Laʻau

Faia o fale ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le sua o Kalanchoe

Fuʻa ma gastritis, o le gutu i le gutu ma le malosi o le malosi, o le isu ma pimples i luga o foliga - o se lisi e le atoatoa o mea e faʻaaoga ai Kalanchoe, pe o lona sua. O lenei laau e tatau ona tauaveina le igoa o le fomaʻi laititi. Ae le o ona ituaiga uma o loʻo i ai faʻamaumauga faʻamalolo. I vailaau, Kalanchoe Degremon ma Kalanchoe pinnate e faʻaaogaina.

Faʻaaogaina faʻamaloilo o le sua o Kalanchoe

O le faʻaaogaina o le sua Kalanchoe i le togafitiga o le dermatological, nifo, taotoga ma isi maʻi o loʻo faʻamatalaina i lona fatuga. Laʻau fou ma 'apa o loʻo aofia ai:

  • flavonoid glycosides o loʻo i ai se aʻafiaga faʻamalosi ma le choleretic;
  • tannins faʻatasi ai ma vailaʻau faʻamaʻi, anti-inflammatory ma hemostatic meatotino;
  • vailaʻau faʻasaina ma enzymes e faʻaleleia ai mea faʻaletaponei;
  • vitamini C ma P, faʻamalosia vaʻa, faʻavasegaina faʻasolosolo faʻasalaga faʻasalalau ma faʻaleleia puipuiga;
  • faʻapea foi ma polysaccharides ma elemene taua.

O nei mea uma e maua ai le faʻamaloloina o maʻi, faʻapipiʻi faʻamaʻi pipisi, faʻateleina le toe faʻafouina o le epithelial, faʻasaʻo le microcirculation i totonu o masini, ma faʻasaʻo le mumū.

Faʻafefea ona togafitia i le sua o Kalanchoe

I le fale talavai mo faatonuga o le faaaogaina o le Kalanchoe juice, e mafai ona e faitau e faʻaaogaina i fafo ma faʻalapotopotoga. O le eseesega o le i ai i le mataupu muamua, o mea mo le paʻu ua uma ona saunia ma le vailaau faʻasaina, ma faʻaaoga i totonu o le lotoifale ma le faʻaleleia o vai e fetaui lelei mo mucous membranes.

Manua, mumu ma isi manuaga o le paʻu

E tasi le aso i le aso, e faʻapipiʻi ai le maila ma le mea e moe ai i laumei o loʻo faʻamaluluina i le sua, ufiufi le manuʻa ma se fusi. I le mu tele, faʻaaoga le Kalanchoe liniment pe faʻaopoopo se tutusa tutusa o le 0.5% faʻafofo o le novocaine. Togafitiga e manaʻomia le vaavaaiga faafomai.

O le faʻamalosi o siama, faʻamamaina le paʻu e faʻamamaina i le tele o taimi i le aso ma le inu o le ava malosi o Kalanchoe.

Vaʻa vevela

Le faʻamalosia o puipui lapisi ma faʻaitiitia le faʻamaʻiina o veins varicose i le taeao ma le afiafi, faʻapipiʻi le toto o Kalanchoe. E na o ia lava e saunia: o le fagu tioata e afa e tumu ile lapisi lanu meamata, o le ava po o le vodka ua faaopoopoina i le pito i luga ma ua tauanau mo se vaiaso i le pogisa. Ua uma ona faamama le masini, faapipiiina mea e masani ai, teuina i totonu o le pusaaisa.

Gynnecological problems

I le malepelepe o le au ma le endocervicitis i le po (mo 8-10 itula), o le suauu o loʻo i totonu o le suāuʻu poʻo le Kalanoe juice e tui i totonu o le va. O nei lava vailaʻau e faʻasusu ai vavae, o manua o le tina i le paina.

Mamai o nifo

Faʻasolosolo taimi, faʻamaʻi pipisi, stomatitis, faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o swabs ma le suavai mo le 15-20 minute ile 5 taimi i le aso. Latou te faʻaitiitia le fulafula ma le tiga pe a uma togafitiga faʻapitoa (tatala o le aloese, tofo le nifo), fesoasoani i le vave faʻafouina o le mucous membranes o le vavau o waha, ma faʻaitiitia le lamatiaga o le suppuration.

ENT faʻamaʻi

I totonu o faʻamatalaga otitis, o loʻo faʻapipiʻiina le launiu o le cotton i le vai, pe 2-5 gogo o le vai vevela poo le ova oona ua totoina.

Ina ia faʻaitiitia le faʻaogaina o nifo ma le sinusitis poʻo se malulu leaga, o le sua Kalanchoe ua faʻafefeina i le vai e tafe mai i le isu e oʻo ile 5 taimi i le aso. Fufuluina o le suamalie o le suamalie po o lona vaifofo i le fua faatatau o le 1 e oo i le 5. O le sneezing malosi e fufulu mama ai le agasala, ona mafai ai lea ona faamaluluina fua o le suʻe ma se sipuni o le cotton ua tuu i totonu o le sua.

O fafine maʻitaga e le tatau ona faʻaaoga le sua o le Kalanchoe e togafitia ai le isu o le isu, e le gata ona o gasegase ono mafai. O mea mataʻutia o faʻasagaga matuia o muso o le manava i le taimi o sneezing.

Faʻatasi ma le tonsillitis, tonsillitis, laryngitis ma se vaifofo o le vai, ia faʻamalosi i itula uma i nai aso muamua o maʻi.

Faaaogaina i totonu o le Kalanchoe sua

I le gastritis, colitis ma isi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, o le faʻaaogaina o le sua o le Kalanchoe i totonu ua faatonuina. Ae i tulaga taʻitasi, o le vailaʻau e mafai ona fuafua naʻo le fomaʻi aoga. O le sua o le Kalanchoe e aofia i le tuufaatasiga o vailaʻau vailaʻau e aofia ai le lime juice, kukumba ma isi fualaau faisua ma fualaʻau

Mai le kulimusu ma le maualalo o le eletise o le manava, e mafai ona e inuina se sipuni o le vai mafanafana pe ai foi se lau laau fou.

Ina ia puipuia le malulu ma faateleina le puipuiga, o le sua o le Kalanchoe e onā i luga o se sipuni pe a uma le 'aiga o le taeao.

Faia o le sua i le fale

O taʻavale o vailaʻau faʻamaʻi o Kalanchoe e le o manaʻomia le tausiga. O le mea lea, e le faʻatau ai e le aufaʻatoʻaga amateur le sua o Kalanchoe i totonu o se fale talavai, ae faigofie ona maua togafitiga fou i soo se taimi o le tausaga. I le faia o lenei mea, tipi ese le tele o laʻau o loʻo manaʻomia mai laulaʻau, ma fufulu i se mea e fai ai meaʻai, galala lauulu pe na o se naifi, ona faapipii lea o le laʻau lanumeamata e ala ile 3-4 laulau o gau.

Ae o lenei auala e lelei tele pe afai o le vaifofo faʻamalolo e manaʻomia vave. Ina ia maua se oloa malosi, ia tipi le lau ma le pepa ma tuu i totonu o se pogisa ma malulu. A maeʻa le 3-6 aso, e fufulu le paopao ma saunia le suavai.

Ina ia aua nei paʻu se matāua, o le gau e faʻamamāina i le vai mafanafana.

Teu se fale i totonu o se fagu tioata pogisa i le vevela e oo atu i le 10 ° C mo le sili atu ma le vaiaso. E mafai ona e faʻalautele le fuaitau i le faaopoopoina o le 1 vaega o le ava i le 20 vaega o le sua.

O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o le sua Kalanchoe i soʻo se ituaiga atonu o le maitaga ma le gasegase ile tino.