O le togalaau

Petunia: o ituaiga sili ona lelei o fugalaau, totoina ma le tausiga

Na sau Petunia i le teritori o le Lalolagi Tuai mai Iurukuei, o lona igoa e mafai ona faaliliuina o le "tapaa". O tulaga Europa mo le tuputupu aʻe o petunias e talafeagai lelei mo lenei laau faʻatoʻaga nei o nei fugalaau matagofie e mafai ona maua i soo se mea. O le totoina ma le tausiga o se petunia e faigofie lava, e toalaiti lava fai togalaau o le a latou teenaina le fiafia o le totoina o nei fugalaau le lelei i luga o la latou upega tafailagi.

E faʻapefea ona tupu fatu petia mai fatu ma auala e tausia ai

O lenei aganuu fugalaau o se tasi lea o laau taatele i totonu oa tatou togalaau. E tusa ai ma lona natura, o le petunia o se faʻalauiloaina o laau faʻamaina, ma e faʻaaogaina faʻapitoa i le togalaau teuteu. Faatoaga po o popo petia ua tupu, na tupu mai le sopoia (felafolafoaiga faalenatura) o ituaiga e lua - paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe paepae ma lanu violē lanu violē ma le carbonmine dark, fugalaau le manogi.


O ituaiga eseese o togalaau aina e vaevaeina e le faailoga o se fugalaau e faigofie ma faalua. Faʻatauga faigofie, i le isi itu, ua vaevaeina i le atoa, faatasi ai ma se vaʻavaʻa ma le gaogao. Terry - i luga o le tele-faʻafefea ma laiti-faʻafetaui.

E faʻapefea ona tausia le petunia i le vaeluagalemu? O nei laau totō e le lelei, faʻafefe o le lamala, telefoni. E mafai ona latou gafatia le tele o le susu i le eleele, ae le mafai ona tumau i le suavai. E manuia le alualu i luma i luga o laufanua lafulemu ma le mativa, e masani ona fai i luga o laei masani. O le aʻa o le petunia o le uamea, papaʻu, vaivai.

I taimi maualalo ifo o le timuga ma timuga mamafa, e toetoe lava a maeʻa ona vavalalata, ae o le amataga o le mafanafana ma le vevela o le tau, toe amata ai i le malosi faafouina. O le uluai malamalama o guga o le autumn e faʻaumatia na o le fugalaau fugalaau, aʻo le lau ma le pulupulu e le faʻaleagaina.

Paʻu malulu i le faaiuga o Oketopa - O Novema na te fasiina le tumutumu, ma o laulaau e totoe seia oo i le kiona.

I le itu i saute, e mafai ona toe faafouina i tausaga taitasi mai le fatuina o le tagata lava ia. Laʻau tele-faʻafefe ma ituaiga fou ua tupu mai i fualaau. O fatu e tumau pea le aoga mo 3-4 tausaga. E laʻititi lava - i le 1 g o lanu lanu lanu o loʻo latou aofia ai pe a ma le 5,000 fasi vaega, ma i lanu laiti-10,000 fasi pepa.

E faʻapefea ona ola fatu petia mai fatu e faʻasaoina ai uiga matagofie uma o fugalaau? O le vave lava ona lūlūina fatu, o le vave ona totogo o laau, o lea ua totoina ai i latou e maua ai ni fatu laau ia Fepuari-Mati. Mo le atinaʻeina masani o fualaʻau, e tatau ona susulu atu i le 16 itula o le ao. I le vevela o + 20 ... +22 ° C, o fatu e tupu i le 10-14 aso.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le totoina o se fatu e manaʻomia ai se filifiliga tatau:


E faia pe'ā uma ona faʻaalia ni laʻau moni se lua. O fualaau e totoina i le eleele i le faaiuga o Aperila, i le masina o May i le mamao o le 20-25 cm. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o Me ma faʻaauau seia oʻo i le malulu.

A uma ona totōina, pe a tausia le petunia, e taua le faʻaaogaina o fuālaʻau mamago ma tuʻuina pusa fatu. Ona totogo ai lea o le laau, pei o le tele o taumafanafana, i le taimi atoa o le taumafanafana ma le tautoulu.

E faʻafefea ona totoina ni fugalaau petunia mai seleselega

O Petunia e le gata ina faʻapupulaina fatu, ae faʻapea foi i le vavae. E faʻapefea ona totoina le petunia mai le vavaeina o le eleele? Pe a faʻapipiʻiina, o le a sili atu ona lelei mea e maua pe afai e te le faʻaaogaina vaega o le tipu, ae o tuagane laiga e oʻo i le 7-10 cm. A vavae ese mai le tina, e le tatau ona vavaeina, ae vavae ese lelei.

O nei gaioiga i lalo o se tioata po o se ata tifaga e faigofie ona maua ai aʻa, aemaise i le tautotogo ma le taumafanafana. Afai e te filifili e tausia le ituaiga, e sili atu le tipi i le taumafanafana po o le tautoulu: O vaomatua o le a manuia i le taumalulu i se potu manaia, susulu ma le vevela o le + 12 ... +15 ° C ma fuga lauusiusi i le tautotogo.


O ituaiga e sili ona lelei o felafolafoaiga o le tele o lanu, e faʻapipiʻiina e le tele o lanu, o vevela eseese ma 'ila i le ogatotonu o le fugalaau, e faʻaaogaina mo le faatulagaina o moega fugalaau, fabatok, o tuaoi, mixborders, arrays, e lelei mo aganuu.

O le pito sili ona taua o lenei laau taatele o lona tetee tele lea i matagi malolosi. O le mafuaaga lena e faigofie ai ona tupu i luga o balconies, aemaise lava ampel hybrids i le tautau laau.

O faʻamaʻi pipisi, o aʻafiaga o meaola ma viral natura e aʻafia. O meaola faalafua, laulaau ma tumutumu, aemaise lava i tausaga malulu poʻo i nofoaga malulu, ia 'ai ai slugs. O faʻaleagaga mai slugs e faigofie lava ona iloa e ala i le tele o faʻalauiloa ma misa mucous o loʻo tumau i luga o laau.

Eseesega o mea sili ona lelei ma gaioiga o le ampoule ma ata ma faʻamatalaga

I lou gauai - se ata ma se faʻamatalaga o ituaiga sili ona lelei o petunias mai le ampel ma le faasologa o ituaiga:

I se tuufaatasiga tele o petunias, o mea faʻafefiloi o hybride heterosis e faapitoa le fiafia.

O nisi nei o:


Laʻau tele "faʻalelei" Superbissima ". O totoga o lenei paluga e oʻo atu i le maualuga o le 70-80 cm ma o loʻo faʻamaʻapeʻa atoa ma le lapoa (12-15 cm le lautele) o fugalaau eseese lanu susulu ma fuga uamea.


"Pink sky". 25-30 cm le maualuga Fuga mai ia Iuni ia Setema. O le faʻamatalaga o lenei ituaiga o petunia e fetaui lelei ma lona igoa - o fugalaau o le laau e piniki lanu, e oʻo atu i le lautele o le 7-10 cm. O fatu e totoina i le faaiuga o Fepuari - Mati. E foliga mai le lanu pe a mavae le 7-12 aso. O fatu laau e totoina i se nofoaga tumau pe a uma le lamatiaga o le kiona. Faʻailogaina, faʻafomaʻi ma le mama. E sili atu le fiafia i le malamalama, laʻau lelei ma lelei.

Faʻaaogaina mo le totoina i luga o moega fugalaau, i mea faʻaalu, tuaoi, faʻamaʻaloga ma vases.

"Fuga", o se paluga. O se petunia tulaga ese, lea e le mafai ona taʻua i soo se ituaiga faʻalauiloa o lenei fale.

Vaavaai i ata o nei pusa talofa - o fugalaau tetele e oʻo i le 12 cm le lautele o loʻo i ai se lau laumei faʻapitoa ma faʻapitoa, e toetoe lava o le "pogisa" sili atu le lagolagosua e lagolago ia i latou:


O lenei mea e maua ai se tulaga uigaese "crinoline" mo fugalaau - pe afai o se fugalaau tele e lava lona puipuia i le timu ma le leaga o le tau. E le pei o petuniasiga muamua na iai muamua, o loʻo i ai ni laau totō, lea e le mafai ona faʻataunuʻuina.


Petunia e tele-faʻafeifo - o se laau e sili ona taua mo le teuteuina o falesa ma loggia, ato mananaia, moega fugalaau muamua ma fugalaau.

"Picoti" - Se faʻafefiloi faʻafefete eseese ma fugalaau tetele o le lanu muamua.

E pei ona mafai ona e vaʻaia i le ata, o se tasi lea o ituaiga sili ona lelei o petunias ma lala tetele ma umi, faʻateleina fua:


Faaaogaina masani: sili mo fugalaau, ato tautau, pusa faamalama, moega fugalaau.


Faʻamaumauga "Lamepi Rusia" F1 - o se faʻafefiloi. Fugalaau o foliga masani ma le telē tele - tusa ma le 10 cm le lautele, ufiufi uma le laau i se masini tele.

O le teuteuga sili mo soo se togalaau fugalaau. Pulapula i le 12-16 vaiaso ma fuga lauolaola lelei, i le taumafanafana uma seia oʻo i le pau.

O lalo ifo o ata ma faʻamatalaga o ituaiga sili ona matagofie o faʻasalaga o le faʻasalalauga Exotic:


"Picoti Velvet" F1. O le lanu violē lanu o le "veveveteen" le mea e tuʻufaʻatasia ma se faʻatapulaʻa lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, o se faʻamaloga manumalo-win.


Fiery Kan-Kan F1. O se fesuiaiga sili ma se teteʻe maualuga i faʻamaʻi ma le fugalaau umi, lea e sili atu ona faʻamaonia nai lo isi petunias.


Toulouse F1. O le susulu, uluai tuufaatasiga o fasi lanu lanu piniki piniki ma le lime, tulaga ese mo fugalaau taitasi, e le masalomia e avea lenei fatu ma "tusiata o le uluai ituaiga".

O lenei petunia o le a faʻafiafiaina oe ma au malolo i le taumafanafana uma, o fugalaau fugalaau ma pusa!

I le isi, o le a e mauaina se ata ma se faʻamatalaga o le petunias series Pununia F1 - o se faasologa o hybrids semi-hybrid na faia e sui ai le Ramblin:

E i ai foi lona masani masani, ae e ese mai i se faʻaopoopoga fetuunaiga o fugalaau mai le amataga o le fuga. O mea pito sili ona manaia o vaega nei: "Orange," "Rose," "Kefe," "Red," "Lau Susuga," "Salmon."


Faʻamaumauga "Minisiteni". O nei mea e sili atu i le tele o petunias, o loʻo iai le tele o fuā ma le maualuga o le tau. I le faasologa masani: "Rose", "Blue Storm", "Ivory", "Rose Wayne", "Furor" (paluga).


Faʻamaumauga "Super Tunnel" F1.O nisi ia o mea sili ona lelei, o le tele o fualaau aina. O le faasologa e aofia ai vailaʻau.: Soft Pink, Pale, Red, Lavender White, Easy Wave Blue, Triumph (mix).


Grandiflora Series - petunias faʻapipiʻi lapopoa. O le tuufaatasiga e aofia ai: "Rusia tele", "Gulliver", "fetu Kerisimasi", "Ultra", "Frost Fae."