O le togalaau

E uiga i le totoina o le karika i le taumalulu

O le totoina o le kela i le taumalulu o se mea taua, o lea e tatau ona e filifilia le mea totino e totō ai, fuafua saʻo le taimi o le totoina, iloa le faʻaogaina ma tulafono, nuances ma foliga. Sei ou amata i ni ituaiga o nuances.

Totoina o le taulaliki.

Pupu po o cloves?

E toaitiiti tagata e iloa (pe o le tele foi), ae na ou iloa patino e tusa ma le 15 tausaga talu ai o le kalama e pei o se aganuu e lua ituaiga eseese: e tasi e taua o le leai o se fana, o le lona lua o le fana, lea e masani ona taʻua i totonu oo tatou tuaoi o Tambov "auala taumalulu". O le a le uʻa? O le faigofie lava o se peduncle masani. O le a naʻo le laufanua malulu taumalulu, o lona uiga, o le mea tatou te totoina i le tautoulu.

I le taumalulu taukale, e pei ona matou malamalama ai, o fana, i le faaiuga o se vevela vevela i luga o se fugalaau, ua amata ona vevela vaovao, o vaalele malulu, ma i soo se tulaga e mafai ona tasi le selau pe sili atu foi.

Faʻaogaina nei lava puʻupuʻu e talileleia mo le totoina i le tautoulu, ae o le isi vaitau e te le maua ai se ulu atoa i ni pulou o le kalaka. E na o le siʻosiʻiti laʻitiiti e na o le 4-7 kalama o le a tupu mai i le pusa, lea tatou te taʻua o le tasi-nifo ma faʻatau faʻatau atu i le maketi mo le totoina i le tautoulu. O le isi taumafanafana, mai le tasi-nifo, e te maua ai se ulu atoa o le kalaiki. I luga o le ala, o nisi taimi e lapoa tele ma i totonu o pulu.

O mea uma o le a lelei, ae o loʻo i ai ni tuusaunoaga: o pulufaʻau e eseese foʻi la latou lapoa, ma a oʻo ina e lūlū laʻitiiti, o le a le tele naua lapisi mo le isi vaitau. E mafai ona e mauaina se fua maualuga o fualaʻau eletise maʻaleʻale oloʻo faʻapipiʻiina i cloves ma saunia mo le umi o le taimi e teuina ai, pe a uma le isi vaitau, o lona uiga, i le tolu tausaga. Ona o le telegese o le faʻalauteleina o le atinaʻe o kalama, a oʻo ina faʻalauteleina i lenei auala, o le luluina ma pulufana e masani ona faia i nofoaga o fale e na o sina taimi e avea o se faʻataʻitaʻiga, pe sili atu foi, e faʻasaoina ai aganuu uma o se ituaiga lanu.

Zimnyanka - totoina totoa totoa o le kalaka i le taumalulu

O le totōina o laʻau totoa o garlic i le taumalulu, lona lauiloa, e le mafai ona faʻatusaina i le luluina o pulu. I le ala, o le a le mea e gata ai? O le ufiufi, i totonu o le fatu, o se tamaʻi tama teine, o loʻo i ai se gaosiga faʻamalosi ola lelei, malosi, ma ola. Ma afai ei ai le tele o nei laʻau o le kalama (aua e te manatu o loo i ai le sili atu ma le tolu, atonu o le tasi, ma le maualuga - e tusa ma le fitu vaega), o loʻo faatulaga i luga o se faavae masani ma afifiina lelei i fua o loʻo natia, o lona uiga o le anisi, ma e faigata tele.

Mai le tele i le lautele

E talitonuina o le tele (tele) o mea totō e totōina, o le sili atu lea o le fua. O lona uiga, afai tatou te totoina se paluga matagofie o le kalaka i totonu o le palapala, ona oʻo lea i le tautotogo e na o le pau lava le mea e tatau ona tatou maua ai se pulu tele ma le numera aupito maualuga o pine tetele. Afai e te totoina se tamai pulou, ona fai lea o le laʻau eletise i le tele o le laʻau, i le pito sili ona lelei i tamai pulou po o se tasi foi o totonu i totonu.

Fuga matala - afu.

Aua e te faanoanoa

O tagata amataina oe leʻi totoina muamua le kalama, e masani ona latou ave ofu sili ona tele mo meaai poʻo le teuina, ma faʻaputuina e tamaiti laiti i luga o le saite. O se taunuuga, latou te maualalo le seleselega i tausaga taitasi, e ui lava latou te aveeseina ia u fana i le taimi (o se mea taua, i le ala: o u fanafana e tosoina i luga ia i latou lava), ae o lenei metotia e le fesoasoani. Afai e te le manaʻo e faʻaitiitia lau seleselega o le kalaka i faʻataʻitaʻiga latalata i le zero, ona fai lea mo le totoina, taumafai e vaevae ni laupepa tele i vaega tutusa - afa mo meaʻai ma le afa mo le seleselega, ma, ioe, faaaoga nifo nifo mo le totoina.

I le tasi taimi i le lua pe tolu tausaga, ou te fautuaina le toe faʻaleleia o le keke i luga o se isi tamai moega, o lona uiga, e tupu mai i pulu, o le a leai se afaina mai lenei mea, naʻo le manuia.

O afea e totō ai le karika i le taumalulu?

Matou te liliu atu i le tapulaa, e taua lenei mea, ae i le tele o itu, o taimi atofaina e faalagolago foi i tulaga tau. Afai tatou te talanoa e uiga i le totonugalemu o Rusia, o lona uiga o le vaitaimi sili ona lelei mo lenei mea, o le mea moni lava, o le amataga lava o Oketopa. Afai tatou te talanoa e uiga i le itu i saute, ona sili atu lea ona totoina le keleka muamua muamua nai lo le faaiuga o Oketopa, pe, sili atu ona matagofie, leai muamua nai lo le amataga o Novema, ina ia saogalemu tele. Ma afai o tuutuuga o Siberia, ona faʻalise loa lea.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o fuaitau e sili atu nai lo le vavao, ae o le au fai togalaau masani mo se taimi uumi e nonofo ai i le itumalo e tasi ua uma ona i ai ni faʻamatalaga ma ni faʻailoga faalilolilo i totonu o latou faʻatauga o le poto. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi e manatu mamafa e tatau ona totoina le kalama i luma o le Puipuiga, aʻo isi - o le aso talu mai lenei aso malolo tele.

Ou te iloa, mo se faʻataʻitaʻiga, i tulaga o Tomsk oblast, o le totōina o laukalo taumalulu taʻitasi e amata mai le aso 22-23 ma (pe a vevela), ona faʻatuai lea seia oʻo i le aso 7 Oketopa. E masani ona masani mai le Ufa i le aso malolo ma i le aso muamua lava, e amata mai i le aso valu o Oketopa, totoina le kari. O le mea moni, o loʻo i ai le vevela e fesoasoani ia i matou, ma e tatau ona faʻalogoina le faʻalogo: o le matua o le, o le sili atu lona atinaʻe. O loʻu tamamatua i Kazan na totōina le kalaka lautele, e tusa lava po o le a le tau i fafo atu o le faamalama - ma le maaa - i le sefulu tausaga muamua o Oketopa ma e leʻi alu ese mai lenei tu masani mo le luasefulu tausaga.

O lea la, o le tasi tulafono faʻavae mo le totoina o le aisaE ui lava i le kalena, e fai mai: o nifo e tatau ona i totonu o le palapala ile tasi ma le afa masina (sili atu - 50 aso) aʻo leʻi amataina gutu malulu, pe a pa'ū ifo le vevela o le eleele i lalo ifo o le iva tikeri Celsius. O le taimi aupito sili lea ona lelei mo le keleni e fausia ai se fatuga lelei o aʻa (o nisi taimi e oo lava i le 15 cm, ae masani lava pe a ma le sefulu).

Se nofoaga mo le totoina o le karika

O le nofoaga tonu e filifilia e taua tele ma afaina ai le iuga mulimuli, o lea e le mafai ona faʻagaloina lenei manatu. E tatau ona manatuaina o le keleni o se fualaau faʻatau, o le mea lea, matou te filifilia mo ia le nofoaga sili ona matala ma malamalama i luga o le saite. Taumafai e filifili se nofoaga ina ia oʻo lava i le taimi o le aso, o se ata lafoai puupuu e le aofia ai lenei aganuu. Ae o le au muamua muamua, tamato, paluka (ma le mea masani i melons uma), tamato, soo se kapisi (aemaise lava i le vave), legumes ma greens leafs e manatu lelei e lelei, ae o mea leaga leaga muamua mo le kalala o aniani, kelikiti, kāloti, kukama ma pateta.

O le filifilia o se nofoaga ma le filifili i ou tuaa, ia e le faʻagaloina, e pei o mea uma o loʻo i luga o lenei 'upega tafaʻilagi, aua nei galo e pei lava o mea uma, o le keleni e fiafia i eleele vaʻavaʻai, vaʻalele-ma vai-e mafai ona faʻafefeteina, lelei ma masani ai ma le paleni paleni pH, o nei mea uma e tatau ona tausia muamua, a itiiti mai o le masina.

Taumafai ia aua nei totoina le kalaka i le autumn i nofoaga e tafe ai, o mea e faʻaputuina ai le vai ma timu mo se taimi umi, o le eleele e eleelea, ituaiga omea, ma le mea moni, o le eleele e afaina, o le mea masani lava o soʻo se palapala e tele ai le paʻu. O lapisi e mafai ona toto i luga o oneone oneone, ae o le a le aoga: o lenei mea e le lelei ma e manaʻomia ai le masani ona inu, o le mea lea o le a foliga mai e laʻitiiti tele.

Saunia o le togalaau mo le totoina o le malisi i le taumalulu.

Faʻaleleia eleele

E pei ona tatou iloa, e ese le taupulepulega, ma e lelei pe a faʻatūina se faʻataʻatiaga, faʻapipiʻi ma le eleele i luga o lea mea e pei o le fuga; e ese lava, pe a laʻititi le 'upega tafailagi, o le eleele e lemu lemu. Le mea e fai I lenei tulaga, o le mea aupito sili ona lelei o le fausiaina lea o moega maualuluga (luasefulu senetimita - naʻo le mea saʻo). O le lautele o le moega e mafai ona i ai, ae masani lava e leai se tasi e sili atu i le mita le lautele, o le veleina e sili atu ona talafeagai.

O le mea moni, o moega maualuluga o loʻo i ai a latou faʻasologa, aua nei galo e uiga ia i latou. O le mea pito sili ona taua: o le palapala i luga o moega e lua faʻanatinati pei o luga o se togalaau masani, ae o loʻo i ai ni faʻaopoopoga: i le taimi e timu ai poʻo le inu tele, o le a vave ona faʻafefe le vai, ma o le a mafanafana lava moega i le tautotogo faalua e pei o le palapala. O le mea autu o le faʻamalosiina ma e le salalau i luga o le 'upega tafailagi.

Afai o le palapala i luga o lau 'upega tafaʻilagi o le aʻa, ona mafai loa lea ona e lafoaia uma le totoina o le kalaka ma faʻaalu le tautotogo. Pe o le masina muamua aʻo leʻi totoina, faaopoopo le 200 g lime i le sikuea mita o moega, lelei (eliina se kiona totoa). O le mea moni, o le filifiliga lelei o le faʻaitiitia o le eleele, aemaise lava i lalo o le muamua o le kālati, ae o le a tatau ona e lafoaʻia uma le tau o le tau ma le tautotogo tasi. I le autumn, 250-300 g lemu ua faaopoopo mo le eliina, ua totoina vave le kapeti i le tautotogo, ma ua totō le karika i le tau o le tausaga e sosoo ai.

Afai e lelei mea uma ma le eleele, o lona uiga, o lona tali e le mautonu, o le 10-12 kilokalama o le humus, se sipuni tele o le superphosphate ma le sipuni tele o le sulfate sulfate e mafai ona faaopoopo i moega mo le eliina o moega, mo sikuea mita taʻitasi. O le mea autu i lenei tulaga e le o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le sua fou, e mafai ona e faʻaaogaina humus, ma afai e leai se mea e ese ai nai lo le meaʻai, ona faʻaaoga lea ina ia tuʻuina i luga o le faupuega mo le itiiti ifo ma le fa tausaga, o lona uiga, e talia lelei.

Totoina o le kalaina i le taumalulu.

E le gata i lea, e faalagolago ile ituaiga o palapala:

I le tulaga e mamafa tele le eleele, manino, paʻu, ma faʻafefete ma vai faʻavaivai mo se taimi umi, ona tatau loa lea ona toe faʻafoʻi i le vave i le vave e mafai ai. E tatau ona faia lenei mea ia le itiiti ifo ma le masina ao lei totoina le sukalati, o lenei galuega e faigata faaletino ma e aunoa ma se avanoa e faʻaaoga ai tekinolosi, e ui lava e faalagolago uma lava i le tele o lili o le lumanai i le kalaka. Ina ia mafai ona aveese le palapala, e tatau ona faaopoopo mo sikuea sikuea taʻitasi o palapala i lalo o le loloto eli mo le atoa o le sunoneta o suo i totonu o se pakete o le peat ma le oneone.

Afai i luga o lau 'upega tafaʻi, o le eleele, i se isi itu, e sili atu ona mataga, o lona uiga, oneone, ona e manaʻomia lea e faʻatusatusa i le faaopoopoina o le omea ma le humus. Agi aʻo le i tatau ona faʻamago lelei le tino, ona faʻaumatia loa lea i totonu o vaega pito i lalo i le paʻu ma e naʻo pe a maeʻa, pe a faʻatasi ma le oneone, e mafai ona faʻaaoga i le eleele. E masani lava, i sikuea mita mo le eliina, e te manaʻomia ia mea uma e lua (o lona uiga, oneone ma le omea) i totonu o se pakete.

Mo eleele eleele suamalie, lea e masani ona gaosia, e faaopoopo atu i le faaopoopo 250 g lemu i mita sikuea, matou te fautuaina foi faaopoopo se pakete oneone, masani ai le vaitafe ma le omea, saunia e tusa ai ma le auala ua taua i luga. O nei mea uma ua faʻalauiloaina i lalo o le faʻatagaina o le eliina o eleele.

Totoina o laʻau eleni

Sei o tatou amata i le masani ma masani ona totoina o le kalaka - totoina o ni pulou. Pe a sauni le nofoa togalaau, faʻasaʻo, tatala, e tatau ona faia ni laina i luga, alu ese mai le tasi 18-20 cm, ma i le lautele o le moega 25 cm o le a saʻo, ae leai. O le mamao i le va o laʻau o le kālati e faʻatatau i la latou tele: e mafai ona totoina tamaiti laiti, ma tuu i le va o le 14-16 cm, tetele - 19 ma e oʻo lava i le 22 cm, e faʻasao eleele i lenei tulaga e leai se aoga. O le mea masani lava, e tapunia nifo i luga o le eleele vaʻaia i le loloto o le fa senitimita, ma luga o le palapala eleʻele i le loloto e lima pe ono inisi.

Totoina o Bulb Bulbs

I le va o laina, e mafai ona tutusa le tutusa ma le luasefulu senetimita, ae i le va o pulufana o le a lava le sefulu pe afai ua matua laiti lava, ma 15 cm pe a tele. Tapuni laulaʻau eletise i luga o eleele lauʻeleʻele i le loloto o le fa senitimita, i luga o le eleele sili atu ona eleelea - lima senitimita. E masani lava, e tusa ma le tolusefulu lua togi e alu ese i le sikuea mita o se togalaau togalaau, e le masani ona sili atu;

E le tatau ona faatelevaveina vao vao mo le mafuaʻaga e masani ona ola malosi le vao i totonu o ana faatoaga ma e faigofie lava ona tausia i se taimi mulimuli ane, o le tauvaga le taua i luga o latou ma pulufana e le mafai ona tupu tele.

O nisi fautuaga aoga

E manaʻomia le 10-15 aso e sauniuni ai le eleele aʻo leʻi totoina le keleka, o lona uiga, afai tatou te fuafua e totoina i le faaiuga o Setema, ona oʻo lea i le amataga o le masina e mafai ona amata sauniuni le eleele.

E togafitia togatini siki pe a leʻi totoina? E seasea faia, e mafai ona faʻafefe mo se itula poʻo se lua i se vaifofo o le paluga o le lanu o se lanu lanu, ae masani lava o le manuia o le tuputupu ae ua faʻatautaia tonu i isi tekinolosi tau faʻatoaga.

I luga o soʻo se eleele, e oʻo lava i le matala, o le pito i luga o le loloto o le ufiufi o le kalaka e ono centimita, o pamu e lima senitimita.

E le mafai ona pipiʻi malosi lela o le garlic, e tatau ona tuu ma le faaeteete "i le eleele, lea e tatau ona muamua ave ai le eleele i se tulaga mataga.

I luga o le totoina o moega pe a uma ona totō, ua lava lea e fufulu ai le pito i luga o le apa mumū, 200 g i le sikuea mita.

Faʻasalaina o le kalaka pe a uma ona le totoina, e masani ona timu, ae afai e leai se masina e tasi, e mafai ona e faʻafefeteina i le taimi e tasi, faʻaalu se pakete i sikuea mita.

A uma le amataga o le kiona, aʻo leai se kiona, e mafai ona ufiufi le kalaka i le laʻau lauusiusi ma se laulau o le 15-25 cm, ma o se mea e ufiufi le ie e tatau ona salalau i luga. Po o le faʻaaogaina laulaau i mea uma, faʻaaogaina faʻatasi ma meafaitino.

I le itu i mātū, latou te puipuia le malulu o le taumalulu - latou te ufiufi ai i le vaomatua, ma le solofanua solofanua, faʻafefiloi manua ma le vao i tutusa tutusa. E mafai foi ona e ufiufi i le humus, se vaega o le 18-20 cm O le mea taua o le aveeseina lea o le malutaga vave ma saʻo i le tautotogo ina ia sili atu le malosi o le eleele ma e le faaleagaina ai fualaau.

O le masina pe a uma le kiona, e mafai ona e eli le eleele, taumafai e alu loloto i le 1.5-2 cm, ae o le aluese, o lona uiga, o se isi mea.