Fugalaau

Allisum honey aroma i totonu o se fale vevela

Alyssum o se laʻau matagofie e leʻi faʻaogaina e tosina mai ai le tele o fugalaau, ae o se manogi matagofie foi. Alyssum tulaʻi ma tausi, e le o se mea e sili ona faigata, e manaʻomia pea le gauai. O lenei laau e faʻailoaina i le vavao ma le le mautonu, o le a aoga pea mo le amataina o fai togalaau ina ia aʻoaʻo e uiga i nisi o nuances o le totoina o se fugalaau, ina ia maua ai se matagofie matagofie o laufanua.

Alyssum: e le o se laau, ae o se tala fatu

E ui i le mea moni o loʻo i ai nei le tele o fugalaau eseese, e seasea lava ona mafai ona ausia se laau e naʻo uiga lelei. Alyssum o se mea e le masani ai e iloagofie e ona foliga matagofie i fafo, tulaga le lelei ma le manogi matagofie.

Aʻo tilotilo i le alalaʻau, e foliga mai o loʻo i ai le tele o fugalaau vavalalata e fefiloi, faʻapipiʻi atoa le eleele. Mo le matagofie tele, e matua faigata lava le iloatinoina o laupepa, e le taua tele, aua o le matagofie uma o le laau o loʻo i lona lanu. E masani lava ona faʻatusatusa le alissum i le ao. O sea faʻatusatusaga e fetaui ma lelei - o fugalaau lalelei e foliga mai e avea ma se vaega tele o lanu malamalama, ma o le manogi manogi o le vanilla ma le meli e naʻo le faʻamalosia o le ata.

Totoina ma le tausia lelei o mea taua

Alyssum na vave ona lauiloa i le faatulagaina o togalaau aina: ona o le mea moni o lenei laau toto e sili ona totogia lala o loo taoto i luga o le palapala, e pulea ai le natia o soo se faaletonu i le palapala - vavave, pu po o vai. E oo lava i se tagata fai togalaau e mafai ona totoina ma tausi le alissum, o le mea autu e manaʻomia mo lenei mea o sina onosai.

O le laau o le aiga crucifer e sili atu i le 150 ituaiga, o ia mea uma o lo oi ai se manogi sili, manogi po o se taimi o le fuga. E fiafia le aufaʻatau fanua i le alissum mo le tele o tausaga.

O le totōina o se faʻatoʻaga faʻapitoa, faʻapitoa foi ma se tausaga taʻitasi, e mafai ona tatala i lalo poʻo ni pusa pusa. I le tulaga lona lua, o le amataga po o le ogatotonu o Mati, pe a tele aso susulu, ua manatu o le taimi e sili ona lelei mo le totoina. Afai e te filifili e vave tulaʻi i se nofoaga tumau, ona tatau lea ona e filifilia le taimi e taofi ai le kiona ma faʻalautele ai le vevela. I lalo o tulaga lelei o le tau, o pine talavou e aliali mai i ni nai aso. Mafaufau ma le faaeteete i fualaau: afai e te matauina ua totoina le laau, e tatau ona totō. O le totōina ma le tausiga o alissum i luga o le eleele avanoa e matua faigofie lava - mo le mea lenei e tatau ona e faʻavaveina le faʻaaogaina o le laau, faʻafefea i le masina ona faʻaaoga ofu lautele.

I le gasologa o taimi, o le a amata ona faʻapipiʻiina muamua elemene o le alissum, ma le fausiaina o le tele ma le tele o lau laau e ufiufi atoa ai le eleele. O le alisula tupu e faʻafefe lelei le malulu o le malulu, o lea o le a fiafia ai i lona vaʻa malosi seia oo i le ogatotonu o Oketopa.

Ina ia mafai ona faʻamafanafanaina oe i le faʻalauteleina o fugalaau, e tatau ona teuteuina i taimi uma o tautotogo. O lenei faagasologa e mafua ai le tuputupu ae o ni vaovao fou, faateleina le aofaiga atoa o le faasoasoaina o alissum.

Alissum Pests

E tatau ona manatuaina o le laau e tutusa ma ituaiga e pei o le kāpeti, o le mea lea, i le tele o auala, o le totoina ma le tausia lelei o le fugalaau e tutusa. Mo le puipuia o le faʻaleleia o kāpeti poʻo fusi faʻatau, e tatau ona amata togafitiga i le taimi e faʻaaoga ai vailaʻau faʻapitoa.

Afai na amata ona e maitauina o laulaau o le alissum e lanu uliuli, ona latou taia ai lea i le paʻu palapala. E mafai ona e tauina lenei faʻamaʻi e faʻaaoga ai le fungicide. E taua foi le manatuaina e le mafai ona e taina pine. O le totōina lelei ma le tausiga o le mea teuteu o le a fesoasoani ia te oe e faʻasaoina ma faʻaleleia ai le matagofie o le matagofie o lau togalaau

O afea e toto ai fatu alissum?

Tuputupuina o alissum mai fatu. O afea e totō ai? O lenei lomiga e matataʻu ai le tele o fai togalaau o loʻo mananao e suia la latou 'upega tafaʻilagi ma lenei laau faʻamalosi. O le mea moni, o le totoina o le alissum, e pei o le tele o fugalaau le lelei, e tatau ia Mati-Aperila. O fatu e ola vave, ae tatau ona e gauai atu i fautuaga o le a fesoasoani ia te oe e maua ai ni fualaau maloloina:

  1. Maua le malamalama ile eleele ma meaʻai, e mafai ona e faʻaopopoina sina vaega ole lime.
  2. Faatumu le atigipusa fatu ile ¾ le eleele, ona salalau lea o fatu. Ia mautinoa e le tele naua fatu i le laina e tasi - o le a avea ma se faʻalavelave i germination masani. A maeʻa ona tuʻuina atu le mea totō, faʻapipiʻi le fatu i ou tamatamai lima.
  3. I le faʻaaogaina o se mea e fufulu ai le suasusu, fufulu fatu i le vai ma ufiufi i le tioata e fatu ai se aʻafiaga o le kiona.
  4. A maeʻa lena, e tatau ona tuʻuina le atigipusa i se mea lanu ma e faʻasolosolo malie.

O le tuputupu aʻe o le alissum mai fatuga o fatu laau o se luitau faapitoa. Afai ua uma ona ausia tulaga uma, o le a amata ona tupu muamua muamua i le 5-6 aso.

E faʻapefea ona totoina le alissum i totonu o se togalaau fugalaau

O le totōina o alalaʻau i moega i le ata e ofoina atu i fesuiaiga eseese, ae i soo se mea o lenei laau o loʻo i le pito i luma. Ona o lona maualalo o le tuputupu ae, e tatau ona totoina le alissum e avea o se mea e maua ai le eleele, ma maua ai se tulaga faapitoa mo le togalaau atoa.

Afai ei ai sau poloka poloka i lou fanua, ma e te le iloa pe faʻafefea ona suia, faʻalogo i le alissum papa. O lenei fugalaau e tupu lelei lava i luga o se eleele faigata, ma ufiufi atoa le fugalaau i fugalaau laiti. E leitioa o le isi igoa mo le alissum o le mason.

Alyssum e le o se mea e sili ona mamafa e uiga i le eleele, peitai, e matua le talafeagai mo le galueaina o le eleele. O le mea lea, ao le i faatulagaina se nofoaga mo lenei fale totō i lau togalaau fugalaau, faʻaopopo le maʻa. Filifilia o se paolo o fugalaau, e mafai ona e fatuina se laufanua papa manaia o le a fiafia ia te oe i le alualu i luma faifai pea. O le isi auala e ola faatasi ai se fugalaau e pei o se tuaoi faataamilo i le mutia.