Fale taumafanafana

Le a le mea e le olaola ai Kalanchoe i le Fale

O le lautele o le lautele o Kalanchoe o se aganuu na amata i le faaiuga o le 80s o le seneturi talu ai, i le taimi muamua na mauaina ai le au o le terry hybrids, ua iloa nei o Kalanchoe Kalandiva. Faatasi ai ma le eseesega o ituaiga o fanua o loʻo i ai nei o Kalanchoe, o nei potopotoga totō na ofoofogia ma faʻaauau pea ona maofa io latou foliga vaaia.

I luga o se lanu lanumeamata lanumeamata o laʻau paʻu, pei o loʻo i ai se pulou papae papae, lanu piniki, lanu samasama poʻo le mumu. Ma afai e te manatu e le manaomia e Kalanchoe se tausiga faʻapitoa ma o loʻo faʻatulagaina e avea o se laʻau ola umi, o le fiafia i le aganuʻu e sili atu nai lo mea uma e faʻamoemoeina.

Ae ua leva ona le fiafia le au muamua fugalaau fugalaau oe na teuteuina o latou fale i ni "faaputuga e faavavau". Ina ua le lava le manava mulimuli, o tagata fou e le mananao e fausia i le masina, po o le afa tausaga, po o le tausaga. Mo le tele o fugalaau fugalaau, o le fesili pe aisea e le fuga ai Kalanchoe ma tupu aʻe ai luga e le foiaina. O se togavao faʻatapulaʻa, faʻavaivaia lona foliga, o le vaega pito i lalo o pupula na faʻaalia, vevela, ma o pito i luga na teuteuina i se tamai laupepa o laulaau gaosi.

O se taunuuga, i totonu o Europa, na maua e Kalanchoe le lauiloa o se "laau e tasi le taimi", ma i Amerika ma le itu i saute o le lalolagi e tele ituaiga o ituaiga o laau e mafai ona sili atu ona vaaia i totonu o togalaau nai lo le faamalama.

Aisea e le fuga ai le fale o Kalanchoe i le fale? O le a le ituaiga tausiga ma le tausia o tulaga manaomia mo le laau ina ia toe iloa mai ai i luga o ia mea, ma o le vao lava ia e tumau pea ona lelei ma matagofie?

Aisea e tupu aʻe ai Kalanchoe, ae le o fuga?

Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona lafoina se vao ua mamae pe tupu aʻe ni vaomatua mataʻutia i luga o le faamalama i le faʻamoemoe o le a suia e le laau lona mafaufau ma tuʻuina mai ai ni meaʻai. O le a le mea e fai pe afai e le fuga o Kalanchoe? E tele mafuaʻaga e le faʻatali ai fugalaau mai Kalanchoe:

  • Muamua lava, o le leai o se faʻamatalaga e uiga i le laau ma le faʻamautinoa o tagata faʻatau e leai se tausiga faapitoa mo le seleselega e manaʻomia.
  • Atonu o le a leai se malamalama o le laau, lea e tau atu i le faalauteleina o lala ma le le lava o le malosi mo le fausiaina o mea leaga.
  • E le mafai e Kalanchoe ona totoina fugalaau, pe a faʻaalia i le malamalama e sili atu ma le 12 itula i le aso.

O le mea moni, o Kalanchoe o se tasi o laau e sili ona le lelei. Ae ina ia mafai ai ona ausia le fugalaau i le fale, o le tausiga o Kalanchoe o le a le talafeagai.

Talu ai i totonu o faleoloa e mafai ona e vaai i taimi uma i vao vavave, o le faʻamalosia e faia i le olaola e faavavau o le aganuu. O le mea moni, o tagata e tuʻuina atu fugalaau ae leʻi tuʻuina atu i latou i faʻatau oloa e faʻaalia ai foliga vaaia o le faʻamalosiina. O se laau laʻititi ma se faʻaoga lelei e totoina i totonu o se fagu felaʻuaiga, o le palapala lea o loʻo i ai meaʻai ma fomaʻi mo naʻo ni nai masina. O Kalanchoe mai le 14 i le 42 aso, faʻalagolago i ituaiga ma ituaiga, o loʻo i ai i tulaga o se pupuu, pe a ma le 10 itula, itula o le ao, lea e faʻamalosia ai le vao e faʻaputu fugalaau.

O le ulu atu i totonu o le fale, o se laau faapena ma le faʻafeinuina lelei, faʻamalama lelei ma se mafanafana lelei, tuʻuina atu lona malosi uma, fuga ona o totoe o meaʻai i totonu o le ulo. O le mea lea, o le faʻatau mai o se vao vavalaʻau ma manaʻo e toe vaʻai i ona uiga mataʻutia, e tatau ona e fesoasoani i le atiina ae o le malosi, ona toe faia lea o le Kalanchoe e fuga mai i le fale.

Kalanchoe tausi i le fale pe a uma ona fuga

Pe a aliali mai i luga o le togavao o Kalanchoe, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o laʻau. Ma i le tautotogo, pe a maeʻa le maeʻa o le fugalaau, o le tele ma le tele o le faʻainuina o loʻo faʻaititia, ona o le aʻafia o le aʻa ona o le faateleina o le palapala o le eleele o le mafuaaga taatele lea o le maliu o Kalanchoe i le fale. A faʻamaligiina, e sili atu ona lelei le taulai i luga o le pito i luga o le kulimi, ma i le taimi mafanafana - i luga o le tulaga ma le elasticity o laulaau.

Afai e tatau ai, i le taimi e tasi, e mafai ona suia Iochoe. O le faailo o le laau e le lava le lapoa o le eleele o loʻo tumu atoatoa i aʻa. I le taimi lava e tasi, e taua le manatuaina o le lagona o Kalanchoe e sili atu ona lelei i ipu masima ma lona lapotopoto ile 12 i le 18 cm ma e le o togafitiga i le vaʻai ma aganuu e ese mai i le vavalaʻau. Afai e manaʻomia, i totonu o le pusa e tasi e mafai ona e totoina ai le lua poʻo le tolu o le Kalanchoe e fesoʻotai ma eseese lanu o fugalaau, lea o le a na ona faʻateleina ai le teuteu o le tuufaatasiga, ae o le a le faʻamalosia ai le tausiga.

Mo le faia o Kalanchoe i le fale, e mafai ona e faʻapipiʻiina sina pisi o le la mo nisi laau i le taimi e tasi i totonu o le ipu e tasi.

Mo le totoina o Kalanchoe, o eleele uma ua saunia mo le galulolo ma le eleele mo le totoina o fualaau teuteu ma le faaopoopoina o se vaega itiiti o le oneone e talafeagai. Afai e manaʻomia, e mafai ona tutoatasi le soli eleele mai le:

  • 2 vaega o le humus;
  • 2 vaega o le eleele;
  • 2 vaega o oneone oneone;
  • 1 vaega le gaioio;
  • 1 fasi pusa piliki piliki.

Ina ia faʻaitiitia le eletise o le eleele, faʻapipiʻi le lime powder i totonu. O le taimi e moe ai, pe a le fuga o Kalanchoe ma tupu maualuga, toe faʻafoʻisia le malosi, e tumau mai le tautotogo i le ogatotonu o le autumn.

Faʻafefea ona faia Kalanchoe ile fugalaau ile fale?

I le maeʻa ai o le faʻaleagaina ma oʻo atu i le faaiuga o Aukuso, e manaʻomia e Kalanchoe le laʻei pito i luga, lea e sili ona faaluaina i le masina, e faʻaaoga ai mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi mo le suavai.

Aʻo leʻi amataina se seti o fugalaau, e taua tele le faʻaititia o le aofaʻi o le vevela i le faʻamaʻiina ina ia mafai ai ona faʻatapulaaina le tuputupu aʻe o tipu ma lau laʻau, toe faʻaleleia le malosi o le aʻafiaga o le pulupulu.

E tasi le masina talu ona tupu, e faʻamamaina Kalanchoe:

  • i luga o vao laiti e le i ai se taimi e ola ai, ma faapipii ai le tuputupu ae o le tuputupu ae;
  • i luga o laau matutua ma vine lignified, tipiina i le maualuga e manaʻomia e maua ai se pale paleni.

O lenei fuataga o le a le gata ina puipuia ai Kalanchoe, ae o le a fuga mai, faateleina le numera o tipu i luga o nei tumutumu o loo fausia. O le faiga faʻalenuʻu o le faʻavaeina o pi i Kalanchoe e amata ile taimi e amata faʻaitiitia ai le ao. I le ogatotonu, o lenei mea e amata mai ia Oketopa i le ogatotonu o Mati.

I le taimi lava e tasi, i le vaitaimi o loʻo momoe, pe a totoina e le laau ni taamilosaga fou, fausia le laumei lanumeamata ma faʻagasolo ai fatu mo le lumanaʻi lumanaʻi, Kalanchoe o le a toʻa i le vevela:

  • 18-20 ° C i le po;
  • 22-27 ° C i le aoauli.

Afai o le vevela o le vevela e lalo ifo i lalo ifo o le 24 ° C, aua le pasi le tuai i le fausiaina o piʻo.

E aʻafia le leaga o aʻafiaga o laau ma nofo i le malulu. O le mea lea, e le tatau ona e faʻaaogaina Kalanchoe, i tafatafa o mea faʻavevela afi, ma lata ane i se faamalama po o le faitotoʻa.

Umi ma le malosi mo Kalanchoe

O se tasi o mea e sili ona taua i le tausiga o Kalanchoe i le fale aʻo lei fugaina o le malamalama lelei lea:

  • I le taimi o le taotoga, o lona uiga, mai Mati e oo atu i Setema i le taeao ma le aoauli, e maua ai i luga o laau le maualuga o le malamalama e mafai, ma i le aoauli, pe a maualuga le lamatia o le mumu, e lilo le togavao.
  • I le autumn ma le taumalulu, e itiiti lava le malamalama masani, o lea e le manaomia le ufiufi, ma i le tulaga o le timu po o le Kalanchoe i faamalama i matu, e sili atu ona lelei le faʻaopoopoina o faʻamalamalamaga.

O le maualuga o le malamalama ma le mafanafana o Kalanchoe e mafai ona faʻamasinoina e lau ma lala o le laau:

  • Faatasi ai ma le tele o le malamalama, laupepa laupepa o loʻo i ai le lanu matagofie, lalelei ma foliga vaaia lelei.
  • Afai e le lava le malamalama, ona liu lea o le laulaau, ma o laʻau fou ma laulaau e sili atu ona laiti ma laiti. Ua totogo tuai tuai, e le fuga o Kalanchoe tusa lava pe tumau pea le umi o le ao.
  • O le tele o le malamalama ma le vevela malosi e tau atu ai i le susunuina o ogaumu e pei o lanu mamago. Ma o le tuputupuaʻe o tipu i le tele o le moli ua muta.

Ina ia faʻatautaia le totoina o Kalanchoe, e tatau ona aofia i le tausiga ile fale le faʻatapulaʻa o itula o le ao i le 8-10 itula.

Afai o le a faʻamalamalamaina laau toto mo le umi, o le a le amataina le faʻagasologa o le faʻavaeina o le fatu i le taumalulu-taumalulu. Ma o iinei e tatau ona e mafaufau i punavai o moli felaʻiaʻi. O le mea lea, o le auala pito sili ona faigofie, faamalosia o Kalanchoe ia fuga i le fale i le afiafi ma seia oo i le taeao, ia ufiufi laau ma se pulou pogisa po o le tuu o le fagu i totonu o se kapoti po o se meaʻai.

E faalagolago i le ituaiga o Kalanchoe, e manaʻomia e se laau mai le 10 i le 24 aso e tausisia ai lenei tapulaʻa o le malamalama e tuʻuina ai pupu. Afai e saʻo mea uma, ona i ai lea i le amataga o le taumalulu, o le a fiafia le togavao i pupuu amata, ma o le fugalaau o le a tumau mai le 4 i le 11 vaiaso.