Isi

Matou te faia se togalaau aina ma o matou lava lima: mataupu faavae lautele o faatulagaga, ituaiga o moega atamai

Na ou faalogo i le tele o mea e uiga i moega o meaola, ma o aʻu uo ua matua fiafia lava - mo le tele o tausaga ua latou totoina na o latou lava ma o tausaga uma latou te mitamita ai i se seleselega tele. Sa tonu ia te aʻu lava ia e taumafai e faia sea ituaiga vavega i le atunuu. Tau mai ia te au pe faapefea ona fausia se togalaau aina i ou lava lima?

Moega gaosi, moega matagofie, moega mafanafana - o le taimi lava e taua ai fausaga faapitoa e fesoasoani e faamama le galue malosi a faifaatoaga ma maua se seleselega lelei i luga o se nofoaga faatapulaa o le nofoaga. O igoa uma e toatolu o loo atagia atoa ai le natura o ia faatoaga: o fualaau faisua ua le ola i totonu o le eleele i totonu o le togalaau, ae tuusao i luga o fualaau faasaina e maua ai laau toto ma meaai, ma faapena foi i le faagasologa o le lafoaia latou te maua ai le vevela, vevela o le togalaau ma le puipuia o togalaau mai le malulu. E le gata i lea, o le laufanua o loʻo tulaʻi mai e faʻapipiiina i se mea umi ma le vaapiapi-moega (masani ona i ai se tapulaa faataamilo i le nofoaga) - e sili atu le faigofie ona tausi lelei nai lo le tamoe solo i le togalaau ma se pusa poʻo se maea.

Taiala lautele mo le fausiaina o moega matagofie

E oʻo lava i se tagata fai togalaau amata e mafai ona faia se togalaau aina i ona lava lima. O le mea autu i lenei mataupu o le saunia lelei o le eleele ma taatia se "keke keke laulauina", lea o le a tutupu ai fua, e pei o:

  1. Mo le laugatasi maualalo, e tatau ona faʻaaogā ni meaola lanu po o le lanu enaena, lea e faʻapalasi mo se taimi umi (lala, mea meataalo, ogalaau o sana ma le sola).
  2. O le vaega lona lua e tatau ona faia i mea lanu meamata, vave ona pala (lau, mutia, otaota otaota mai fualaau aina ma fualaʻau).
  3. Faʻamau humus ma le pefu i se vaega lona tolu.
  4. Luga o le moega faʻatasi ai ma faapalaga faʻapipi poʻo eleele lelei ma mulch ma vaomago.

Talu ai ole mea ole apalai o mea autu mo se moega mafanafana, e sili atu le amata ona faʻapipiʻi i le tautoulu, pe a tele. Afai ei ai se faapalaga o le faapalaga, e mafai ona faia le moega togalaau i le tautotogo, ae a maeʻa ona tuʻuina uma ia laulau, e tatau ona sasaa i le vai mafanafana ma ufiufi i se ata mo sina taimi e amata ai le "tali faʻavave".

O le faʻapipiʻiina o le laina vaʻa mo le tausiga o moega e le taua tele foi: e masani ona mulimulitaʻi i mutia mūmū pe ufiufi i le kata poʻo le ata ma e ufiufi foi i luga ina ia le tupu ai vao.

O le foliga o se togalaau manaia e faalagolago lea i le manao o se tagata nofoa mafanafana, ae o le tele o taimi latou te faaaogaina ituaiga e lua:

  • maualuga moega;
  • togi.

E faʻapefea ona faia ni moega maualuluga?

Luga maualuga ua fautua mai o laau toto o le a tupu aʻe i luga aʻe o le eleele. Ina ia faia lenei mea, fai se atigipusa, fagu po o se mea umi, tuu i totonu o se nofoaga manaia ma faatumuina i le "keke falafe". E mafai ona vave tuʻuina atu moega faʻataʻatitia i luga o maʻa, faʻalauteleina i le maualuga o le maualuga, ae o le lautele e masani lava pe tusa o le 60 cm.The ogaoga o le togalaau e matua faigofie lava ona tausi, e ese mai le vevela o le vevela, ae e tatau ona faʻafeinu i taimi uma.

O moega umi e lelei mo nofoaga e tele lologa.

E faʻapefea ona faia se vaʻaiga faʻapitoa o le moega?

I le faatusatusa atu i moega maualuluga, e tatau ona fausia ni vaitusi ina ia ola ai laau toto pe latalata i le palapala. Ina ia faia lenei mea, eli se alavai i se nofoaga filifilia ma se loloto e tusa ma le 0.5 m ma faatumu i organics e tusa ai ma le fuafuaga lautele taliaina. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faia itu taʻitasi.

Lapoʻa loloto-loloto o se filifiliga lelei mo nofoaga e vave faʻagogo: latou te taofia le susu mo se taimi umi, aemaise lava i le mulilua faaopoopo.