Meaai

E te iloa le auala e tatala ai le uaina e aunoa ma se fagu?

Aso malolo, malo, tagata uma o loʻo tulimatai i se taumafataga ma se uiga lelei. Ae o se mea leaga, na leiloloa le 'au. Ma o loʻo faatalitali malo, e malulu ipu ... Ma o tagata uma e amata ona vili e avatu fautuaga pe faʻapefea ona tatala le uaina e aunoa ma se paʻu.

Auala fiafia e tatala ai se fagu

Ua oʻo mai tagata i le tele o auala e tatala ai le paʻu ma auala faʻaleleia. O nisi o fuafuaga e matua manaia ma e faigata ona talitonu i lo latou aoga. Peitai, e ui i lea, latou te feagai ma se pusa. O le mea lea, o se filifiliga o metotia e sili ona manaia ma faʻamaonia o le auala e tatala ai le uaina e aunoa ma se paʻu.

Faʻamau le paʻu i lou tamatamailima po o auala faʻalelei

O le metotia e aoga tele. Naʻo le tulaga muamua lava, e tatau ona e maua se malosi ofoofogia. I le lona lua, e mafai ona e faʻaaoga mea uma o loʻo lata mai. E mafai foʻi e tamaʻitaʻi ona faʻaaoga tulimanu mai a latou seevae e sili ona fiafia i ai (e le sili mai i le faila). O nisi e fautuaina le faʻaaogaina o naifi ae le o se paʻu. O le le lelei o lenei auala o le le mafai ona tapunia le fagu pe a le inu le uaina.

Faʻaaogaina seevae

A o mafaufau pea pe faʻapefea ona tatala se fagu uaina e aunoa ma se fagu? Pau lava le mea e te manaʻomia o se seevae a alii, i le mulivae e te manaʻomia e tuʻu ai se fagu. O le taimi nei, i le alu i le puipui, latou te tuʻituʻi atu i se seevae ma se fagu. A maeʻa ni nai tafe, e alu ese le paʻu i fafo ina ia mafai ona toso mai i ou tamatamailima. I le auala lava e tasi, e mafai ona e tatalaina le kosi i le naʻo le afifiina o le pito i lalo o le fagu ma se solo ua gaugau i luga ole laulau. O le mea faalilolilo o loʻo i totonu o le kapeta vai e taʻua o le vai: i le taimi o le tuʻituʻi atu, o le uaina e faanatinati atu i le paʻu ma le malosi o loʻo e faia, faʻafefete i totonu o le paʻu ma amata ona tulei i fafo.

I le faʻaaogaina o le metotia, e taua le aua nei faʻaaluina ma e le motusia le fagu. E moni ... faʻataʻitaʻiga i le uaina le taugofie.

Suʻe i le laveai

O le metotia e talitutusa ma le auala e tatala ai se uaina ma se kesi. Faʻaaogā se sikulifili, vili se sikuea laʻititi i totonu o le paʻu, ae ia puʻe le pulou i se isi itu i le 0.5-0.7 cm. Faʻasalalau, faatasi ai ma le fesoasoani a paʻu, uu le pulou ma, faʻaaoga le malosi, toso ese le kesi. Ae e tasi le mea: e mafai ona malepe, ma o le a tuua oe e leai se mea.

Paʻu ipu

Ma o se tasi lenei auala e tatala ai le uaina e aunoa ma se paʻu i le fale. E foliga mai o se naifi e le gata ina e seleseleina ai oloa, ae tatala foʻi fagu. Muamua, liliu le fagu i lalo ina ia faʻamaluluina le paʻu i le uaina. O le taimi nei latou te ave se naifi i se lauitiiti lauitiiti ma tuu i totonu o le paʻu i le loloto e mafai ai. O le uuina o le naifi i se tulaga maualalo, faia ni gaioiga feaveai ma i le taimi lava e tasi e toso malie. O sina siʻosiʻomaga ma le kesi na toso ese.

Faaaoga le metotia ma le saʻo atoatoa - ei ai se maualuga maualuga o le tipiina o oe lava.

Auala faʻatau

E lua filifiliga.

Muamua o le vevela naʻo le ua i luga o le mumu o se moligao, mumu, mumu, na o le alu i luga o le mumu. O le ea i totonu o le ua o le a vevela ma faalauteleina, ma tuleiina ai le kesi.

I le filifiliga lona lua, e mafai ona e tuu se fagu i totonu o se ipu vai vevela, afi (mo se faataitaiga, i totonu o se afi, pe afai o oe o le natura). E pei ona i ai i le mataupu muamua, o mea o loʻo i totonu, faʻamafanafanaina, faʻapipiʻi le paʻu. I le auala, i lenei auala o le ae fasiotia ai ni mea se lua, leai, e oʻo lava i le tolu lapiti: ia malie, faʻamalo le fagu ma saunia se vaiinu e aoga tele mo le tino - grog (ia manatua e teu i luga mea manogi).

Faigafaiva ma se manoa

Pau lava le mea e te manaʻomia, o se maea umi ma umi. E nonoa se nonoa i le tasi pito. I le taimi nei, faʻaaoga se mea faʻafiafia, fai se pu i totonu o le paʻu ma tulei le maea i totonu o le fagu ina ia faʻamautu le fusi i totonu. O mea uma o totoe o le tosoina lelei lea o le maea ma o mea uma lava, e mafai ona e inuina le uaina.

O lenei ua e iloa le auala e tatala ai le uaina e aunoa ma se taʻavale ma e faigofie ona e faia e faʻaaoga ai na o le poto, faʻaleagaina ma le faʻaleleia auala.