Meaai

E faʻapefea ona faia se molī pauka ma laulaʻau mamago?

O iinei o le ae maua ai fautuaga pe faapefea ona fai Jackkinkin mo Halloween ma faʻamago fatu na aumai mai le paukiki.

Laʻau Paʻu o le Paʻulaʻau Paolo ma le Lulu Moli

O le aga masani o le faia o moli eleka mai le aga masani a Celts ina ia mafai ona maua ai ni moli e fesoasoani ai i tagata ua leiloloa latou te maua le ala i le purgatory. Ina ua mavae le tele o seneturi, ua avea le lamepa a Jack ma se uiga taua o le aso malolo o Halloween, ma o foliga malie o loo vaavaai solo i soo se mea i le faaiuga o Oketopa, ma tuliesea agaga leaga.

Pau lava le mea e te manaʻomia e faia ai se moli teuteu mo se aso malolo o se laʻau manogi manaia o le saʻo, se naifi ma se sipuni. Mo le malamalama e faʻaaogaina se moligao masani poʻo se moli eletise.

  • Taimi e kuka ai: 30 minute

Meaʻai ma Mea Faʻapitoa:

  • 1 uka;
  • vaega o le gau;
  • se sipuni tele ma se laupepa malosi;
  • pelu maai;
  • apu o le apalai o le apu;
  • peni po o peni-tag.

Auala fai kuka

Faia o se moli uila

O le poto masani ua faaalia ai o mea sili ona matagofie e maua mai i kulimi o se tino masani - e mausali ma faigofie ona tipi. Muamua, fufuluina le paukini, ona faia lea o se naifi malosi, tipi ese le pito i luga ma le siʻu. E le o tagata uma e iai le sipuni tele ma se mata malosi, ae afai e te faamanatuina pea Halloween, ou te fautuaina oe e vavae se sipuni se tasi mai fale o fale mo nei faamoemoega. Soo se tagata (ma lima) o le a fesoasoani ia te oe e te falepuipui.

O lea la, matou te siakiina ma le faaeteete le taga fatu, ma taumafai e aua le faaleagaina fatu ma puipui. E mafai ona e tipi le tino, ma tuʻu ai puipui ma le mafiafia o le 1.5 centimita. Muamua, o le a sili atu le susulu o le pauka, ma le lona lua, o le ai ai se mea e kuka ai le kuka, ma o le a le mou atu le fualaau faisua!

Matou te faʻamamaina le uka mai totonu

Matou te tipi ese le faavaa ma se siʻu, tipi tipi tafatolu i totonu o se liʻo. E tatau ona faia lenei mea ina ia maua ai le vevela mai le moligao, lea e masani lava ona tulaʻi i luga, e i ai se pusa.

Ona maua ai lea o se pito i luga o le paʻu o le sima i luga o le pito sili ona lalelei o le pauki. Sa matou tipiina mata i se naifi e aveese ai le tumutumu mai apu.

O se naifi faʻauʻu e tipi ese se ataata. Ou te fautuaina oe e tuua ni tagata se toʻalua i se ataata (2 nifo). O le a ou faamalamalama pe aisea. O le uka e mumu mai le moligao ma, pe a vavae atoa le gutu, ona i lalo o le aafiaga o le vevela o le a malolo lau Jack, ma o le ataata o le a liua i se miti vaiti.

E mafai ona e faʻamuta iinei, afai e te faia se moli uila muamua, tuu i totonu o le pusaaisa, o le a tumau mo le 2 aso e aunoa ma ni faʻafitauli. Ua sauni le kalamu Halloween Halloween.

Tusi i luga o se pauki ma tipi ese mata, isu ma ataata

Laʻau pikiapu mama.

O se talimalo tau tamaoaiga o le a le lafoaia se aoga e ala i le gaosia o lamepa - fatu. Lima e vavae ese fatu mai le paluga, tuu i totonu o se mea e fai ai se meaʻai poo se sieve.

Tuʻuese fatu pika mai le pulupulu

Faʻamamaʻa lelei ia fatu ina ia fufulu uma le pipi o loʻo totoe, tuʻu i totonu o se faʻavevela i le vai vai.

Faʻamama lelei le elekene fatu, ia faʻafefe le vai

Matou te tuu le gaʻo i ni faʻalaʻau, tuʻu fatu i se mea manifinifi, tuu mo le 1-2 itula e faʻagogo.

Umu kulukuni kuka i luga o le kulimi

Ia tuu nei fatu i totonu o se apa uamea. Matou te tuu i luga o le ogaumu, fai le afi laʻititi ma faʻagogo, faʻavevesi, mo le 20 minute. E mafai foi ona e tuu fatu i luga o se pepa tao, tuu i totonu o le ogaumu i luga o le fatafata, ma tatala le faitotoa oven. O le vevela e 80 tikeri, o le taimi e 30 minute.

Fuga fatulaku fatu i totonu o se apa

O fatu ua mamago e sili ona teuina i totonu o se taga lino.