Fugalaau

Doronikum faʻatoʻaga ma tausi i le lauʻeleʻele Tupu mai i fatu Faʻailoga e ala i le vaevaeina o le vao

Doronikum faʻasalalau i le itu i sasaʻe ma faʻataʻitaʻi ata

Doronikum o se fugalaau mananaia mo se moega fugalaau tautotogo. Ua oʻo nei i le ogatotonu o le vaitau ua togi ai motu auro, e peiseai o le fiaselau o la ua nofo i luga o le togalaau. I le gagana, e lauiloa o le "laisy" poʻo "roe." O le auai i le aiga o Astrov, ua maua i le natura i luga o mauga o Eurasia ma Aferika i Matu. E faigofie tele ona tausia i le fanua tatala, e le lelei, e faigata. Lelei mo le fatuina o falalaʻau, umi le tumau fou pe a maeʻa.

Faʻamatalaga o le fale faʻapitoa

Doronikum o se lauʻau faʻalauiloa ma se faʻaogaina o aʻa. O se malosi malosi, e amata ai le 30-100 cm le maualuga, o lala e le lelei. E i ai lau lanu lanumeamata o se foliga tafatafa tafatafa, faʻaopoopo i se isi itu i luga o le ala. O se laulaʻau mafolafola mafiafia o laulaau i luga o petioles umi, o loʻo i le pito i lalo o le au, o le lapotopoto poʻo le fatu. O laʻau ma pulou ua i ai se "fugafula", o le pito i tua o laʻau laʻau o loʻo ufiufi i glandular formations.

E oo atu i le faaiuga o Mati, o uluai fugalaau e amata ona tatala toatasi pe fai foi ni nai mea laiti laiti. O se fugalaau samasama atoa, e aofia ai le 1-2 laina o peti uumi ma le tumu atoa, e oʻo ile 5-12 cm le lautele.

A maeʻa le faʻavasegaina, o tamaʻi uʻamea e matutua i lanu enaena ma le lanu uliuli. O le fua, 2-3 mm le umi, e aofia ai fatu laʻau laiti e taofia ai le germination mo le tusa ma le lua tausaga.

Faʻafouina o Doronicum

E mafai ona faʻapenaina fatu ma fatu laau.

Lauina i le palapala

Doronicum fatu fatu ata

  • I luga o le eleele, e totoina le palatini i le vevela i luga aʻe o +16 ° C, amata i le ogatotonu o Aperila.
  • O se moega ua saunia i le lua vaiaso aʻo leʻi luluina ina ia faʻaumatia le eleele.
  • Fua o le toto - 1-2 cm, laina laina - 20 cm.
  • Pe a totogo laau, e manaʻomia ona vevela, ma tuu ai se mamao e 7-8 cm.
  • A ola le laau i le maualuga o le 10-12 cm, ua totoina i se fugalaau i se mamao e tusa ma le 25-30 cm.

Tuputupuina o laau

Fatuga o mea faʻapitoa mo le totoina o ata

  • O fualaau e tatau ona tupu ia Mati, e faatalitali mo le totoina o laau 7-10 aso.
  • Pe a aliali mai ni nai laupepa i luga o laau, e mafai ona e tilotilo i ipu eseese.
  • Faʻamama lemu, tuʻuina atu faʻamafanafana tumau ma faʻamalama.
  • Faʻafeiloaʻi i totonu o le eleele avanoa pe a uma le toesea o le malulu (aʻo leʻi totoina le fatu), matauina le mamao o le 30 cm i le va o fatu.

I le tausaga muamua o le olaga, o le fugalaau e ono le tupu, o le vao e ola, ola aʻe le aʻa.

Bush division

O le faʻalauiloa sili ona lauiloa e ala i le vaevaeina o vao, mafai i le 4 tausaga ia Aokuso poʻo le amataga o Setema. E tatau ona eli i luga o se laau ma se paluga o le eleele, ma vaeluaina i ni vaega ma se naifi, vave toto i se nofoaga fou. O le gaosiga e lelei le toleniina e le laau, ma e vave ona aʻa.

Faʻafefea ona vaʻaia Doronicum

E ui lava e mafai ona tupu i luga i le tasi nofoaga mo le 10 tausaga, ae ui i lea, i le aluga o taimi, o le totoina o le a matua leaga lava, o fugalaau e foliga mai e laʻititi lava, e mafai ona tupu le paʻu palapala. Ina ia aloese mai nei faafitauli, e tatau ona fevaevaeaʻi vao ma totoina i le 5 tausaga.

Faia lenei mea i le amataga o le tautotogo po o le tautoulu i le faaiuga o le fua o le fugalaau. O le laau e faapalepale i le palapala, ae e tupu faapitoa lava i luga o le chernozem, ma o oneone oneone e maua ai le vaiti itiiti ifo. Fufulu le eleele i le loloto o le 20 cm, faʻaopopo ai le pala, mo oneone mamafa - oneone ma maʻaili, sasaa vai tele i le pito.

E faʻapefea ona tausia le faʻamalosi i le tatalaina

Filifilia se nofoaga mo le laau

Mo le totoina, filifili matala, ia lava mea e susunuina, aloese mai nofoaga i lalo o laau e afaina i le leai o se malamalama, na o nisi o ituaiga e puipuia mai le malulu.

Sauniga o le taumalulu

O le togavao e teteʻe ile vevela vevela, vevela malulu, e ui i lea, i se taumalulu malosi e aunoa ma le kiona, e tatau ona e nanaina le gutu i lalo o le ufiufi o lau paʻu. O se laau laʻau e faigofie ona faʻafeiloaʻi i vaitau malulu o le tautotogo, ma i se tau vaʻaia e faigofie lava ona malulu i lalo o se palanikeke kiona.

E faʻafefea ona faʻafefe vai ma fafaga faʻamalosi

Talu ai o loʻo aʻafia aʻa i luga o le eleele, e manaʻomia le suāsusu masani e faʻatele ai le vaitau o le vavao. Ina ia faatumauina le susu, ia ufiufi le palapala i le mutia fou po o laupapa meaʻai, ae aua neʻi faatagaina le susu.

I le amataga o le fugalaau, e tatau ona faʻamaʻaina le eleele i se tasi taimi faʻatasi ai ma faʻamalaina o minerale, e oʻo lava i eleele lafulemu, o le a tali atu le laau ma le agaga faʻafetai.

Taumafai e vave vavae ese le mata, ma sola ese mai le fatuina o le tagata lava ia. E fautuaina le vavaeina o tipu, aua i le faaiuga o le fugaina o laʻau ua mago, ma le maumau mea. O le faʻasaga i le taimi o loʻo moe ai e leai se aoga, e faia faʻatasi ma se faʻalalauina umi.

Maʻi ma meaʻai

Doronikum toetoe lava e le pagatia i le paʻu ma isi faʻamaʻi. Lafoaʻi pei o slugs, snails ma aphids - faʻaaoga mailei ma vailaʻau mai meaola faalafua.

Faʻamaumalo i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua

Doronicum i le ata tusi ata

Doronikum, faʻafefeteina se tasi o le muamua i le lauʻeleʻele o le tautotogo avanoa, foliga foliga susulu, maofa lelei, avea ma se mea teuteu moni. Laʻau totoa, irises, primroses, ma isi fugalaau faʻatasi ma ia, ina ia mafai ai mulimuli ane ona ufiufi le laʻau matagofie o se vao vao.

Faʻatasi faʻatasi ma isi lanu

O ituaiga laiti e talafeagai mo le teuteuina o togalaau, rockeries or mixborders. O le siama e fesoʻotaʻi lelei ma ferns, Volzhanka, Rogersia ma isi mea teuteu ma laau teuteu.

O laau vao e faʻaalia foi i fugalaau, e fiafia ai oe i luga o le terrace ma le faapaologa. O se manogi matagofie o le fugalaau i totonu o se fagu mo le lua vaiaso.

Ituaiga faʻamalosi ma faʻamatalaga ma ata

O le genus Doronicum e tusa ma le 40 ituaiga o laau. Ae ui i lea, o nisi ituaiga mea manaia na avea ma tagata e sili ona fiafia i ai togalaau.

Faʻasala o le Doronicum eastern Doronicum

Doronicum oriental Doronicum orientale photo

O se laau laʻau, e oʻo i le 30-50 cm le maualuga, e taatele i le Caucasus, le Metitirani ma Asia Minor. O laʻau o basal e pei o le fala o loʻo i luga o petioles uumi e i ai ni pito i luga o le pito. Fugalaau taʻitasi o loʻo i ai le lapisi o le 3-5 cm o loʻo valiina i se lanu samasama vaivai ma se pito sili atu auro. E fuga i le ogatotonu o Mei.

Fiafia ituaiga:

  • Leona Laiti - o se laau laugatasi e oo i le 35 cm;
  • Auro auro - o se ituaiga ituaiga eseese 15 cm le maualuga;
  • Spring Beauty - o se laau e 45 cm le maualuga, teuteuina i lanu samasama lanumeamata samasama.

Doronicum plantain Doronicum Plantagineum

Doronicum plantain Doronicum Plantagineum ata

O se laau e 80-140 cm le maualuga, ma malolosi malolosi, o pupu laulaʻau e ufitia i laʻau lanumeamata lanumoana. I le faavae - dentate petiolate lau o loʻo faia ai se laupepa eleelea. O ato samasama susulu ma le lapoa o le 8-12 cm fuga i le faaiuga o Me ma fuga mo le tusa o le 45 aso.

Doronicum Clusis Doronicum clusii

Doronicum Clusaz Doronicum clusii ata i le toga papa

O se tagata nofomau i luga o laufanua alpine, e na o le 10-30 cm le maualuga. O le pusa faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga e muta i se atigi samasama samasama lanu samasama ma fugalaau e tusa ma le 3.5-6 cm, e fuga mai i le ogatotonu o Iulai.