Laʻau

Heather laau: faʻamatalaga, ata, totoina ma tausi

I le natura masani o Europa, mai le itu i saute o vao i le itu i mātū o le tundra, o se fatu o le heather e tupuga mai i le matagofie o mea faʻaleagaina. O nei laau laiti e seasea lava i togalaau a Rusia ma e le iloa e tagata uma. Ae afai e te totoina le heather i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le a vave loa ona ia faʻaogaina le mamanu o le laufanua ma suia le togalaau.

A maeʻa ona latou faamasani i le faʻamatalaga o le laau ma lona ata, e toatele o le a mananao e faʻapipiʻi se pa puipui i luga oa latou togafiti. Ae o le a tatau ona sauniuni mo ni faʻafitauli o le a feagai ma taimi e tutupu ai vao. O le mea lea, e fautuaina e te muamua suesue i tulafono mo le totoina ma le tausia o le aiga.

Heather: ata, uiga lautele, ituaiga

O le laau o se laʻau mago ma o le fuga o le atunuu o Nouei. O se tala matagofie matagofiena o Heather na malilie i le talosaga a le Atua ina ia ola i luga o mauga, o loo feʻilafi i matagi malulu mai itu uma. Aua o lenei laau na maua ai se manogi matagofie, natura natura, malosi malosi, tulaga le lelei ma uiga sili ona matagofie.

I le natura, e na o le tasi le ituaiga o lenei laau - masani masani. O laau e tafe mai ai o loʻo faʻaalia e ala i luga o lālā faʻasaʻo. Latou te ola e le sili atu i le 30 cm, ae o nisi o ituaiga o heathers e lapisi 80 cm le umi. E tele lala e ufiufi lau laititi, e mafai ona ese lanu.

O fugalaau laiti i luga o vae pupuu e fausia ai ni mea matagofie matagofie e oʻo atu i le 25 cm le umi. O le kulupu ma le ipu o fugalaau e piniki ma lanu viole. E eseese ituaiga o laau, lea e eseese i foliga ma lanu o laulaau ma mea e le maua. O laulaau e mafai ona lanu meamata, moli lanumoana pe sinasina-sinasina. O le paolo o inflorescences e mai i le paʻepaʻe ma le lanu viole. Fugalaau fugalaau ia Iulai ma faaauau pea ona fuga seia oo ia Aukuso. O le fatuina o fatu e fausia i totonu o se atigipusa 2.5 cm le umi, lea o loo i ai ni vaega ma apaau e fa.

Fiafia ituaiga

I aso nei, e sili atu ma le 50 ituaiga o heather ua tupu aʻe i totonu o togalaau, e tolu sili ona lauiloa:

  1. Eseese le Red Favorit o se laau i le foliga o se ogaumu e pei o aluga. O le maualuga o lona paleni e 65 cm ma lona maualuga e 40 cm. Laʻau lanumeamata lanumeamata e tupu maualuga, umi, tele lala. O le elemene piniki elemene 10 cm le umi e aoina mai fugalaau faʻalua.
  2. O le ituaiga Silver Knight o se ogalaau e 30 cm le maualuga. O loʻo i ai se foliga faʻapipiʻi foliga o aluga ma lau fulufulu-fulu-fulu. I le taumalulu, o le lau lau lanu violē. I luga o lālā faʻatupulaia saʻo, o le lanu violē poʻo le lilac inflorescences o loʻo faia. O le mea e fiafia i ai e fiafia tele i vaega ma e le fefe i le malulu. Ae ui i lea, mo le taumalulu e fautuaina e ufiufi i lala lala.
  3. Allegro o se laau laʻau ma se foliga lapopoa ma se maualuga e 50 cm. O loʻo i ai se paʻu enaena uliuli ma enaena lanumeamata lanumeamata lanumeamata. O fugalaau susulu faigofie e i ai se uila mumu. Fugalaau e tele ma umi. O tupuga tuputupu ae i luga i le tausaga e mafai ona tupu i le 10 cm.

Uma masani - tuputupu aʻe uiga

O le laau e fiafia tele i nofoaga e mafai ona ola e oʻo lava i nofoaga tatala. I le paolo, o ona fugalaau e matala, ma fuga mo sina taimi puupuu. O le mea lea mo Heta e fautuaina e filifili ni vaega malulu i tafatafa o laau maualalo ma vao. E mafai ona totōina i ogalaau, ogalaau ma luga o mauga mauga.

Soo

O le laau e le faʻasalaga i le tamaoaiga o le palapala; e mafai ona tupu i luga o oneone palapala. Heather sili le fiafia i le palapala o le eleele ma e le fiafia i eleele malulea e tupu ai lona tuputupu aʻe. O le mea sili lava, mo se lelei tuputupu aʻe ma le umi o le fuga o se laau, o se paluga o le vaega o mea nei e talafeagai:

  • fanua faʻasoa - 2 vaega;
  • oneone - 1 vaega;
  • peat - 3 vaega.

Ina ia faia le eleʻele eleʻele, e faʻaaogaina le peʻa mumu mo lana sauniuniga.

Filifiliga o fualaau

Heathers e le taliaina toleniga, talu ai ei ai a latou faatusa i le mycelium ile eleele. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻatau o laau i totonu o pusa faapitoa o loʻo faʻaogaina ai aʻa ma mycorrhiza.

E eseese le laau i lena faasao fugalaau ma laʻau mo se taimi umi pe a mavae le oti. O le mea lea, o le filifilia o se vao mo lau togalaau, e tatau ona e gauai atu i vaega nei:

  1. O le pusa e tatau ona fetaui lelei ma le aʻa ina ia leai se ea e sau i aʻa ae le faʻamago.
  2. O le eleele e tatau ona susu. O le susu susu e mafua ai le oti o aʻa ma laau toto.
  3. O lanu e tatau ona laʻititi ma laʻititi. E tatau ona lafoaʻi, ia tele laulaau ma lau laau.

Laufanua Faʻamasinoga

I totonu o le laufanua, e totoina ai laau i le tautotogo i le faaiuga o Setema po o le tautotogo, mai le afa lona lua o Aperila i le amataga o Me. Tomai fai togafitiga fautuaina le totoina o le fatu o heathers, talu ai o le vaitau o le a maua ai e le togavao se taimi e aʻafia ai ma i le tautoulu, faatasi ai ma sina paʻu malie o le vevela, o le a tupu atoatoa a latou aʻa ma aunoa ma ni faafitauli o le a faʻafefe ai le taumalulu.

A o le totoina o laau i vaega, o le mamao i le va o le laau e tatau ona 30-40 cm. O ituaiga laau e 12-15 o laau toto e totoina i sikuea mita o le togalaau, ma mai i le 6 i le 8 laau toto e ola malosi. O le pu e tatau ona loloto ina ia oʻo ai le palapala i le maualuga o le ua. Afai o le palapala o le ele, ona sasaa lea o alavai i le pito i lalo o pu taʻitasi, e ono aofia ai piliki ma oneone. A o lei totoina, 50 g o le falaoamata pulu ma 30 g o le nitrophoska e faaopoopo i vaieli. O le togavao ua matua suamalie i le 5-6 lita o le vai.

Heathers - Tausiga Tausi

I le gasologa o le vaitau, ae maise lava i vaitau malogo, e tatau ona e mataʻituina le susu i le palapala lea e toto ai fatu. O la latou paketi faʻamalosi e tele aʻa laiti e manaʻomia na susu le paluga i taimi uma. I aso vevela, o le laau e paʻu mai le ea ma e tali lelei i le faʻaleleia, lea e tatau ona faia i le afiafi ma vai inu vevela.

I le taimi o le tausiga, e fafagaina ai tamaʻamea i falalaʻau. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le Kemira Lux fertilization i le vai. I le gasologa o le vaitau, e tatau ona faʻamamaina le vao ma faʻamalo le eleele.

Ma o le palapala e le malogo ma e le afaina i vao, a uma loa ona totoina ia vao e mafai ona mulimulu. Mo lenei O loʻo faʻaaogaina tupe mama laupapa, peat, fern land poʻo se vao tele.

I le tautotogo, o laau iti ua teuteuina lelei. Vaitaʻaga tuai faʻatoʻa faʻapena ona faiae aveese le vaega o le mea i lalo ifo o mea vaivai. I lenei tulaga, o le foliga o le pale e tatau ona puipuia.

Heather Nofoaga mo le Taumalulu

I le amataga o Novema, pe a fua le palapala i le -5 tikeri, o le poloka o laau vao e ufiufi i lau o le lau vevela po o peʻa. O le mafiafia o le eleele e tatau ona itiiti ifo i le 10 cm. O le laau lava ia e fautuaina ina ia ufiufi i lala laʻau, lea o le a fesoasoani:

  1. Puipui vao mai le kiona.
  2. Aua e te solomuli laau i lalo o le condensate lea ua faia i lalo ole polyethylene.
  3. Fausia se laulau fou o le mulch, lea e faia mai i le pa'ū pa'ū mai lala.

Ua aveeseina le falemai i le ogatotonu o Aperila, ua aveeseina le peʻa mai le koluma aʻa. O lala tuai vavalalata e mafai ona faʻaaoga lelei ma faʻaaogaina e pei o mulch.

Heather faʻapupula

E mafai ona faʻalauteleina togavao i auala e tolu:

  • vaevaeina o le vao;
  • toso;
  • fatu.

Bush division

O le auala aupito sili lea ona vave ma sili ona faigofie i le fausiaina o heather, lea e maua i le faaiuga o le taumafanafana. Saunia laupapa mo le vaevaega amata i le amataga o Iuni. Ina ia faia lenei mea, e salalau faataamilo solo ia i latou ina ia o le ū o le 0.4-0.5 cm loloto i le palapala. O le talafeagai mo le fausiaina o aʻa fou. Ia Aokuso, eli ma vaelua le laau. O aʻa i luga o le eleele e vaeluaina i ni vaega tutusa.

Laʻau

I le taufaaiuiuga o le taumafanafana, e vavae ese mai ai mai le malosi o lala o varietal heathers. Ina ia fausia se aʻa lelei, e fautuaina e aʻa i latou i ni koneteina eseese ua faatumulia i peʻa ma oneone. Tausiga o le tipi o le tausia o le meaʻai susu ma le pito i luga o laʻei ma microfertilizers ma le vailaʻau faʻasa. E tatau ona faia le taʻavale i le vevela o le ea i totonu o le 15C- + 20C. E le mafai ona seleseleina selesele mai vine.

Heather


Fanauina o fatu

Talu ai o fatu o le heather e laiti, latou sili ona totoina ile eleele i pusa papaʻu. O le paluga o le eleele e tatau ona i ai i mea nei:

  • oneone - 1 vaega;
  • peat - 2 vaega;
  • heather poʻo fanua faʻasoa - 1 le vaega.

I le vevela o le 18-20 ° C, o le a foliga mai o le a amata mai i le masina. I le vaiaso muamua latou te manaʻomia le fatuina o le maualuga. I le taumafanafana, o pusa ma laau toto e ave i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻamalosi ma faʻatupulaʻia. Ua totoina laau toto i se nofoaga tumau i le 1.5-2 tausaga.

Meatotino aoga a Heather

O le laau o se laʻau meli lelei tele lea e aoina mai ai pi i le tautoulu, pe a uma le tele o laau ua uma ona mou atu. Pogisa lanu samasama pe mumu-lanu enaena, mafiafia le meli vao e aofia ai le tele o porotini ma minerale. Mo togafitiga faafomaʻi, e faʻaaogaina mo le faʻala, o le rūmatism, gout, urolithiasis. O le meli o loʻo i ai sona aʻafiaga ma faʻamamaina le toto.

O le fugalaau fugalaau e aofia ai polysaccharides, o suauu taua, arbutin, flavonoids, o le mea lea, e masani ona faaaoga i vailaau faafomai. Latou te seleseleina i le vaitau o le tele o le fugalaau.. Ina ia faia lenei mea, e vavaeese ma fuʻu i luga o le potu vaʻaia fualaʻau.

Infusions faʻaaogaina mo le malulu, rūmatism, gout, fatu fatu ma maʻi faʻamaʻi. O loʻo faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻatoʻa, antibacterial ma le anti-inflammatory agent.

Mai fugalaau a le heather, e mafai ona e inu ava, sipuni ma fai lauti. E le gata fiafia ae maloloina foi O se vai inu mai le meli ma le fugalaau. E tatau ona e inu i le malulu.

O le sipuni e faia mai fugalaau fou e fausiaina i vai inu. A maeʻa le aso, ona faaopoopo lea o le suka i le fusi ma meaola uma. Tino suamalie ma le vaitamini na maua mai i se faʻafefiloi o laʻau mamago mama, petals petals ma fugalaau samasama.

Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga lelei, e mafai ona e fatuina se heather i lau togalaau, lea o le a pei o se kapeta matagofie. Tino Heathers foliga matagofie i le tele o conifers, rhododendrons, ferns ma fualaau vaovao. E masani lava ona totoina i latou i tua atu o laau maualuluga i le pito i luma.