Fugalaau

O le a le tausiga e manaʻomia e le cordiline i le fale

I totonu, o se pama pama ma laʻau matagofie e taatele. Ae e te leʻi vaʻaia le cordina, e faigofie lava le tausia o le fale. O le tulaga autu o se tagata o loʻo nonofo i le vevela o loʻo tumau pea mafanafana. E maua mai le ogalaau o se laau ona o le paʻu malie o lau o le matua. O Cordilina e tupu malie lemu ma i totonu o tulaga potu e mafai ona faʻalautele i luga o le taualuga i le tele o tausaga. Ae peitaʻi, afai e vavae le ala, o le pito i luga e aʻa ma e mafai ona avea ma fuga lauulu vaivai.

Tausiga tatau mo cordina i le fale

I le natura, e sili atu i le 20 ituaiga o cordilina. Talu ai latou te ola, e ui lava i totonu o vaomatua, ae i luga o konetineta eseese, o ituaiga taʻitasi uma ei ai manaoga faʻapitoa i le anotusi. Ae ui i lea, o le foliga muamua o le pama pama e aoga le vavaeina o se nofoaga i totonu o le fale. O le taunuuga o le tausiga lelei i le fale mo cordina o le a avea ma ata o se fugalaau manaia.

Ina ia maua se tulaga faapea, o le ae manaomia le faia o tulaga talafeagai mo le atinaʻe o le fugalaau. I le faʻatoʻaga, e tele faʻatoʻaga e faʻaaogaina. O le tele o taimi, o le sili ona le lelei - ua maua cordilina Verkushechnaya ma Kiwi.

E manaʻomia lou tuʻuina o le fugalaau i totonu o le potu, e taʻitaʻia e le mataupu faavae - o le faʻapouliuligia o laʻau, o le itiiti ifo o le malamalama e manaʻomia. Ae ui i lea, i totonu o itu talafeagai, filifili i le va o le itu i matu, sasaʻe ma sisifo. I le taumalulu, o le faamalama i saute e talafeagai mo le laau toto, tusa lava po o le a le ituaiga:

  1. Aua nei galo, o le fili autu o se fale tifipiti o ni ata, e tatau ona e puipuia mai le vevela malulu, faʻaali le potu. E masani lava, tatala le faamalama, ave le laau i se isi potu. O le faailoga muamua o tulaga leaga o le a samasama ai laulaau.
  2. E pei o isi laau vevela, cordina pe a alu i le fale e manaʻomia le vai mafanafana mo le faʻavaivai e aunoa ma le chlorine ma le sima. O vaiaso uma i le taumafanafana, e tatau ona faaopoopo i le vai le fugalaau mo laau teuteu. E le tatau ona mago le paluga o le eleele, ae e le manaʻomia foi ona faʻatumu le fale. O le vaivai o le faʻavaivai o le a mafua ai ona pala le aʻa i le faʻavae. E sili ona lelei i le vai i le taumafanafana, pe a maeʻa le eleele mai luga, ma i le taumalulu e susu ai se meaʻai, e puipuia ai le faʻamamaina atoatoa. O le maualalo o le vevela o le potu, o le itiiti ifo o le fugalaau e manaʻomia le faʻamalosia.
  3. O le fatuina o le microclimate saʻo e faʻalagolago i le aofaiga atoa o le faʻamamafana ile potu. Afai o loʻo faʻatinoina pamu ogatotonu tutotonu ma o le ea i totonu o le falemaele e mama, susu susu laulaʻau - lelei. Ae o lenei mea o loʻo i ai le mea mafanafana. I le tau mafanafana, o le pulumuina o loʻo faia i aso uma, lea o le a puipuia mai le faʻaofiina o se apogaleveleve.
  4. O le vevela i le tausiga o cordilina e iai feeseeseaiga i mea taumalulu. Vaevaega o mea faʻapipiʻi eleele e tatau ona tausia i se tulaga malulu i le 5-10 tikeri. O le mea lea, e mafai ona faʻaleleia i latou i le itu i saute ma le faʻaogaina o fanua. O meaola i totonu, na o Bank Bank Bank e manaʻomia ai le taumalulu. Manaoga lautele - i le taumafanafana o le 22-26 C, i le taumalulu o le 18-21. Faʻafuaseʻi suiga o le vevela mo le pama pona e le taliaina.

Afai e te mulimuli i tulafono faigofie o tausiga i le fale mo cordina, o le a maua ai le fugalaau, e pei o le ata.

Faʻamataga faʻafitauli i le tausiga o fugalaau

Afai o le mea o loʻo i totonu o le fugalaau e le mafai ona ausia lona physiology, o le a leiloa lona matagofie. Ae ui i lea, o le faaleleia o le tulaga e le faigata, na o le tilotilo i lau, ma o le a latou tuuina mai se faailo:

  • o lapataiga ma pito o laulaau ua enaena - ea vevela, le lava le vai, ata;
  • enaena enaena na aliali mai i laula - o le suavai e laiti;
  • laʻau laʻau ma faʻafefe - e malulu le fale;
  • lau lanu samasama - ea malulu, e le lava le gaʻo i le palapala.

Laʻau samasama ma le pa'ū o laulaau maualalo o se masani masani masani. E le manaomia e Cordilina le ufiufi mai le la, ae afai o laulaau i laʻau vai, e ono tumau pea i luga ia i latou.

I le tausiga o cordina, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le vaega o le eletise ina ia mafai ai ona vaʻaia togafiti i le taimi.

Suiga ma toe gaosia o cordina

O se laau mamana e vave ona faʻaleagaina le eleele, o lea la e manaʻomia ai le gaosiga o laau totō tausaga. Mulimuli ane o lenei faʻatinoga e faʻatinoina ile tausaga. I le taimi lava lea e tasi, o le faʻaleleia e tupu mai i aʻa, lea e faigofie ona vavae ese ma maua aʻa i totonu o se fagu fou. Mo le faʻalauteleina o cordina, e mafai ona e faʻaogaina le itu i luga o ogalaau poʻo le vavae ese foʻi luga, o loʻo aʻa i totonu o le vai poʻo se paluga oneone. Latou te totoina se pama pama mai fatu - o le faagasologa e umi ma e le faʻaaoga i le fale.

O le palapala i lalo o le laau e manaʻomia ina ia aofia ai fanua lanu meamata ma le faaopoopoina o peʻa ma le oneone mo le vavalalata. E le afaina le faaopoopo o le manala ma le vermiculite. O le lalolagi e tatau ona maloloina ma manava.

O faʻamau e vavae ese mai le vao vao e muamua maua aʻa i totonu o se faʻafefiloi o oneone faʻasaina poʻo le perlite ma le peat i tutusa tutusa. E mafai ona e maua aʻa i totonu o le vai, mulimuli ane totoina le aʻa i totonu o se mea malamalama.

Afai o le ogalaau o le alofilima o loʻo faʻaloloa, e mafai ona tulaʻi i lalo e ala i le tipi ese o le pale ma maua i totonu o le vai. Maua se vaimatua fou. O le ogalaau o loʻo totoe i totonu o le ulo e mafai ona maua ai ni laulaau laugutu. O aʻa fou i le vevela ua faia i totonu o le masina ma ua sauni le fale mo le totoina i se nofoaga tumau.