Laʻau

Kalanchoe Kalandiva: tausiga ile

O le mea moni o Kalanchoe o se togafitiga faʻamalolo e le o se faaaliga i se tasi. E faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese. O le mafuaaga lena e masani ai ona taʻua o le "laau o le ola" po o le "fale ginseng."

O le tele o taimi, e faʻaaogaina lona sua e togafitia ai faʻamaʻi eseese. O loʻo i ai vitamini C, calcium, apamemea, manganese, magnesium ma isi mea aoga.

Mai lau faia mea inu ava malosi. E le gata i lea, o mea manogi e faia mai Kalanchoe. E faatauina atu fualaau i soo se fale talavai. Ae ui i lea, e tatau ona e manatua o lona faaaogaina e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi e mafai ona lamatia i lou soifua maloloina. O tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ma fomai faamalolo ua faapea mai faatasi ai ma le fesoasoani a le fale masani o Kalanchoe, lea e tupu i le tele o fale i totonu o se ipu i luga o le windowsill, e mafai ona togafitia ia maʻi e pei:

  • vailaʻau vevela;
  • paʻu, papillomas;
  • gaogao o le fale;
  • psoriasis
  • tuberculosis
  • uluga o le manava;
  • afaina o le auricles ma le ooto tautala;
  • fulu
  • mafaufau ma le tino vaivai.

Ma e leʻo le lisi atoa lenei o faʻafitauli e togafitia e se vavega mea totino. Mo nei mea uma, e tatau i se tasi ona manatuaina o meatotino faʻamalolo e le na o le pau lea o foliga o Kalanchoe. Tino o lenei laau ua sili atu i le lua selau ituaiga meaola. Faatasi ai ma i latou o le tele o ituaiga mea teuteu e avea o se teuteuga manaia mo soʻo se totonu.

Faʻaaliga o Kalanchoe

Matou te fautua atu ina ia e faamasani i ni nai ituaiga. O lea la, o lou gauai e valaʻauina o ituaiga taatele o Kalanchoe:

  • Talosaga;
  • Krasullus pinnate;
  • Faʻailoa;
  • Blossfeld;
  • Mangan;
  • Tele-faʻafefe.

Afai o oe o se tagata e leai se poto masani, o nei igoa ua na o se augaupu upu mo oe. Ae a e faitau i lenei tusiga, ona e fia iloa atili lea e uiga ia Kalanchoe. Matou te fiafia e fesoasoani ia te oe. I lalo o le ae iloa ai le tele o faamatalaga aoga e uiga i le matagofie o Kalanchoe Kalandiva, vaai i se ata ma aoao e uiga i le tausiga lelei o ia i le fale.

Kalanchoe Kalandiva

Kalanchoe Blossfeld cultivar Kalandiva, le igoa atoa o lenei fugalaau. E ese lush ma le umi o le fugalaau. I le natura, e le tupu; e na o tulaga o le potu e fiafia ai ma le tausiga o tagata. O se mea e sili ona leaga le toto. Foliga vaaia - o se vao vao ma vao mamago ma laʻau tino. Ua valiina i le lanumeamata lanumoana. E mafai ona faʻamaonia pe lamolemole.

O le maualuga o le vao e le sili atu i le tolusefulu senetimita. O le avanoa e tele ma ola umi. O fugalaau laiti e aoina i mea leaga. O lona lanu e eseese. O ata uma o le lanumeamata mumu, samasama ma le samasama ua maua. Ae o le Kalanchoe Kalandiva mix e foliga faapitoa lava. Kaloneiva mixga o se faʻafefiloi o fugalaau ma lanu eseese. O le vaitau o le vavalalata e tusa ma le ono masina. E amata ia Ianuari ma faaiuina ia Iulai. A oʻo i le faʻatoʻaga, e amata le vaega moe.

Aiga Tausi

O lenei laau e lelei mo le ola i le fale. E leai se afaina. Pau le mea taua mo le tausiga lelei tausisia le faigamalama malamalama ao taofiofi pu. E le fiafia Kalandiva i nofoaga pogisa ma susulu le la. Mai le mulimuli, e ono oʻo mai lava i luga o laupepa afi. E mafai ona faigofie ona ave le ea malulu, o lea la e filifili ai le gaosiga e filifili ai. O le vevela vevela e mai le 10 i le 30 tikeri Celsius.

Ae o loʻo i ai se mea e matua fefefe lava lenei laau. O faʻataʻitaʻiga malulu ia. E mafai ona latou faia le lanu uliuli i lau. O mea e le manaʻomia mo Kalanchoe Kalandiva o se tuufaatasiga o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le vevela. O se taʻavale faʻaleagaina o se auala tuusaʻo i le toilalo o le paʻu paʻu. O le mea lea, o le tausiga sili ona lelei e le masani ai le faʻasusu ma le pito i luga. E talafeagai mo le fafaga faamamaina pe faʻafefe vai. A uma ona faʻafeinu, e fautuaina e solo le pito i lalo ma le ipu o le ulo. Talu ai ona o Kalanchoe Kalandiva e gafatia le le lava o le susu nai lo le sili atu.

E tatau ona e faʻamafanafana i le tautoulu ma le taumafanafana. O le vaitaimi lea na faataatia ai fugalaau. E tatau ona faʻaaogaina faʻamaʻi i le vai mo le faʻavaivai. Vaʻaia ma le mataʻituina o fua fautuaina. Latou te le fafagaina sili atu i le 1-2 taimi i le masina.

Mai le taimi e amata ai ona fuga le laau, e le manaʻomia se tausiga faapitoa. O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e fautuaina le aveeseina o fugalaau mama. O lenei faiga faigofie, i lo latou manatu, e mafai ona faalauteleina le vaitau o le fugalaau. E le gata i lea, afai o loʻo e totoina Kalandiva, e tatau ona e faia lenei mea ina ia aua nei paʻu vai i luga o fugalaau. E mafai ona afaina ai i latou. Grow Kalanchoe Kalandiva i tulaga o potu e tatau ona faia i ni fugalaau fugalaau. E masani ona le toe manaʻomia ni gaioiga masani. E mafai ona e faʻasolosolo pe a uma le faʻatau ma i le tulaga o faʻamaʻi pipisi.

Tofiga

O lenei faiga e faia i ni auala se tolu: toso, pepe ma fatu. O le toe gaosia e le "fanau" ua manatu e faigofie, ae o le mea e leaga ai, e le o ituaiga uma o Kalanchoe latou te maua. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻapipiʻiina ni meaʻai. Ina ia faia lenei mea, o le lau Kalanchoe, e sili ia Iuni, e tatau ona totō i le palapala malulu ma ufiufi i se tioata.

Faʻapenaina e fatu e sili atu ona faigata. E tatau ona e lulu ia Ianuari poʻo Mati. E te le manaʻomia ona faʻatumu fatu i le eleele, ia taomi i lalo ma lou tamailima. E tatau ona e tuu le tioata i luga ma puipui mai le la ma se pepa. O le maualuga o le vevela mo le totoina o fatu e 16-18 tikeri Celsius. Tausiga e aofia ai le faʻamalosi masani, e tatau ona e suʻe vave le ipu. A oʻo mai le tupu muamua, e tatau ona aveese pepa ma tioata. E tatau ona faʻafeinu i le vai i le vevela o le potu. A itiiti sina tamaititi o Kalanchoe o le ai ai ni nai laulaau, e mafai ona gaosia i totonu o fagu. E na o sina, umi e le sili atu nai lo le fitu senitimita.

Fuga

O le tele o taimi, e faitio tagata o Kalanchoe Kalandiva e uiga i le toe foʻi mai. Sa matou faatauina mai se laau totō lauolaola, ua fuga mai, ma o le mea lena. E le mafai ona faatali le vaitau o le fugalaau. O le toatele, e aunoa ma le faʻatali, toe tufatufaina atu le ipu i se tasi, ma o nisi o loʻo matuā tuʻinanau lafoina atoa. E le o se mea e tupu ai lenei mea. I le uma, o lenei faafitauli e matua faigofie lava ona foia. O mea uma lava e matua faigofie lava: mo fugalaau masani, e manaomia e Kalandiva ia lava aso o le ao e pei o lo latou atunuu. A i lo latou atunuu e puupuu.

Malamalama e tatau ona le sili atu i le sefulu itula. I le auala, o le malamalama o moli e taua foi. O le a le mea e fai? - e te fesili. E faigofie lava mea uma. A maeʻa le iva i le afiafi, e tatau ona tapunia le faamalama ma puipui pupuni. Afai ei ai se moli susulu e susulu atu i fafo o le faamalama, e sili atu le aveeseina atoa o le fugalaau i se nofoaga pogisa. E mafai ona avea o se laulau i tafatafa o le moega poʻo se fale puipui. Pe mafai foi ona e ufiufi i se pakete laititi po o se pusa. E tatau ona faia lenei mea ao le i aliali mai muamua le faasologa muamua. A maeʻa lena mea, o le a masani ona faia le malamalama masani. O le mafuaʻaga mo le "le tupu aʻe" e mafai foi ona avea ma fafagaina tele.

I le faaputuputuina, matou te faaiu ai, mo le tupu atoa o Kaleta e te manaʻomia tausisia aiaiga e tolu:

  • aua le faʻatumu;
  • aua le soona lafoai;
  • tuʻuina atu faʻamalama sili ona lelei.

O le mulimuli i nei tulafono, o le ae faia ai ni tulaga mafanafana mo le tuputupu ae o Kalanchoe Kalandiva. E tatau ona manatuaina o le sili atu le faigofie o tulaga, o le itiiti ifo o faafitauli i le laau. Afai o lau kalandiva na vave faʻafuaseʻi Ianuari, o oe e sili. Na faia mea uma mo oe. O lenei e mafai ona e mitamita fiafia i lanu matagofie.

Kalanchoe Care