Laʻau

Tausaga o le laulaula ma le tulafono mo lona faʻaaogaina

O le Kaleola e ola i luga o moega fugalaau e le lelei, matagofie ma aoga tele. I luga o le faavae o mea tau laau, ua saunia vailaau, e aofia ai le ava malosi o calendula. O se mea manogi suamalie samasama lenei, ma ave uma a latou faʻamalologa mai fugalaau.

Ina ia saunia le tincture, faʻaaoga lanu samasama lanu mumu po o moli moli - ato e aofia ai le aofaʻi maualuga o vailaau faʻasaina. I le avea ai o se taunuuga o le faʻaaogaina, o le tincture e aveesea mai le laau toto:

  • faʻamaonia aloaʻia, mea faʻapipiʻi;
  • malosi e faaosofia ai le tafe o talo;
  • aʻafiaga o le antispasmodic;
  • aafiaga e tetee ai i totoga ma gaʻo.

O le gaosiga o faʻasologa ua faʻatautaia mo se taimi umi lava. Ae na mafai ona faʻamaonia le faʻamanuiaga ma fuafua le tulaga moni o le faʻaaogaina o le ava malosi o le calendula i le maeʻa ai o se suʻesuʻega ma le faaeteete o lona fatuga.

Faʻavae ma le lautele o le faʻaaogaina o le ava malosi o calendula

O mea tau togafitiga o le oloa e manaʻomia:

  • mea faʻamalosi e fesoasoani ma puipuia ai faʻamaoniga o le mumu;
  • flavonoidids ma coumarins faʻatasi ai ma antispasmodic, choleretic, faʻamalosia le malosi;
  • o suauu taua e faʻaumatia ai le microflora pathogenic;
  • carotenoids, faʻaaogaina o antioxidants o le natura, immunostimulants ma sooupu e tausia ai vaʻa maloloina ma masini.

O fugalaau ma le laulauina o calendula o loʻo aofia ai vaega o meaʻai e tuʻuina atu ai le tino ma le potassium ma le calcium, magnesium, iron, zinc, chromium ma le tele o isi elemene e le mafai ona suia.

Lena pe faia i le fale, meainu malosi o calendula e toetoe lava o vailaau uma o vailaʻau. O afea o le a sili ona aoga ai le fofo? O le a le mea e fesoasoani i le faʻasolosolo o le calendula, pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo?

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le tinula o calendula

O le vai e mafai ona faʻaaoga i totonu ma fafo atu, aʻo faʻasaʻo le microflora pathogenic, aemaise lava le aʻafiaga o streptococci ma le staphylococci, e fesoasoani i le faʻamaloloina vave o manua ma faʻamalosia lagona tiga.

O nei meatotino o le vai ua faʻaaogaina mo ituaiga uma o le faʻaleagaina o le paʻu ma mucous membranes:

  • tipi ma abrasions;
  • tuʻimomomoina;
  • dermatitis ma le eczema;
  • faiga faʻapipiʻi o le nasopharynx, vaʻa tautala ma pito i luga o le manava.

O faʻamaʻi o le paʻu, e aofia ai le moa moa, faʻatasi ai ma se vevela, vevela, faʻaleagaina ma le fulafula o le paʻu, e togafitia i ni mea mamafa, lotions. O se vailaʻau faʻapitoa e fautuaina mo le tonsillitis, tonsillitis, laryngitis, faʻapea foi ma pi piʻia ma gums, mo se faʻataʻitaʻiga, ma stomatitis ma gingivitis. Afai o loʻo maua e le tagata maʻi na faʻafitauli, o le a sili ona aoga le solo.

Ae e te leʻi faʻasalalau le laulaulau o calendula mo le faʻapipiʻiina, e tatau ona e mautinoa o le vai e faʻaaogaina o le inu, ma e leai se faʻamaʻiina o le vai mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

O le faʻasusu ma le fufuluina ma le fesoasoani o le faʻasolosolo o le a faʻamalosia ai le tulaga mo faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le vaega faʻapitoa i alii ma tamaitai.

I le cosmetology, faʻaaogaina ai le siaki o le calendula o se tasi o vaega o togafitiga o siama. O le laau e faʻafefe ai le malulu o se mea maʻi, faʻaleagaina ma isi natura. I le taimi lava e tasi, o le tincture e le gata ina lelei, ae faʻapea foʻi i se auala faigata, faʻateʻaina le faʻaogaina o le fomaʻi faʻamalolo, taofi le afaina ma faʻafouina ai le faʻafouina o le tino. E tutusa foi le faʻaaogaina e faʻaosofia ai le tuputupu ae o lauulu, faʻateʻa ese ai meaʻai.

O le faʻaaogaina o vailaʻau i totonu o loʻo faʻatulagaina, pe a tatou talanoa e uiga i mea faʻaleagaina o le faʻaogaina o fualaau oona, otaota vevela, faʻaogaina o meaʻai.

Calendula tincture mo le fufuluina o le faʻaʻoʻo ma le faʻafofoga tautala

O le malulu taimi, viral ma siama siama e masani ona o faatasi ma le tiga, susunuina, afu tiga. O le mafuaʻaga o lenei mea o le mumu o le faʻaletonu, faʻafefeteina feutagaiga. Afai ei ai se laulaulau o le calendula i le fale o le falemaʻi fale, o le faʻaogaina o lenei fofo o le a vave ona toe faʻafoʻiina le soifua maloloina, faʻasaʻo le tiga ma fesoasoani e toe faʻafoisia le saʻo o le membrane mucous.

E faʻafefea ona faʻamalosi i le calendula tincture mo tonsillitis, laryngitis, faʻapea foʻi ma stomatitis ma isi faafitauli o nifo:

  1. 2 sipuni tele o vailaau togafitiga e ave i luga o se ipu malamalama vai.
  2. O le vai e fefiloi ma faʻaaoga e pei ona fuafuaina.
  3. O le faʻatinoga e faia i le tele o taimi i le aso, 30-40 minute ao le i faia se taumafataga, ao le taimi e tatau ai ona tuʻuina i le lima minute.

Talu ai ona o le vai o loʻo i ai le ava malosi, o se meaʻai i lona mama e mafai ona faʻaaogaina pe a faʻaaogaina i le folasia o le mumū ma le maʻi pipili. Ina ia fufulu, ia mautinoa e faʻaitiitia le vai i vai inu mama.

Calendula tincture mo foliga

O tamaitai lalelei e faʻaaloalo i le faʻatautaia o calendula fugalaau o se meafaigaluega mo togafitiga ma le puipuia o siama. O le oloa e faʻatonu lelei ai le gaosiga o le sebum, faʻamalo le fulafula, ma faʻaumatia le foo o le mumū.

E mafai ona fufuluina mata i le tele o calendula? Ioe, o tagata e gaosia le paʻu o le paʻu e mafai ona aofia ai le oloa ile tausia o le taeao ma le afiafi. O le laumei o le cotton ua afaina i se vai ma le muaulu, isu, alafau ma le auvae ua togafitia. Ae peitai, ona o lona faapitoa faapitoa, aua le soloia le paʻu i tafatafa o mata, pei foi ona paʻi i laugutu. Afai ei ai le foga o le mumu i le ua ma faʻaititia, e faʻaaogaina le oloa e faʻaaoga ai le sipuni o le cotton.

O le faʻaaogaina o le ava malosi-o loʻo i ai vai e faʻamago pe mataʻituina le paʻu e mafai ona taʻitaʻia ai, faʻalauteleina le faʻavauvau, faʻalalaina ma le matua o le paʻu.

O le faʻaitiitia o le lamatiaga, o le calendula tincture mo foliga e faʻaofiina i le tuufaatasiga o tonics, faʻanoanoa mea e fai, ma totonu o maso fale e faʻaalia mo le paʻu mumu.

O le siaki o le mask ua faʻapipiʻiina i se mumu ua faʻafefe i le afa ma tuʻuina i luga o le paʻu ina ia le pa'ū le oloa i luga o le vaʻa latalata i mata ma laugutu. A maeʻa le 20 minute o faʻalauiloaina, e faʻamavaeina e le calendula le fomaʻi faʻamalolo, faʻamalosi ma fufulu, faʻaleagaina ma faʻamaonia le faʻamalosi o paʻu.

O le faʻaleleia o le tuufaatasiga o le maso o le a fesoasoani i le faaopoopo o le aloe i le tincture, lea e faʻamamaina lelei, susulu ma puipuia mai le matua. O le paʻu o le tino, fuamoa moli e faʻaleleia ai le malosi o le tino, maua ai foliga o se mea manaia maeʻa ma tumau le fou mo se taimi umi.

Talu ai o le paʻu ua na o se faʻaalia mai fafo o faʻafitauli ogaoga ogaoga o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, o mea e faʻaogaina ai le tino, gasegase o le hormonal poʻo le popole i luga o galuega, o le calendula tincture atonu e le na o le pau lea o togafitiga. I le faaopoopo atu i le faamamaina ma fafo o le lagolago o le paʻu o le paʻu, e tatau ona latou faʻaaoga togafitiga faʻapitoa, e aofia ai mea taumafa, o faʻasalaga masani i aso taʻitasi ma, pe a tatau ai, vailaʻau na faʻamatalaina e se fomaʻi.

Calendola tincture mo lauulu

O elemene o siakiina, o suauu taua, mea aoga ma vitamini i le tinisi o loo i ai se aoga aoga i le setete o lauulu ma le maaleale. Ua faʻaaogaina le Kaleolala mo le lauulu:

  • ma le paʻu;
  • faʻatasi ai ma le suauu;
  • faatasi ai ma le faateleina o le gaʻo o le gaʻo i laina.

O le faʻaleleia o le lauulu, o le tinlog diluted e le lua-vae tolu e faʻaaoga i le aʻa ma le maʻila. Ole fomaʻi lava e tasi, ona o le antibacterial ma le faʻaaogaina o galuega, o le a faʻaitiitia ai le tatuʻuina, maʻeina ma le punavai o le faafitauli. O le togafitiga e faia i kosi faʻaletausaga, e tuʻufaʻatasia ma se meaʻai ma maso alofa.

Auala e faʻaaoga ai le calendula tincture i totonu

O loʻo i ai le tele o vaega ma faʻaogaina i le totoga o laau. Faʻamatalaga mataʻutia, e tatau ona ave vai inu vai inu pe a faʻaogaina. O le le mautonu o le faʻailogaina ma aumaga e mautinoa e taʻitaʻia ai iʻuga le lelei.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o le tinula o le calendula e fautuaina ai lenei vaifofo mo le togafitia o faʻamaʻi e fesootaʻi ma totoga o meaʻai, gaʻo ma le paʻu. O le laau toto ma oloa e faʻavae i luga o ia mea o loʻo iai aʻafiaga faʻaleagaina, aʻafiaga o le antispasmodic.

E mafai ona e inu i le tincture e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi ma i lalo o lana vaavaaiga. E taua le manatuaina o le i ai o le alcohol ethyl e aʻafia ai le setete o le tino. Tinii e mafai ona mafua ai le le fiafia, afaina ai le mafai ona pulea oe lava ma ave taavale.

Faia o se taamilosaga o calendula i le fale

Ava malosi o fafo o calendula poʻo marigolds o se mea taugofie e mafai ona faigofie ona faʻatauina i soo se falemaʻi. Ae ui i lea, o le toatele o tagata e ola i se soifua maloloina lelei e sili atu le gaosiga o fualaau faasaina, o le faamanuiaga e le manaomia ai ni meafaigaluega faapitoa poo se poto faapitoa.

Pe a fai laulaulaula i le fale, ave vodka poo le ava malosi e fai ma faavae. Latou te faatumuina ulu o fuga o le laau, lea ua uma ona faaputu ma tuu i totonu o se pusa tioata talafeagai.

A maeʻa tapunia le fagu, e lafoina i se mea pogisa i le potu vevela o le a faʻaalu ai le 7-10 aso. Ona fufulu ai lea o le mea e afaina ma sasaa atu i totonu o se fagu tioata tioata lea e puipuia ai le vai mai le faaleagaina o vaega o loʻo galue.

E mafai ona e teuina le tincture mo le 4 tausaga, puipuia malu mai le susulu o le la, sili atu le vevela ma le fiafia mai tamaiti.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le uaina o calendula

O le faʻamaualuga faʻamaoni i le faʻaaogaina o le tinula o le calendula o se tagata e le faʻaaloalo i vaega o le vailaʻau. O se maualuga maualuga o mea ola e mafai ona mafua ai se faʻafefe faʻafefe. I lona faailo laʻitiiti, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau faasaina, saili le fesoasoani mai se fomaʻi ma maua togafitiga talafeagai.

Tetele o suʻaga:

  • pe a faʻaogaina, e oʻo atu ai i le ulu o le ulu, maʻi inu, fatu ma le tiga i totonu o le manava, susunuina ma le vevela;
  • pe a faʻaaogaina i fafo, e mafua ai le vevela tele ma le paʻu o le paʻu, faʻavalavaina, tosoina ma isi faʻailoga o le le faʻavauvau, ma faʻateleina ai foi faʻafitauli e valaauina ai le taua e tau ai.

I le taimi o le maitaga ma le lactation, e taua le faʻagata oe i le faʻaaogaina fafo o le ava malosi o calendula. E le mafai ona e inu i le tincture mo tamaiti, faapea foi i le i ai o le gastritis, o le maʻi o le peptic poʻo isi maʻi o le faʻaogaina o meaʻai i totonu o le laasaga laititi. O faʻamaoniga i le faʻaauau o calendula ua faʻateleina le cholecystitis ma le gallstone mala.