita le maualuga, ae o le tuputupu ae o le aiga, o nei fuainumera e matua itiiti lava.

Washingtonia laau o le pama i le vao

Lea lanu valiina i se lanu lanumumu lanumeamata, tuputupu ae i le 1.5 mita le umii. E vaeluaina i latou i le ogatotonu ma e foliga mai e pei o se tagata. O le maelega e le masani ai i laʻau e sili atu ai ona matagofie le pale. O se mea mataʻina uiga ese o le laau, o le lau o le paʻu e le pa'ū, ae tumau i luga o le laau, faia se ituaiga laʻei latalata i le ogalaau.

I le taimi o le fugalaau, e faʻaputuina ai fugalaau fugalaau i luga o le laau, e aoina i paʻu. O loʻo i luga o ni uumi uumi. I le vaitau o le taumafa, o fua o le pouliuli ua faia i nofoaga o fugalaau, i totonu ia o loo i ai fatu.

Manatu lauiloa

Filamentous (filamentous)

Washingtonia filamentous

I se isi auala, o lenei laau tele e taua - o le Kalefonia palm palm, o le igoa e fetaui lelei ma lona nofoaga na afua mai ai. O laʻau o sea laau e valiina i totonu o se 'uliuli-uliuli, ma e tele foʻi la latou paʻepaʻe papaʻelea e maua ai le foliga o se mea teuteu faapitoa. Aʻo tuputupu aʻe Pama toto, e tatau ona e mafaufauina, i le taumalulu, e manaʻomia ona tuʻuina atu i ai le vevela e tutusa ma le 6-15 tikeri.

Robusta (mamana)

Washingtonia Robusta

O le mea na fanau ai lenei ituaiga o Mekisiko. Laʻau uumi, valiina i lanu lanumumu lanumeamata, ola i luga o petioles. Krona robusta o loʻo i le pito i luga o le ogalaauo le mea lea e foliga mai e sili ona manaia ma taugofie;

Aiga Tausi

Ina ia mafai e Uosigitone ona tuputupu ae ma atiina ae lelei, e tatau ona tuuina atu tulaga talafeagai ma tausiga.

Nofoaga ma moli

E sili ona lelei le totoina o fagu i nei laau latalata i le faamalama sasaʻe poʻo sisifo. E mafua lenei mea i le mea moni o le pama e sili ona fiafia i le la, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona faʻasalalauina, aua o ave tuusaʻo e mafai ona matua faaleagaina ai le laumei lanumeamata o le laau.

A filifilia se nofoaga mo Uosigitone, ia manatua o le a le taliaina ia tusi.

Tuuina atu i totonu o le vao, e ola ae i se tulaga o le eleele, faatasi ai ma le galueaina o fale e tatau maua le malulu o le ea e 20-24 tikeri.

Humidification ma laʻei pito i luga

I le taumafanafana, o le vai i le taimi lava e maeʻa ai le masini. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le taimi e fafaga ai, ma a maeʻa le palapala, e tatau ona e faatali 2-3 aso. O le teuteuina o se lalelei matagofie e talafeagai ma le vai mafanafana, fuafua lona aofaiga i se auala e aloese ai mai le faʻamago ma le suavai.

E tatau ona e faʻauuina Uosigitone i taimi uma, ae o le taimi

O le ea malulu o se vaega taua o le ola o le pama. Ina ia faia ni tulaga lelei, o le laʻau e sosolo i aso taʻitasi mai le fana fana. I aso vevela vevela, e fautuaina e fufulu ese lau laʻau i se susu susu.

Ua fafagaina Uosigitone i le taimi o le tautotogo-taumafanafana. Soʻo se 2-3 vaiaso i le taimi o le faʻaleleia o vai, e suia le vai i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi mo pama, dracaena poʻo laau laʻau teuteu. O le tulaga autu o le i ai o le tele o le uʻamea. O le tele o taimi, o nei fugalaau faʻatau e faʻatau atu i foliga o se paʻu, lea e tatau ona faʻafefe i vai e tusa ai ma faatonuga.

Teuteu

E tatau i tagata tafafao taitasi ona filifili mo ia lava pe tipi ese lau lanu pe leai foi, lea, e tusa lava pe a vevela, o le a le faaleagaina le foliga o le laau, e tu latalata i le ogalaau.

Afai o le lanu samasama ua teuteuinai le taimi lea, o le lanu lanumeamata o le a tumau lona lanu ma le toe faafou mo se taimi umi.

Totoina o laau

E fautuaina e faʻapipiʻi le alofilima o Uosigitone i taimi nei:

  • pe afai o le matua o le laau e le silia le 7 tausaga, faʻaaogaina le 1 le taimi i le 2 tausaga;
  • pama ua matutua mai le 7 i le 15 tausaga faʻafefeteina faʻatasi i le 3 tausaga;
  • pe afai o le pama silia le 15 tausaga, ona fai lea o lenei galuega i le 1 le taimi i le 5 tausaga.
O le fagu mo Uosigitone e manaʻomia se loloto, ae le lautele, faatasi ai ma se vaega mafiafia o le alavai

O taimi uma lava, pe a faʻatulagaina, e tatau ona faʻateleina le tele o le ipu. E faapena foi o le pama e manaʻomia se suiga o le mea e sui ai, lea e faʻaaogaina e fai ma paluga nei:

  • 2 vaega o fanua laupepa;
  • 2 vaega eleele turf;
  • 2 vaega humus;
  • 1 le oneone;
  • mo laau matutua e tatau ona faaopoopo faʻamaʻi faʻasamaʻi i lenei tuufaatasiga.
A o le toe totoina se pama, e tatau ona e mautinoa i le pito i lalo o le fagu o loʻo i ai se mafiafia vaʻaia o alavai e aofia ai le tele o le oneone, pebbles, piliki piliki poʻo isi mea.

Tofiga

Ua faʻalauteleina le laau o le Uunaite o Washington e faʻaaogaina fatu e mafai ona faʻatauina i le faleoloa poʻo le aoina mai e le lima. O le taimi sili e amata ai ona totoina sea ituaiga laau e mafaufau i le ogatotonu o le tautotogo..

A o lei totoina i le eleele, e tatau ona fusi fatu. Ina ia faia lenei mea, ia muamua ona tipiina i luga i latou i se manoa maai, ona afifi lea i le kulimi susu ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 7-10 aso.

Washingtonia fatu pama

O le laasaga e sosoo ai o le sauniuni lea o le sui:

  • 4 vaega o fanua laupepa;
  • 1 le oneone;
  • 1 vaega paʻu.
Ina ia faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o fatu, ua faʻamaluluina mo le 10-12 itula i se vaifofo ma Epin.

Liligi le soʻo i totonu o fata sauni, faataatia ese fatu ma fufulu i latou i le maualuga e 1-2 centimita. A maeʻa lena, e faʻamamaina le palapala, ma tioata poʻo ata tifaga e tuʻu i luga o le fata. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai ona faia se gaosiga o le greenhouse.

O le tausiga atili o fualaau o le a avea ma taimi talafeagai e fafagaina ai ma faʻaleleia. O tupu muamua e tatau ona pala i 2-3 masina, pe a uma, o le koneteina o loʻo i luma o pama i luma o le a tuʻuina atu i se nofoaga e susulu, ae puipuia mai le la.

Palm Sprouts Washingtonia

A maeʻa foliga mai o le 2 laʻau, e mafai ona totō laau toto i totonu o pusa eseese. Fai lenei galuega ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina ai le faamaoni o aʻa.

Fuga Washingtonia pama

Uosigitone ua fuga

O le olaola o pama i le fale i Uosigitone e seasea lava ona fai mai le tele o faila fugalaau e le o atoa. Peduncles, e papaʻe, Fugalaau fugalaau o fugalaau e leʻi faia muamua nai lo le 12-15 tausaga o le ola o laau. E taua foi le maitauina o lenei tulaga matautia e masani ma e mafai ona e vaai i ai i ni nai tausaga.

Faamai ma faafitauli i le tuputupu ae

A o tuputupu ae Uosigitone e mafai ona e feagai ma le tele o faafitaulie manaʻomia lou mafai ona iloa le tasi mai le tasi ma faʻaitiitia i le taimi.

FaailogaMafuaʻagaMetotia o tauiviga
Pogisa i le pito o le laupepaO lenei vaega o loʻo faʻamaonia ai ua solia le pulega o le vai e leai se vai ma ua leai foi se paluga o le laau.Ina ia foia le faafitauli, ia faʻasalalau le faiga o le faʻavaivai ma fai ni faʻasusu.
O le pogisa mai le lagolagosua o laupepa e amata ona siitia atu i le ogatotonuLe lava le lelei o le ea.O laʻau paʻu e tatau ona suʻiina i taimi uma e mafai ai ma fufulu i se laʻau susu.
Sete i luga o laʻauTelevave o le susu i totonu o le palapala poʻo se pa'ū mataʻutia o le vevelaI lenei tulaga, e mafai ona fesoasoani le laau i le na o le toe faafoi atu i tulaga masani
Ua tele le pala mata lanumeamataPau o le aʻa.Ua aveese le laau mai le ulo, faamama mai le eleele ma tipi ese aʻa.
Le faʻaalia o laʻititi, lanu paʻepaʻe ma laʻau lauE foliga mai, o laʻau, launiu poʻo mealybugs na faʻavae i luga o le laau.I lenei tulaga, e tatau ona togafitia le laʻau ma iniseti.

O Palm Washington o se laau matagofie tele, lea e mafai ona tuʻu uma i le fale ma i le ofisa poʻo soʻo se isi nofoaga faitele.