Meaai

Recipes mo le saunia o suauu mai fatu o le nasturtium

I luga o itulau o le gaosiga o saite, o loʻo matou faʻafeteʻenaʻi ma fualaau mo suauu mai fatu o le nasturtium. O se tasi e sosolo i lenei fiailoa, ma oi latou oe naunau ma taumafai e sauni ni tagata vavae o le a toe foi atu ia i latou i tausaga taʻitasi. O le mea moni e sili ona taugata, ae e mafai ona e faʻasaoina e ala i le faia oe lava i le fale mai nasturtium.

Se vaega e uiga i le nasturtium

Nasturtium e le gata o foliga matagofie, ae aoga foi. O loʻo aofia ai vitamini A, B1, B2, C, faʻapea foi iodine, potassium, phosphorus ma le suauu taua. O meaʻai ma teuteuga e faʻavae i luga o lea mea ua leva ona faʻaaogaina i fomaʻi faʻataʻitaʻi e togafitia ai le fomaʻi ma faʻamalosia ai le puipuiga.

Na avea foi o ia ma tagata lauiloa i le kuka o se mea faaopoopo. O le faʻaolaina o se mea e le masani ai, e mafai ona e 'ave faʻamaʻi, fatu, fualaau e leai ni fua, e oʻo lava i lau. Ua saunia i ni auala se lua: kukaina pe salimalie. O le nasturtium piʻoina o se vevela vevela mo isi ipu. O fua e totoina i ituaiga eseese o vinika pe na o le suamalie. O se taunuuga, o la latou tofo uiga ese e fetaui ma lelei i soupasi, saula, salati ma sandwiches. O le pusa o le fatu o le nasturtium e talafeagai mo suauu, o lea na maua ai i lalo nisi o fua mo le faia mai i fatu o le nasturtium.

Fua 1 - Laʻau Nasturtium Lumi Saʻo

Kuka:

  1. Lena 100 kalama o fatu ua tuu i totonu o se fagu.
  2. Fai se piko mo le salting. Ina ia faia lenei mea, ave le 15 grams o le masima, sasaa i le 200 kalama o le uaina oona, faaopoopo i ai le 5 fasi pepa uliuli iinei. Taʻu le paluga.
  3. Liligi le nasturtium i totonu o le faapaleʻele ma taʻavale luga o le tapuni. O le a saunia i le tolu masina. Ua sauni le nasturtium caper.

Ina ia faʻaleleia atili le tofo, e mafai ona e faaopoopo lau laʻau faʻaigisi, lau lala laumeka, uʻu laʻau, selesele fatu i le avanoa.

Fua 2 - Laʻau Nasturtium Faʻasaʻo Faʻafefe

Kuka:

  1. Faia ni suauu suamalie (2 sipuni masima o le masima e sasaa i totonu e tusa ma le 1 lita o le suavai) e satuina fatu i ai. Liligi le suasusu suamalie i totonu o se fagu ma fatu ua tuu iina mo se aso.
  2. Faʻamama le vai i le aso e sosoo ai ma alu e faʻamago atoa.
  3. Saunia le pakunipa (4 tbsp.) O le pulu uaina paepae mo le 2 teaseti o le suka). Mo meaʻai e faʻaopopo ai le 2 lau laʻau ma se lala laumeme. Salu.
  4. Liligi ni fatu ma se faapalepa ma faatalitali mo le mafanafana. Faʻamama le nasturtium mafanafana i totonu o le faletupe ma ufiufi ma se tapuni ma tuʻu i le pusaaisa. A mavae le 3 aso, o le a saunia le fualaau faasaina.

Afai e te manaʻo e maua se saulaʻi e faʻavae i luga o suauu mai fatu, e tatau ona faʻamafuliina le kulimi i le mayonnaise, tipi le aniani ma liligi sina sua o le lemon.

Fua fua 3 - Laʻau Nasturtium Pickled

Ina ia tolaina le ulu mai fatu o le nasturtium, e te manaʻomia mea faʻapitoa. O fatu laau nasturtium ua filifilia e sili ona lelei e avea ma vaega o hodgepodge, iʻa ma aano o manu. E i ai a latou tofo peppery, o le mea lea latou te matua lauiloa ai o mea manogi.

Kuka:

  1. Fufulu ma faʻamago le fatu lanumeamata. Tuu i totonu o se fagu.
  2. Fai se faapaleʻele: i le 3 tbsp. punetipi o le uaina vine (paʻepaʻe) sasaa 1 tbsp. sipuni masima o le masima, tutusa le maualuga o le suka, togi i totonu o le 2 fasi pepa, tutusa le tele o cloves, se laʻau laititi ma faʻafefe ma le afa lita. Salu.
  3. Liligi le marinade i luga o se fagu o fatu e leʻi suamalie, faʻapipiʻi ma se tapuni ma tuʻu ese mo le teuina.

Fua 4 - Faʻasologa mai Fua o le Nasturtium Unripe Nasturtium

Mo lenei fua, o fualaau aina e le fua mai fua e fua. O se moli malu o le samasama po o le paʻepaʻe e leʻi faʻaaogaina i le fua.

Kuka:

  1. Liligi fuālaau i luga o vai inu.
  2. Taʻu se pusaaisa, e aofia ai le afa lita o le vai, 1 tbsp. punetini o masima ma le tele o suka, 25 kalama o le uaina o le uaina.
  3. Sasaa mea e le mafaamatalaina ma le faapaologa ma le faamaufaʻailoga ma se ufilafi. Taofi ese mai le pusaaisa.

Aʻo faʻasaoina fua e le o fua mai, nai lo le uaina vine, e mafai ona e faʻaaoga le 9 pasene poʻo le vine.

E faʻapefea ona filifili meafaitino mata?

Ina ia saunia ni suauu mai fatu o le nasturtium, e tatau ona e suʻesuʻe auiliili le Capparis. O le aiga o Caper ma e vaevaeina i ni ituaiga se lua: mutia ma prickly. O fugalaau i luga o le vao e piniki pe papaʻe. Afai tatou te mafaufau i le fualaau le fua, lea e faʻaaogaina e pei o ni pulou, o lona uiga o se lanumeamata lanumeamata lanumeamata, o lona uiga, pe a uma ona matua, maua mai se pulu mūmū i fatu lanu enaena. Centimeter buds o le maualuga tele e taua tele. O na ituaiga e mafai ona maua i le taeao po, e tau mai le togavao, seia oʻo ina fuga, fesuiaʻi ma fai i le gaioiga. O se mea iloga o le vao mutia o ona lālā e le malosi e pei o le prickly. E le gata i lea, o le igoa o le prickly caper e tautala mo ia lava, aua o ona togavao e prick, ona o le faatulagaga tutusa o laulaau. E tusa ai ma mea uma, o fatu o le nasturtium e tele lava ina tutusa ma pulupulu o le caper, o lea e faigofie ai ona fesuiai ma saunia ni suauu mai fatu o le nasturtium.